Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mirella | Relatiepsycholoog

Relatiepsycholoog - Made - Mirella
Liefdespsycholoog Made
Adelstraat 16
4921 BR Made
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLiefdespsycholoog Made

Ervaar je spanningen in je partnerrelatie, binnen je familie of in je werkomgeving? Dan heb je daar waarschijnlijk psychologisch en lichamelijk last van. Als contextueel coach, psycholoog en therapeut zie ik dat het gesprek hierover aangaan helpt. 

Wens je meer verbinding, vertrouwen en liefde in je relaties? Wil je anders leren communiceren? Je seksleven veranderen? Meer zin in je leven voelen? Of bemiddelen in een relatieconflict in jouw familie? Neem dan contact op en leer andere relaties aan te gaan. Je bent alleen welkom, en ook met elkaar. Ik ontvang individuen, paren, vrienden, collega’s en gezinnen.

 

 

Zo werk ik

Ik pas psychologie toe. Ik observeer, zie verbanden, luister oprecht en zie knelpunten. Dat wat ik opmerk, benoem ik. En ik leg de psychologie erachter uit. Ik kan je knelpunten niet oplossen. Jij bent degene die jou het beste kent. Jij bent degene met de antwoorden. Ik help je bij het zoeken naar je antwoorden.

 

We kunnen zoeken in je gedachten, in je fantasie, in opdrachten, in je gedrag en in je omgeving. Zolang het bij jou past, werk ik met allerlei methodieken. Ik begeleid je persoonlijk, professioneel, creatief, enthousiast en met humor. Zoek naar wat je kunt doen als je (tijdelijk) ontevreden bent over de kwaliteit van je leven.

 

 

Mijn opleidingen en certificeringen

Vanuit een innerlijke gedrevenheid om me te specialiseren in relaties doorliep ik verschillende studies. Ik studeerde af als Psycholoog BAP, met een minor in Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling. Om mij verder te ontwikkelen volgde ik de opleiding Post HBO Systeemtherapeutisch Medewerker. Daar werd ik geraakt door de invloed van familierelaties. Sinds 2013 specialiseer ik mij in de contextuele hulpverlening. Hier staat de relationele ethiek tussen mensen voorop.

 

 

Openingstijden

Ik werk op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Je kunt langskomen in mijn praktijk in Made, of een online sessie inplannen.

Online therapie

Online of telefoon gesprekken mogelijk
Sinds jaren voer ik ook sessies online, zelfs voor koppels in het buitenland. Ook heb ik veel ervaring met telefonische consulten dankzij mijn werk bij de Luisterlijn. Voel je jezelf meer op je gemak met een online of telefonische afspraak, dan is dat goed mogelijk. Hoewel de sfeer anders is, zijn de meeste mensen na een paar minuten al gewend. Zoals voor iedere intake geldt: we kunnen samen bekijken of de (online) klik er tussen ons is.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • 2022 - 2025: Jezelf in beeld door creatief beeldend werk - De kleine tiki - Breda
 • 2021: Diverse nascholing zoals: De clown in therapie, Existentieel welzijn, en Imagotherapie.
 • 2020: Diverse nascholing zoals: Heb verlies lief, Seksualiteit en Eros, Contact; de ziel van GGZ
 • 2019: Diverse nascholing zoals: Narcisme in relaties, Jij bent toch mijn moeder niet?!, en The Work
 • 2018: Diverse nascholing zoals: Partner en relatietherapie, systeem en seks - Swolsche School, Systeemtherapie Oost-Nederland
 • 2013 - 2017: Post HBO, Contextuele therapie - Leren over leven, Antwerpen
 • 2013 - 2013: Basistraining voor vrijwilligers Sensoor, Psychologie - Sensoor
 • 2012 - 2012: Post HBO, Systeemtherapeutisch medewerker -  Rino Groep
 • 2010 - 2010: Minor, Persoonlijke en Professionele ontwikkeling - Fontys Hogescholen
 • 2008 - 2010: Bachelor Toegepaste Psychologie - Fontys Hogescholen
 • 2000 - 2001: Propedeuse Journalistiek - Hogeschool van Utrecht

 

 

Registratiecodes

 • NBTP – L000083
 • NVPA – 103863
 • RBCZ – 214132R
 • Scag – 10644
 • AGB code Zorgverlener en Onderneming opvraagbaar
 • KvK-nummer – 51743256


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde.

 

Hoeveel sessies zijn er meestal nodig?

65% van mijn cliënten heeft minder dan 6 gesprekken nodig voor een eerste kleine verandering. Van deze groep mensen beslist 45% daarna om veranderingen te laten groeien en beklijven met ondersteuning van verdere therapie. De andere 55% beslist om vanaf een eerste succes zelf thuis verder te groeien. Soms komen zij later nog eens terug voor een stukje nazorg.

 

 

Alle specialisaties nog eens op een rij

 • Relatietherapie
 • Omgang met (schoon)familie
 • Contextuele systeemtherapie
 • Familieproblemen
 • Geven en ontvangen in balans
 • Gezinstherapie
 • Gezonde autonomie in relaties
 • Jezelf zijn in relaties
 • Meer intimiteit in je relaties
 • Meer verbinding in relaties
 • Meer vrijheid in relaties
 • Omgang met (stief)kinderen
 • Ongewenst kinderloos
 • Piekeren
 • Samengestelde gezinnen
 • Scheiden
 • Verlatingsangst
 • Bindingsangst
 • Stress

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

In mijn praktijk komen mensen met de volgende problemen

1) De balans van geven en ontvangen in relaties klopt voor het gevoel niet

2) Het is lastig om autonomie te bewaren in relaties

3) Het lukt niet om te spreken met dierbaren over wat echt belangrijk is

 

4) De wens tot meer verbinding in belangrijke relaties

 

5) De wens om meer te genieten van intimiteit

 

 

1. De balans van geven en ontvangen in relaties

Tijdens onze gesprekken luister ik in eerste instantie naar jouw balans in relatie met jezelf en met anderen. Nadat jij me informeert over jouw unieke situatie, stel ik je een methodiek voor die bij jouw situatie past. Zo komt er meer inzicht over én verandering in de balansen. 

Jij kiest zelf de verandering die je wilt. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Ik ondersteun ik je tijdens het oefenen en geef ik je waar nodig bijpassende theorie uit de psychologie. Het is goed mogelijk dat we tijdens onze zoektocht ook anderen betrekken bij jouw proces. Dat hoeft niet per se.

 

Veel cliënten zijn enthousiast over het visuele beeld dat ik maak over het geven en ontvangen in hun relatie. Het visualiseren van het proces maakt het proces beter bespreekbaar en gemakkelijker veranderbaar. Daarnaast houdt het visueel maken gesprekken in de praktijkruimte overzichtelijk en vaak luchtig. 

 

 

2. Autonomie in relaties

We beginnen onze gesprekken door te spreken over relaties. Al snel zal dan de autonomie in relaties naar voor komen. Ik geef je waarschijnlijk stukjes uitleg over autonomie in relaties. Maar nog meer bespreken we hoe het thema autonomie jouw relaties beïnvloed. 

Ik koppel uit jouw antwoorden als helpende gedachten, gevoelens en gedrag aan je terug. Het is daarna aan jou om te kijken wat je daarmee doet. Het gaat immers om jouw autonomie.

 

Van een cliënt hoor ik hoe zij met dit probleem al meerdere keren bij meerdere psychologen te raden is gegaan. Telkens miste ze iets in de begeleiding. Al kon ze er toen niet de vinger op leggen. Dat lukte wel toen ze dat bij mij vond. 

Zij vond het fijn dat ik bij mijn benadering rekening hield met de gevoelens die haar behoefte aan autonomie tegenspreken, zoals schuld en onbeduidend zijn. En dat ik de autonomie steeds opnieuw besprak in relatie met de ander, dat vond ze ook prettig. Op deze wijze werden haar negatieve gevoelens minder. Ze zit nu beter in haar vel.

 

Van een andere cliënt hoor ik hoe krachtig zij zich voelt als ze autonoom is. Al lukt dat bij haar partner beter dan bij haar kinderen en moeder. Ze is blij met de vooruitgang in haar partnerrelatie. Daar kan ze meer zichzelf zijn. Terwijl ze voorheen strijd voerde om zichzelf te zijn, lukt het haar nu om zichzelf te zijn zonder ruzie met haar partner. Ook de strijd in zichzelf verdween. Ze vindt zichzelf rustiger en leuker nu.

 

Een derde cliënt deelt met mij hoe lastig het is om de autonomie te vinden. Samen achterhalen we dat de last komt door een loyaliteitsconflict tussen zijn vrouw en familie. Tijdens onze gesprekken spreken we wisselend over zijn eigen beleving en de psychologische theorie. Daardoor nemen zijn emoties af en wordt zijn keuzevrijheid vergroot. Al heeft hij naar eigen zeggen een hele weg te gaan, is hij blij met deze voortgang.

 

Zoveel mensen, zoveel verschillende processen. Waar het volgens mij om gaat bij therapie omtrent autonomie, zijn de unieke en authentieke trajecten. De sessies en de resultaten zullen daarom bij ieder mens steeds anders zijn. Ik vind dat passend.  

 

 

3. Spreken in relaties over de kern

Allereerst oefenen we samen in het spreken over wat jij belangrijk vind in de relatie. Ik help je spreken door afwisselend te luisteren, te vragen, uit te leggen over hoe de psychologie dialogen ziet. Zo ben ik aanwezig als een betrokken gesprekspartner. 

Wanneer het spreken ons lukt in de praktijkkamer, ondersteun ik je bij het voorzichtig proberen in je belangrijke relaties. Wanneer je wilt misschien zelfs met de belangrijke ander(en) ín de praktijkruimte. Omdat oefening kunst baart, zullen steeds meer dialogen mogelijk zijn. Wanneer je ergens blokkeert, onderzoeken we samen hoe dat komt en hoe je dat kunt veranderen.

 

Vaak zijn mensen verwonderd over de patronen die zijn ontstaan door de jaren heen. Het samen uittekenen van patronen geeft velen herkenning en houvast. Dit stuk van de therapie geeft veel mensen weer hoop op verandering. Het is een fijn moment in een vaak al jarenlang proces. 

Aangezien deze materie veel oefenen vraagt, begeleid ik je met geduld en compassie. Daarover krijg ik vaak positieve feedback. Mensen waarderen mijn positiviteit en mildheid. Dat helpt hen groeien. 

 

 

4. Meer verbinding in belangrijke relaties

“Kijk, dit wist ik dus helemaal niet.” Die zin hoor ik meermaals wanneer ik met stellen werk aan hun thema verbinding. Stellen kunnen elkaar na jaren nog steeds verbazen. Wanneer we in echt contact treden met elkaar vertellen we soms nieuwe gedachten en gevoelens. Zo ook wanneer mensen in mijn praktijk in verbinding treden. Nieuwe inzichten geven nieuwe kansen in verbinding.

 

De zoektocht naar meer verbinding in de toekomst, begint vaak met terugkijken naar verbinding in het recente en verre verleden. We spreken dus eerst over je belangrijke relaties. Bijvoorbeeld familierelaties, (ex)partnerrelaties, vriendschappen en werkrelaties. 

In onze gesprekken achterhaal je hoe verbinding in jouw relaties tot stand komt. Met dat inzicht op zak, onderzoek je hoe je verbinding wilt veranderen. Terwijl jij jouw eigen proces hierin doorloopt, sta ik aan de zijlijn om je aan te moedigen, overzicht te geven en nieuwsgierig mee te leven.

 

 

5. Meer genieten van intimiteit

We leven in een tijd en op een plaats waar veel ruimte is voor intimiteit. Intimiteit is voor veel mensen een belangrijk stuk in hun relatie. Wanneer we denken dat intimiteit beter kan, leggen we ons niet snel neer bij een minder resultaat. 

Intimiteit kan veranderen door vele factoren. Dit betekent dat het bij ieder stel wel eens minder lekker gaat. Dit betekent ook dat er voor het verbeteren van intimiteit vele kansen zijn. Er is één voorwaarde; beiden partners moeten zichzelf onderzoeken. Dat kan spannend zijn. In de leuke en minder leuke zin van het woord. Van verschillende cliënten hoor ik terug dat het fijn is dat we hier met z'n drietjes praten en dat ik een buitenstaander ben. Dat geleid de spanning. Door de jarenlange ervaring en verschillende bijscholingen heb ik een arsenaal aan methodiek opgebouwd. Tijdens iedere sessie grijp ik terug op wat bij jullie aansluit.

 

Door de jaren heen zag ik vele stellen die per sessie dichterbij elkaar op de bank kropen. Die meer lachten samen. Die meer durfde spreken over seks. Elkaar kusten. Stellen die weer blij werden van elkaar. Dat gun ik ieder stel. Jong en ouder.

 

 

Ook mensen met andere problemen zijn welkom

Ik ben gespecialiseerd in relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde. Iedere dag werk ik met mensen aan de relatie met zichzelf en anderen. Ieder mens heeft een rugzakje waar vanalles in kan ziten. Denk aan burn-out, piekeren, somberte, stress of angst. Ik heb dus ook ruime ervaring om met jou aan deze problemen te werken. Hiervoor kun je dus ook bij mij terecht.

Therapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Life Coaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Mijn tarieven per 1 januari 2024 per 60 minuten

 • Individueel particulier gesprek (BTW vrij) tot 17.00 uur € 85,00
 • Relatietherapie tot 17.00 uur € 51,45 inclusief BTW per persoon
 • Gezinsgesprek +2 mensen, per gesprek € 125,00 inclusief BTW

 

 

Vergoeding

Vele verzekeraars vergoeden mijn sessies gedeeltelijk uit de alternatieve zorg in het aanvullende pakket. Wellicht is er voor jou ook vergoeding mogelijk. Je checkt dat snel op https://nvpa.org/verzekeringen/public

Openingstijden

Maandag Op afspraak van 8:00–17.00
Dinsdag Op afspraak van 8:00–17:00
Woensdag Op afspraak van 8:00–17:00
Donderdag Op afspraak van 8:00–17:00
Vrijdag Op afspraak van 8:00–17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Liefdespsycholoog Made

Hieronder staan een aantal reviews over Liefdespsycholoog Made - Mirella

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Laat beide partners in hun waarde

In relatietherapie is Mirella een psycholoog die beide partners volledig in hun waarde laat. Dat mag logisch klinken maar is een prettig gegeven als je partner en jij lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze geeft beide evenredige aandacht.

Ze is daar waar nodig sturend maar laat ook partners kiezen waar zij behoefte aan hebben. Een persoon bij wie je je op je gemak voelt.


| 23 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het gaat heel goed

Het zijn hele drukke weken geweest maar nu krijg en neem ik wat meer rust en het gaat heel goed met me.

Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor je luisterend oor, je hulp, je interesse, je advies en je vertrouwen. Dat zal ik nooit vergeten!


| Oosterhout | 18 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mooie nieuwe inzichten

Mirella, je hebt me mooie nieuwe inzichten gegeven die ik weer kan gebruiken bij mijn nieuwe dates.


| Rotterdam | 3 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mirella is een warm mens

Mirella is een warm mens. Mirella stelt zich op een bedachtzame maar open manier op en heeft oog voor wat de ander nodig heeft. Op een respectvolle manier gaat zij in gesprek en luistert zorgvuldig.


| Tilburg | 10 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een steun en toeverlaat

Mirella is een betrokken, open en warme persoonlijkheid. Zij heeft een natuurlijke interesse in mensen en is daarbij onbevooroordeeld.

 

Zij kan goed luisteren en is uitstekend in staat is een coachee te volgen in wat hem/haar bezighoudt. Ze was een steun en toeverlaat.


| Breda | 3 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne relatiebegeleiding

Hartstikke bedankt voor de fijne begeleiding die je ons hebt gegeven, we zijn allebei erg blij met het proces van de afgelopen paar maanden.


| Den Bosch | 10 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Mirella:
Blogs van Mirella:


Interview

Lees hieronder het interview met Mirella .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Made heb ik een praktijk aan huis. Een fijne werkruimte waar mensen graag zitten. Daar werk ik het grootste gedeelte van mijn werkweek. Mijn praktijk ligt 2 kilometer van afslag 32 op de A59. 

Ik ontvang hier mensen uit de regio Made, Oosterhout, Dongen, Raamdonksveer, Geertruidenberg, Breda, Zevenbergen en verder.

Er zijn over heel Nederland en ook in het buitenland mensen die graag met mij werken. Vandaar dat ik ook via Skype afspraken maak.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

De ontmoeting met mijn huidige partner en onze relatie veranderde mij zeer positief. Natuurlijk privé. Ook als professional. Het bracht mij dichterbij mijzelf, mijn familie, en mijn uitdagingen. Dat maakte mij als professional zachter en helderder.3. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het contact met mijn cliënten. De gesprekken die we hebben. En ook het uitzwaaien van cliënten wanneer we afscheid nemen van elkaar, beiden stilstaand bij het verschil tussen de eerste en (voorlopig) laatste ontmoeting.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Geloof het of niet, maar het fijnste wat ik vandaag deed is heel boos zijn op mijn partner! Eerst heel boos zijn op mijn partner; dan beseffen waarover ik zo boos ben en dat hij dat niet doet, maar ikzelf, dat ik dus beter boos kan zijn op ons patroon;

dat kunnen begrijpen in een groter geheel; nog verder op laaien van mijn boosheid, om weer te laten zakken; en te bespreken met elkaar, met veel humor en liefde. Het luchtte mij ontzettend op. Het zorgde ervoor dat ik mezelf wat beter begreep en dat ik dichterbij mijn liefste kwam. En ja, goed maken is ook leuk!2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Het opstarten van mijn eigen praktijk is een groot avontuur geweest, en zal dat in de toekomst ook zijn. Ik geniet nog steeds van mijn vak en mijn contact met cliënten. Ik wil over 5 jaar nog steeds hetzelfde doen. Over 10 jaar…dat weet ik waarschijnlijk over 5 jaar weer.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Omdat ik van mijn hobby mijn werk kon maken, lees ik in mijn vrije tijd ook graag over psychologie en filosofie. Mensen boeien mij enorm. En ik voel me rijk met een fijne familie en fijne vrienden. Aangezien ik introvert ben, vind ik het ook fijn mezelf op te laden terwijl ik alleen ben. Ik lees graag, tuinier steeds vaker, verlies mezelf graag op Netflix, en vooral; ik dans graag.4. Waar word jij blij van?

Dansen!5. Heb je een partner en/of gezin?

Samen met Vic woon ik in een ontzettend fijn huis in Made. We zijn elkaar op latere leeftijd tegengekomen en nog steeds dol op elkaar, ondanks onze thema’s waar we tegenaan botsen. Ook bij ons is het wel eens raak.

Samen genieten we van logeerpartijtjes van onze neefjes en ons nichtje. Geregeld komt mijn zwager uit Zweden over om een paar weken met ons te zijn. Tot nu toe zijn wij zelf kinderloos gebleven.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

In mijn vakgebied is het belangrijk om jezelf te kennen en te ervaren hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Vandaar dat ik met collega’s werk in leertherapie, supervisie, intervisie en huiswerkgroepen. In deze overleggen gaat het over onszelf. Dat is erg leerrijk. Ik merk dat mijn leven luchtiger wordt van deze bijeenkomsten. En mijn werk ook.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Als kind wilde ik graag ballerina worden. Helaas lukte dit niet. Nu ben ik er te oud voor. Gelukkig ben ik nooit te oud om recreatief te dansen!
inspiratie


1. Wat is jouw superkracht?

Bescheidenheid in ieder geval niet! Ik wil namelijk meteen meerdere superkrachten noemen… Levenslustig & Rustig – Discreet – Open – Creatief – Vakkundig – Inlevend
Relatiepsycholoog - Made - Mirella

Contact met Mirella

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten