Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Lydia | Ervaringsgericht relatie- en gezinstherapeut/gestalttherapeut

Ervaringsgericht-relatie--en-gezinstherapeut-gestalttherapeut-Klundert
Therapie Klundert - Moerdijk
Beatrijsweg 24
4791 EC Klundert
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Klundert - Moerdijk


--- wachtlijst circa 3 maanden --- 


Je bent op zoek naar hulp! Misschien wil je je beschadigde relatie een nieuwe kans geven of zit je ziek thuis met een burn-out! Voor deze klachten en nog veel meer ben je hier aan het goede adres!

Misschien heb je al verschillende hulpverleningstrajecten achter de rug en ben je teleurgesteld in de bejegening of resultaten. Het kan dan enorm verademend zijn eens een hulpverlener in de arm te nemen die werkelijk contact met je maakt en aansluit bij waar jij zit en wat jij nodig hebt. 

 

Mijn naam is Lydia en je kunt binnen mijn praktijk terecht voor individuele therapie, relatie-en gezinstherapie. Mijn manier van werken is relationeel, gelijkwaardig, ervaringsgericht en persoonlijk. Mijn ervaring is dat ieder mens een andere benadering nodig heeft, daarom zal ik samen met jou zoeken naar wat het beste bij je aansluit, ga ik de diepte met je in wanneer onverwerkte emoties erg op de voorgrond liggen en blijf ik in het hier en nu wanneer de situatie daarom vraagt. 

 

Mijn ervaring is dat mensen de praktijk als een veilige, ontspannen plek ervaren waar ze diepgaande en levensveranderende processen mogen doormaken. Belangrijk binnen de begeleiding is dat acceptatie van wie je nu bent een uitganspunt is. Naast blokkades en pijn wordt ook een belangrijke plek gegeven aan bevestiging en aanmoediging in de gezonde aspecten van jezelf. 

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Lydia

Online therapie

- Online therapie via teams (ik stuur een link). Jij hoeft daarvoor verder niets te doen of te downloaden. 

- Online therapie ook mogelijk middels het volgen van mijn online programma 'Thuiskomen bij jezelf' twv €350. Tijdens het volgen van dit programm kan je gebruik maken van mailcontact met mij via de interne community in het programma. 


Mededeling inzake corona-pandemie

Welkom voor live therapie! Mondkapje alleen in de gang noodzakelijk. We bewaren gepaste afstand.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Hbo Social work
 • Post-Hbo Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en
 • Masterclass Gestaltexperiëntiele (gezins) Psychotherapie
 • Post-Hbo Ervaringsgericht Supervisor

 

 

Cursussen

 • Verslavingszorg (Stichting de Hoop)
 • Traumatherapie (TPM)
 • Pleegzorg (Juzt)
 • Hechting (Juzt)
 • Loyaiteit van kinderen (Juzt)
 • Vreugde Verbind  (Prepar4Joy)
 • Vreugde Versterkt (Prepare4Joy)


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Meest behandelde klachten bij individuele therapie zijn burn-out, depressie, klachten n.a.v. hoogsensitiviteit en traumagerelateerde problematiek.

 

Bij relatietherapie is dat vreemdgaan, pornoverslaving en communicatieproblemen. 

 

Het aantal sessies is lastig in te schatten omdat die te maken heeft met de ernst van de klachten en het tempo van groei. Gemiddeld duurt een traject zo'n half jaar waarbij tweewekelijks een gesprek wordt gedaan. Bij sommigen kan dat tijdelijk elke week zijn, bij anderen eens per 3 weken. 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Relatiepoblematiek 
 • Burn-out
 • Depressie/neerslachtigheid
 • Trauma
 • Eenzaamheid

Tarieven

 • Sessie Individuele therapie: € 85 (geen btw vereist)

 

 • Sessie Relatietherapie: € 103 voor 2 personen (incl. btw)

 

De sessieduur is een uur en kan uitlopen tot 5 kwartier wanneer dat nodig is voor een goede afronding. 

 

 

Vergoeding

Wanneer je aanvullend verzekerd bent vergoeden de meeste verzekeringen een deel van de zorg. Relatietherapie wordt in principe niet vergoed, maar sommige verzekeraars doen het wel. Voor meer informatie per verzekering zie: zorgwijzer.nl

Openingstijden

Maandag 8.00 uur t/m 14.30 uur
Dinsdag 13.00 uur t/m 20.00 uur
Woensdag -
Donderdag 8.30-16.00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Lydia:Interview

Lees hieronder het interview met Lydia .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Dordrecht. Medisch Centrum Zuidhoven, Spirea 9.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Rotterdam en verder.2. Waarom ben je therapeut geworden?

Geven, zorg hebben voor, aandachtig luisteren zit me al zo lang in het bloed. het was een logische stap om dan te kiezen voor de hulpverlening en later voor therapie. Niet alleen deze eigenschappen hebben gemaakt dat ik therapeut ben geworden.

 

De meeste mensen die therapeut worden hebben zelf ook wat bagage meegekregen waardoor ze makkelijk kunnen meevoelen en inleven. Dat is bij mij niet anders. De meeste emoties die ik bij de cliënt zie heb ik zelf ook ervaren en dat maakt dat ik heel dichtbij kan komen, er snel vertrouwen ontstaat en ik de ander mag bijstaan op die weg.3. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Mensen op een diep niveau kunnen laten ervaren dat ze er niet alleen voor staan. Wanneer mensen dit voelen ervaar ik die verbinding met hen die vervolgens levensveranderende processen op gang brengt. Dat geeft ontzettend veel voldoening.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Knuffelen met zoonlief en genieten van mijn chocolademomentje.. :-)2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Nog steeds als therapeut, nog steeds als betrokken moeder, nog steeds als iemand die haar leven vult met muziek en mensen.. Ik hoop dat ik over 5 jaar de wereld meer kan laten zien van wat ik op therapeutisch vlak als kennis en ervaring in huis heb en daarover zou mogen onderwijzen. Via schrijfsels of live. Nu gebeurt alles nog achter de coulissen.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Mensen opzoeken, tijd spenderen met een vriend(in), muziek maken (piano, zang, opnemen), wandelen in de natuur, lezen en schrijven.4. Waar word jij blij van?

Gezonde eigen baksels :)
En van zo hard lachen, dat je er tranen van in je ogen krijgt. Heb ik altijd met mijn broers en zussen... Een ongekende chemie..5. Heb je een partner en/of gezin?

Inmiddels ben ik 12,5 jaar getrouwd met een man waar ik nog steeds gek op ben. We hebben samen 3 kinderen. 2 meiden van 11 en 10 en een zoon van 7. We hebben ook 2,5 jaar een puberpleegdochter in huis gehad met wie we nog steeds contact hebben.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Tijdens mijn opleiding voor relatie en gezinstherapeut moest ik verplicht in leertherapie. Ik had het anders nooit gedaan omdat ik vond dat ik alles zelf moet kunnen. Idd, heel gek om dit te zeggen wanneer je zelf therapeut wilt worden.

 

Die tijd is een zeer waardevolle periode geweest waar ik meer in contact ben gekomen met onbewuste gevoelens en drijfveren. Jaren later heb ik er zelf voor gekozen weer een therapietraject te volgen om af te maken wat ik in die tijd nog niet kon. Omdat ik mezelf nog niet belangrijk genoeg vond hier de tijd voor te nemen.

 

Ik kan eigenlijk iedereen aanraden om in therapie te gaan wanneer je ervaart dat er thema's in je leven zijn waar je maar steeds niet uitkomt in je eentje. Het geeft een stuk eigenwaarde terug en rust in onverwerkte emoties.

 

Daarbij is het helend jezelf eens door de ogen van een ander liefdevol persoon te ervaren die jou werkelijk ziet zoals je bent.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Muzikant, zangeres of schrijver.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Priester en schrijver Henry Nouwen
Zanger Jason Upton2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Op dit moment is dat 'binnen geroepen' van Henry Nouwen.
Boekentips:
'Adam' en 'eindelijk thuis' van Henry Nouwen;
'Niemandskinderen' van Carolien Roodvoets
'De jongen die opgroeide als hond' van Bruce Perry & Maia Szalavitz
'Met vreugde man zijn' van Jim Wilder3. Jouw favoriete spreuk / quote?

"To love at all,
is to be vulnerable"
C.S. Lewis4. Wat is jouw missie?

Mijn missie is verbinding te zoeken met mensen en kinderen om mij heen en in dat contact liefde, wijsheid, troost en genade door te geven. Kortom, leven laten stromen door mij heen naar anderen toe.5. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Ik heb geen tip om je gelukkig te voelen. Het leven is een verzameling van vreugdevolle momenten en periodes van lijden en daarin vind ik het belangrijk elkaar op te zoeken, het niet alleen te doen. We zijn gemaakt voor relaties omdat dát hetgeen is wat vreugde, verandering en vervulling geeft.
Ervaringsgericht-relatie--en-gezinstherapeut-gestalttherapeut-Klundert

Contact met Lydia

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten