Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mirella Brok | Relatiepsycholoog

Relatiepsycholoog-Made
Adelstraat 16
4921 BR Made
mirella-brok@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLiefdespsycholoog Made

Als liefdespsycholoog ondersteun ik mensen die zich niet verbonden voelen in hun relaties. Ik stel je vragen en luister oprecht naar je. Zo praat je open over je gedachten en je gevoelens, en zoek je manieren om je liefdesleven en relaties met je familie zelf te verbeteren.

 

Dat is een zoektocht vol ongemakkelijke gevoelens. Die gevoelens gaan we samen aan. Voel je jezelf eenzaam, verlopen relaties moeizaam, heb je verdriet over relaties, heb je ruzies, voel je jezelf bedrogen, of durf je niet open te zijn naar je dierbaren? Spreek daar dan met me over. Je mag alleen komen. Met je partner, een familielid of goede vriend. Ik ontvang individuen, paren en gezinsleden.

 

 

Zo werk ik

Ik pas psychologie toe. Ik observeer, zie verbanden, luister oprecht en zie knelpunten. Dat wat ik opmerk, benoem ik. En ik leg de psychologie erachter uit. Ik kan je knelpunten niet oplossen. Jij bent degene die jou het beste kent. Jij bent degene met de antwoorden. Ik help je bij het zoeken naar je antwoorden.

 

We kunnen zoeken in je gedachten, in je fantasie, in opdrachten, in je gedrag en in je omgeving. Zolang het bij jou past, werk ik met allerlei methodieken. Ik begeleid je persoonlijk, professioneel, creatief, enthousiast en met humor. Zoek naar wat je kunt doen als je (tijdelijk) ontevreden bent over de kwaliteit van je leven.

 

 

Mijn opleidingen en certificeringen

Vanuit een innerlijke gedrevenheid om me te specialiseren in relaties doorliep ik verschillende studies. Ik studeerde ik af als Toegepaste Psycholoog, met een minor in Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling. Om mij verder te ontwikkelen volgde ik de opleiding Post HBO Systeemtherapeutisch Medewerker. Daar werd ik geraakt door de invloed van familierelaties. Sinds 2013 specialiseer ik mij in de contextuele hulpverlening. Hier staat de relationele ethiek tussen mensen voorop.

 

 

Openingstijden

Ik werk op afspraak van maandag tot en met zaterdag. Ook op verschillende avonden.

 

Opleidingen & registraties

 

 • 2018 - 2018: Nascholing, partner en relatietherapie, systeem en seks - Swolsche School, Systeemtherapie Oost-Nederland
 • 2013 - 2017: Post HBO, Contextuele therapie - Leren over leven, Antwerpen
 • 2013 - 2013: Basistraining voor vrijwilligers Sensoor, Psychologie - Sensoor
 • 2012 - 2012: Post HBO, Systeemtherapeutisch medewerker -  Rino Groep
 • 2010 - 2010: Minor, Persoonlijke en Professionele ontwikkeling - Fontys Hogescholen
 • 2008 - 2010: Bachelor Toegepaste Psychologie - Fontys Hogescholen
 • 2000 - 2001: Propedeuse Journalistiek - Hogeschool van Utrecht

 

 

 

Registratiecodes

 • NBTP – L000083
 • VCW – 1066
 • NVPA – 103863
 • RBCZ – 214132R
 • Scag – 10644
 • AGB code Zorgverlener 94101958
 • AGB code Onderneming 94062677
 • KvK-nummer – 51743256


Registraties

Specialisaties

 • Relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde.
 • Auteur van verschillende artikelen op bijvoorbeeld LinkedIn, in de magazines van beroepsverenigingen en op de website overpsychologie.nl

 

 

In mijn praktijk komen mensen met de volgende problemen

1) De balans van geven en ontvangen in relaties klopt voor het gevoel niet

2) Het is lastig om autonomie te bewaren in relaties

3) Het lukt niet om te spreken met dierbaren over wat echt belangrijk is

 

4) De wens tot meer verbinding in belangrijke relaties

 

5) De wens om meer te genieten van intimiteit

 

 

1. De balans van geven en ontvangen in relaties

Tijdens onze gesprekken luister ik in eerste instantie naar jouw balans in relatie met jezelf en met anderen. Nadat jij me informeert over jouw unieke situatie, stel ik je een methodiek voor die bij jouw situatie past. Zo komt er meer inzicht over én verandering in de balansen. 

Jij kiest zelf de verandering die je wilt. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Ik ondersteun ik je tijdens het oefenen en geef ik je waar nodig bijpassende theorie uit de psychologie. Het is goed mogelijk dat we tijdens onze zoektocht ook anderen betrekken bij jouw proces. Dat hoeft niet per se.

 

Veel cliënten zijn enthousiast over het visuele beeld dat ik maak over het geven en ontvangen in hun relatie. Het visualiseren van het proces maakt het proces beter bespreekbaar en gemakkelijker veranderbaar. Daarnaast houdt het visueel maken gesprekken in de praktijkruimte overzichtelijk en vaak luchtig. 

 

 

2. Autonomie in relaties

We beginnen onze gesprekken door te spreken over relaties. Al snel zal dan de autonomie in relaties naar voor komen. Ik geef je waarschijnlijk stukjes uitleg over autonomie in relaties. Maar nog meer bespreken we hoe het thema autonomie jouw relaties beïnvloed. 

Ik koppel uit jouw antwoorden als helpende gedachten, gevoelens en gedrag aan je terug. Het is daarna aan jou om te kijken wat je daarmee doet. Het gaat immers om jouw autonomie.

 

Van een cliënt hoor ik hoe zij met dit probleem al meerdere keren bij meerdere psychologen te raden is gegaan. Telkens miste ze iets in de begeleiding. Al kon ze er toen niet de vinger op leggen. Dat lukte wel toen ze dat bij mij vond. 

Zij vond het fijn dat ik bij mijn benadering rekening hield met de gevoelens die haar behoefte aan autonomie tegenspreken, zoals schuld en onbeduidend zijn. En dat ik de autonomie steeds opnieuw besprak in relatie met de ander, dat vond ze ook prettig. Op deze wijze werden haar negatieve gevoelens minder. Ze zit nu beter in haar vel.

 

Van een andere cliënt hoor ik hoe krachtig zij zich voelt als ze autonoom is. Al lukt dat bij haar partner beter dan bij haar kinderen en moeder. Ze is blij met de vooruitgang in haar partnerrelatie. Daar kan ze meer zichzelf zijn. Terwijl ze voorheen strijd voerde om zichzelf te zijn, lukt het haar nu om zichzelf te zijn zonder ruzie met haar partner. Ook de strijd in zichzelf verdween. Ze vindt zichzelf rustiger en leuker nu.

 

Een derde cliënt deelt met mij hoe lastig het is om de autonomie te vinden. Samen achterhalen we dat de last komt door een loyaliteitsconflict tussen zijn vrouw en familie. Tijdens onze gesprekken spreken we wisselend over zijn eigen beleving en de psychologische theorie. Daardoor nemen zijn emoties af en wordt zijn keuzevrijheid vergroot. Al heeft hij naar eigen zeggen een hele weg te gaan, is hij blij met deze voortgang.

 

Zoveel mensen, zoveel verschillende processen. Waar het volgens mij om gaat bij therapie omtrent autonomie, zijn de unieke en authentieke trajecten. De sessies en de resultaten zullen daarom bij ieder mens steeds anders zijn. Ik vind dat passend.  

 

 

3. Spreken in relaties over de kern

Allereerst oefenen we samen in het spreken over wat jij belangrijk vind in de relatie. Ik help je spreken door afwisselend te luisteren, te vragen, uit te leggen over hoe de psychologie dialogen ziet. Zo ben ik aanwezig als een betrokken gesprekspartner. 

Wanneer het spreken ons lukt in de praktijkkamer, ondersteun ik je bij het voorzichtig proberen in je belangrijke relaties. Wanneer je wilt misschien zelfs met de belangrijke ander(en) ín de praktijkruimte. Omdat oefening kunst baart, zullen steeds meer dialogen mogelijk zijn. Wanneer je ergens blokkeert, onderzoeken we samen hoe dat komt en hoe je dat kunt veranderen.

 

Vaak zijn mensen verwonderd over de patronen die zijn ontstaan door de jaren heen. Het samen uittekenen van patronen geeft velen herkenning en houvast. Dit stuk van de therapie geeft veel mensen weer hoop op verandering. Het is een fijn moment in een vaak al jarenlang proces. 

Aangezien deze materie veel oefenen vraagt, begeleid ik je met geduld en compassie. Daarover krijg ik vaak positieve feedback. Mensen waarderen mijn positiviteit en mildheid. Dat helpt hen groeien. 

 

 

4. Meer verbinding in belangrijke relaties

“Kijk, dit wist ik dus helemaal niet.” Die zin hoor ik meermaals wanneer ik met stellen werk aan hun thema verbinding. Stellen kunnen elkaar na jaren nog steeds verbazen. Wanneer we in echt contact treden met elkaar vertellen we soms nieuwe gedachten en gevoelens. Zo ook wanneer mensen in mijn praktijk in verbinding treden. Nieuwe inzichten geven nieuwe kansen in verbinding.

 

De zoektocht naar meer verbinding in de toekomst, begint vaak met terugkijken naar verbinding in het recente en verre verleden. We spreken dus eerst over je belangrijke relaties. Bijvoorbeeld familierelaties, (ex)partnerrelaties, vriendschappen en werkrelaties. 

In onze gesprekken achterhaal je hoe verbinding in jouw relaties tot stand komt. Met dat inzicht op zak, onderzoek je hoe je verbinding wilt veranderen. Terwijl jij jouw eigen proces hierin doorloopt, sta ik aan de zijlijn om je aan te moedigen, overzicht te geven en nieuwsgierig mee te leven.

 

 

5. Meer genieten van intimiteit

We leven in een tijd en op een plaats waar veel ruimte is voor intimiteit. Intimiteit is voor veel mensen een belangrijk stuk in hun relatie. Wanneer we denken dat intimiteit beter kan, leggen we ons niet snel neer bij een minder resultaat. 

Intimiteit kan veranderen door vele factoren. Dit betekent dat het bij ieder stel wel eens minder lekker gaat. Dit betekent ook dat er voor het verbeteren van intimiteit vele kansen zijn. Er is één voorwaarde; beiden partners moeten zichzelf onderzoeken. Dat kan spannend zijn. In de leuke en minder leuke zin van het woord. Van verschillende cliënten hoor ik terug dat het fijn is dat we hier met z'n drietjes praten en dat ik een buitenstaander ben. Dat geleid de spanning. Door de jarenlange ervaring en verschillende bijscholingen heb ik een arsenaal aan methodiek opgebouwd. Tijdens iedere sessie grijp ik terug op wat bij jullie aansluit.

 

Door de jaren heen zag ik vele stellen die per sessie dichterbij elkaar op de bank kropen. Die meer lachten samen. Die meer durfde spreken over seks. Elkaar kusten. Stellen die weer blij werden van elkaar. Dat gun ik ieder stel. Jong en ouder.

 

 

Ook mensen met andere problemen zijn welkom

Ik ben gespecialiseerd in relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde. Iedere dag werk ik met mensen aan de relatie met zichzelf en anderen. Ieder mens heeft een rugzakje waar vanalles in kan ziten. Denk aan burn-out, piekeren, somberte, stress of angst. Ik heb dus ook ruime ervaring om met jou aan deze problemen te werken. Hiervoor kun je dus ook bij mij terecht.

 

Hoeveel sessies zijn er meestal nodig?

65% van mijn cliënten heeft minder dan 6 gesprekken met mij nodig voor een eerste kleine verandering. Van deze groep mensen beslist 45% daarna om veranderingen te laten groeien en beklijven met ondersteuning van verdere therapie. De andere 55% beslist om vanaf een eerste succes zelf thuis verder te groeien. Soms komen zij later nog eens terug voor een stukje nazorg.

 

 

Alle specialisaties nog eens op een rij

 • Relatietherapie
 • Omgang met (schoon)familie
 • Contextuele systeemtherapie
 • Familieproblemen
 • Geven en ontvangen in balans
 • Gezinstherapie
 • Gezonde autonomie in relaties
 • Jezelf zijn in relaties
 • Meer intimiteit in je relaties
 • Meer verbinding in relaties
 • Meer vrijheid in relaties
 • Omgang met (stief)kinderen
 • Ongewenst kinderloos
 • Piekeren
 • Samengestelde gezinnen
 • Scheiden
 • Verlatingsangst
 • Bindingsangst
 • Stress

Therapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Life Coaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Hieronder lees je de prijzen vanaf januari 2019.

 

Individueel particulier gesprek voor 18.00 uur € 80,00

Individueel particulier gesprek na 18.00 uur & op zaterdag € 90,00

 

Koppelgesprek voor 18.00 uur € 45,00 per persoon

Koppelgesprek na 18.00uur & op zaterdag € 50,00 per persoon

 

Gezinsgesprek +2 mensen, per gesprek € 100,00

 

Vanaf juli 2019 stijgen de koppelgesprekken nog eens 5 euro per persoon. De individuele gesprekken voor partikculiere cliënten zijn exclusief BTW. Voor koppel- en gezingesprekken draag ik sinds 2017 21% BTW af. Vanaf 2019 breng ik deze gefaseerd in rekening. Aangezien meerdere mensen tijdens deze gesprekken beïnvloed worden en zij samen gebruik kunnen maken van vergoedingen vind ik het in vergelijking met de individuele sessies passend om in 2019 de prijzen aan te passen.

 

 

Vele verzekeraars vergoeden mijn sessies gedeeltelijk uit de alternatieve zorg in het aanvullende pakket. Wellicht is er voor jou ook vergoeding mogelijk. Je checkt dat snel op https://nvpa.org/verzekeringen/public

Openingstijden

Maandag Op afspraak van 8:00–21:15
Dinsdag Op afspraak van 8:00–21:15
Woensdag Op afspraak van 8:00–21:15
Donderdag Op afspraak van 8:00–21:15
Vrijdag Op afspraak van 8:00–17:30
Zaterdag Op afspraak van 8:30–14:00
Zondag -

Praktische informatie

Werktijden: Overdag, op zaterdag, en sommige avonden tot 21.30 uur
Tarieven: 79 euro. Het avond en weekendtarief is 89 euro. Gedeeltelijk vergoed onder alternatieve zorg in het aanvullende pakket.
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: Toegepaste Psychologie, Leren over leven.
Beroepsvereniging: NBTP, NVPA en VCW, NVRG io

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Liefdespsycholoog Made

Hieronder staan een aantal reviews over Liefdespsycholoog Made - Mirella Brok

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Laat beide partners in hun waarde

“In relatietherapie is Mirella een psycholoog die beide partners volledig in hun waarde laat. Dat mag logisch klinken maar is een prettig gegeven als je partner en jij lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze geeft beide evenredige aandacht.

Ze is daar waar nodig sturend maar laat ook partners kiezen waar zij behoefte aan hebben. Een persoon bij wie je je op je gemak voelt.”

| 23 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een steun en toeverlaat

“Mirella is een betrokken, open en warme persoonlijkheid. Zij heeft een natuurlijke interesse in mensen en is daarbij onbevooroordeeld.   Zij kan goed luisteren en is uitstekend in staat is een coachee te volgen in wat hem/haar bezighoudt. Ze was een steun en toeverlaat.”

| Breda | 3 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mirella is een warm mens

“Mirella is een warm mens. Mirella stelt zich op een bedachtzame maar open manier op en heeft oog voor wat de ander nodig heeft. Op een respectvolle manier gaat zij in gesprek en luistert zorgvuldig.”

| Tilburg | 10 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het gaat heel goed

“Het zijn hele drukke weken geweest maar nu krijg en neem ik wat meer rust en het gaat heel goed met me.

Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor je luisterend oor, je hulp, je interesse, je advies en je vertrouwen. Dat zal ik nooit vergeten!”

| Oosterhout | 18 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mooie nieuwe inzichten

“Mirella, je hebt me mooie nieuwe inzichten gegeven die ik weer kan gebruiken bij mijn nieuwe dates.”

| Rotterdam | 3 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne relatiebegeleiding

“Hartstikke bedankt voor de fijne begeleiding die je ons hebt gegeven, we zijn allebei erg blij met het proces van de afgelopen paar maanden.”

| Den Bosch | 10 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTips van deze therapeut:Blogs van therapeut:


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten