Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Slaapproblemen - forum lotgenoten


 

Lotgenoten slaapproblemen

Heb je slaapproblemen en/of een slaapstoornis? 

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met slaapproblemen en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Ik word 's nachts wakker en ga piekeren

Inslapen is voor mij geen probleem, maar regelmatig word ik om 2.00 of 3.00 uur wakker, waarna ik met geen mogelijkheid meer verder slaap.

Ik verval dan vaak in gepieker en nutteloos gedenk. Ik word er gek van.


Anoniem

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 2 - Ik heb hevige slaapproblemen

Ben ik een mens? Ja, soms heb ik mijn slaap nodig. Eens per 3 a 4 dagen grondig, verder slaap ik gemiddeld 1 a 2 uur per nacht. Heel frustrerend.

 

Ik ben van beroep binnenvaart kapitein en dat vereist enige aandacht. Die aandacht behoud ik gelukkig.

 

Sinds ruim een jaar ondervind ik hevige slaapproblemen. Aan 1 a 2 uur per nacht schijnt mijn lichaam genoeg te hebben. Ik wordt na 2 uur slaap wakker, "als" ik al in slaap val en begin vervolgens te piekeren, woelen en draaien.

 

Ik behoud ruime energie en sporten werkt geen bijdrage na verschillende combinatie lessen/ kickboxen en judo te hebben gedaan. Ik heb een eigen goedlopend bedrijf werk 2800 uur in het jaar en wordt volgende week 22 jaar jong.

 

Toch brengt mijn slaap tekort enige problemen. Ik wordt somber, ga negatief denken en over elke beslissing bedenk ik eerst 36 scenarios over hoe het anders kan/ had gekund of hoe ik daar mensen meer tevreden mee had kunnen stellen. Ik wordt er onderhand gek van.

 

Nu ben ik voor de 2e keer in ruim een jaar tijd bij de huisarts belandt. Oxezepam en temazepam meegekregen. Bij de oxezepam slaap ik 6 a 7 uur maar ben ik gedurende de dag enorm suf "geen oplossing". Bij de temazepam wordt ik alsnog 6 a 7 keer per nacht wakker en ben ik minder uitgerust als dat ik 2 uur vast slaap.

 

Wat kan ik in godsnaam nu nog doen? Warme melk, thee, een uur voor het slapen niet naar een beeldscherm kijken. Ja, ik ben er bekend mee. Help mij, alsjeblieft.

 


Leon

7
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hoi Leon,

Wat vervelend zeg, dat je zulke slaapproblemen hebt. Ik kan me voorstellen dat je hier letterlijk en figuurlijk moe van wordt.

Tegelijkertijd schrijf je "Aan 1 a 2 uur per nacht schijnt mijn lichaam genoeg te hebben."

ik heb een paar vragen die je kunt gebruiken voor zelfonderzoek:

1) Klopt dat? Heeft je lichaam inderdaad aan een paar uur slaap per nacht voldoende?

2) En wat zorgt ervoor dat je somber wordt en gaat piekeren?
> Je slaaptekort?
> Of misschien een overtuiging, bijvoorbeeld dat je meer "moet" slapen.

3) Hoe zou het voelen als je zou accepteren dat jij - op dit moment - nu eenmaal iemand bent die weinig slaap nodig heeft?

4) Wat voor moois zou je kunnen doen met al die extra tijd die jij wel hebt (omdat je meer "wakker-tijd" hebt), die andere mensen niet hebben.

Mocht je het gevoel hebben dat je er alleen niet uitkomt, zoek dan even een therapeut.

Wellicht spelen er bewust of onbewust wat zaken in je leven die je wakker houden. Therapie kan dan helpen om dit op te lossen, zodat je beter kunt slapen.

Heeft je lichaam echter niet meer slaap nodig, dan kan een therapeut je ook helpen om meer te accepteren dat je op dit moment niet zoveel slaapt, en hoe je daar anders mee kunt omgaan.

Als ik je verhaal lees, dan zou mindfulness wellicht ook kunnen bijdragen aan meer ontspanning bij jou.

Voel je vrij om nog eens een update te plaatsen waarin je aangeeft wat je gaat doen / gedaan hebt.


E.
Reactie:
hallo Leon. Ik herken veel in jou slaaprobleem, ik leef met je mee. Ik wet wat een lijdensweg het is, ten eerste wil ik eerst eve schrijve dat mijn schrijve niet zo goed mer gat als vroeger i.v.m erge uitputting en slecht concentrati , ik lijd al ruim 15 jar an groote slapelosheid, wat een lijdensweg is dit ,dit is echt mensonterend. De latste twee jaar ga ik ergg achteruit en ik trek dit leven niet mer, het niet tot nauwelijks slapen dat mergelt me helemal uit , en ik ben erg depresief , mar dat is ook niet zo gek met zoo weinig slaap, ik slaap regelmatig 3 @ 4 vole dagen en nachten helemal niets, het is een verschriking en super frustrerend en ik ben ten einde raad , ik snak al heel lang na een lotgenoot, war ik het ondraaglijke lijden mee zou kune delen en met elkars steun er vor elkaar kune zijn, ik zou me iets rustiger kune gan voelen om het te kune dele met iemand en ook naturlijk andersom, ik voel me ergg eenzaam en alleen in dit problem, ik ben vaak erg somber en zie het soms niet mer zitten, ik heb echt al van ales geproberd, vn kruiden, homeopathi, cognatieve gedrags therapi, psychiater s, psychologen, echt vn alesss, Mar niets heb mij geholpen, ik ben machteloos, radeloos, en erg erg verdrietig, dor dit nare problem kan ik nergens vn geniete, en ik heb ook dwangneurose dat is ook een verschriking dat is dodelijk vermoeiend pfff, alemal te danke aan me vele nare trauma's die ik heb meegemakt, wat is het leven zwaaar en oneerlijk, ik heb een mooiii en een zeer goed hart, ik vraag me zelf vak af? War heb ik dit an te danken, ik met me goede hart en ik heb altijd vor iedereen klaar gestan, wat een zwaar oneerlijk leven. Ik hoop zoo dat je terug reageert, als het goed is lezen met mensen dit, ik hooop dat ik eindelijk een lotgenoot vind, dan zal het leven wat dragelijker worden en ik en de gene minder alleen bent in dit zware problem. Leon graag , of evt iemand die ook op dit forum zit , ik hoop iets terug te horen, Leon en de andere mense ook heel veel sterkte toegewenst , liefs van Linda

Linda
Reactie:
Ik ben Linda en ik heb een lang verhaal , heeel diep vanuit mijn hart geschreve, vooral na Leon en ook na de andere slaaplotgenoten, ik wet niet zo goed hoe het gaat op het forum en hoe het precies werkt, ik kan niet zien of ik wel of gen reacties erop heb gehad, ik wet niet hoe dat gat en moet. Waar ik dat terug kan vinden, kan iemand mij helpen en alsnog ik snak zoo na een slaaplotgenoot, mijn lang verhaal staat online bij slaapprobleem. Liefs vn Linda

Linda

Jouw reactie:Verhaal 3 - Dodelijk vermoeid

Hallo allemaal.
Ik ben Linda.
ten eerste wil ik eerst eve schrijve dat mijn schrijve niet zo goed mer gat als vroeger i.v.m erge uitputting en slecht concentrati , ik lijd al ruim 15 jar an groote slapelosheid, wat een lijdensweg is dit ,dit is echt mensonterend. De latste twee jaar ga ik ergg achteruit en ik trek dit leven niet mer, het niet tot nauwelijks slapen dat mergelt me helemal uit , en ik ben erg depresief , mar dat is ook niet zo gek met zoo weinig slaap, ik slaap regelmatig 3 a 4 vole dagen en nachten helemal niets, het is een verschriking en super frustrerend en ik ben ten einde raad , ik snak al heel lang na een lotgenoot, war ik het ondraaglijke lijden mee zou kune delen en met elkars steun er vor elkaar kune zijn, ik zou me iets rustiger kune gan voelen om het te kune dele met iemand en ook naturlijk andersom, ik voel me ergg eenzaam en alleen in dit problem, ik ben vaak erg somber en zie het soms niet mer zitten, ik heb echt al van ales geproberd, vn kruiden, homeopathi, cognatieve gedrags therapi, psychiater s, psychologen, echt vn alesss, Mar niets heb mij geholpen, ik ben machteloos, radeloos, en erg erg verdrietig, dor dit nare problem kan ik nergens vn geniete, en ik heb ook dwangneurose dat is ook een verschriking dat is dodelijk vermoeiend pfff, alemal te danke aan me vele nare trauma's die ik heb meegemakt, wat is het leven zwaaar en oneerlijk, ik heb een mooiii en een zeer goed hart, ik vraag me zelf vak af? War heb ik dit an te danken, ik met me goede hart en ik heb altijd vor iedereen klaar gestan, wat een zwaar oneerlijk leven. Ik hoop zoo dat iemand terug reageert, als het goed is lezen meer mensen dit, ik hooop dat ik eindelijk een lotgenoot vind, dan zal het leven mischien wat dragelijker worden, zodat ik minder alleen bent in dit zware leven. ik hoop op dit forum een lotgenoot te vinden. In ieder geval heel veel sterkte voor iedereen toegewenst.
Groetjes Linda

Linda

6
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo Linda,
Ik voel helemaal met je mee. Ik slaap al 5 jaar helemaal niet, dus echt 0,0 uur.
Alle medicatie al gehad, niets helpt, ben totaal uitgeput, Kom al 5 jaar niet meer buiten en kan niets meer.
In welke regio woon jij?

Vr groet

Carla
Reactie:
Halo Carla, wat fijn dat je me heb terug geschreven, en wat erg ook vor jou, ik heb al lange tijd er niet opgezeten op forum, omdat het extrem extrem slecht met me ging en nog, ik eet wel ietsjes beter nu, ik at nikss mer, en ik ben totaal uitgeput dor geeen slaap, en geen rust, en piekeren heel erg over vn aless, angsten etc, ik hoop dat ik je snel terug hoort, want ik kan niet zien waneer jij jou bericht heb gesturd, ik woon dichtbij Aalsmeer, Amstelveen, en jij ? Ik zou zo graag met je verder wilen schrijven, elkaar belen mischin een keer , elkaar een luisterdend oor vor elkaar te zijn en elkaar te steunen, want het is een verschriking om niet te slapen, het vernietigd mij ons , vor jou is het ook erg zeg, wat een lijdensweg hè, ik kom ook nooit buiten, nu denk 4 maanden geleden, vor jou heel erg zeg vijf jaar pfff, ik kan ook bijna niets mer, ik leef jaaren over mijn reserves heen, ik heb veel verdriet, en ik ben erg machtelos, radeloos, mijn schrijve gat niet zo goed, komt dor dat ik op gebrand bent, en veeel pilen slik , nare troep bah , ik hoop Carla je snel terug te horen, vor jou ook veel sterkte toegewenst, groetjes vn Linda

Linda

Jouw reactie:Verhaal 4 - Door te mediteren val ik eerder in slaap

Het duurde vroeger heel lang voordat ik in slaap viel, meestal meer dan een uur. Als ik dan ook nog vroeg moest opstaan, dan ging ik hier over nadenken en dan viel ik nog minder snel in slaap natuurlijk.

 

Tegenwoordig probeer ik vooral uit mijn hoofd te blijven en met mijn aandacht naar mijn lichaam te gaan, naar mijn ademhaling, of naar mijn buik. Het wordt dan een soort van meditatie. Daarvan ontspan ik en dan val ik eerder in slaap.


Anoniem

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 5 - Ik had een chronisch slaapgebrek

Heb ik slaapproblemen? Nee!, zei ik lange tijd. Ik had het gevoel dat ik altijd wel prima sliep. Jazeker, een paar keer per nacht werd ik wel wakker. Dan ging ik even snel naar het toilet. Terug in bed sliep ik al weer zodra mijn hoofd het kussen raakte. Prima toch?

Daar kijk ik achteraf anders tegen aan. Op een gegeven moment kreeg ik last van grote(re) vermoeidheid, 's avonds viel ik op de bank voor de tv in slaap. Dat zette het sociale leven op een laag pitje want ik ging daarom visite vermijden. Ik werd langzaam aan ook somberder gestemd. Mijn werk ging er onder leiden, ik werd trager en minder productief. Uiteindelijk kwam ik thuis te zitten met een hevige burnout en een depressie.

Ik zocht hulp bij een therapeut. Zij vroeg zich af of ondersteunende medicatie zou helpen. Ze maakte een afspraak voor mij met een psychiater. Die vroeg mij het hemd van mijn lijf. O.a. vroeg hij naar mijn slaapgedrag. Hij was het, die het niet eens was met mijn mening dat ik goed sliep. Hij vroeg mij of ik het er ooit met mijn partner over had gehad.

Mijn man vertelde mij dat hem al jaren opviel dat ik luid kon snurken. Hij maakte daaruit op dat ik goed sliep. Maar, vertelde hij, hij merkte ook vaak dat ik stopte met ademhalen. Daar lag hij soms wakker van. Hij zei, net als ik je wil wakker maken haal je dan weer rochelend adem en dat klinkt heel naar.

De psychiater vermoedde dat ik slaap apneu had. Hij stuurde mij door naar de slaappoli van het ziekenhuis. Eerst zei de arts daar na een gesprek dat ik geen slaapapneu kon hebben omdat ik geen overgewicht had. Mijn psychiater zei dat ik toch vol moest houden en een slaaponderzoek moest eisen. Gelukkig dat hij dit stimuleerde en ik het opvolgde!

Na een uitgebreid slaaponderzoek bleek mijn slaap ernstig verstoord. Er was slaapapneu en het bleek dat ik nooit de fase van de uitrustende slaap bereikte. Mijn klachten kwamen voort uit een chronisch slaapgebrek!

Inmiddels heb ik een slaapbeugel die mijn probleem, mijn kaken zakken weg als ik ontspan, goed opheft. Na een half jaar, waarin ik vaak de nacht doorslaap, heb ik weer genoeg lichamelijke en geestelijke energie. De ondersteunende medicatie heb ik nooit nodig gehad. De gesprekken met de therapeut hebben goed geholpen om een aantal zaken die meespeelden meteen ook aan te pakken. Ik zorg nu beter voor mijzelf, ben alerter op signalen van mijn lichaam. Ik vraag meer feedback. Ook mijn werk heb ik met succes weer opgepakt.


anoniem

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 6 - moeite met doorslapen

al meer dan 5 jaar heb ik slaapproblemen en dan niet het in slapen maar het doorslapen. ik ben een vrouw van 56 en de mensen zeggen dus o dat is de overgang , de leeftijd enz enz ja lekker is dat het maakt niet uit wat voor naam het beestje heeft van het niet slapen ik wil gewoon doorslapen.
ik ben moe en geirriteerd ,kort lontje,ergernis naar iedereen hier in huis.
nou moet ik zeggen dat er altijd wel wat is in de familie waar ik me zorgen over maak . man zegt altijd maak je niet zo druk wat geweest is is geweest we leven nu. ja makkelijk gezegd maar niet iedereen is het zelfde toch?
ik ben 24 /7 moeder dus als er iets is met mijn kinderen ,hoe oud ze ook zijn of dat ze allang het huis uit zijn ik ben er mee bezig, bv relatie problemen, baan kwijt enz enz. ik heb een slaaponderzoek gehad bij neuroloog maar daar is niks uit gekomen dus nu doorverwezen naar de slaappsycholoog uhhhhh ok dat doen we dan maar. ik ben online ook allerlei trainingen tegen gekomen en heb ook gevonden dat inderdaad als vrouwen in de overgang komen en de hormoonhuishouding gaat veranderen dat dat ook invloed kan hebben op je slaapgebeuren.
oja ik heb een prima slaapkamen,koel,prima bed, mijn telefoon leg ik om 21 uur weg en kom daar niet meer aan tot de volgende ochtend.
ik heb een heerlijke baan dus daar ligt het ook niet aan.
yoga ja zou inderdaad ook een optie zijn maar dat is weer een kostenplaatje pffff ontspannen ja dat zou fijn zijn.
dit jaar op vakantie dus heb wat om naar uit te kijken, 4 jaar lang niet op vakantie geweeest, vakantie geld kan je maar 1 x uitgeven en er is altijd iets in enom het huis. genoeg geklaagd .op naar de slaappsycholoog .

maria

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 7 - Mijn man heeft CRSD het free running type

Dit verhaal gaat niet over mij, maar over mijn man P. Hij heeft CRSD het free running type. Zijn biologische klok heeft geen 24 maar 25 uur of langer, waardoor zijn slaap geleidelijk opschuift.

Zo heeft hij 1 keer in de 40 dagen een paar "goede" dagen omdat hij dan 'snachts slaapt maar dat wordt dan steeds later en later. Zijn slaap is ook ernstig verbrokkeld. Hij slaapt nooit langer dan een uur achter elkaar en sprokkelt zo per etmaal een paar uur slaap bij elkaar.

Mijn man heeft 20 jaar geleden een ongeluk gehad en heeft daarbij een hersenbeschadiging opgelopen. Daardoor is zijn bioritme kapot en is hij slechtziend geworden. CRSD komt veel voor bij blinden mensen maar is zeldzaam bij slechtzienden.

Door een wild verleden met alcohol en drugsgebruik dachten we altijd dat dat de oorzaak van zijn slaapproblemen was. Pas sinds 2 jaar is hij de medische molen ingegaan en zijn we erachter wat hij heeft.

Nu is het probleem dat hij na 20 jaar volkomen uitgeput is. Zijn lichaam is op. Hij is zo moe dat er steeds meer lichamelijke en geestelijke schade ontstaat.

Alle tips over lichttherapie, naar buiten, wandelen en melatonine zijn natuurlijk geprobeerd maar door de uitputting is hij er vaak ook gewoon niet toe in staat.
Hij doet er soms 15 minuten over om zijn sokken aan te trekken omdat hij gewoon niet meer weet hoe het moet of het teveel energie kost.

Het is nu op zo'n punt gekomen dat hij het niet meer ziet zitten om zo verder te gaan. Hij kan eigenlijk niets meer. Let wel hij is niet suïcidaal en overigs ook allang niet meer aan de drank en drugs.

Ik heb alles gelezen wat ik over CRSD kon vinden maar mensen die dit herkennen of een partner hebben met deze stoornis kan ik nergens vinden.

Lot

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 8 - Ik word in de nacht met een stikkend gevoel wakker

Hallo allemaal,

Ik heb al sinds een tijd dat ik snachts met een stikkent gevoel wakker schrik. Lijkt wel alsof er een groot voorwerp in mijn keel zit en dit door moet slikken. Ik kan hierover niks vinden op het internet. Dit gebeurt meerdere keren in de nacht.

Heeft iemand een idee wat dit is, of heeft iemand van jullie dit ook?

Marjolijn

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten