Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Slaapproblemen - forum lotgenoten

 

Lotgenoten slaapproblemen

Heb je slaapproblemen en/of een slaapstoornis? 

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Meer ondersteuning nodig? 

Zoek een therapeut voor hulp bij slaapproblemen >>

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met slaapproblemen en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht verhalen+ Mijn verhaal delen

Alle verhalen


Ik durf niet te slapen (Verhaal 35)

Ik durf niet te slapen

Ik heb veel fouten gemaakt in mijn leven ookal ben ik nog maar 17 jaar. Erge dingen gedaan, erge dingen gezegd om aandacht te krijgen. Ik heb tegen meerdere mensen gezegd dat mijn goedaardige tumor, kwaadaardig was voor aandacht. Ik heb veel spijt maar ik heb ze nog steeds de waarheid niet verteld omdat ik bang ben dat ze boos worden en nooit meer met mij willen praten. Ik verdien straf, ik verdien pijn en verdriet, dat weet ik want zoiets zeggen is absurd. Maar is het zo erg als ik zeg dat ik alles zou doen om dat niet te krijgen en te hebben. Ik ben bang dat mijn straf is dat ik ooit echt ziek word, een echte kwaadaardige tumor krijg omdat ik ermee gespot heb... Ik ben mega bang en heb al heel lang NIET geslapen uit angst dat ik nooit meer wakker word. Ik weet niet wat er na de dood komt, misschien is er echt een hell en hemel of misschien zal er niks volgen. Maar als alles echt bestaat, ik wil niet naar de hell....Ik ben zo bang.

Anoniem
14-01-2023
laatste reactie: 23-05-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi anoniem, tja ik vind het inderdaad dom om zulke dingen te zeggen. Maar daar verander je niets meer aan. Je kunt er wel van leren. Ik zou denk ik zeggen dat de tumor na nieuw onderzoek toch onschuldig blijkt ofzoiets. Of een nieuw medicijn sloeg aan? Wat moet je anders? Of anders toch maar opbiechten. Maar dat jij straf verdiend vind ik onzin. Je bent niet de enige persoon die dit soort dingen doet. Waarom doe je het eigenlijk? Door echte nuttige dingen te presteren krijg je veel meer bewondering. Een goed rapport bijvoorbeeld of een goede daad! Goed voor je karma. De hel geloof ik niet in. De hemel ook niet. Het is nooit bewezen. Ik geloof wel in liefde. Dat komt wel bij jou terug. Je zult weer kunnen slapen.

Iemand
29-03-2023
Reactie:
Ga eens met je huisarts in gesprek. Zij hebben geheimplicht. Huisarts kan je verder helpen.

Succes en sterkte,

Angela
20-02-2024
Reactie:
Overal is vergeving voor!! Ik heb met je te doen. Ik ben diep dankbaar voor de vaste zekerheid in mijn leven. En de grote genade van mijn hemelse Vader!!
Er is een weg die naar het eeuwige leven leidt. Dan zijn we vrijgemaakt van schuld,al zouden mensen ons nog schuldig verklaren.
We maken allemaal fouten maar er is kracht om te overwinnen over onze menselijke natuur!!
Heel veel sterkte. En een lieve groet.

Corine
23-05-2024

Jouw reactie:Promethazine en LDN: vrij onschuldig en ze helpen (Verhaal 66)

Al zeker 20 jaar is slapen voor mij (47) een klus. Inslapen duurt lang en doorslapen is lastig. Het begon ermee dat ik in drukke (werk)weekenden lormetazepan ging gebruiken. Afgelopen jaren ben ik dit ook door de week gaan gebruiken. Maar maximaal 2-3 keer per week om fysieke afhankelijkheid te voorkomen.

Ik kwam in een burn-out, dat uiteindelijk long covid bleek te zijn en nu richting me/cvs gaat. Al die labels! Mn slaapprobleem verandert of verbetert er niet van. Inslapen duurt momenteel uren en vanaf ca. 3-4 uur lig ik te woelen.

Wat mij wel heeft geholpen afgelopen jaar - en wat onschuldig is - is promethazine. Een antihistamine met als bijwerking sufheid. Daarom wordt het nooit meer voorgeschreven, maar wel off label bij slaapproblemen. Het is niet verslavend. Je moet je eigen dosis zien te vinden, zodat je er de volgende dag geen hinder van ervaart. Mijn dosis was 50 mg per avond. Dat is best hoog. Ik werd er slaperig en duf van. Ik had alsnog het gevoel dat ik moeilijk in slaap kwam, en doorsliep, maar in vergelijking met de jaren ervoor is het wel verbeterd. Ik kreeg dit gewoon via de huisarts.

Op dit moment ben ik hiermee gestopt vanwege een nieuw traject bij een revalidatiearts. Hij wil dat ik eerst helemaal clean ben en dan gaan we LDN (lage dosis Naltrexon) proberen. We kunnen pas zien wat LDN echt doet als ik van alle andere medicatie af ben.

LDN is momenteel upcoming in de werelden van ME en long COVID en fybromialgy enz. Een hele lage dosis schijnt een echt goede invloed te hebben. Zo remt het o.a. de aanmaak van stresshormonen af, waardoor veel mensen noemen dat ze betere nachten maken dankzij LDN. Ik ga half mei beginnen, hopelijk. Ben benieuwd of anderen al ervaring hebben?!

Rianne
02-05-2024
laatste reactie: 11-05-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo Rianne,
Mag ik vragen of je nieuwe medicatie helpend is voor het slapen?
Ik slik nu ook af net iets een temazepam daar door gaan mijn zere benen ook weg en lukt het mij beter om inslaap te vallen.
Ik ben nog steeds zoekende naar iets wat werkt en ik hoop dat jij misschien wel een positieve ervaring hebt.
Ik hoop het zo voor je want niet slapen ja is gewoon geen leven
Groetjes Sandra

Sandra
11-05-2024
Reactie:
Hallo Rianne,
Mag ik vragen of je nieuwe medicatie helpend is voor het slapen?
Ik slik nu ook af net iets een temazepam daar door gaan mijn zere benen ook weg en lukt het mij beter om inslaap te vallen.
Ik ben nog steeds zoekende naar iets wat werkt en ik hoop dat jij misschien wel een positieve ervaring hebt.
Ik hoop het zo voor je want niet slapen ja is gewoon geen leven
Groetjes Sandra

Sandra
11-05-2024

Jouw reactie:Burn out en gigantische pijnlijke en gespannen benen/knie (Verhaal 68)

Hallo,
Ik weet niet meer wat ik moet. Ja weet het wel slapen en dan ook zonder pijn. Weer die zere benen en knieën het is werkelijk een hell.
Alles wat ik innen niks helpt.
Ja een temazepam maar dat wil ik liever niet. Heel af en toe neem ik 1.
Heb HHC olie gebruikt maar hier werd ik alleen maar misselijk en draaierig van. Soms ging de pijn wat milder overdag worden.
Maar nu wil mijn huisarts mij naar een slaapcentrum toesturen om te kijken hoe en wat. Iemand ervaring mee?
Ik ben op en ben weer aan het werk gegaan na 2,5 jaar thuis zitten. De zorg is heftig en vooral de gehandicapten zorg maar wil graag ook moe worden van werken en niet alleen maar van alle nachten doorhalen.
Naast mijn man en twee kinderen wil inkook gewoon weer de ‘ leuke ‘ moeder zijn.
Wie kan mij helpen om alles weer wat op te pakken

Sann
10-05-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Tijdelijke slaapstoornissen (Verhaal 67)

Al wel 15 jaar kamp ik met tijdelijke slaapstoornissen. Die problemen spelen vooral als ik op vakantie ga en in een vreemd bed moet slapen. Het maakt niet uit of het bed lekker ligt, en ik neem altijd mijn eigen kussen mee. Maar op de één of andere manier slaap ik extreem slecht op vakantie. Gisteren teruggekomen van een week Roompot en uiteraard een moeilijke week gehad. 1 keer een zolpidem genomen. Die avond lag ik heel onrustig in bed. Snelle hartslag, spanning, allemaal omdat ik die zolpidem had genomen en ging piekeren over "Wat nou als het zelfs niet lukt om te slapen met een slaappil op?". Toch in slaap gevallen en redelijk geslapen, maar andere nachten weer slecht. En ik weiger om meerdere dagen in korte tijd een pil te nemen.
Gisteravond thuis weer naar mijn eigen bed, maar helaas bleek ik zo gespannen te zijn dat ik moest slapen dat ik de slechtste nacht heb gehad sinds de vakantie vorige week. Ik denk max een uurtje slaap. Mijn hoofd voelt echt als een zombie. Ik ben traag in alles, heb geen energie, zelfs mijn spraak lijkt aangetast.
Ik had een pil op mijn nachtkastje liggen en telkens hoopte ik uiteindelijk in slaap te vallen. Toen het 02:00 uur was vond ik het te laat om die pil te nemen, dus de hele nacht wakker gelegen en vandaag een super moeilijke dag.
Vanavond leg ik de pil weer klaar en mocht ik 12:00 uur nog niet slapen neem ik de pil gewoon in. Ik weet van mezelf dat ik weer rust in mijn lijf moet krijgen en meestal lukt dat op een gegeven moment waardoor ik een redelijke nacht heb (zonder pil). Dat bouwt vertrouwen op waardoor de spanning de volgende dag weer minder is en zo kom ik wel uit die negatieve spiraal. Maar het is alles behalve chill dit.
In juli 8 dagen naar Oostenrijk.....

A.J.
04-05-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Slaapangst (Verhaal 58)

ongeveer een maand geleden kreeg ik te kampen met slaapangst. Dit wil zeggen dat ik een aantal keren heb voor gehad dat ik maar niet in slaap geraakte en ik hier ook een fysieke reactie op kreeg: misselijk worden, snellere hartslag, zweten, enz.
Aanvankelijk linkte ik het aan een glas alcohol drinken voor het slapen gaan. Nu ik het echter ook al vaak heb voorgehad zonder alcohol en ik bij de dokter alles medisch heb laten controleren, ben ik ten einde raad.
Ook doorheen de dag begin k me soms al druk te maken voor wanneer het avond wordt en of ik zal kunnen inslapen.
Ik heb geen flauw idee hoe het gekomen is dat ik me ineens zo angstig voel wanneer ik in mijn bed mijn ogen sluit en probeer te slapen.
Ik heb reeds een verzwaringsdeken gekocht, valeriaan geprobeerd (werkte niet of zelfs nog ernstigere symptomen), probeer mijn overtuigingen los te laten (bv. ik zal volgende dag niet kunnen functioneren), ben al paar keer later gaan slapen zodat ik me echt moe voelde.
Een paar nachten kan ik min of meer slapen en dan volgt er weer een nacht dat ik uren wakker lig voor ik inslaap.
Ik vermoed dat ik intussen ook mijn bed aan deze problemen gelinkt heb want als ik in de zetel probeer in te slapen, lukt dat intussen beter.
Ik sta niet te springen voor medicatie uit angst om verslaafd te raken.
Iemand tips, therapie,...?

Krysje
04-01-2024
laatste reactie: 02-05-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dit heb ik ook plots gekregen ongeveer 1.5 j geleden . Angst om niet te kunnen slapen. Enorm veel geprobeerd maar niets hielp. Ik heb uiteindelijk slaaptherapie gevolgd en dit heeft me wel geholpen. Het is niet volledig weg maar ik kan er wel beter mee omgaan

Sanne
11-01-2024
Reactie:
Bedenk dat het enigste wat jouw wakker houdt jij bent! Je gedachte, je onrustigheid. En dat mag er zijn. Hoe moeilijk het ook klinkt. Laat het er zijn. Het is oké dat je je zo voelt en bedenk gewoon, oké ik voel me alert, maar dit klopt niet want ik ben veilig en ik kan net als ieder mens in slaap vallen. “Ik moet morgen vroeg op dus ik moet slapen!” Let it be! Slaap komt pas als je het geen aandacht geeft en je in een relaxte staat verkeerd. Als je stopt met zo hard in slaap proberen te vallen, dan val je pas in slaap. Het loslaten van de drukte in je hoofd. Dus probeer het niet weg te drukken, accepteer het en je lichaam zal doen waar het voor gemaakt is, slapen.
Daarnaast probeer inderdaad wel uit je bed te komen als je na 30 minuten nog wakker ligt, ga even naar beneden, drink wat en ga weer liggen. En zorg voor een fijne slaap omgeving, ga alleen in je bed liggen als je moet slapen op vaste tijden: 11 tot 8 bvb. En hou je hier echt streng aan, ook al heb je niet geslapen. 1 voor het slapen geen scherm. Geen cafeïne of veel eten voor het slapen.
En als dat echt niet werkt is droomsap ook nog een heel handig middel (op basis van natuurlijke producten) maar gebruik het niet elke dag

Ana
02-05-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenIk kan niet samen slapen (Verhaal 13)

Hallo allemaal!

Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite om dit berichtje te lezen!

Van nature ben ik een lichte slaper die eigenlijk van elk geluidje wakker wordt. Dit is iets waar ik heel mijn leven al mee deal, maar gelukkig (nog) niet persé hinder van ondervindt.

Echter wanneer ik samen met iemand slaap, en 't maakt dus niet uit of dit mijn broertje, een vriend of een meisje is, dan slaap ik eigenlijk altijd super slecht tot helemaal niet! Ook niet als ik echt moe ben.

Het gekke is dat ik niet in slaap kom van (bij)geluiden, want sommige mensen die bij me in bed slapen, maken weinig tot geen geluid. Ik kom dus maar niet in slaap omdat ik in mijn hoofd niet rustig kan worden omdat er iemand anders bij me in bed ligt. Ik slaap gewoon het liefste alleen en word onrustig als mensen in mijn ''zone'' liggen. M'n onderbewustzijn piekt denk ik omdat ik weet dat ik waarschijnlijk de dag erna gebroken ga zijn. Ik ondervindt dit probleem ook als er iemand op mijn slaapkamer ligt met een bijvoorbeeld een luchtbed. Het is dan wel iets minder, maar het speelt wel nog steeds.

Sinds kort kan ik m'n brein iets meer tot rust krijgen door er niet te veel aan proberen te denken, maar ik kom gewoon nog steeds niet echt in slaap.

Ik begrijp dat dit iets psychisch is, maar ik weet niet hoe ik het probleem moet benoemen en hoe ik hier iets gericht aan kan doen. Ik heb ooit iets gehoord over Mindfullness, maar ik zie dit meer als een overkoepelende behandeling die iets kan bijdragen, maar niet perse de oplossing is. Misschien heb ik het helemaal verkeerd en werkt dit wel?

Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen en weet wat dit probleem is en hoe ik het eventueel kan oplossen/behandelen.

Thanks voor jullie tijd! :)

M

Michael
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 02-05-2024

30
22
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo M,
misschien moet je eens kijken bij een vragen lijst over HSP
Hoog sensitieve mensen hebben dit ook vaak. Ik zelf kan het ook niet. En het hoeft toch ook niet? Ben erg gesteld op mijn privé vooral bij het slapen. Dat mag toch?
warme groet
T

Trudie
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hi M, heel herkenbaar wat je schrijft! Het lijkt wel alsof ik mijn eigen ervaringen zit te lezen. Het duurt bij mij een tijdje voordat ik wen aan iemand die naast me slaapt of zelfs in dezelfde kamer in een ander bed. Dus af en toe samen slapen werkt niet voor mij. Ik slaap het liefste alleen, omdat ik weet dat ik weer een nacht oversla door de onrust in mijn hoofd, de overprikkeling en de volgende dag brak ben. Ik maak me vaak vantevoren al druk over het niet kunnen slapen en de hele nacht wakker liggen, dat is een vicieuze cirkel, daar ben ik me bewust van. Ik probeer de gedachten erover te negeren of om te buigen, maar ik merk gewoon dat er iemand naast me ligt, de aanwezigheid alleen al is voldoende om niet in slaap te kunnen vallen. Zelf vind ik het erg vervelend en jammer, want ik vind het juist heel fijn om samen wakker te worden. Misschien toch meer oefenen en wennen :)

Tamara
> 2 jaar geleden
Reactie:
Wow!! Echt je exacte beschrijving is als of ik mezelf hoor praten. Ik heb precies hetzelfde. Niet samen kunnen slapen met vriendinnen, zus, date maakt niet uit gewoon niet samen. Directe staat van alertheid zodra ik samen in bed lig (of indd laats een klapbed geprobeerd, maar zelfde probleem). Altijd gebroken de volgende dag, baal er enorm van en het maakt me best onzeker. Dacht misschien aan hypnotherapie, of iemand anders nog ideeen?

Lot
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi M,
Wat een opluchting om eindelijk iemand te vinden met hetzelfde probleem als ik! Ik kan ook niet slapen met anderen in dezelfde ruimte en zit er een hele tijd vantevoren al enorm tegen op. Ik merk dat ik een soort angst heb om naast een slapend persoon te liggen, omdat ik dan verstijf en nauwelijks meer durf te bewegen. Ik ga constant liggen malen in mijn hoofd of ik wel in slaap ga vallen, dat ik de dag daarna brak ga zijn, of de ander al slaapt, of mijn bewegingen gehoord worden, hoelaat het al wel niet is. Deze gedachten blijven dan de hele nacht doorgaan, ookal probeer ik mijn hoofd leeg te maken. Die onrust zorgt ervoor dat ik niet tot nauwelijks (met geluk een keer één uur) slaap en de dag erna brak ben.
Ik heb dit probleem al zolang ik het me kan herinneren en ga er nu voor naar een psycholoog. Die raadde me aan om mindfullness oefeningen te doen voor het slapen zoals 3 minuten ademruimte en zitten met een moeilijkheid. Daarnaast om comfortabel te worden met het liggen in die ruimte met een slapend persoon en als het na een half uur/uur niet lukt, om even uit bed te gaan om iets anders te doen en het daarna weer te proberen, om even uit die onrust te komen. Verder inderdaad gewoon proberen en het vooral accepteren mocht het niet lukken!

Ilvy
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb net hetzelfde probleem. Vroeger was dit allesinds geen probleem maar nu vreselijk .. ik kan alleen langs mijn mama in slaap vallen :). Maar in mijn vorige relaties lag ik altijd wakker ... en ging ik na een paar uur de zetel op. Ik heb me daar bij neergelegd , veel mensen slapen apart om die redenen of omdat ze elkaar wakker houden met gesnurk. Maar iemand vinden wat daar vrede mee heeft is een andere zaak

Sanne
11-08-2022
Reactie:
Hebben jullie inmiddels een oplossing gevonden? Ik heb hier namelijk ook last van.

M
06-12-2022
Reactie:
Hallo iedereen,
Ik heb eigenlijk hetzelfde probleem maar enkel wanneer het bij mij thuis is. Ik kan slapen bij mijn vriend op zijn kamer in hetzelfde bed zonder probleem maar niet bij mij thuis. Als ik er nog maar aan denk krijg ik al stress. Ik heb geen idee hoe ik mezelf hiermee kan helpen voorlopig stel ik het uit en slaap ik gewoon bij hem. Maar ik vind het enorm jammer want ik zou ook willen dat hij bij mij kan slapen.

Jade

Jade
13-12-2022
Reactie:
Help, ik zit al uren wakker te liggen naast een goede vriendin (die al lang zit te slapen) en ben nog steeds niet in slaap. Ik kan nergens heen en ik wil slapen, joh.

May
29-12-2022
Reactie:
Hoi,
Ik heb hetzelfde probleem en heb het reeds van kleins af. De keren dat ik in het bijzijn van iemand anders heb kunnen slapen kan ik op één hand tellen.
Ik word zeer onrustig. Zeker als de persoon slaapt en ik niet. Het doet me veel verdriet en ik schaam me.
Heb het beetje proberen loslaten en slaap lekker apart. Toch niets mis mee eigenlijk?
Alleen is het heel lastig als je op reis wil met anderen.
Ik denk bij mij dat het een gebrek aan zelfvertrouwen is en me niet snel op mijn gemak voel. Samen slapen is iets heel intiem.

C
13-01-2023
Reactie:
Hallo,

Ik herken dit zo goed. Ik heb het altijd redelijk onder controle gehad maar nu ik ouder wordt lijk ik de controle te verliezen. Ik slaap al jaren niet meer naast mijn partner en dat vooral omdat ik ernstig snurk. Buiten dat kan ik mijn denken niet meer zo eenvoudig uitschakelen en heb ik de meest vreemde, ik noem ze angst momenten. Ik voel dan iets in mijn keel wat ik niet kan loslaten, gek wordt ik er van of een geluid dat ik niet kan plaatsen een naam van een persoon die me niet te binnen schiet. Steeds kost me dit uren van mijn nodige nachtrust. sterkte iedereen.

Olaf
16-02-2023
Reactie:
Herkenbaar! Benieuwd of er gouden tips zijn of dat het een kwestie is van accepteren ..

Ik denk ook dat het iets te maken heeft met m’n gevoel van veiligheid bij iemand anders. Terwijl ik weet en voel dat m’n (nog prille) vriend echt een goed hart heeft. Het ligt niet aan hoe hij is. En toch kan ik me moeilijk overgeven aan de slaap .. het frustreert me best wel en ik ben bang dat mijn vriend teleurgesteld raakt als we in de toekomst niet vaker gaan samen slapen. Het draagt niet bij aan intimiteit voor mijn idee. Het samen kletsen en ontwaken vind ik leuk, alleen de (angst voor het) niet slapen levert veel stress op.

Marli
07-03-2023
Reactie:
Ik heb het ook.
Mijn vrouw vindt het maar niks, maar het is denk ik moeilijk te begrijpen hoe hardnekkig dit kan zijn. Ik heb alle eerder beschreven symptomen. Toen ik in therapie zat 10 naar geleden lukte het wel.. therapie was niet zozeer voor het slapen maar voor andere zaken. Hangt toch allemaal samen. Voel me echter erg goed, maar samen slapen zorgt toch voor angst en niet kunnen slapen. Ik geloof zeker dat het te maken heeft met vertrouwen in jezelf . En als je snel angstiger bent kan niet kunnen slapen ook een angstbeeld worden. Er is geen wonder middel maar praten helpt wel.. en de zin het is wat het is, helpt me ook wel. Het level is al zo kort dus geniet er van

Jotta
20-03-2023
Reactie:
Goh, ik dacht dat ik dat alleen had.


Anoniempjen
21-03-2023
Reactie:
Ik heb exact hetzelfde probleem. Ik overweeg nu hypnotherapie om mijn onderbewustzijn ‘rustig’ te programmeren. De therapeut zei dat het iig prima zou moeten lukken met hypnotherpaie. Of misschien geld klopperij, maar wie weet

Lianne
07-04-2023
Reactie:
Waauw, ik heb dit dus ook vooral met iemand in hetzelfde bed.. maakt niet uit goede vriendin, of mijn vriend of net wat… ik kan gewoon niet liggen en draaien zoals ik lig als ik alleen ben, en omdat ik weet dat ik dan een gebroken nacht heb en pas tegen de ochtend vaak echt diep in slaap val en dan wakker word in mijn diepe slaap omdat ik weer op moet bijvoorbeeld ben ik echt helemaal kapot en moe en kan ik me er zelfs ziek door gaan voelen… dus ik zie echt heel erg op de laatste tijd als iemand wil blijven slapen of als ik ergens anders ga slapen. Kijk is het voor 1 nachtje dan is het prima, maar in een relatie slaap je sws vaker of als je samenwoont altijd naast elkaar.. zie er zo tegen op dat ik dan gewoon niet kan slapen… en een gouden tip is er niet. Misschien een XXL bed van 240 breed ofzo kopen dat je echt beide je eigen XL matras hebt🤣 maar goed dat is nou ook niet de meest handigste optie…

Mh
14-05-2023
Reactie:
Ik heb ook precies hetzelfde probleem, voor mij is samen slapen, vooral met een romantische partner, een nacht overslaan. Ik voel me wel moe, maar voel me te alert of aan om te gaan slapen, ik heb geen slaapdruk. Met vriendinnen heb ik het minder en verschilt het per vriendin.

In HSP kan ik mij helemaal vinden, ik denk net wat hierboven al is gezegd dat het daar misschien ook te maken mee heeft.

Ik heb het ook aan verschillende therapeuten gevraagd hoe het kan, maar nog niet een goed antwoord gekregen. Of vooral, ik ben op zoek naar de oplossing:) Als iemand tips heeft!!

J
03-06-2023
Reactie:
Het is bij mij 03:20 op het moment, ik heb morgen m’n eerste werkdag en lig uiteraard wakker. Ik baal er zo van dat ik niet naast m’n vriend kan slapen, want idd het samen wakker worden is juist erg fijn. Mijn vriend is ook een extreem drukke slaper (bewegen, snurken, praten) dus met al dat geluid lukt het al helemaal nooit. Melatonine heeft niet geholpen, m’n slaap sigaretje ook niet. Ik heb nog geen gouden tips voorbij zien komen helaas. Mijn vriend en ik houden ervan om samen in bed te duiken maar ik kijk hier helaas door dit probleem niet meer naar uit.

Anoniem
22-09-2023
Reactie:
Ik ben een lichte slapen. Ik kan wel naast iemand slapen als diegene geen geluid maakt en stil ligt. Maar mijn ex snurkte en huidige partner draaien veel. Dan val ik in slaap en wordt steeds wakker. Na een tijdje ben ik bang om weer wakker te worden als hij draaien, waardoor ik te gespannen ben om te slapen.
Ik wil ook graag huttentochten gaan wandelen, maar ben bang dat ik in hutten ook niet kan slapen, want er is altijd wel iemand die snurkt.
Ik wordt ook vaak wakker van mezelf als ik snurk als ik op m'n rug lig. Ook heel vervelend.

Ellen
24-09-2023
Reactie:
Ik heb dit ook al vanaf kindertijd, moeite met samen slapen. Tenzij het in een hotelbed is wat apart uit elkaar kan. Op dit moment date ik al bijna een half jaar met nota bene een man met wie ik ooit jaren samen heb gewoond (waarmee ik toe ook al regelmatig naar logeerbed verkaste). Nu wederom lastig kunnen slapen zolang hij in mijn bed ligt. Hij moet erg vroeg naar zijn werk, daarna slaap ik als een roosje.

Ik denk dat we het gewoon maar moeten accepteren. Zo nu en dan bij elkaar liggen en voor het echte slapen een apart bed. En als je ontwaakt in het weekend trakteer je hem/haar op ontbijtje in bed en kom je er zelf alsnog naast liggen 😁

Memski
05-10-2023
Reactie:
Momenteel is het hier 2:05 en heb opnieuw ook hetzelfde probleem. Ik had dit al als kind en heb hier toen erge slaapproblemen door ontwikkeld waar ik toen therapie voor heb gehad.
Het lukt me gewoon niet om naast sommige mensen inclusief mijn partner te slapen. Elke keer wanneer ik bijna de diepe slaap wil vatten schiet ik hyperventilerend wakker. Alsof iets me wakker wil houden. Dat is altijd maar een kort moment maar na een keer of 10-15 achter elkaar wordt je het wel beu.
Langs mijn dochter kan ik perfect slapen. Langs mijn ex partner kon ik dat ook. Maar bij sommige mensen zoals langs mijn nicht, vriendinnen of huidige partner gaat het gek genoeg gewoon niet. We slapen ook altijd apart. Behalve als we op reis zijn zoals nu.
Het is me na 3 slapeloze nachten ooit gelukt om naast hem in slaap te vallen. Toen sliep hij ineens niet meer de nachten erna dus doorzetten lijkt voor ons ook geen optie. Ik vind het zo gek. Maargoed, ik ga nog maar eens een nieuwe poging wagen. Voel me wel voor het eerst niet alleen nu hierin.

Iris
18-11-2023
Reactie:
Wat is dit fijn om te lezen! Ik herken alles. Lig nu ook lekker wakker. Ben heel erg moe maar mijn borstkas bonkt uit elkaar van dr stress voor het slapen.

Vroeger nooit last van gehad maar nu weerhoud het me er zelfs van dingen te doen met andere omdat ik denk niet te kunnen slapen. Het heeft voor mij met veiligheid en vertrouwen te maken. Mogen zijn wie je bent, ook in bed. Mogen bewegen wanneer jij dat wil, niet steeds met de ander in bed bezig zijn. Het gebeurt buiten het bed gedurende de dag ook maar dan is er afleiding en heb je het minder door.

Slapen is de weerspiegeling van de dag zonder filter.

Jelle
26-01-2024
Reactie:
De goude tip:

Bedenk dat het enigste wat jouw wakker houdt jij bent! Je gedachte, je onrustigheid. En dat mag er zijn. Hoe moeilijk het ook klinkt. Laat het er zijn. Het is oké dat je je zo voelt en bedenk gewoon, oké ik voel me alert, maar dit klopt niet want ik ben veilig en ik kan net als ieder mens in slaap vallen. “Ik moet morgen vroeg op dus ik moet slapen!” Let it be! Slaap komt pas als je het geen aandacht geeft en je in een relaxte staat verkeerd. Als je stopt met zo hard in slaap proberen te vallen, dan val je pas in slaap. Het loslaten van de drukte in je hoofd. Dus probeer het niet weg te drukken, accepteer het en je lichaam zal doen waar het voor gemaakt is, slapen.
Daarnaast probeer inderdaad wel uit je bed te komen als je na 30 minuten nog wakker ligt, ga even naar beneden, drink wat en ga weer liggen.

Ana
02-05-2024

Jouw reactie:leven zonder slaap (Verhaal 59)

Nooit gedacht dat ik hier mijn verhaal zou doen. Maar ben wel een beetje aan het eind van mijn latijn. I k heb al een jaar of 35 slaapproblemen. Vooral de laatste jaren wordt het alleen maar extremer. Ik slaap nu in een werkweek, waarbij ik het geluk heb dat die maar 4 dagen duurt vaak niet meer dan een uur of 15 als ik dat al haal. Vaak haal ik dat dus niet. Op mijn vrije dagen probeer ik dan wat wat bij te slapen als dat lukt. Weet dat er altijd op gehamerd wordt om toch elke dag vroeg op te staan. Ja, vindt dit altijd zo'n enorm frustrerend advies. Lekker makkelijk lullen, Denk wel is degene die dit advies geeft zou het zelf is alleen maar is een jaartje zo weinig uurtjes maken. Nou dan snak je er naar om is in ieder geval is een nachtje een beetje te kunnen pitten. Vaak lig ik echt uren wakker en val dan pas tegen een uur of 5, 6 in slaap. Dan zou ik op mijn vrije dagen nog is de wekker moeten zettend en worden zelfs die uurtjes die je dan eindelijk is slaapt ook nog is door je neus geboord worden. Aan mijn hoela. Gebeurt ook vaak dat ik 1 of 2 nachten echt niet slaap. Ja, jullie kennen ongetwijfeld het gevoel als je naar je wekker kijkt en weet dat je er over een paar uur weer naast je bedje moet staan en weer vrolijk naar je werk moet. Ja en de experts maar zeggen en schrijven ach joh daar moet je gewoon niet aan denken. Lekker makkelijk. Mocht je dit berichtje lezen merk je het misschien al. Ja, er komt ook enorm veel frustratie om de hoek kijken bij dit onderwerp, zoals bij jullie. Ook de frustratie dat veel mensen geen idee hebben wat dit voor invloed heeft op je leven. Heb ook al van alles geprobeerd, yoga ,slaapmedicatie wat ook niet meer werkt. Het gekke is, ben ik eenmaal op mijn dan funcioneer ik gewoon prima. Nooit echt een serieuze klacht gehad dat ik mijn werk in al die jaren niet goed deed. Nu heb ik gelukkig wel een heel leuke baan, dat scheelt natuurlijk ook wel. Het gekke is ook dat het voorkomt dat als ik echt 2 nachten niet geslapen heb ik op mijn werk kom ik eigenlijk helemaal uitgeteld ben maar dan in een soort trance beland waardoor ik juist nog scherper en alerter ben. Alleen ben ik dan na mijn werk als ik thuis kom helemaal afgedraaid en zit dan als een zombie op de bank. Ja, dat is ook een probleem dat je sociale leven ook naar de haaien gaat. Ook zoiets dat vaak niet begrepen wordt als je voor een feestje wordt uitgenodigd en je dit afslaat. Ik ga al een jaar of dertig de bergen in. Maakte dan 2 of 3 meerdaagse wandeltochten in de bergen. Draag dan een rugzak met zo'n 18 kg Kom dan echt in het hooggebergte tot 3000 meter. Kom dan paadjes tegen waar je nog geen berggeit over heen zou willen sturen. Zelfs dan al ben ik fysiek aan het einde van de dag helemaal stuk maar slapen ,ho maar, zelfs dan presteer ik dit om 7 of 8 dagen vol te houden zonder noemenswaardige slaap. Maar natuur is zoiets overweldigends dat dat het allemaal waard maakt. Maar weet ook dat ik er nog zoveel meer van zou kunnen genieten als ik zou slapen tussen door. Weet wordt binnenkort 65 en ben alleenstaand, dat werkt ook niet in je voordeel. Weet wel dat er niemand een toverstafje heeft om dit probleem op te lossen maar weet niet het is wel is fijn om je frustraties aan het papier toe te vertrouwen en het er is uit te gooien. Misschien moet er is een bond of iets dergelijks komen voor slapelozen. Wat me gewoon enorm frustreert, weet treed nu in herhaling hoor zijn al die adviezen die worden gegeven. Heb niet het idee dat dat echte ervaringsdeskundigen zijn. Afijn zou nog wel veel meer willen schrijven maar laat ik er maar is met stoppen. Mocht je willen reageren via de site kan ook via mijn mail, is dit mijn E-mailadres
wandelpa@zeelandnet.nl

peter
29-01-2024
laatste reactie: 02-05-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hi Peter,

Ik heb momenteel al 2 jaar last van slapeloosheid en heb er nog steeds last van. Ik ben ook naar een Slaaptherapeut geweest, heb een neurologisch slaaponderzoek gehad, heb eerlijk gezegd vannacht nog geslapen met een temazepan, dus een ervaringsdeskundige ben ik zeker! Maar daarnaast heb ik ook bijna alle informatie die er te vinden is opgezocht. Omdat net als jij, ik einde raad ben. Hier bij dus mijn ongevraagde advies aan jou ;).
Als ik jou zo hoor val je dus wel in slaap maar wel pas rond 4/5 uur en dit elke dag. In het weekend is dit geen probleem omdat je dan kan uitslapen en dus wel genoeg slaap haalt maar door de weeks kan je elke nacht maar een paar uur slapen waardoor je lichaam er aan gaat leiden.
Wat je misschien moet weten is dat je lichaam werkt op gewoontes, je hersens plaatsen dingen in hokjes “dit is voedsel”, “dit zijn vervoersmiddelen”, “ik ga elke ochtend plassen” etc. Dat is nou eenmaal hoe het mensen lijk brein werkt. Wat je lichaam ook doet is nacht en dag in hokjes plaatsen “dit is nacht”, “en nu is het dag”. Het klinkt alleen alsof dit bij jou verstoort is. Jouw lichaam voelt dat het nacht is van 4/5 tot wellicht 11? Terwijl het eigenlijk om 11 uur ‘s avonds tot 7 uur ‘s ochtends moet denken dat het avond is. Maar ja, hoe verander je je biologische klok? Dat doe je dus echt door er door heen te breken. Als jij gewend altijd je rechterhand te gebruiken, ga dan maar ineens je linkerhand gebruiken. Wat ik hiermee wil zeggen dit kost veel tijd. En daarom zeggen die experts: ga er doorheen, wees streng voor jezelf en ga om 11 uur in bed liggen en ga er om 7 uur uit. OOK in het weekend. En niet 1 week, maar 2 of 3 weken. Consequent. En dit gaat heel lastig zijn en je gaat misschien wel ziek worden van het weinige slaap dat je hebt. Maar als je al 35 jaar elke week hetzelfde doet? Waarom niet die 2/3 weken dit proberen?
En daarnaast weet ik natuurlijk niet of er nog onderliggende klachten liggen, stress, ziektes etc. Maar wat ik je wel kan vertellen is dat jouw lichaam gemaakt is om te slapen, jij kan slapen! Ook om 11 uur ‘s avonds. Wat jij moet doen is gewoon een omgeving creëren om jezelf die kans te bieden. (Geen cafeïne in de avond, uur voor slapen geen tv en telefoon, mediteren voor het slapen). Dit zal je allemaal wel eens hebben geprobeerd maar probeer het voor een langere tijd. En als je in bed ligt, bedenk dat ook jij gewoon kan slapen en niks mis met je is. Je kan alleen niet slapen omdat je hoofd en lichaam te moe is. Maar alles in jouw lichaam wil en kan herstellen, je moet het alleen die ruimte geven.
Zie het als een berg beklimmen. Iemand die nooit een berg heeft beklommen is na 2 km bek af, maar als je oefent kan je na een paar weken zo 10 km lopen.
Doe ermee wat je wil maar als je er al 35 jaar mee loopt, lijkt het me dat je 3 weken best kan opofferen en veel discipline moet neerleggen om een situatie te creëren om rustig in te slapen.

Side note: ik heb zelf natuurlijk nog steeds slaapproblemen, maar dat komt bij mij door onderliggende trauma’s dus dat maakt het ietsjes ingewikkelder. Maar dit allemaal heeft het ook 100 x geholpen!

Ana
02-05-2024

Jouw reactie:Mijn lichaam lijkt het ontwend te zijn (Verhaal 26)

Ik heb al 8 jaar een slaapstoornis. Omdat ik zo bang geworden ben om niet te kunnen slapen kan ik het ook niet. Mijn lichaam lijkt het ontwend te zijn. Ik slaap ongeveer 4 uur per nacht in korte onrustige dutjes. Slaapmiddelen werken niet meer en psychotherapie tot nu toe ook niet. Iedereen schijnt te denken dat als ze je uitleggen dat je in een vicieuze cirkel zit je deze ook kunt doorbreken. Nog niet dus. Heeft iemand alsjeblieft tips ik word er levensmoe van. De dagen zijn zo lang.

Marie
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 02-05-2024

5
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Gaat het ondertussen al beter ? Ik hoop van wel .. ik heb zowat hetzelfde gevoel als u, het gevoel dat mijn lichaam niet meer kan slapen. Maar hoe dan zo ineens ? Dat snap ik dan weer niet. Het is onze angst wat ons wakker houdt vrees ik

Sanne
10-08-2022
Reactie:
Heeft iemand toevallig al de oplossing voor dit? ;) Ik herken me hier echt helemaal in, word ook echt helemaal gek en gefrustreerd hiervan, alsof mijn lichaam niet meer weet wat slapen is ofzo.. niks lijkt te helpen en niemand lijkt het te begrijpen en dat voelt ook gewoon heel alleen soms, dus zo kwam ik hier uit.

Noa
30-09-2022
Reactie:
Ik herken het zo goed. Ik slaap ook maximum vier uur per nacht, in etappes. Ik nam jaren slaapmedicatie, maar nu slik ik al vier weken niets meer. Ik heb alles al geprobeerd. Volgens mij en ook volgens onze huisarts is het niet mijn lichaam dat niet meer wil/kan slapen, maar mijn geest.

Marie
05-12-2022
Reactie:
Ik gebruik nu droomsap om te slapen en probeer een boek te lezen voor het slapen gaan ja word er ook moe van niet voldoende slaap te krijgen dat je niet uitrust
Droomsap help me wel om wat beter te slapen maar voel me niet uitgerust smorgens

Marijke
01-01-2023
Reactie:
Ik heb dit nu ook door een burnout en angst om niet te kunnen slapen. Helpen antidepressiva hier tegen ? Mijn psych wilt me namelijk daarop hebben.

Joya
27-09-2023
Reactie:
Mijn slaapproblemen zijn de laatste 3 jaar enorm verergert: inslapen duurt uren en vanaf ca. 3-4 uur lig ik wakker en te woelen.
Ik gebruik nu een jaar 50mg promethazine, een antihistamine met sterk versuffende wekkend. Niet dat ik heel suf word, maar het helpt zeker.
Want, sinds 3 weken ben ik helemaal gestopt, op advies van een revalidatiearts, die mij wil resetten. En het is enorm, het verschil zonder promethazine.
Promethazine is onschuldig, dus veilig te gebruiken. Mits je erg gevoelig bent, en er er overdag nog last van hebt (had ik niet).
Het is geen hardhandig middel, het maakt je helaas niet knock out, maar het geeft wel een duwtje.

Rianne
02-05-2024

Jouw reactie:HHC (Verhaal 51)

25 jaar zware hoofdtrauma's en fybromyalgie: hoe natuurproducten onze levenskwaliteit verbeterden

Al meer dan 25 jaar geleden heb ik een zwaar hoofdtrauma opgelopen, wat resulteerde in ernstige slaapproblemen. Mijn vrouw kampte daarnaast met fibromyalgie, een aandoening die haar niet alleen veel pijn bezorgde, maar haar ook belemmerde om normaal te kunnen slapen en werken. Deze uitdagingen hebben ons ertoe geleid om onderzoek te doen naar natuurlijke producten die kunnen bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Het heeft jaren geduurd voordat we de juiste oplossing vonden. Uiteindelijk kwamen we in aanraking met het natuurproduct HHC , een organisatie gespecialiseerd in het ontwikkelen van natuurproducten voor mensen met chronische ziektes.
Na twee jaar gebruik van het HHC-product hebben we geweldige resultaten ervaren. De pijn van mijn vrouw is met maar liefst 75% afgenomen, waardoor ze weer in staat is om 20 uur per week te werken. Daarnaast zijn onze slaapproblemen drastisch verminderd en slapen we nu allebei gemiddeld 8 uur per dag.
Nu we zelf zo'n positieve verandering hebben doorgemaakt, willen we graag andere mensen helpen die kampen met chronische ziektes. Onze doelgroep bestaat specifiek uit mensen die te maken hebben met hoofdtrauma's en fibromyalgie.

HHC heeft ons leven echt veranderd en we geloven sterk in de kracht van natuurproducten bij het verbeteren van de levenskwaliteit. We nodigen iedereen uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie over HHC en hoe hun producten kunnen bijdragen aan een beter leven, zelfs met een chronische ziekte.Mathieu
03-11-2023
laatste reactie: 23-04-2024

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Las net jullie verhaal over slecht slapen.
Slaap al 30 jaar niet.
Van alles geprobeerd.
Nu las ik dit verhaal over hhc.
Ben angstig om er aan te beginnen.
IVM mijn overgevoeligheid.
Raden jullie mij dit aan.
En waar kan ik dit eventueel bestellen.
Alvast bedankt Tiny Machtel
Ben 74 jaar.


Tiny
31-03-2024
Reactie:
Ik zou nooooooooit HHC nemen. Zijn ook slachtoffers bij gevallen. Ga maar zoeken! Het is een chemisch product. Gebruik dan alsjeblieft olie op een goede manier gemaakt van de hele plant. Kijk eens bij CBDspain.com. Zij hebben betrouwbare producten.

Indy
04-04-2024
Reactie:
Het lijkt mij zee onwaarschijnlijk dat HHC door een geregistreerde therapeut is voor geschreven. Wat men moet weten is dat HHC een chemische geproduceerde cannabinoid is wat niet van naturen voorkomt en al veel mensen in het ziekenhuis heeft doen belanden.

Maar om van je slaap probleem af te komen kan het zeker een oplossing zijn, maar of je dan nog waker word ?

Peter
04-04-2024
Reactie:
Ik gebruik dan liever een trekje van mijn wietje uit een vaporizer. Daar zit THC in, de natuurlijke tegenhanger van HHC. Maar niet alleen dat, elke wiet is anders en helpt weer voor verschillende problemen. Ik raad mensen aan om zich te verdiepen in wiet en de vele oplossingen die het kan bieden. Maar ook hoe het mogelijk jouw (slaap) problemen kan oplossen. Elke plant heeft zijn eigen naam en door kruisingen zijn er zoveel soorten dat er voor iedereen wat bestaat.

Joel
23-04-2024

Jouw reactie:Val goed in slaap maar slaap niet door (Verhaal 52)

Hallo. Ik kramp al een lange tijd met een slaapstoornis. Val goed in slaap maar slaap niet door hooguit 4 uurtjes. Als ik dan wakker word en wil weer gaan slapen krijg ik een heel vreemd gevoel in lichaam en in hoofd. Het is een heel apart gevoel kan het niet uitleggen. Waardoor ik s’ochtends doodmoe ben. Ervaart iemand het zelfde?

A
07-11-2023
laatste reactie: 29-03-2024

7
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wat gek. Ik heb het ook al een jaar. Ik kan inslapen maar wordt tussen 4 e 5 uur wakker met een akelige naar gevoel door mijn lichaam. Je lichaam voelt lamlendig alsof je angst heb. Heel onrustig gevoel. Moeilijk te beschrijven. Waardoor ik niet meer kan doorslapen. Heb jij inmiddels een oplossing voor je slaap tekort gevonden.

Sylvia
29-03-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenSlaapproblemen (Verhaal 65)

Hallo allemaal,

Ik heb nu reeds een jaar slaapproblemen. In het begin was het echt heel erg en sindsdien gaat het met veel ups en downs. Eigenlijk meer downs dan ups. Ik weet dat ik gewoon mijn leven moet blijven leiden en mezelf proberen hier zo weinig mogelijk van aan te trekken. Echter is dit moeilijk als je overdag heel de dag hoofdpijn hebt en duizelig bent van het weinige slapen.

Echter als ik 's nachts wakker word is het eerste wat ik doe checken hoe laat het is. Meestal wordt ik exact om 5u wakker en slaap ik daarna niet veel meer. Mijn hoofd en lichaam zijn intussen zo geprogrammeerd om automatisch om 5u wakker te worden. Als ik zie dat het 5 uur is sla ik weer licht in paniek en denk ik lap het is weer van dat.

Zijn er mensen die niet meer naar het uur kijken als ze eerst wakker worden en gewoon proberen terug in te slapen en gewoon wachten tot hun wekker afgaat?

Groeten,

Frederik


Frederik
27-03-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:niet kunnen uitslapen door snurkende partner (Verhaal 64)

"Leuk" om te zien dat er blijkbaar veel slaapproblemen in de lage landen zijn. Ik ben er dan toch niet alleen mee... Misschien kom ik hier wel aan tips.

Ik heb eigenlijk altijd erg goed en vooral héél vast geslapen tot onze dochter, die nu net 12 is, geboren werd. Sinds dan, het minste geluidje 's nachts en ik was wakker.
Wellicht een soort van ouder-overbezorgdheid. Dat meisje is desondanks heel snel beginnen doorslapen 's nachts, is zelden of nooit ziek en inmiddels een flinke puber geworden.

Helaas is mijn licht slapen niet verdwenen. Komt er nog bij dat mijn vrouw na een coronabesmetting flink is beginnen snurken. Zeker in de tweede helft van de nacht.
Eigenlijk is het bijna onmogelijk om nog de hele nacht samen te slapen.
Slaap ik apart kom ik wel de hele nacht door zonder maar een keer wakker te worden. Tenzij er het minste geluidje te horen is en gedaan met slapen dan.

Een mens probeert allerlei zaken. Op m'n Apple watch staat een sleeptracker. Die geeft inderdaad wel aan dat ik in het begin van de nacht in een diepe slaap vertoef en aan het einde altijd "slechts" kernslaap of REM slaap, nooit diep, hoe moe ik ook ben, of waar ik ook slaap. Als ik wakker wordt door geluiden is dat ook altijd in die fase van de slaap.

Aan het snurkprobleem wordt gewerkt, maar heeft iemand tips hoe ik tegen het einde van de nacht ook dieper zou kunnen slapen.
Oordopjes... sowieso een accessoire wat ik niet kan missen om überhaupt iets naast mijn vrouw te kunnen slapen. Als ze even krabt zou ik al wakker zijn zonder die oordoppen...

Bedankt voor de eventuele tips...

Jefke
18-02-2024
laatste reactie: 08-03-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dag Jefke,

Wat vervelend en complex met het slapen. Ik hoop je wat inzicht te kunnen geven met dit berichtje. Zoals ik het lees slaapt je alleen goed en met je vrouw minder goed met slapen. Ik vermoed dat dit komt omdat je alleen ligt en in dit geval je veilig voelt omdat je je minder zorgen hebt over je slaap. Je hebt mogelijk stress over je kwaliteit van slapen. Dit komt ergens vandaan.
Je doorloopt je slaapfasen niet goed waardoor je niet uitgerust bent en je kwaliteit onvoldoende is. Diepers slapen doe je niet aan het eind van je slaap. Diepe slaap zit in de 3e slaapfase. De REM slaap is een hele belangrijke fase waarin je lichaam hard aan het werk is. Je werkt aan je emotioneel herstel. Gebeurt dit 3 keer in de week dan kan er sprake zijn van chronische insomnie. Belangrijk voor jezelf om ermee aan de slag te gaan. voor je gezondheid, geen slaapmedicatie en hoef jen iet meer op zoek naar oplossingen.

Het klopt dat je smartphone wel wat slaap aangeeft maar deze kan niet je kwaliteit van je slaap meten. Hiervoor moet je naar een somnoloog. Dit is een slaapwetenschapper die je hersenactiviteit kan meten. Je komt hier als je mogelijk een slaapstoornis hebt. Wordt je voor doorverwezen.. Bespreek dit met je huisarts.

Angela
22-02-2024
Reactie:
Beste Angela,

Super dat je de tijd genomen hebt om dit even uit te tikken. Het geeft me wel wat inzicht in wat er zou kunnen mis zijn.

Er is erg recentelijk een periode geweest dat ik zelfs niet in kon slapen. Ik durfde nogal eens een stresskonijn te zijn. In de aanloop naar mijn 40ste verjaardag de voorbije zomer heb ik mezelf en mijn omgeving beloofd me nergens meer zorgen in te maken waar ik niks kan aan veranderen. Een half jaar later heb ik daar sommige dagen toch nog een beetje moeite mee. Precies op het einde van die dagen lukt het inslapen opnieuw minder.
Onderliggende stress is iets heel raar, dat heb ik jaren terug ook eens wat mee ervaren.

Ik heb je website eens bekeken. Helaas voor mij ben je blijkbaar van Nederland en woon ik in België. De afstand zal wat groot zijn.
Maar goed, ik heb nu toch al een aanknopingspunt.
Jouw ideeën ga ik met de huisarts eens bespreken. Die zag in mijn slaapprobleem tot nu toe nog geen graten.

Nogmaals dank voor je info! Helaas geeft deze site geen melding als er antwoorden geschreven zijn. Dit had ik anders al eerder gelezen.

Gert

Jefke
29-02-2024
Reactie:
Beste Angela,

Dank voor het aanbod. Ik hou je gegevens in alle geval bij en contacteer je rechtstreeks indien nodig.
Het snurkprobleem bij m'n vrouw is wellicht gevonden. Oplossing is komende, dus enkele dingen om me deze lente aan op te trekken. We zullen afwachten...

Jefke
07-03-2024
Reactie:
Dag Jefke,

Fijn te lezen.
Ik hoop dat jullie het slapen op de rit krijgen.

Fijn weekend.

Angela
08-03-2024

Jouw reactie:Slaapdruk opbouwen? (Verhaal 34)

Door een burn out heb ik nu een jaar slaapproblemen.

Ik lees overal dat je slaapdruk moet opbouwen om in de nacht beter te slapen. Aan de andere kant moet mijn brein herstellen en zou een middagedutje nuttig zijn.

Wie weet wat wijsheid is hierin?

Rien
02-11-2022
laatste reactie: 20-02-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook door een burn out slaapproblemen gekregen. Ik heb een tijdje slaaptherapie gevolgd en daar wordt dat inderdaad gezegd dat slaapdruk opbouwen belangrijk is. Als je al een dutje wilt doen probeer dat dan te doen voor 14 u . Ik weet het is heel moeilijk, bij mij ging het een tijdje beter maar nu ondervind ik weer veel last , ik val meestal pas tegen 4 of 5 u smorgens in slaap

Sanne
24-01-2023
Reactie:
Zeiden ze ook tegen mij. Ik sliep dan wel maar het voelde geforceerd. Logisch want het probleem ontstond bij mij in de nacht en niet door smiddags slapen. Ik heb namelijk apneu blijkt nu.

Anoniem
29-03-2023
Reactie:
Dag Rien,

Op het moment dat ontwaakt, ga je meteen slaapdruk opbouwen. Overdag is het goed om inspanning en ontspanning met elkaar af te wisselen en niet te laat op de avond heel actief zijn. Bijv sporten.

Als je goede slaapdruk opbouwt overdag misschien geen dutje. Even zelf proberen. Je kan een powernap proberen. Deze inzetten voir 15:00. Zet een wekker op 15- 20 minuten en ga ergens liggen. Het kan zijn dat je niet slaapt maar dan rust je wel. Gaat je wekker af, meteen opstaan. Dit kan je trainen. Ga na wat het effect voor je is. Op den duur heb je geen wekker meer nodig.

Succes

Angela
20-02-2024

Jouw reactie:Gewend om met oordoppen te slapen, maar nu ik kindje ga krijgen... (Verhaal 43)

Ik slaap sinds zomer 2013, toen ik 19 was, met oordoppen. Dit had te maken met de verhuizing die ik net achter de rug had en het feit dat ik gehorige buren had. In 2015 ontmoette in mijn vriend en we gingen al snel samenwonen. Ik bleef mijn oordoppen gebruiken maar ik moest natuurlijk ineens het bed delen en ik hoorde door mijn oordoppen heen het gesnurk. Niet geweldig, maar ik mocht hem wakkermaken als het zich voordeed. Inmiddels ben ik zwanger en verwachten we in juni ons eerste kindje. Ik heb nog niet afgeleerd om met oordoppen te slapen en nu breekt het zweet me ineens uit. Want hoe moet ik straks de baby kunnen horen? Moet ik nu al stoppen met oordoppen? Maar slaap ik dan nog wel en ben ik dan uitgerust genoeg voor de bevalling? Heeft iemand hier ervaring mee?

Fleur
24-04-2023
laatste reactie: 20-02-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Is mogelijk met een traject met inzicht over je slapen bij een slaapcoach

Angela Frijters
20-02-2024

Jouw reactie:Waarom krijgen we zo weinig begrip? (Verhaal 42)

Tjonge zeg, volgens mij heb ik een burnout. Nu echter blijk ik (ook?) apneu te hebben. Dus kom ik van die site nu ook hier lezen. Ik schrik wel even van de verhalen hier zeg! Waarom krijgen we zo weinig begrip?

Nobody
21-03-2023
laatste reactie: 20-02-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Nobody, hoe is het met je burnout en slaapapneu?

Richard
09-06-2023
Reactie:
Is een goede vraag. Merk ik ook en ook schrik ik ervan dat mensen geen hulp zoeken. Zeker als je leest de hoeveelheid slaapproblemen. Zoeken naar oplossingen werken vaak niet. Wel als je bereid bent om met je slaapprobleem aan de slag te gaan, ga je beter slapen. Juist omdat je wat kan doen aan slaapproblemen.Hoe eerder, hoe beter.

Het is nog een ondergeschoven kindje, staat niet goed op de kaart waardoor lastig bespreekbaar is. Zit ook een taboe op en we willen en moeten te veel en moeten/ willen ook slapen. Dat werkt niet zo. Wordt nog ingewikkelder bij onregelmatige werktijden. Ook werkgevers kunnen hier veel meer op inzetten voor medewerkers. Er is veel te doen rondom slaap en veel winst te behalen.

We hebben te maken met een tijdsklok en sociale klok. En vrouwen in de overgang met slaapproblemen is helemaal een klus om op de de kaart te krijgen. Ook zij kunnen beter leren slapen. Kortom: werk aan de winkel.

Ik geloof ook dat wanneer mensen beter slapen, de wereld een stukje mooier en vriendelijker wordt. 
Angela
20-02-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenPfeiffer (Verhaal 62)

Mijn dochter heeft al 11 Maanden pfeiffer.moe en nog eens moe .eerst kon ze nog inslapen s'nachts nu ook niet meer.gebruikt slaapillen die ook niet meer helpen,om wat langer te slapen.wij als ouders weten niet goed hoe we haar kunnen helpen.ze woont weer even bij ons,omdat ze zelf niet veel kan.als ze maar eens een paar dagen gewoon 8 uur kon door slapen,en niet elke keer wakker werd,dan was ze misschien ook niet meer zo moe van de pfeiffer.voor haar hoeft het zo niet meer,een erg bezorgde moeder en vader

Toos
08-02-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Slaapcoach voor slaapproblemen (Verhaal 60)

Wat een hoeveelheid en diverse slaapproblemen. Wat ik lees is heel goed te behandelen Niet met medicatie en tip maar mbvv een slaapanalyse, kennis vergroten over slapen en inzetten praktische tools kan je beter leren slapen. Het is maatwerk waarin je slaapatronen gaat herkennen en doorbreken. Ben je bereid om met je slaapprobleem aan de slag te gaan, ik help je graag. Je kan meer informatie vinden op mijn website Empowerment Talk

Angela
01-02-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ze zeggen weleens tegen me dat ik misofonie heb (Verhaal 57)

Ha allemaal,

Ik ben een meid van 20 jaar oud die thuis woont bij haar ouders. Mijn vader eet altijd behoorlijk luidruchtig. Zijn kaken klappen vaak hard op elkaar. Ik houd tijdens het eten vaak mijn oren dicht, om het niet te horen. Ik vind het ondraaglijk. Iedere maaltijd roept het weer dat geluid op in mijn hoofd als we gaan eten. Hierdoor heb ik een stempeltje gekregen thuis.
Mijn broertje zit in de pubertijd en ademt vrij hard. Waarschijnlijk zit er iets niet goed in zijn luchtwegen. Ook dat kan ik moeilijk verdragen.

Ze zeggen weleens tegen me dat ik misofonie heb. Als ik dat opzoek op internet kom je herkenbare dingen tegen, maar ook minder herkenbare dingen, waar ik geen last van heb.

Over een paar jaar hoop ik met mijn vriend te trouwen. Ik maak me nu al best wel zorgen om over hoe het dan zal zijn als ik met hem leef. Zal ik me ook gaan ergeren? Bovendien heb ik nooit kunnen wennen aan het slapen naast/ met iemand anders op de kamer. Ik kan dan moeilijker in slaap komen en slaap lichter. Went dit na een verloop van tijd? Als ik gesnurk hoor, is het einde helemaal zoek. Dan is er geen mogelijkheid meer om in slaap te vallen.

Hoe kan ik hier het beste mee om gaan en moet ik me zorgen maken over later?

Groetjes van Lisa


Lisa
30-12-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Gaat dit ooit goedkomen..... (Verhaal 53)

Na een stress periode ineens helemaal niet meer kunnen slapen na nooit slaapproblemen te hebben gehad.
Het begon op een zaterdag nacht ineens de hele nacht niet inslaap kunnen komen en pas de zondag met medicatie.
Sinds dien alleen met slaappillen .
Ik probeer het wel eens zonder maar lig dan gerust de hele nacht wakker, terwijl het toch lijkt ik me relax te voelen, middagdutjes lukken ook niet.
Ik ben bang dat het wat medisch is ofzo, iets niet klopt in mijn hoofd.
Ben er ook de hele dag mee bezig.
Gaat dit ooit goedkomen.....

Anoniem
09-11-2023
laatste reactie: 22-12-2023

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb over een periode van 2,5 jaar 2 jaar niet kunnen slapen. Kreeg een tip uit de party wereld: 5 hydroxy-tryptofaan (5HTP), een voedingssupplement. Dat heeft mij geweldig geholpen: binnen de kortste keren kon ik weer slapen en hoefde ik het niet meer te slikken. Kennelijk was de balans in m’n hersenen weer hersteld. Wat ook goed werkt is een lage dosis mirtazapine, maar dat is een antidepressivum.

Saskia
19-11-2023
Reactie:
Waar haal je die hydroxytryptofaan?

Danielle
27-11-2023
Reactie:
Opgelet 5htp mag je NIET combineren met anti depressiva zoals quetiapine. Voor je dit wilt nemen altijd eerst bespreken met huisarts

Sanne
05-12-2023
Reactie:
Ik ben een autistische man en neem dipiperon .Ik was een keer vergeten dipiperon te bestellen voor het weekend en had 3 dagen zonder moeten doen en heb daardoor 3 dagen totaal niet kunnen slapen en toen begon het .Ik had zo een spanning in mijn hoofd van het niet kunnen pitten dat ik 6 dagen totaal niet in slaap kwam en dan was ik zo kapot dat ik de zevende dag wel sliep en daarna begon het weer opnieuw weer 6 dagen of soms zelf 9 dagen totaal niet pitten kunnen .Ik ben nu 2 jaar later en het is nog altijd hetzelfde ik ga hier helemaal kapot aan heb hartklachten gekregen en heb constant woedeaanvallen .Ik ben hier ook de hele dag mee bezig .Ik heb ook vanalles geprobeerd met medicatie maar niks help .Ik denk dat ik maar moet accepteren dat ik dit mijn leven lang blijf houden maar dan maak ik een einde aan mijn leven want ik kan zo nergens meer van genieten en mijn kop ontploft bijna van de spanning is niet meer vol te houden.Ik zeg maar zo slapen is niet voor iedereen weggelegd.

Ramon
22-12-2023

Jouw reactie:Een toxisch adenoom (Verhaal 56)

Ik heb te horen gekregen dat ik een toxisch adenoom heb, een goed aardig gezwel van de schildklier. Hierdoor werkt mijn schildklier ook te hard.
Ik kan sindsdien zonder medicatie niet meer zelfstandig inslaap vallen. Zowel slaapmedicatie als quetiapine. Iemand ervaring? Met schildklierproblemen en slapeloosheid

Amber
24-11-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenIk word in de nacht met een stikkend gevoel wakker (Verhaal 8)

Hallo allemaal,

Ik heb al sinds een tijd dat ik snachts met een stikkent gevoel wakker schrik. Lijkt wel alsof er een groot voorwerp in mijn keel zit en dit door moet slikken. Ik kan hierover niks vinden op het internet. Dit gebeurt meerdere keren in de nacht.

Heeft iemand een idee wat dit is, of heeft iemand van jullie dit ook?

Marjolijn
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 21-11-2023

10
17
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dag Marjolijn. Ik heb net dezelfde symptomen en ben ook op zoek naar wat het zou kunnen zijn. Ik schiet half wakker in paniek en ben ervan overtuigd dat iets achteraan in mijn keel zit. Het duurt even voordat ik besef dat er eigenlijk niets is.

Mocht je intussen al iets gevonden hebben, dan hoor ik het graag!

Beste groeten

Brigitte

Brigitte
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hey! Dit heb ik ook gehad. Bleken bij mij paniekaanvallen te zijn! Ik dacht eerst dat het iets anders was inderdaad. Maar dat stikkende gevoel kan dus wijzen op hevige paniekaanvallen die ‘S nachts tot uitdunt komen! Je huisarts zou je hier mee kunnen helpen of eventueel doorverwijzen naar een psycholoog als dit nodig is!

Vita
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb dit ook regelmatig. Eigenlijk al wel 20 jaar ofzo. Volgens mij duidt het op bepaalde spanningen van onverwerkte frustraties en teleurstellingen in het leven die je niet kan verwerken. Het gevoel dat je iets in je keel hebt waarin je stikt, en dan proestend wakker worden. Heel letterlijk moet er iets uit je waarin je dreigt te stikken.

Steven
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb dit ook regelmatig. Eigenlijk al wel 20 jaar ofzo. Volgens mij duidt het op bepaalde spanningen van onverwerkte frustraties en teleurstellingen in het leven die je niet kan verwerken. Het gevoel dat je iets in je keel hebt waarin je stikt, en dan proestend wakker worden. Heel letterlijk moet er iets uit je waarin je dreigt te stikken.

Steven
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hi ik heb dit nu ook een paar keer gehad & net weer, weet je toevallig al wat het is? Ik kan niks op internet vinden..

Mabrouka
05-10-2022
Reactie:
Hyperventilatie tijdens de slaap. Het gevoel stikkend wakker te worden. Dat heb ik vele jaren regelmatig gehad. Sinds ik zo'n 5 jaar geleden arbeidsongeschikt ben verklaard en er een grote last van mijn schouders is afgevallen is het over. Het kwam dus door overmatige stress.

Caroline
28-11-2022
Reactie:
Ik heb chronische angststoornis en mommenteel veel stress vroeger had ik t soms maar tegenwoordig elke nacht word ik wakker of er iets in me keel zit en t moet er uit soort rauw gevoel maar er zit dus gewoon niks dus denk ook dat echt door teveel stress is en doorwerkt in je slaap

Sas
11-01-2023
Reactie:
Hoi,
Ik heb hier ook al jaren last van bijna iedere nacht en soms meerdere keren per nacht het gevoel dat er iets in mijn keel zit en dat ik niet durf te slikken bang dat ik stik terwijl er niets zit. Dan moet ik mezelf overtuigen dat er niets zit en daarna kan ik pas goed slikken en weer ademhalen. Heel beangstigend.

Ellen
19-01-2023
Reactie:
Dit wordt globus genoemd- kun je therapie voor krijgen- je houding veranderen schijnt goed te helpen

Kitty
10-03-2023
Reactie:
Ik word regelmatig wakker met het gevoel dat ik iets in mijn keel heb en het gevoel dat ik stik. Na een tijdje kom ik wel tot het besef dat het niet zo is en val ik ook zo weer in slaap. Ik ben niet aan het hyperventileren.

Victoria
22-03-2023
Reactie:
Ik ben gisternacht wakker geschrokken uit mijn slaap en mijn keel zat dicht. Het ging niet weg en ben naar buiten gerend. Paniek en gelukkig na 30 of 40 seconden beetje lucht kunnen happen. Het was heel heftig en heb nu verwijzing voor kno arts. Ik denk zelf stress en teveel maagzuur.Hoop dit nooit meer mee te maken. Heeft iemand dit ook meegemaakt?

Peggy
24-03-2023
Reactie:
Dag allemaal,

Dit heb ik ook zo nu en dan, maar ook overdag. Hebben jullie hier toevallig ook overdag last van? Het voelt dan echt alsof ik elke moment ga stikken en dit verdwijnt soms naar een paar seconden en soms duurt het wat langer. Ik voel me dan ook echt benauwd hierdoor.

Ik hoor het graag

Noor
29-03-2023
Reactie:
Ik werd wakker omdat ik letterlijk stikte. Meestal 1x per nacht maar soms ook 2 a 3x. Bij mij gaven mensen aan dat het "slaapapneu" kon zijn of "choke syndrome".
Echter, toen ik stopte met 's avonds Inbupeofen slikken had ik nergens meer last van. In eerste instantie had ik een vermoeden dat het aan ibuprofen kon liggen en daarom heb ik het bijgehouden. 1 op 1 resultaat.
Zal waarschijnlijk niet voor iedereen gelden maar wie weet...

Wouter
29-04-2023
Reactie:
Ik heb hier ook al jaren last van. Ik heb antwoorden gevonden bij medical Medium. Waarin wordt beschreven dat het gifstoffen in het lichaam zijn. Veroorzaakt door oa parfum, Deo, huishoudelijke producten etcetera. Zogeheten toxic heavy Metals. Het is het waard om in deze info te duiken.

Myrthel
16-05-2023
Reactie:
Er zijn periodes dat ik er geen last van heb, maar de laatste 3 dagen is het terug, dwz ongeveer 1 uur na het inslapen spring ik recht in bed en heb het gevoel dat er een steen in mijn keel zit die ik moet doorslikken. Na ongeveer 1 minuut besef ik dat het niet waar is en kan ik normaal terug gaan slapen. Het blijft een heel vreemd gevoel.

Jef VdB
26-05-2023
Reactie:
Ik heb het misschien 2 a 3 keer per jaar het is net alsof ik in mijn droom het gevoel krijg te stikken dat wordt steeds erger totdat ik wakker word en een flinke hoestbui krijg dan is alles over, maar gisteren had ik dat weer maar veel erger in mijn droom was ik weer aan het stikken maar schijnbaar sliep ik te vast en dacht dit red ik niet ik ga dood toen werd het zwart voor mijn ogen en daarna werd ik hoestend wakker dat was heel beangstigend, ik vraag me af of je werkelijk kunt stikken in je slaap ik was bijna bang om te gaan slapen.

T
07-08-2023
Reactie:
Zijn dagen bij dat ik niet slaap , als ik recht zit tegen mijn kussen gaat redelijk maar ook dan ademnood,
Begrijp j3t niet.

Pee
21-11-2023

Jouw reactie:Ik word soms gillend wakker (Verhaal 54)

Ik word soms gillend wakker omdat ik echt denk dat ik ga stikken, er iets in mijn keel zit .
Daarna kan ik weer zonder problemen slapen, mijn man wordt er natuurlijk altijd wakker van .
Misschien dat er meer hier last van heeft,
Gisteren was het zo erg , dat ik nu een hese stem heb ☹️

Ineke
09-11-2023
laatste reactie: 18-11-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb dat al meer dan 50 jaar gillend wakker worden en keelpijn ervan hebben! durf met niemand erover te praten!

Vio
18-11-2023

Jouw reactie:Bewegen tijdens de slaap (Verhaal 55)

Ik ben bij de neuroloog geweest slaaponderzoek gehad. Ik moet naar de kno arts vanwege snurken. Lichte apneu . Maar mijn probleem is niet beantwoord. Als ik slaap voel ik niet wat ik doe. Ik trek de benen in en uit. Beweeg ze heen en weer, ik heb dan de knieën omhoog. Lig als een kalkoen in bed,mijn benen opgetrokken. Een been uit bed,en die stampt. Dit allemaal erg veel. Ik verneem het niet. Maar mijn man wel. Het zijn geen restjes want dat voel je. Ik word volgens mij ook niet moe wakker. Heeft iemand een idee wat dit is?

Marijke
11-11-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Slapeloosheid (Verhaal 47)

Mijn slaapproblemen zijn ontstaan nadat ik in 2017 een burn-out en zware depressie heb gehad. Ik kreeg een ssri en slaapmedicatie voorgeschreven. In 2019 ben ik gestopt met ssri, maar helaas lukte het mij niet meer om met m'n slaapmedicatie te stoppen. In de loop van het jaar kreeg ik er zelfs meer medicatie bij om door te kunnen slapen en mezelf in balans te houden ivm zware privéomstandigheden. Eind 2022 ben ik begonnen met ambulante detox om van mijn medicatie af te komen. In maart 2023 heb ik 2 weken doorgebracht in een afkickkliniek. Daarna volgde nog een zware periode omdat ik gewoon hele nachten niet sliep. Ik heb cgt-i gehad. Wat heeft geholpen zijn de tips en slaaprestricties. Om 0.00 uur naar bed en om 6.00 uur eruit. Heel zwaar, maar uiteindelijk ging het slapen wat beter. Intussen ben ik weer volledig aan het werk. Toch blijft mijn slapeloosheid een groot probleem. Ik haal met regelmaat hele nachten door zonder te slapen terwijl ik de volgende dag gewoon weer moet werken of andere verplichtingen heb. Echt slopend. Ik ben wel sinds mijn opname in de kliniek volledig van mijn medicatie af, waar ik heel trots op ben. Met medicatie was ik altijd moe en psychisch ziek.

Mocht er iemand zijn die herkenning heeft in mijn verhaal, zou ik het fijn vinden om verhalen te delen.

Gr Claudia

Claudia
20-09-2023
laatste reactie: 10-11-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Claudia,
Wat een heftig verhaal! Knap dat je de medicatie af hebt kunnen bouwen.
Voor mij herkenbare stukken in jouw verhaal: burnout als gevolg van/ met slaapproblemen. Zo frustrerend en vermoeiend! Neem af en toe slaapmedicatie. Zit er nu aan te denken om slaaprestrictie te gaan proberen...

Britt
10-11-2023

Jouw reactie:Ik slaap al meer dan twee jaar niet (Verhaal 50)

Hallo,
Ik slaap al meer dan twee jaar niet.
Twee jaar heb ik niet kunnen inslapen noch slapen. Sinds dan begin ik soms enkele uren te slapen maar meestal niet. Ik vind geen hulp ,dokters weten geen raad en medicatie wordt afgebouwd.
Waar kan ik terecht

Anoniem
22-10-2023
laatste reactie: 09-11-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Probeer eens een psychiater? Kan mss mentaal zijn en dan helpt slaapmedicatie niet

Sanne
09-11-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenAccepteren dat leven is veranderd (Verhaal 48)

Hi All! Ik ben nu 34 jaar en ik heb sinds mijn burn out 7 jaar geleden steeds meer een angststoornis ontwikkeld. De angsten zaten er altijd al in, maar kon ik onderdrukken doordat ik altijd goed sliep. Helaas heb ik na mijn burn out sindsdien slaapproblemen. Als teveel prikkels en stress in het lijf komen, sla ik rustig nachten over zonde slaap...het maakt je mentaal moe, los van het fysieke gedeelte. Ik probeer zoveel mogelijk te blijven doen, sociaal zijn, sporten, werken, alleen merk ik dat ik daarnaast gewoon vaak mentaal op ben, en er niet veel bij kan hebben. Door mijn angststoornis haal ik niet alles eruit wat erin zit, ik zeg vaker weekendjes weg af of gebruik een smoes waarom ik niet kan. Alles wat 'moet' of van me verwacht wordt geeft een bepaalde druk, waarbij ik snel stress en angst voel en daardoor ook bang ben of ik wel goed zal slapen. Gelukkig heb ik ondertussen wel geleerd om ademhalingsoefeningen te doen en te mediteren. Ik heb moeite met mijn leven na mijn burn out. Daarvoor was alles niet zo zwaar. Doordat ik me zo voel, heb ik ook geen zin om te daten, aangezien dat ook veel energie kost. Zijn er meer mensen die na een burn out moeten accepteren dat hun leven is verandert, maar dit lastig vinden?

Daniel
28-09-2023
laatste reactie: 09-11-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken het zo erg. Ik heb nog geen burn out maar werk op t moment ook halve dagen. Voel overal druk van en dat gaat zo op m’n slaap zitten. Vannacht weer niet geslapen. Afschuwelijk en krijg dan zo’n zenuw in m’n buik die niet weggaat. Vreselijk! Maar ja proberen het te ondergaan en door te gaan

Dirk vd V
07-11-2023
Reactie:
Hier hetzelfde ben 34 en heb 7j geleden een burn out gehad en slaapproblemen ontwikkeld. Als men hoofd te vol zit slaap ik niet of pas heel laat, en ook altijd met de angst dat ik niet meer ga kunnen slapen. Het bepaald u leven enorm hard ...

Sanne
09-11-2023

Jouw reactie:Ik slaap niet zonder medicijnen (Verhaal 17)

Door mijn angststoornis kan niet slapen zonder slaap medicijnen. En wordt er erg verdriet van.
Zijn er mensen met het zelfde probleem graag zo ik in contact komen voor tips.

Abdel
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 04-11-2023

6
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo, dit komt mij zo bekend voor. Ik slaap al 1,5 jaar op medicatie maar zelfstandig slaen lukt gewoon niet meer. Ook dutjes overdag lukken niet. Ik heb vaak het gevoel dat ik tussen wakker en slaap in blij hangen. Zonder medicatie kom ik die fase niet door. Herkenbaar voor iemand. Kan dit komem doordat mijn lichaam zo gewend is geraakt aan in slaap vallen door medicatie.

Groet A

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik slaap nu een jaar heel slecht , gemiddeld sliep ik 2-3 uurtjes en heb verschillende pammetjes gebruikt. Nu neem ik 75 mg quetiapine en slaap dan gemiddeld 4-5 ,uurtjes..
Het blijft tobben

Ingrid
31-07-2022
Reactie:
Ik slaap maar 3uur per nacht van pijn op mijn borst en maag gebruik metadhon 2ml per dag voor het slapen dan waker door drooge mond tegen de pijn en diazepam 2mg per keer

Reinh
18-11-2022
Reactie:
Ik heb ook deze problemen met zelf in slaap komen. Is er nog verandering on gekomen bij je. Slaap je nu wel in?

Rich
05-06-2023
Reactie:
Ja , ik heb ook een slaap stoornis slaap met veel slaap pillen twee zolpidem en temazepam . En een generaliseerden angst stoornis. Ik kan niet tegen antidepressiva en slik ik over dag lorazepam klote !!! Groeten Nathaly

Nathaly
02-08-2023
Reactie:
Ik slaap al 2 jaar niet zonder medicijnen. Na 1 jaar en een half begin ik enkele uren te slapen of niet
Door diazepam slaap ik soms vele uren.
De dokters hebben ze tot een minimum beperkt en ik slaap gewoon niet meer nu.

Anoniem
04-11-2023

Jouw reactie:Slaap medicatie (Verhaal 49)

Slaap medicatie,

Hallo allemaal, sinds 4 maanden in een heftige burnout beland.
Wie gebruikt er slaap medicatie omdat het slapen echt moeizaam ging bij de burnout? En welke ?
Hoe lang hebben jullie dit gebruikt en wanneer/hoe ging het afbouwen ?
Ik gebruik nu zelf mirtazapine 7.75 mg het helpt me iets beter te slapen en ben er overdag ook rustiger van. De ergste piek lijkt hierdoor voorbij. Toch wel angstig om straks te stoppen.


Joya
10-10-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik heb mijn hele leven al slaapproblemen (Verhaal 46)

Ik heb mijn hele leven al slaapproblemen. Als jochie van 5 vond ik om 7 uur gaan slapen véél te vroeg. Ik had mijn ritueeltjes. Strips lezen, denken, ik werd op school gepest. Mijn vrije tijd leek daarom kostbaar. Daarom sliep ik niet. Mijn problemen tegenwoordig zijn erger. Slaapapneu. Door mijn hooikoorts werkt de CPAP niet. Als ik na het afgooien van het volgezichtsmasker één uur in slaap val word ik wakker met een een gevoel alsof ik die dag opgehangen word. Iemand die dit ook herkend?

Snurkie
17-07-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Quetiapine (Verhaal 40)

Ik heb nu quetiapine gehad voor 1 nacht de vraag is slaapje er ook echt beter door of is themazepam beter

Marijke
08-02-2023
laatste reactie: 16-06-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Quetiapine is niet echt een slaapmiddel, het wordt wel gebruikt bij slaapproblemen maar is meer voor de onrust in je hoofd. Het is allesinds niet verslavend en als het helpt zoveel te beter. Ik ben het 7j geleden beginnen nemen en toen hielp het mij wel.. ondertussen gaat het met ups en downs

Sanne
13-02-2023
Reactie:
Sanne, kan je nog wel zelf in slaap komen?

Rich
16-06-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenRhytmische slaapgerelateerde bewegingsstoornis (Verhaal 45)

Hoi, mijn verhaal is, dat ik, aangezien ik niet op social media zit en de toenmalige slaapsomnoloog wegens privacy redenen van patïenten, mij niet in contact kon brengen met lotgenoten, ik via deze weg in contact hoop te komen met mensen die een rhytmische slaapgerelateerde bewegingsstoornis hebben. Niet bodyrocking, maar
Specifiek tijdens de slaap met het hoofd heen en weer rollen, headrolling ( jactatio capitio). Meestal gaat dat na de kindertijd weer over, maar bij mij is het gedurende mijn leven verergerd met de nodige nek en schouder klachten,. Het komt niet veel voor en zoek dus naar contact met iemand die dit ook heeft. Waarom? Omdat ik me er eenzaam mee voel en behoefte heb aan herkenning van klachten. Dank voor de genomen leestijd.

Barbara
15-06-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Dodelijk vermoeid (Verhaal 6)

Hallo allemaal.
Ik ben Linda.
ten eerste wil ik eerst eve schrijve dat mijn schrijve niet zo goed mer gat als vroeger i.v.m erge uitputting en slecht concentrati , ik lijd al ruim 15 jar an groote slapelosheid, wat een lijdensweg is dit ,dit is echt mensonterend. De latste twee jaar ga ik ergg achteruit en ik trek dit leven niet mer, het niet tot nauwelijks slapen dat mergelt me helemal uit , en ik ben erg depresief , mar dat is ook niet zo gek met zoo weinig slaap, ik slaap regelmatig 3 a 4 vole dagen en nachten helemal niets, het is een verschriking en super frustrerend en ik ben ten einde raad , ik snak al heel lang na een lotgenoot, war ik het ondraaglijke lijden mee zou kune delen en met elkars steun er vor elkaar kune zijn, ik zou me iets rustiger kune gan voelen om het te kune dele met iemand en ook naturlijk andersom, ik voel me ergg eenzaam en alleen in dit problem, ik ben vaak erg somber en zie het soms niet mer zitten, ik heb echt al van ales geproberd, vn kruiden, homeopathi, cognatieve gedrags therapi, psychiater s, psychologen, echt vn alesss, Mar niets heb mij geholpen, ik ben machteloos, radeloos, en erg erg verdrietig, dor dit nare problem kan ik nergens vn geniete, en ik heb ook dwangneurose dat is ook een verschriking dat is dodelijk vermoeiend pfff, alemal te danke aan me vele nare trauma's die ik heb meegemakt, wat is het leven zwaaar en oneerlijk, ik heb een mooiii en een zeer goed hart, ik vraag me zelf vak af? War heb ik dit an te danken, ik met me goede hart en ik heb altijd vor iedereen klaar gestan, wat een zwaar oneerlijk leven. Ik hoop zoo dat iemand terug reageert, als het goed is lezen meer mensen dit, ik hooop dat ik eindelijk een lotgenoot vind, dan zal het leven mischien wat dragelijker worden, zodat ik minder alleen bent in dit zware leven. ik hoop op dit forum een lotgenoot te vinden. In ieder geval heel veel sterkte voor iedereen toegewenst.
Groetjes Linda

Linda
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 11-06-2023

16
64
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo Linda,
Ik voel helemaal met je mee. Ik slaap al 5 jaar helemaal niet, dus echt 0,0 uur.
Alle medicatie al gehad, niets helpt, ben totaal uitgeput, Kom al 5 jaar niet meer buiten en kan niets meer.
In welke regio woon jij?

Vr groet

Carla
> 2 jaar geleden
Reactie:
Halo Carla, wat fijn dat je me heb terug geschreven, en wat erg ook vor jou, ik heb al lange tijd er niet opgezeten op forum, omdat het extrem extrem slecht met me ging en nog, ik eet wel ietsjes beter nu, ik at nikss mer, en ik ben totaal uitgeput dor geeen slaap, en geen rust, en piekeren heel erg over vn aless, angsten etc, ik hoop dat ik je snel terug hoort, want ik kan niet zien waneer jij jou bericht heb gesturd, ik woon dichtbij Aalsmeer, Amstelveen, en jij ? Ik zou zo graag met je verder wilen schrijven, elkaar belen mischin een keer , elkaar een luisterdend oor vor elkaar te zijn en elkaar te steunen, want het is een verschriking om niet te slapen, het vernietigd mij ons , vor jou is het ook erg zeg, wat een lijdensweg hè, ik kom ook nooit buiten, nu denk 4 maanden geleden, vor jou heel erg zeg vijf jaar pfff, ik kan ook bijna niets mer, ik leef jaaren over mijn reserves heen, ik heb veel verdriet, en ik ben erg machtelos, radeloos, mijn schrijve gat niet zo goed, komt dor dat ik op gebrand bent, en veeel pilen slik , nare troep bah , ik hoop Carla je snel terug te horen, vor jou ook veel sterkte toegewenst, groetjes vn Linda

Linda
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Linda,

Ik lees net je verhaal,, ingrijpend:-( ik kan me helemaal inleven wat je doorstaat.
Ik heb de zelfde slaapprobleematiek:-( slaapeloze nachten, niet door kunnen slapen en idd dezelfde klachten.
Ik heb een vaste baan en werk in de gehandicaptenzorg.
Na mijn burnout ben ik al weer twee keer uitgevallen en zou ik met mijn reïntegratie starten deze wek. Nu voel ik me weer gefaald en teleurgesteld dat het me niet gaat lukken.
Heb je wel eens slaaptherapie gehad ?? Ikke drie x , ik moet wel zeggen dat ik er wat asn had. Alleen ja het blijft terug keren en ik begrijp je helemaal, het is DOOD EN DOID VERMOEIEND:-(
GRT saar

Sarah van velzen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dag,
Ik heb ook sinds paar maanden slaap problemen. Zonder medicatie slaap ik helemaal niet dus 0 uur. Medicatie helpt voor 2 tot 3 uurtjes slaap en dan houdt het op. Niks maar dan niks helpt. Geen medicatie, geen slaapoefeningen. Ik lees hier ook slaaptherapie, wat houdt dat precies in?
Linda mag ik vragen wat jou leeftijd is?
Het is heel frustrerend dat slaap probleem niet echt te verhelpen is.

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heey Linda heel droevig om jou verhaal te lezen, het doet mij enorm pijn om dit te lezen hoe naar je voelt van al je klachten die jij hebt, ik zelf lijd ook veel aan vele klachten heb drie chronische klachten, ik wil graag een luisterend hoor voor je zijn en jou proberen te helpen met feedbacks ik wil sterk achter je staan om je vele motivatie boost te geven wanneer ik dat kan, als ik daar voor gelegen ben, hoor graag iets terug van je, heel veel sterkte toegewenst, het leven is eenmaal oneerlijk, maar ieder mens word beproefd op zijn eigen weg, op deze aarde wij moeten geduld tonen, hopen dat wij een keer ons zelf wat beter voelen

Zeynel
> 2 jaar geleden
Reactie:
Linda als je een email adres hebt, kan ik met je praten als je daar behoefte aan hebt, ik wil ook voor jou gelegen zijn wanneer ons beide goed uitkomt om de twee weken een keer te bellen, ik wil graag een luisterend oor voor je zijn met vele feedbacks aan je te geven waar je veel kracht gaat uithalen, ik hoop dat je dit leest, en dat we voor elkaar wat kunnen betekenen, wat ik lijd ook heel veel, maar wil jou graag ook helpen ondanks mij ziektes

(Redactie: Helaas verwijderen we i.v.m. de nieuwe privacywetgeving avg identificeerbare persoonsgegevens zoals telefoonnummers en mailadressen.)

Zeynel
> 2 jaar geleden
Reactie:
ik heb het zelfde alleen ik slaap helemaal niet en de artsen nemen mij niet serieus wat het nog erger maakt ik lijd er bijna 1 jaar aan ook van alles geprobeert niks helpt erg is dat heb ook al 3 zelfmoord pogingen achter de rug hier door je bent nied alleen kan enkel soms slapen met een slaappil

robbie
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dat heb ik ook. Als ik voor het slapen gaan m'n mind rustig leeg mediteer dan slaap ik ook veel beter. Als ik er de tijd niet voor neem en gewoon ga liggen uit gemakzucht dan lig ik hele tijden wakker. Echt een aanrader (-;

Steven
> 2 jaar geleden
Reactie:
Halo Zeynel, dank je voor je bericht, sorry dat ik zo laat terug reageer, ik heb vaak in het begin op deze site gezeten om te kijken voor een reactie, ik had toen maar 2 reacties, darna zag ik nooit meer een reactie, toen keek ik op den duur niet meer, ik hooop dat jij dit nog leest, ik zou graag voor ons beide een luisterend oor wilen zijn, het gaat met mij nog steeds extreem slecht😪 ik lijd verschrikelijk, ik zeg eerlijk, deze zware lijdensweg trek ik echt niet meer, en ik mis een lotgenoot en me begrepen voelen, ik voel me zielsalleen in dit grote slaapprobleem en me depressie, enzo , ik slaap nauwelijks tot niets, ik ga eraan kapot, ik ben een lopende zombie, het leven is loodzwaar 😪 ik ben erg angstig en heel erg verdrietig dat ik dit alemaal moet doorstaan, al vele jaren is dit een marteling voor mij, het zou mij iets kunen verlichten om het te delen met iemand die ong het zelfde meegemaakt als ik, ik hoop je nog te horen, of iemand die ook mijn verhaal leest , alvast bedankt, groetjes vn Linda

Linda
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Linda, ik herken je woorden helemaal. Ik ben ook zo'n zombie geweest. En ik ben een bofkont dat ik kan zeggen dat het na 10 jaar voor mij verleden tijd is. Ik heb het vaak niet meer zien zitten dat ik uit het moeras zou komen. Het is zo zwaar omdat hulpverleners en mensen uit je omgeving het nooit echt goed begrijpen. Maar weet dat er niks mis met je is. Je doet niks fout. Je bent krachtig, want je houdt het al 15 jaar vol!
Je hebt een hele gevoelige geest en blijft alert door oude trauma's. Ik hoop dat je een manier vindt om uit het moeras te komen. Ook al zie je het niet meer zitten, weet dat anderen ook uit dat moeras zijn gekomen terwijl ze zelf niet meer wisten hoe. Bij mij was meditatie de verandering. Ik hoop met heel mijn hart dat jij ook met een grote zucht op een dag de slapeloosheid achter je kan laten. Liefs, Jan

Jan
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Jan, bedankt vor je bericht, gelukig dat jij het gered heeft , en jij uit het zware moeras bent gekome, met mij gaat het extreem slecht, ik krijg veel enge pijnlijke lichamelijke klachten erook nog bij, soms enge stuiptrekingen, en veel stroom door mijn hele lijf en hoofd , het voelt als het elke seconde kortsluiting er in kan schieten, ik slaap nu echt bijna nikss meer, nu nog maar 2 uurtjes in 1 week , dat is mensonterend, vreselijk lijdensweg wat ik moet doorstaan 😪ik word helemaal opgevreten en kapot gemaakt door geeen slaap, mijn zenuw gestel ligt helemaal open ,ik schreeuw na hulp, mar er is niemand die mij kan en wil helpen, hulpverleners en veel mensen zijn bikkelhard , zoals jij ook al schreef, ik vertrouw niemand mer , vele hulpverleners laten je ziten, terwijl ik om hulp schreeuwt, nu al heel lang doe ik dat niet meer, het heeft toch geen zin, ik moet aless alleen lijden, ik wou dat je mij kon helpen of iemand op dit forum, was het mar waaar, want ik voel dat ik verdrink , jan nogmals bedankt, hoop je nog te horen of dat iemand dit leest, het is een noodkreet, groetjes Linda

Linda
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Linda, Ik heb je verhaal gelezen en ik heb exact hetzelfde ook al meer dan 20 jaar je mag mij absoluut een berichtje sturen want ik weet uit ervaring hoe verschrikkelijk het is....ik hoop iets van je te horen Groetjes Angela.

Angela
06-08-2022
Reactie:
hallo Angela, dankje van je berichtje, ik lig met nare zware hoofd en oog migraine op bed , mar ik ben heel blij dat je me geschreven heb, ik zou graag verder met je wilen schrijven en elkaar hoop ik wat te kunnen steunen, ik hoop dat me nare migraine wat af zal gaan zakken, tot snel, jij ook sterkte Angela, groetjes vn linda

Linda
06-08-2022
Reactie:
Ik hoop het ook voor je!!....beterschap en heel veel sterkte...!! Ik moest je gisteren echt een berichtje sturen omdat jou verhaal mijn verhaal wel lijkt! Tot snel Groetjes Angela.

Angela
06-08-2022
Reactie:
halo Angela , mijn migraine is iets afgenome, maar ik heb wel continu een eng watten hoofd , en heel soms heb ik enge stroomschokjes in me hoofd, best eng alemaal, heb jij daar ook last van ? en heb jij net als mij ook dat je mar ong 2 uurtjes in een hele week slaapt , het is een zware lijdensweg wat ik moet doorstaan, psychische en lichamelik lijd ik , hoe gaat het met jou ? heb jij ook enge lichamelike klachten door geeeen slaap, je schreef dat mijn verhaal dat jij je er inherkent, heb jij ook ptts , en mijn andere stoornissen? ik hoop je te horen mijn schrijven gat niet altijd goed mar ik hoop dat je het wel kan lezen, veel sterkte Angela, groetjes linda

Linda
07-08-2022
Reactie:
hallo Angela, hier ben ik wer even, ik keek mijn berichtje aan jou nog even terug, mar het staat wat houterig geschreven, sorry daarvoor, dat ik gelijk paar vragen stelde, ik weet wel dat mag en daar is dit forum ook voor om je verhaal te delen en te bespreken en hopen op steun , mar ik vind dat ik te veel vroeg, dat komt denk ook omdat jij mij in mijn verhaal herkende , ik heb het zeer goed bedoelt, en ik maak me waarschijnlik druk om niets, ik ben een erge piekeraar en een perfectiont, mar wat frustrerend is is dat ik veel dingen niet meer kan en presies kan uitvoeren, vreselijk is dat om nauwelijks tot niets meer te kunnen vanwege mijn extreme grote slaapgebrek enzo , het is een lijdensweg, ik wilde dat mijn leven dragelijker werd, ik weet beter word ik noooit, mar als dat vreselijke lijden er mar eens af ging , ik hoop je te horen wanneer
het je uitkomt, jij ook sterkte, groetjes vn Linda ,

Linda
08-08-2022
Reactie:
Hoi Linda,

Nee hoor zo voelde het helemaal niet je hebt toch gewoon een normaal berichtje terug gestuurd niet houterig hoor!
Ik herken je lijdensweg ik kamp er ook mee ik slaap nauwelijks tot niets en dit met slaapmedicatie zonder medicatie is het echt nul uur per dag en met medicatie hooguit 1,5 uur het is inderdaad zo vreselijk en frustrerend ik zou nog zoveel dingen willen maar mijn slapeloosheid maakt dit onmogelijk elke dag moet je jezelf weer de dag door sleuren.
Meid ik herken dus alles en zelf heb ik nog nooit iemand gesproken due hetzelfde heeft totdat ik Jou berichtje zag.
Ook de omgeving begrijpt het niet want je hoort toch immers te slapen en hoe kan het dat je niet slaapt als je 1 nacht heb overgeslagen hoor je de dag erop toch wel in slaap te vallen....zo frustrerend dat niemand je begrijpt ook dit zal je vast doormaken....wat slaap jij nu gemiddeld ?en hoe kom jij je nachten door? En heb jij het ook elke dag? Wat een vragen he maar ben erg benieuwd Groetjes AngelaAngela
08-08-2022
Reactie:
hallo Angela, bedankt vn je lieve berichtje, en ja dat is zeker heel frustrerend dat niemand ons begrijpt, mensen kunen zoo keihard en egoïstishe zijn , vreselijk pijn doet dat , ik snap jou ook helemaal dat het erg frustrerend is , en die nare voorordelen soms van : dan slaap je toch op de dag wel iets , nau was dat maar waaaar, zoals ik je schreef ik slaap maar uiterst 2 uurtjes in 1 volle week, het gaat vreselijk slecht met mij , ik ben ten einde raad ,erg machtelos, angstig, verdrietig etc , ik heb ook nog nooit iemand gesproken zoals jij, wel dat somige 3 uurtjes slapen per nacht , nau dat haal ik niet in 1 week, het is een grote lijdensweg , het niet slapen
is extreem erger geworden, ik heb regelmatig enge stroomschoken in mijn hoofd , en een soort vn bliksemflitsen , heel erg eng , dat komt doordat mijn hersenen langzam krimpen ,komt door zeer langdurig geeeen stukje slaap , ik voel me vaak een lopende zombie , verdoofd, watten hoofd, heb jij dat ook ? de nachten en dagen zijn mensonterend om te moeten meemaken, ik heb ook medicatie,mar ik slaap er niet op, en je zal schrikken wat ik slik, de hoeveelheid, ik slik nu 13 Lorazepam , dat is extreem veel, welke slaap pillen heb jij en hoeveel slik je er dan van ? mijn lever is ook niet zo best , mar dat kan ook niet anders met zoveel pillen en geeen slaap is vor je lever ook zeer slecht, vor alless , jij ook sterkte, ik hoop je wer te horen, fijn dat we elkaar gevonden heben, want ik ben al vele jaaaren op zoek na een lotgenoot , vor steun na elkaar toe en een luisterend oor, mar niemand was te vinden, ik heb nog wel par vraagjes, mar wat fijn zal zijn , is bv te smsen of samen te appen , nu lezen somige mee, en ik weet dat is oké, mar om diepgaander over me lijdensweg te gaan durf ik hier niet op, we zien wel hoe het loopt rustig aan, groetjes vn Linda

Linda
08-08-2022
Reactie:
Hoi Linda,

Meid ik heb echt precies hetzelfde als jou!!
Ik heb ook best veel medicatie en idd ik slaap op de dag ook niet ik ben ook helemaal opgebrand en ook ontzettend onzeker over hoelang een lichaam dit kan volhouden.Sterker nog ik kom net uit de spoedeisende hulp omdat ik het ook niet meer trek en ben gewoon naar huis gestuurd hoe kan het nu dat wij in een land als Nederland niet geholpen worden.
Ik zou ook graag privé met je in contact willen maar ik weet niet hoe dat werkt hier weet jij dat ? Dat zou een stuk makkelijker zijn en een stuk meer privé.

Groetjes Angela
Privé contact zou idd

Angela
08-08-2022
Reactie:
ja dat we bijna presies het zelfde heben, onbegrijpelijk hè, ik , jij zijn al heel lang aan het zoeken na een zelfde lotgenoot , ik hoop vn harte dat we iets vor elkaar kunnen betekenen en elkaar kunen steunen in deze vreselijke zware situatie , wat erg vor je dat je bij de spoedeisende hulp bent geweest en wer na huis terug gegooid laat ik het maar zo zeggen schandalig dat ze je niet helpen ,had, heb je een paniekaanval ? Ik heb ook soms een erge paniekaanval vreselijk is dat hè , het is de angst voor de angst , en ja ik weet als geen ander, hoe kan het in zo 'n land als Nederland, het is schandalig wat er alemaal gebeurt overall, instellingen, spoedeisende hulp , veeel hulpverleners, ziekenhuizen enzo en opnamens, ik ben een par keer opgenomen geweest, echt de hel op aarde daar , wat er alemaal gebeurt en mis gaat, erge interactie s met medicijnen, veel fouten worden er gemaakt, en nog veel meer erge dingen gebeurt, ik heb al erge ptts, mar is nog erger geworden met die vreselijke opnames, ze stoppen je zo in de isoleercel echt mensonterend wat ik alemaal heb meegemaakt en vele met mij, op tv zie je het ook wel eens die instelingen en wat er achter de muren gebeurt vreselijk, laat ik mar proberen er niet aan terug te denken, ik lijd al genoeg, ik snak wel eens na een goed rusthuis, rust , rust , rust, mar die zijn nergens te vinden, vroeger had je wel rusthuizen, ben jij wel eens opgenomen geweest in een psychiatrische centrum, instelling? ja ik zou ook graag privé in contact wilen komen, ik hoop dat het kan , want ik kan iets herineren , dat je geen tel mag uitdelen, mar ik vraag me dan af , net als wij graaag lotgenoten samen willen zijn en elkaar wilen steunen ,een luisterend oor ,hoe komen we dan in contact, dat zou toch moeten kunen, zou jij kunen kijken hoe dat
kan ? sterkte Angela , groetjes vn Linda

Linda
08-08-2022
Reactie:
Hoi,
Ik ben gegaan omdat ik steeds verder wegzak ivm mijn extreme vermoeidheid en slapeloosheid wil je graag alles vertellen maar wordt zo lastig zo heb nog even gekeken op de site hoe wij nu in contact kunnen komen maar is helaas niets over terug te vinden;( zoals ik begrijp worden nummers en emailadressen verwijderd volgens mij vreemd he

Angela
08-08-2022
Reactie:
halo Angela, ja ik snap het , en erg voor je, ik kan het gevoel vreselijk dat wegglijden en extreem vermoeid zijn, ik heb momenteel weer erge enge hartkloppingen , puur uitgeput, en erge hoofdpijn, denk ook erg veel geschreve, dat kost ook inspaning omdat me concentratie minder is ,het is fijn om te schrijven, mar ik sla dan weer door, wil ik veel vertellen en vragen, dat is goed mar niet ik doorslaan, praten gat mij beter af , kunen we ons beter uiten , wel balen zeg dat het mischien niet kan , contact uitwisselen , het is echt vn de gekke dat dat niet mogelijk is , ik hooop dat het alsnog wel gaat lukken, anders krijg ik wer een klap in me gezicht ik ben al jaaren op zoek na een lotgenoot , nu heb ik er een en dan zouden we niet verder kunnen praten, mischien is er een contactadres dat we het kunen vragen , ik ga nu even ibroprofen nemen ik heb knalende hoofdpijn, jij ook veel sterkte , groetjes vn Linda

Linda
08-08-2022
Reactie:
Rustig aan ook meis en heel veel sterkte ook!!
Als er iemand van een redactie meeleest hoe kunnen wij contactgegevens uitwisselen?
Heel fijn dat dit forum bestaat maar het is wel heel prettig als mensen contact buiten dit forum kunnen hebben.
Zeker gezien de situatie van mensen die toch behoorlijk ten einde raad zijn!

Angela
09-08-2022
Reactie:
hoi Angela, ja je heb groot gelijk, het zal zeker de bedoeling moeten zijn om ook buiten dit forum er voor elkaar te kunnen zijn juist dan , echt ik vind het belachelijk dat dit niet mogelijk is , ik zou nu heel graaag met je willen spreken, ik ben weer erg angstig en ik ben ook erg bang , mijn koppie maakt duizenden overuren, vreselijk lijden dit , Angela zit jij nu op het forum?? dat kan ik niet zien of jij of bv iemand anders erop zit , dat zou je toch ook moeten kunen zijn of iemand oneline zit , ik hoop dat je er bent of mijn bericht hoort, jij ook veel sterkte, ik hooop je nog te horen, het is nu 2 uur , groetjes vn Linda

Linda
09-08-2022
Reactie:
jamer dat ik je niet mer gehoord heb , mischien ben je met veel medicijnen weggevalen zal fijn vor je zijn, ik heb constant extreme aanval ERGE JEUK wer gehad , vreselijk is dat , komt door extreem veel stressss en me imuunsysteem is kapot,
, me hele voorhoofd en nu kreeg ik vanacht overal uitslag, de erge jeuk begint bij mij meestal begin avond, volle nacht, het is gekmakende jeuk, nu is ietsjes minder, voor jou ook sterkte, en ik hoop dat we toch op een of andere manier contact kunen krijgen, zal fijn zijn, groetjes vn Linda

Linda
09-08-2022
Reactie:
Hoi meis ik heb mijn telefoon vannacht uit gezet was er zo ontzettend klaar mee het machteloze gevoel ik lees net dat je ook nog wakker was pffffff wat een ellende allemaal he ik herken ook die jeukaanvallen om gek van te worden en wat denk je van die tintelingen door heel je lichaam ook zo frustrerend wat mij betreft is het allemaal bijwerkingen van die troep (en toch blijven slikken) En ons zenuwstelsel totaal overprikkeld meis het is een drama!!
Ik moest inderdaad nog terug denken dat je zei over zo'n tot rusthuis hen daar ook vaker voor gekeken volgens mij bestaat dat ook allemaal niet meer;(( We zijn er goed klaar mee allemaal heb jij nog iets geslapen?

Angela
09-08-2022
Reactie:
angela, ik prober je straks even terug te schrijve , ik heb wer hele enge stroomschoken in me hoofd heel erg , ja mijn , onze zenuwstelsel ligt helemaal bloot, het is een hel , drama bah , jij ook sterkte , linda

Linda
09-08-2022
Reactie:
Rustig aan hoor focus je maar op jezelf....Heel belangrijk!
Is ook eng die stroomstoten heb ze ook vaak ik denk echt pure vermoeidheid pak je rust meis!!

Angela
09-08-2022
Reactie:
Rustig aan hoor focus je maar op jezelf....Heel belangrijk!
Is ook eng die stroomstoten heb ze ook vaak ik denk echt pure vermoeidheid pak je rust meis!!

Btw de redactie heeft geen last van slapeloosheid 😉😉

Angela
09-08-2022
Reactie:
dank je wel , ik wet ik moettt probere te ruste , mar dat valt niet mee , ik ben zoo bang dat de stroom en flitsen in me hoofd een keer kortsluiting word , daar ben ik he heel bang vor , hoe druker ik me maak hoe mer ik die nare stroom heb vreselijk dit , heel soms heb ik ook enge oncontroleerbare stuipjes door mijn hele lijf heen , zoo eng, vor jou ook sterkte, groetjes vn linda

Linda
09-08-2022
Reactie:
hoi Angela, het is nu kwart vor 4 , ik ben heel erg bang geweest en nog , ik ben ietsjes ietsjes rustiger, heb me andere medicijn genomen naast me vele lorazepam
dat heet dormicum dat is een zwaar middel
, mag ik niet te vaak nemen, door constant angstig ,erg bang te zijn , blijf ik in die viceuse cirkel, dat is jou ook wel bekend, me erge stroom is ietsjes minder, mar voel het nog wel, me zenuwgestel is erg aangetast, pure uitputting, jij had tintelingen schref je gisteren , ja dat heb ik ook heel vaak ook erg in me handen en voeten, heb jij het vaak ? en hoe ging het
gisteren met jou ?

Linda
10-08-2022
Reactie:
ben ik wer even, slapen lukt me toch nooit bah , mar ik wil jou vragen , uit welke regio kom jij eigenlijk? en als ik je vragen mag , wat is jou leeftijd? ik ben ruim in de 50 jaar, ik heb nu bijna al 18 jaar extreme slapelosheid , waarvan ong de laatste 4 jaar op zijn top is , ik extreem aftakeld bent en met al mijn andere uitmergelende stoornisen, ik las jij heb 20 jaar je slaapprobleem, ja het is een drama, ik zeg altijd mensen die kunen slapen dat is een zege , wat wij heben is een vreselijke uitmergelende ziekte , tot later, jij heb denk je tel uit of je slaapt mischien, ik wou dat ik iets kon slapen oh oh wat een hel op aarde
groetjes vn mij , sterkte ook

Linda
10-08-2022
Reactie:
Heb je je al eens laten doorverwijzen naar een slaapkliniek ?

Sanne
10-08-2022
Reactie:
Sanne, bedankt vn je berichtje, ja daar ben ik al een paar keer geweest, mar wat heel pijnlijk en frustrerend is , ze kunen mij niet helpen , omdat ik extreem hoog in mijn medicijne zit , dan kunen ze geen goede diagnose doen , mar wat ik altijd zo raar heb gevonden , het heet slaapkliniek , het woord zegt het al het is voor slaapstoornissen, en ze kunen mij niet helpen, er zulen er vast en zeker meer mensen met slaap medicatie komen dan zouden ze niemand kunen helpen, strange, mar ze zeide dat ik extreem hoog in mijn lorazepam zit, en ja dat is ook bizar veel, mar toch blijf ik het raar vinden, ik lijd vreselijk aan mijn grote slaapprobleem en me andere erge klachten, je heb het vast alemaal kunen lezen , Sanne heb jij ook een slaapprobleem? groetjes vn Linda

Linda
10-08-2022
Reactie:
halo Angela jamer dat ik je nog niet gehoord heb, mischien heb je het druk of voel je je niet leker, ik hoop je wer snel te horen, groetjes Linda

Linda
10-08-2022
Reactie:
Probeer eens in België? Ik vind het ook maar raar dat ze je niet kunnen helpen , de meeste mensen die aankomen in een slaapkliniek nemen slaapmedicatie. Ja helaas sukkel ik ook al enige tijd met mijn slaap, het heeft een paar jaar goed gegaan maar sinds december gaat het met ups en veel downs. Ik ben nu in slaaptherapie in combinatie met een psychiater . Ik moet wel zeggen sinds ik corona gehad heb ik veeel slechter slaap

Sanne
10-08-2022
Reactie:
Hoi Linda. Klopt ik heb veel gelegen Je raad het al met weinig slaap heb jij nog geslapen en voel je je al iets rustiger? Ik kom uit Zuid-Holland en ben in de veertig en slaap nouja slaap al 25 jaar slaapmedicatie maar die werken ook niet echt meer ik hen al meerdere slaaponderzoeken gedaan best veel ziekenhuis bezoeken en wat ik je al zei ik blijf met gemak 72 uur wakker vervolgens slaap ik na 72 hooguit 2 uurtjes en dan begint het weer van voor af aan;(( neem jij verschillende medicaties op een dag? Nou het is echt een zege om gewoon te slapen meid!! En die hitte ben jij er ook zo klaar mee?

Angela
10-08-2022
Reactie:
halo Sanne , bedankt vn je berichtje, België schref jij, mar dat kan en gaat 'm nooit worden bij mij , zo ver weg, en ik heb straat vrees , ik kom nauwelijks tot nooit buiten, vanwege totale uitputting en ik ben hyper hyper gevoelig voor veel dingen en veel prikkels kan ik niet aan , ik heb zoals je denk heb gelezen vaak veel enge stroom,
stroomschokjes in me hoofd en in me lijf , mijn hele zenuwgestel is aangetast van geeen slaap en me andere uitputende stoornisen vreselijk is dit leven, en lichamelijk klachten, extreme jeuk enz enz , ondragelijk lijden is dit , voor jou ook erg zeg , en dat je door je corona niet goed kan slapen , ja de hele wereld is van slag met enge virusen , klimaatverandering enz, jij ook sterkte, groetjes vn Linda

Linda
10-08-2022
Reactie:
Maar wat ik raar vind is dat ze in Nederland meer gespecialiseerd zijn met insomnia als in België. Er moet toch ergens een oorzaak zijn van je slaapproblemen want die komen nooit zomaar.

Sanne
10-08-2022
Reactie:
halo Angela, wel goed dat je veel gelegen heb , mar je slaap niet vatten dat wet ik is ergg, ja ik heb ook zo 'n last van de hitte, erg hè , en we zijn al zo extreem moe en leeg, en de warmte trekt nog mer uit ons lijf ik word er gek van , en komen nog hetere dagen aan bah , en ik heb extreme jeuk van de vele stresss en immuunsysteem niet goed is, met de hitte word me jeuk nog erger, gekmakend dit , jij had ook last van jeuk dacht ik naar allesss hè, ik heb 3 soorten medicijnen , dagelijks gebruik ik 14 Lorazepam dat is extreem veel , en soms gebruik ik ernaast Dormicum en Prometazine , welke gebruik jij ? en ik heb jaaren terug tijdelijk in zuid Holland gewoont dichtbij Barendrecht , ik ben ietsjes rustiger mar wel in me koppie zit continu angst,

Linda
10-08-2022
Reactie:
hoi sanne, mischien bij lichtere mensen met insomnia daar zou het mischien voor kunen helpen , mar ik ben jamer genoeg een heel zwaar geval, ik heb heel veel erge trauma s ( ptts ) in mijn leven meegemaakt, trauma op trauma , daar komt zeker mijn grote slaapprobleem vandan en me andere erge stoornissen, ik wou dat er iets was vor mij om mijn leven dragelijker te maken, was het mar waaar

Linda
10-08-2022
Reactie:
Barendrecht daar woon ik ook.....oooh verschrikkelijk die hitte erbij nog gevoeliger word je ervan.Heb wel gelegen maar ook steeds opstaan zo onrustig ben ik je weet gewoon vaak niet waar je het zoeken moet ik slik al jaren 3x per nacht promethazine 25 mg per dosis ik word er niet eens suf van ik hen de afgelopen weken veel oxazepams genomen zolpiclon en sinds 2 weken weer een nieuw slaapmiddel ook hier loop je mee rond als een zombie en die schokken door het hoofd verschrikkelijk jeetje 14 x lorazepam is echt veel !! Is dit iedere dag? Heb jij nog wel iets geslapen vannacht?

Angela
10-08-2022
Reactie:
Oh dat is heel erg om te horen. En erkende psychiaters ? Helpt dat niet in combinatie met medicatie tegen angststoornis?

Sanne
10-08-2022
Reactie:
das wel heel toevallig zeg , mar ik heb er tijdelijk gewoont heel kort mar , dichtbij barendrecht , ik gebruik elke dag 14 lorazepam, de benzo s zijn erg verslavend daar kom ik niet mer vanaf , al zou ik afbouwe dan mag mar 1 halfje tabletje per 2 weken eraf , dan ben ik meer dan 1 jaar an het afbouwen dan moet ik na een afkickkliniek ik moet er niet aan denken, en ik weet het is vreselijk veel wat ik slik en slecht maar dat is elke keer verhoogd omdat heb steeds meer nodig , mar dat wet jij wel, , en die jij slikt die heb ik ook allemaal gehad, ik heb denk in al die jaaren alle pammen geslikt en veel anti depresiva, vreselijk is dat geweest, ja vervelend die hitte , jij vroeg of ik geslapen had vanacht nee ik had weeer niets geslapen, het is een drama, ja erg die stroomschokjes, dus jij heb dat enge ook , heel eng hè, sterkte ook groetjes vn linda

Linda
10-08-2022
Reactie:
Ik heb het helaas ook , ook als ik gewoon ergens zit krijg ik schokken door mijn hoofd ik denk dat het een bijwerking is van alle medicatie....ik wil er zo graag van af omdat ik zoveel bijwerkingen heb ik vraag mij zo vaak af is het nu slechter om niet te slapen of iets slapen met medicatie....omdat ik mij vandaag weet zo slecht voelde dacht ik weer ik ga vanavond gewoon liggen zonder medicatie maar nu het weer nacht is ga je automatisch toch weer over op je dagelijkse routine medicatie het is echt een gevecht he.,...ik hoop zo dat het in de toekomst beter met ons zal gaan daar hoop ik echt op!!

Angela
11-08-2022
Reactie:
Vind het ook zo erg om te lezen dat jij er 14 neemt moet je nagaan hoe sterk jij bent!!!
Baal al zo erg van mijn medicatie elke nacht en de bijwerkingen voor jou is het ook verschrikkelijk met zoveel medicatie wat vind jij nou van Paroxetine??

Angela
11-08-2022
Reactie:
hoi Angela, ja zeker naar die enge stroomschoken, ja de erge medicijnen kunnen er zeker ook aan meedragen, vooral we ze al jaaren slikken

Linda
11-08-2022
Reactie:
het is wat ik een heel verhaal geschreven, en verdori opeens alles foetsie

Linda
11-08-2022
Reactie:
Iief wat je me schreef, over mijn extreem vele lorazepam , ja dat koppie en me lijf dat maakt heel wat mee , vreselijk, hoe ik over Paroxetine denk ? het is een anti depresiva, Seroxat is de andere naam ervan, ik heb zooveel anti depresiva geslikt, de ergste was de Clomipromine vreselijk , de eerste 3 weken worden je klachten extra verergert , ik zal mar niet zegen hoe het met mij toen is afgelopen een ware nachtmerrie , mar ik ben er nog , en nog een andere anti depresiva vreselijk, ik begin er noooit mer aan , bij somige mensen kan het wel goed verlopen en aanslaan, heb jij dat medicijn vn de week gehad ? groetjes vn Linda,
sterkte ook Angela

Linda
11-08-2022
Reactie:
hoi sanne, ik heb al zoveel verschilende psychiaters , psychologen enzo gehad , ik kan bijna niet opnoeme hoeveeel ik geprobeerd heb , alternatief geneesk, , orthomolucair artsen, cognitieve gedrags therapie ook voor mijn dwangen, copd, gisteren schref ik ptts , mar je begreep denk wel dat ik bedoelde ptss , erge trauma s , ik heb nu al een tijdje me psychiater met ambulante rechterhand, mar ik ben eigenlijk uitbehandeld, hun weten het ook echt niet meer, het is vreselijk vor mij , ik zit in mijn zelf muur vast , en ik zit opgesloten in mijn zelf en ook binnen , ik ben erg radeloos, machteloos, erg verdrietig, angstig, alless mergelt mij uit , nu ook weer volle nacht geen rust , en angst met het niet kunen slapen en dan lukt het wer niet, de vicieuze cirkel, was er mar wat voor mij om me leven dragelijk te maken, jij ook sterkte, groetjes vn linda

Linda
11-08-2022
Reactie:
Ik vind dit zo vreselijk om te lezen .. dit moet echt een hel zijn om in te leven. Ik ben zelf verpleegkundige en snap dus niet dat je uitbehandeld bent. Een slaapprobleem moet op te lossen zijn al kan dat natuurlijk even duren. Ik raad je aan om Robert harings eens te contacteren .. een slaapexpert , hij heeft ook slaaptherapisten onder hem werken. Deze personen weten wel waar ze mee bezig zijn

Sanne
11-08-2022
Reactie:
Hoi linda ik bedoelde eigenlijk promethazine verkeerde naam door mijn oververmoeidheid ik heb ook nog steeds niet geslapen heel de nacht wakker gelegen met alle kwalen van dien vreselijk en nu weer zo opgebrand ik heb tot 4 uur vannacht geen medicatie genomen bij het 1 maal gaan liggen kreeg ik het koud hartkloppingen heel duizelig pfff verschrikkelijk toen toch maar weer lormetazepam genomen en nu nog wakker weet ook echt geen raad meer met mijzelf

Angela
11-08-2022
Reactie:
halo Sanne, bedankt vn je berichtje, ja dit is zeker een grote hel om in te leven, ik lijd heel heel erg , zowel psychische als lichamelik, soms denk ik het lijkt wel dat ik in een martel kamp zit , continu word ik gemarteld en letterijk uitgemergeld door mijn vreselijke grote slapeloosheid en me andere vele erge stoornisen , ik vraag me ook heel vaak af , warom warom warom moet ik zo lijden, ik ben een goed mens met een te te goed hart , en een zeer mooie ziel , waar verdien ik dit aan ? vraag ik mij heel vaak af, vreselijk oneerlijk dit leven, dus jij bent verpleegkundige, knap hoor , en bedankt wat je mij doorgaf , ik zal straks of vanavond eve google , was het mar waaar dat diegene mij kon helpen, want ik ben echt aan het einde vn mijn latijn, ik heb steeds vaker momenten dat ik echt niet meer wil leven , ook met de psychiater besproken over mischien euthanasi aan te vragen, want dit is ondragelijk lijden, mar in mijn hart wil ik niet dood , en ik zou ik zoveeel nog willen heel graaag , mar ik mag niet vreselijk lijden dit is vreselijk afzien, ik heb nooit echt geleefd met al mijn erge trauma s enzo enzo, was er mar iemand die mijn leven dragelijker kon maken, beter worden zal ik noooit, mar als het lijden mar dragelijker werd, sanne hartelijk bedankt, duimm je aub voor me , en jij ook sterkte,
groetjes vn linda

Linda
11-08-2022
Reactie:
Heb jij nog iets kunnen slapen Linda?

Angela
11-08-2022
Reactie:
hoi Angela, ja vreselijk hè het niet kunen slapen, en ik herken dat die koude rillingen en hartklopingen, naar voor je , ik heb ook erge evenwichtsstoornis , soms ben ik zoo duizelig en zwak dat ik wel eens op de grond ben gevallen, alless draait rond , en dan ga ik plat op bed liggen om niet te kunen vallen, mar dan zie ik het plafond echt honderden keren rondjes draaien vreselijk , over de Prometazine had jij het dus , die blauwe ronde tabletjes, ja die heb ik ook , jij slikte er 3 dacht ik laatst gelezen te hebben , en jij heb lormetzepam , de naam vind ik altijd veel op de mijne lijken lorazepam, ja er zijn veel pammen, alemaal verslavend bah , ik voel me nare migraine wer opzetten, ik hoop niet dat het erg doorzet
, wat een drama leven dit, jij ook veel sterkte , groetjes vn Linda

Linda
11-08-2022
Reactie:
Klopt de blauwe tabletjes ik slik dan in de avond 75 mg maar ook doet niets en bij jou?
Doe maar rustig aan met je migraine en probeer iets te ontspannen (dat zeg ik)😊😇 neem je rust Linda is echt geen verplichting om te typen hoor echt alleen maar doen wanneer het jou uitkomt.
Sterkte en rustig aan!!

Angela
11-08-2022
Reactie:
Dag Linda,

Maar val je dan niet tegen de ochtend in slaap? Ik heb dit de afgelopen weken wel vaak, ik lig de hele nacht wakker en omstreeks 5 u val ik plots wel in slaap en ook vast. Ook niet ideaal maar beter als niets denk ik dan. Heb je al eens melatonine geprobeerd?

Sanne
12-08-2022
Reactie:
Hoi Linda,

Hoe gaat het met je?

Angela
28-08-2022
Reactie:
Raar dat er geen reacties meer komen :/

Sanne
12-11-2022
Reactie:
Hoi Sanne,

Dat heb ik ook!

Angela
25-11-2022
Reactie:
Maak me toch zorgen om Linda

Sanne
05-12-2022
Reactie:
Hoi Linda, Heel herkenbaar wat je daar schrijft. Bij mij zijn bovenstaande wel een hulp geweest. Na 4 jaar Feldenkrais lessen ook Trazodone medicatie kunnen stoppen.
Hopelijk vind je ook gauw een manier om langzaam uit je vicieuze cirkel uit te rollen.
succes en warme knuffel

Opname, Faciatherapie en Feldenkrais
23-01-2023
Reactie:
Linda is alles ok ?

Sanne
05-04-2023
Reactie:
Ik heb ook al bij a 3 jaar slapeloosheid, kan niet slapen, eet me vol met eerst Temazepam, Diazapam, Lorazepam, ben verschrikkelijk moe

Rene
11-06-2023

Jouw reactie:Maar ik houd een doodwens (Verhaal 30)

[ Heb al jaren last van te vroeg wakkeer worden. Heb het gevoel er gek van te worden. Al 4 x een suïcidepoging gedaan, maar word altijd gevonden en word wakker in het ziekenhuis. Ze lappen me weer op en ik ga naar huis. Dan gaat het weer een tijdje goed en dan begint het weer. Wanneer ik wakker word raak ik in paniek en ga malen, ik moet slapen enz enz.
Alle therapiën gehad dier er zijn.
Maar ik houd een doodwens.
Niet dat ik echt dood wil, maar die gedachte moet uit mijn hoofd.
Zijn er meer mensen die zo tobben als ik doe? Wie weet een oplossing? ]

Jouw reactie:

Annette
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 05-06-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken het. Telkens als ik vrij ben bv zondag zit ik mijn hele ellendig leven te overdenken. Dan zet ik het opzij. Maar dan later in de week komt steeds die gedachte in mij op. Vooral bij tegenslag. Ik denk er net zo over als jij. Zou toch ook zonde zijn. We komen nooit meer terug. Vaak moet ik denken aan die man op tv met een boeken programma. Het fenomeen was hem niet onbekend zei hij eens. En toen ineens was hij weg. Zo jammer, zo triest. Blijf bij ons Annette, alstjeblieft.

Anoniem
23-03-2023
Reactie:
Ik ken het ook. Heb minstens 4 nachten per week dat ik 0 uren slaap. Dat breekt op. ‘S nachts hele donkere gedachten; was ik maar dood, of hoe kan ik het beste een einde maken. Helaas is er geen humane manier van zelfdoding. Iedere dag denk ik ‘weer een dag dichter bij de dood’.
Bij mij ligt het probleem dat ik niet kan slapen omdat er teveel stress in m’n lichaam zit dat er niet uit kan. Daardoor ben ik heel moe maar zit m’n lichaam in de vluchtstand.

123
05-06-2023

Jouw reactie:Kryg het niet verkrop (Verhaal 44)

Ik heb myn hondje de 17de m9eten laten inslapen kryg het niet verkrop slaap er niet meer van ben er ziek van

Marlou
28-04-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Hierdoor waag ik me eigenlijk niet eens aan daten enzo (Verhaal 23)

Hoi, Mijn naam is Sarah, ik ben 22 en vraag me regelmatig af of het leven wel leefbaar genoeg is met slapeloosheid.

Wat me vooral ook dwars zit is het onbegrip, ik heb het gevoel alsof niemand me begrijpt. Maar ja je kan je iets ook niet echt voorstellen als je het zelf niet hebt meegemaakt.

Daarom zou ik graag in contact komen met lotgenoten.
De slapeloosheid heeft een onwijs grote impact op mijn leven. Niet kunnen werken/studeren, minder sociale contacten, soms last van angst klachten door overprikkeling.

Ik heb ook nog nooit een relatie gehad erdoor. Puur omdat ik zo vaak moe ben en dan heb ik geen energie om veel te ondernemen of ben ik snel geïrriteerd/chagrijnig/depri. Dat zou ik dan zielig vinden voor mijn eventuele partner. Hierdoor waag ik me eigenlijk niet eens aan daten enzo. Is dit herkenbaar voor iemand?

Sarah

Sarah
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 19-04-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zeker wel herkenbaar. Lijkt mij een de kenmerken van van depressie. Je kan dan gewoon niet meer ontspannen, en alles is een gevecht tegen jezelf om mee te beginnen en dan ook tegen je omgeving natuurlijk. Zoveel als mogelijk lichaamsbeweging heeft mij erg geholpen, en een goede slaaphygiëne. Hele lage dosering Quetiapine (9mg) doet ook wonderen met slapen.

anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Super herkenbaar Sarah!
Hoe gaat het nu met je nachtrust?

VdS
19-04-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenIk verbeeld me gelijk het ergste (Verhaal 12)

Altijd in de avond krijg ik bare gedachtes, over inbrekers, mordenaar enz.
Het ligt ook aan mijn leeftijd 12 bijna 13 jaar oud. En als ik geluiden hoor verbeeld ik me gelijk het ergste in. Ik ben echt bang en kom zo moeilijker in slaap. Graag wil ik wat tips

Groetjes,
Esmee R

Esmee
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 31-03-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik had dit ook rond die leeftijd, wij hadden een hele erge kraak vloer en de trap ook. Ik sliep op zolder met mijn deur altijd open en mijn vader snurkt. ik werd wakker omdat ik wat hoorde kraken en ik had helemaal een beeldin mijn hoofd dat er een inbreker was en waar hij liep enzo, toen hoorde ik de trap en dat hij naar boven ging, dat geluid bleef heel lang dus ik dacht (geen idee hoe) ik ga naar mama, ik een trap naar beneden toe naar mijn moeder toe en ze zegt: het kraakt altijd zo er is helemaal niks aan de hand ga maar weer slapen. en sindsdien geen last meer van gehad.

kees
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ga niet mee in je fantasiewereldje als die je niet bevalt Esmee.
Blijf nuchter nadenken, dan hou je gewoon de controle.
Je zit jezelf op te jutten, en uiteraard is dat helemaal niet nodig.
Ik had dat zelf ook op jouw leeftijd. Onder het bed en in kasten kijken voordat ik ging slapen enzo. We hadden ook een groot hoog huis en dat maakte het iets enger. Zeker als ik alleen was.
Uiteraard was het allemaal onzin. Veel kinderen hebben dit hoor. Volwassenen ook nog wel eens. Soms heb ik het nog in lichte mate. Maar dan zet ik het van me af, door even nuchter te denken (-; Sterkte

anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Mij opa zei altijd, ben je ergens bang voor? Ga er dan op af. Hij had gelijk.

Anoniem
31-03-2023

Jouw reactie:Ik slaap alleen als ik 5 glazen wijn op heb (Verhaal 15)

De allereerste keer weet ik nog zo goed. Het was vrijdagavond, het was een ontzettend lange en drukke werkweek geweest, ik keek enorm uit naar mijn bed en... kon niet slapen. Ik was 21 en stond aan de vooravond van iets wat zich zal ontwikkelen tot een chronische slaapziekte. Geen avond of nacht erna is zorgeloos geweest.

Inmiddels ben ik 33 en lijken de inslaapproblemen die ik toen had kinderproblemen. Mijn slaapprobleem - inslapen lukt niet, doorslalen wel - is vele malen erger geworden. Soms val ik rond 05:00 in slaap, soms later. Om 07:00 zijn de kinderen wakker.

Inmiddels slaap ik alleen nog wat makkelijker in als ik minimaal 5 glazen wijn op heb, of een slaappil. Maar die laatste krijg ik niet. Het lijkt mij de oplossing van mijn ziekte. Mensen met andere ziektes krijgen toch ook medicatie?

Ik ben het zat elke avond wijn te drinken. Ik ben het zat niet meer naast mijn man te slapen. Ik ben het zat wakker te liggen. De nacht is pikzwart. Soms pak ik een mes en snij ik in mezelf, zo kwaad ben ik op mezelf. Maar ik heb twee wolken van kinderen in bedden liggen, en een lieve man. Voor hen blijf ik erbij. Maar voor mij persoonlijk hoeft het leven niet zo meer.

Houtje-touwtje
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 24-03-2023

5
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wat heftig jou verhaal. Bedankt voor het delen. Ik vind jou een hele sterke vrouw dat je al zo lang niet slaapt.
Ik heb sinds 1maand slaap problemen. Ik slaap helemaal niet, soms 26 uur achter elkaar. Ik ben in 3 weken tijd 3 kg afgevallen. Van de huis arts heb ík oxazepam gekregen, daar slaap ik 2,3,4 en soms 5 uurtjes. Soms moet ik dubbele dosis nemen anders helpt het niet. Inslapen en doorslapen wordt steeds erger. Zonder oxazepam lukt het helemaal niet meer. Maar hoe lang nog met oxazepam en wat ga ik daarna doen. Ik ben heel angstig geworden.

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi!

Ik herken je gevoel helemaal! Het voelt uitzichtloos.. Alleen wat je doet met medicatie, is het tijdelijk even oplossen, maar niet het echte probleem hierbij aanpakken. Het heeft vaak te maken met stress of insomnia. Ben je ermee naar je huisarts gegaan? Misschien is een doorverwijzing naar de psycholoog ook nodig (ivm stress als dit bij jou het geval is) ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Dav
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken je probleem helemaal. Jammer dat het zo onderschat wordt door medici. Weet je huisarts wel hoe je je voelt? Ik zou aandringen op slaappillen of antidepressiva als tijdelijke oplossing en een verwijzing psychotherapie zeer zeker gaan vragen. Je moet gewoon geholpen worden. Heel veel sterkte.


Marie
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ken het ik slaap al een jaar heel slecht niks helpt in het begin hielp ook war glazen wijn maar nu ook niet meer heeft iemand een tip ik ben zo moe dat ik maar liever blijf slapen

Kitty
24-03-2023

Jouw reactie:Het is een continu veranderend probleem (Verhaal 36)

Hallo

Ik ben een studente in mijn tweede bachelor. Ik heb al 5 à 6 jaar last van chronische stress. De stress heeft zich doorheen de jaren op verschillende manieren geuit zoals bijvoorbeeld allergieën, hartkloppingen, eetstoornissen, enzovoort. Het is een continu veranderend probleem doorheen het jaar maar de periodes naar de examens toe zijn altijd de ergste. Mijn stress heeft zich deze keer geuit in een probleem van slapeloosheid. Ik slaap 5 dagen aan een stuk maximum 2 uur per nacht. Zodra ik in mijn bed ga liggen, begint mijn hart te racen en blijf ik adrenaline aanmaken. Ik slaag er ook niet in om overdag dutjes te doen om mijn slaap in te halen ook al ben ik doodop. Tijdens de examens is dit een vicieuze cirkel: overdag ervaar ik een hevige druk om te studeren maar slaag er niet in door de vermoeidheid en de stress, terwijl ik ’s nachts dan weer wakker lig van de stress die ik opgebouwd heb doorheen de dag.
Sinds kort neem ik natuurlijke slaappillen maar na 1 nacht werkten ze al niet meer. Het is een verschrikkelijke lijdensweg en het brengt vooral enorm veel negatieve gevolgen met zich mee. Depressie en eenzaamheidsgevoelens ontbreken daar niet aan. Het lijkt alsof het leven rondom je in een waas voorbij vliegt en jij zit in een cocon van pessimistische gevoelens en vermoeidheid zonder dat iemand je kan helpen. Mensen rondom je kunnen er voor je zijn maar uiteindelijk blijft het eenzame gevoel aan je vreten omdat er niemand is die eigenlijk echt lijkt te weten hoe de slapeloosheid voelt of hoe men daarmee zou kunnen helpen.
HELP

Igone S
16-01-2023
laatste reactie: 22-03-2023

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Misschien een stomme flauwe opmerking van mij maar... stel je misschien te veel eisen aan jezelf? Een minder zware opleiding geeft toch ook rust lijkt mij?

Anoniem
22-03-2023

Jouw reactie:Door te mediteren val ik eerder in slaap (Verhaal 1)

Het duurde vroeger heel lang voordat ik in slaap viel, meestal meer dan een uur. Als ik dan ook nog vroeg moest opstaan, dan ging ik hier over nadenken en dan viel ik nog minder snel in slaap natuurlijk.

 

Tegenwoordig probeer ik vooral uit mijn hoofd te blijven en met mijn aandacht naar mijn lichaam te gaan, naar mijn ademhaling, of naar mijn buik. Het wordt dan een soort van meditatie. Daarvan ontspan ik en dan val ik eerder in slaap.


Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 22-03-2023

17
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Klopt, vroeger experimenteerde ik met zelf hypnose. Ik gebruikte het als ontspanningsoefeningen. Super kort uitgelegd: ga lekker ontspannen liggen met evt een zacht muziekje. Eerst de muziek testen. Zet alle zorgen even weg. Ontspan alle spieren. Ook in je gezicht. tellen van twintig naar nul. stel je een mooie rustige strand voor, daar lig jij... zeventien, ik voel mij rustig en aangenaam, zestien adem rustig... je komt in eerste rust fase ... je lichaam word een beetje zwaar. Zoiets dus... bii nood zoals brand zeg je in gedachten tegen jezelf: "alarm" genoeg om weer snel wakker te worden. Zeg tegen jezelf bij nul draai ik mij om en val lekker in slaap. Zou mooi zijn als dit bij sommigen werkt. Bij mij vroeger wel.

Anoniem
22-03-2023

Jouw reactie:Slapen was mijn uitweg (Verhaal 41)


Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen.. Ik heb slaap problemen.. maar ik lig nooit wakker. Ik heb ook niemand in mijn omgeving die zich erin herkend.

Ik heb lange tijd in een traumatische periode gezeten.
Slapen was mijn uitweg. Ik piekerde nooit voor het slapen gaan. Ik haal 3x adem en ik ben vertrokken.

Nu 10 jaar later, en na goede therapie ben ik van mijn depressie en angststoornissen etc afgekomen. Maar ik heb nog steeds slaap problemen.

Ik slaap veel, ik ga vroeg naar bed en sta, als ik niet moet werken, en geen wekker zet, word ik pas rond 1300 wakker. Ik kan het klokje rond slapen zonder problemen. Tegenwoordig kan ik wel wakker worden van de wekker. Maar vroeger sliep ik overal dwars doorheen. Hierdoor kon ik zelfs niet werken.

Nu is mijn leven perfect, ik heb 9 jaar een gezonde relatie. Ik heb een goede baan en een goed leven, niks te klagen en geen stress.

Nog steeds heb ik veel slaap nodig. Ik heb ook geprobeerd om een tijd lang minder te slapen maar dan was ik kapot.
Ook herinner ik mij elke droom. Elke nacht. Het gaat soms nergens over. Maar ik kan altijd terug relativeren waarom ik erover heb gedroomd. Soms zijn het nachtmerries, tegenwoordig kan ik dat gelukkig sturen. En het geen nachtmerrie laten worden. Hier moet ik niet te veel bij stilstaan, want dan blijf je je dromen herinneren..

Ik ben benieuwd of anderen dit kennen. En of iemand tips heeft. Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest en kreeg er medicatie voor, maar dat was voor inslapen. Direct mee gestopt want dat was zeker niet het probleem

Doornroosje
05-03-2023
laatste reactie: 21-03-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herinner mij ook veel dromen. Destijds geleerd van Ad Visser. Dromen (vooral lange) schijnen gezond te zijn. Zag ik ooit op CNN. Tja en nachtmerries krijg ik van te veel alcohol.

Anoniem
21-03-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenPieker denken (Verhaal 20)

Ik slaap al een aantal weken niet goed. Het gaat bij mij vooral om pieker denken. Alsof me gedachten en hoofd zeggen je kan niet in slaap vallen. En dan blijf ik de hele nacht luisteren naar mijn eigen gedachten. Klinkt heel
Gek maar ik vind het verschrikkelijk. Ben ten einde raad.

Petra
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 15-02-2023

6
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Probeer je hoofd eens leeg te maken met mediteren voordat je gaat slapen. Verdiep je daar eens in. Verder geen tv kijken of ander scherm 2 uur voor het slapen. Een boek pakken met een kop slaapthee bijvoorbeeld. Of een lekkere douche voordat je in bed duikt wil ook wel eens helpen.

anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste,
Ik heb daar heel lang ook een probleem mee gehad. Wat ik zeker niet zou doen is voor het slapengaan TV kijken of op je mobiele telefoon kijken want het blauwe licht remt je slaaphormoon dan af waardoor je moeilijker in slaap geraakt. Door het blauwe licht denkt je brein ook dat het dag is en niet nacht. Bij mij hielp het heel erg om vlak voor bed een boek te lezen en mij rustig te ontspannen in bad. Wat ook erg helpt is een uurtje of 2 voor het slapen sporten dan ben je vermoeid waardoor je sneller slaapt. Ik ben hier een paar maanden geleden voor naar een therapeut geweest en die zei dat ik niet moet denken aan de toekomst maar gewoon moet leven in het heden. “Je ziet wel wat er de volgende dag gebeurt, je moet er nu nog niet over nadenken.” zei ze tegen mij. Daar heb ik nu rekening mee gehouden waardoor ik veel beter slaap.
Beste groeten
Ella

Ella
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heb al jaren last van te vroeg wakkeer worden. Heb het gevoel er gek van te worden. Al 4 x een suïcidepoging gedaan, maar word altijd gevonden en word wakker in het ziekenhuis. Ze lappen me weer op en ik ga naar huis. Dan gaat het weer een tijdje goed en dan begint het weer. Wanneer ik wakker word raak ik in paniek en ga malen, ik moet slapen enz enz.
Alle therapiën gehad dier er zijn.
Maar ik houd een doodwens.
Niet dat ik echt dood wil, maar die gedachte moet uit mijn hoofd.
Zijn er meer mensen die zo tobben als ik doe? Wie weet een oplossing?

Annette
> 2 jaar geleden
Reactie:
Eerst moet je zorgen dat je basis zaken op orde hebt. Als je dat niet op orde hebt dan hoef je ook niet verder te kijken dat zijn:

-wekker om naar bed te gaan nooit later dan 22:00
-wekker 7 dagen in de week op zelfde tijd ook in de weekenden opstaan. maximaal een half uur later in het weekend.
minimaal een paar weken volhouden
Eventueel een medicijn maximaal 1 keer per week want anders mogelijk verslavend.

Anoniem
15-02-2023

Jouw reactie:Ik heb thc olie ontdekt (Verhaal 38)

Ik heb al zoveel jaren slaap problemen. Ik heb alles geprobeert en niets hielp. Maar daar is verandering in gekomen. Ik heb thc olie ontdekt en het werkt 100% ik neem 3 kleine druppeltjes en ik slaap heerlijk. Ik ben zo erg blij dat ik het nu zelf maak en niets anders meer weer. !!

Johanna
22-01-2023
laatste reactie: 24-01-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Bij mij helpt dat dus totaal niet ... helaas

Sanne
24-01-2023

Jouw reactie:Sinds 20 jaar aan de slaapmedicatie (Verhaal 39)

Sinds 20 jaar aan de slaapmedicatie.

Dat helpt me met af en toe maar ook weken en dagen dat het niet helpt. 2 jaar geleden afgebouwd en naar een slaapkliniek geweest wat een hoop geld en voor de meeste inclusief mijzelf weggegooid geld is. Alleen mensen met apneu en onrustige benen hebben hier wat aan . 3600 eur wat grotendeels de gemeenschap helaas betaalt. Wat ik mij afvraag hoe iedereen nog zo makkelijk aan slaapmiddelen nog komt? Zelf is dat voor mij nu een stress factor geworden......want teruggevallen . Op de zwarte markt via bitcoins heb je 50 procent kans dat je niks ontvangt en anders is de kwaliteit onduidelijk en overstappen naar een andere huisarts is in Amsterdam in ieder geval geen optie met de tekorten.

Jeroen
22-01-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Hoe kan ik slapen met een goed gevoel als het enige wat de maatschappij van mij wil geld en tijd is. (Verhaal 18)

Ik heb al mijn hele leven laat van slapeloosheid. Het Nederlandse ritme is gewoon onnatuurlijk. Het is niet goed om wakker te worden in het donker en in de winter pas thuis te komen in het donker. Ik leer mijn hele leven over de wereld en het leven en hoe meer ik leer hoe meer ik achter mijn denkbeelden sta. Hoe kan ik slapen met een goed gevoel als het enige wat de maatschappij van mij wil geld en tijd is. Het maakt niet uit hoe je bent of wat je voelt. Als je maar al je tijd werkt. Maar voor wat? Zodat ik mijn zorgverzekering kan betalen en daarmee de meest valse industrie ondersteun. (Pharmazeutische, waar ziek zijn een verdienmodel is).
Hoe kan ik een oog dicht doen in een wereld waar geen drinkwater bestaat zonder plastic. Geen lucht zonder vervuiling. Waar alles gaat om doen alsof alles goed is en waar je je kwetsbaarheid moet verbergen.
Dokters helpen niet die geven me speed of hormonen.
Wiet hielp, maar dat ga ik vervangen door sport, meditatie en kamille thee.

Maar de kikker die blijft mij wakker kwaken. Tot ik tevreden ben met mijn dag. Op mijn manier.

Mr. R
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 22-01-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Als hier boven in hier boven 19 reactie

Ik heb het ook zo
22-01-2023

Jouw reactie:Een soort slaapwandelen (Verhaal 37)

Meedenken wordt gewaardeerd!

Ik slaapwandel regelmatig op zo'n manier dat ik weet wat ik doe maar er niet uit kan stappen. Het gaat dan vaak over vrij realistische situaties uit bijvoorbeeld mijn werk: cliënten waarvan ik denk dat ze in mijn slaapkamer zijn, collega's met wie ik gesprekken heb over cliënten, etc.

Vaak kan ik er na een paar minuten uitstappen, bijvoorbeeld als mijn man terug begint te praten of ik omgevings geluiden hoor. Maar het gekke is dus dat ik weet wat ik doe maar er niet uit kan stappen. Ik denk ook op dezelfde manier waarop ik denk als ik wakker ben. Herkent iemand dit?

Als het echt slaapwandelen zou zijn dan zou ik me er niet bewust van moeten zijn denk ik.

Alvast bedankt!

Gerdine
18-01-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenMoeite met doorslapen (Verhaal 21)

Dag allemaal.
Veel heftige verhalen hier. En dan te bedenken dat ik het moeilijk heb..
Maar voor ieder geld natuurlijk hun eigen ervaring en ernst.

Ik had al een paar jaar moeite met doorslapen. Inslapen duurde wel altijd wat langer dan normaal, maar sliep altijd wel in.
Vorige jaar September melde ik mij ziek i.v.m. oververmoeidheidsklachten door slaapgebrek. Ik werd vaal rond drie of vier uur wakker en de wekker ging weer om half zeven.
Nu vijf maanden later besefte ik dat dit niet vreemd was, omdat ik in een vicieuze cirkel was beland, waar moeilijk uit te komen was. Ik zorgde erg slecht voor mijzelf qua voedsel, maar vooral weinig lichaamsbeweging. Ik woog 95.5 kilo (lengte 176 cm, zeg maar twintig kilo te zwaar), na thuiskomen werk vaak ongezond eten, rond 7 uur op de bank zitten, overgaand in liggen. Tussen 10 /11 uur mijn bed in, om verder naar de tv te kijken, net zolang tot ik bijna inslaap viel. Ik zag hier geen gevaar in, totdat ik wegens oververmoeidheidklachten op Vierteen September vorige jaar mij ziek mede. Oktober vorige jaar een heftige hyperventilatie/paniekaanval kreeg. Een week daarna sliep ik twee dagen geheel niet en heftige angsten waren mij de baas. Ik gebruikte 5 weken lang 1 x Oxazepam 10 mg per dag om toch aan mijn slaap te komen en angsten te temmen. Later werkte dit niet meer en gebruikte ik Temazepam om in te slapen. Hier raakte ik letterlijk knock-out van, alleen 5 dagen later werkte dit niet meer, werd wakker met suïcidale gedachten, was echt op. Vijf weken lang, dagelijks angsten, hoge adem, geen hongergevoel enz.. Ik was totaal van de kaart. Arts verwees mij door naar GGZ Crisisteam. Zijn schreven mij het medicijn Seroquel (Quetiapine, Anti Psychose medicijn) voor. Zij zeiden dat het niet verslavend zou zijn en je kon er elk moment mee stoppen. In lage dosis, 25 tot100 mg off-label voorgeschreven voor slaapproblemen. Dit werkte zeker in het begin goed, had een heftige sedatieve werking, maar gaat ook weer weg na tijdje gebruik. Intussen na twee en een halve maand niet meer onder toezicht GGZ, maar slaapproblemen zijn er nog en lijken te verergeren. Afgelopen vijf dagen, drie nachten geheel niet geslapen. ik kon niet inslapen. Ik weet mij geen raad meer, dag later helemaal van de kaart. Ik ben ZO gefocust om inslaap te vallen dat het gewoonweg niet lukt. Bovendien lukt het visualiseren bijna niet meer, b.v. aan een moment, of iets wat mijn negatieve gedachten opzij zet. Aftellen enz. werkt ook niet. Gisteren teveel Quetiapine gehad (75 mg) maar werkte niet, uiteindelijk de moed verzameld om een Temazepam te nemen. Rond 03:00 ingeslapen, 08:15 bed uit, Puff, ook geen angsten.😊 Ik doe een online slaapcursus bij Omnio en heb volgende week afspraak psycholoog bij Amice GGZ, bovendien morgen 11 Februari afspraak slaaptherapeut.
Bovendien drink ik geen alcohol sinds begin September jorige jaar en ben 15 kilo afgevallen (nu 80.5 kilo), eet veel gezonder en onderhoud een goede slaap ritme /hygiëne. Tv gaat op tijd uit enz. Alles om de slaapkwaliteit te verbeteren, maar helaas nog steeds slecht slapen. Moedeloos wordt ik ervan en wil af van de medicijnen, heb ook de indruk dat Quetiapine dit meer verstoord dan goed doet. Dit medicijn verminderd wel het in je hoofd malen, alleen zijn de bijwerkingen niet goed.

Ronald
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 29-12-2022

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Ronald, het lijkt mij dat je erg hoog aan de Quetiapine zit. Ik gebruik het hoogstens 12,5 mg ( meestal breek ik het tot ca.9 mg).
Je wordt er dan wel rustiger van in je hoofd en het slapen gaat een stuk beter. Als je teveel inneemt dan werkt het niet beter is mijn ervaring, en ik ben de volgende dag een spook.
Je bent verder wel erg goed bezig met slaaphygiëne vind ik!
Maar je kan niet vechtend tegen het niet -slapen spook de strijd winnen. Ga totaal relaxed op bed liggen zonder negatieve anticipatie. Zo van; dan slaap ik toch niet, is ook best...

anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken dit zeker en heb er al jaren last van. Bij mij zijn dit slaapverlammingen met een hallucinatie. Soms weet ik niet meer of ik nou zit of sta of nog steeds in mijn bed lig.

C
29-12-2022

Jouw reactie:Mijn vriend slaapt slecht en kan niet slapen in stilte (Verhaal 33)

Hallo Allemaal,

Mijn vriend slaapt slecht en kan niet slapen in stilte. Hij luistert dan in bed naar cabaret of kijkt filmpjes op zijn telefoon. Ik kan dan weer niet slapen door het licht en het geluid van zijn telefoon. Ik zit er niet op te wachten om s nachts uren cabaret aan te horen, terwijl ik wil slapen, dus zet ik een slaapmasker op en doe oordoppen in. Maar echt op mijn gemak lig ik dan niet.

Bedankt voor het lezen,
Groetje

Jantine
10-08-2022
laatste reactie: 19-11-2022

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb het zelfde probleem.
Wij hebben de ventilator aan staan ook in de winter ivm stilte

Jurian
19-11-2022

Jouw reactie:Mijn man heeft CRSD het free running type (Verhaal 5)

Dit verhaal gaat niet over mij, maar over mijn man P. Hij heeft CRSD het free running type. Zijn biologische klok heeft geen 24 maar 25 uur of langer, waardoor zijn slaap geleidelijk opschuift.

Zo heeft hij 1 keer in de 40 dagen een paar "goede" dagen omdat hij dan 'snachts slaapt maar dat wordt dan steeds later en later. Zijn slaap is ook ernstig verbrokkeld. Hij slaapt nooit langer dan een uur achter elkaar en sprokkelt zo per etmaal een paar uur slaap bij elkaar.

Mijn man heeft 20 jaar geleden een ongeluk gehad en heeft daarbij een hersenbeschadiging opgelopen. Daardoor is zijn bioritme kapot en is hij slechtziend geworden. CRSD komt veel voor bij blinden mensen maar is zeldzaam bij slechtzienden.

Door een wild verleden met alcohol en drugsgebruik dachten we altijd dat dat de oorzaak van zijn slaapproblemen was. Pas sinds 2 jaar is hij de medische molen ingegaan en zijn we erachter wat hij heeft.

Nu is het probleem dat hij na 20 jaar volkomen uitgeput is. Zijn lichaam is op. Hij is zo moe dat er steeds meer lichamelijke en geestelijke schade ontstaat.

Alle tips over lichttherapie, naar buiten, wandelen en melatonine zijn natuurlijk geprobeerd maar door de uitputting is hij er vaak ook gewoon niet toe in staat.
Hij doet er soms 15 minuten over om zijn sokken aan te trekken omdat hij gewoon niet meer weet hoe het moet of het teveel energie kost.

Het is nu op zo'n punt gekomen dat hij het niet meer ziet zitten om zo verder te gaan. Hij kan eigenlijk niets meer. Let wel hij is niet suïcidaal en overigs ook allang niet meer aan de drank en drugs.

Ik heb alles gelezen wat ik over CRSD kon vinden maar mensen die dit herkennen of een partner hebben met deze stoornis kan ik nergens vinden.

Lot
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 16-11-2022

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi.
Ik heb een 20 jarige zoon met een freerunning slaapstoornis.
Sinds zijn vijftiende jaar gaat hij niet meer naar school en heeft nu een Wajong uitkering.
Ik herken de situatie.
Sociaal is hij heel beperkt.
De normaalste dingen zijn niet haalbaar.
Samen eten of ergens naar toe is een hele uitdaging.
Ook hij is oververmoeid en heeft soms depressieve gevoelens
De buitenwereld heeft vaak geen begrip omdat ze aan de buitenkant niets zien maar de impact van deze stoornis is gigantisch.
Ook bij hem werken lichttherapie en melatonine niet.
Ook wij als ouders zijn opgebrand doordat we op verschillende tijden voor hem koken ook in de nacht als het voor hem middag is.
Het vervelende is dat er totaal geen ritme in zit en je niet weet wanneer hij volgende week slaapt
Dat is voor het gezin niet makkelijk maar het ergste vind ik het voor mijn zoon die als 20 jarige zo beperkt is in zijn leven en er geen kans op verbetering is.
Met vriendelijke groet
Een lotgenoot

Jantje
16-11-2022

Jouw reactie:Ben ten einde raad (Verhaal 11)

Hi,

Al jaren strugel ik met mijn Insomnie/adhd. Dit heb ik jaren volgehouden tot dat ik in 2017 een burnout kreeg van 1 jaar en drie maanden:-( het was heftig. Ik was down, deprie, angstig , slaapgebrek en ga zo maar door. Na veel therapie ben ik wel weer opgeknapt , maar houd ik last hebben. Nu ben ik inmiddels weer in de ziektewet al 5 weken. Het houd gewoon niet op. Ik slik welbutrin en allerlei andere slaapmiddelen. Het werkt wel maar heb een lange nasleep hiervan. Ik was gestart met opbouwen maar je moet wel eerlijk naar jezelf blijven kijken en ben ik weer een beetje terug bij af:-( Nu heb ik weer slaaptherapie. De ene dag voel ik me beter dan de ander. Een afspraak maken daar krijg ik het al benauwd van. Door slapen lukt mij bijna nooit of ik moet slaap medicatie gebruiken wat ik toch niet fijn vind. Het is een drama. Ik zoek ook lotgenoten om mee te praten. Ik heb goede vrienden om mijn heen maar ik word er zelf moe van om het steeds maar met hun er over te moeten praten. Door deze situatie is mijn netwerk kleinschalig geworden, je merkt dan wel wie je echte vrienden zijn.
Mocht iemand zin hebben om met mij te kletsen of dan hoor ik dat graag. Laat een berichtje achter en zal ik reageren.
Ben ten einde raad!!!!

Grt Sarah

sarah
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 15-11-2022

6
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik begrijp je situatie. Ik zou graag met je willen praten. Wat is je nummer? Hopelijk lees je mijn bericht. Groetjes, Martijn

Martijn
> 2 jaar geleden
Reactie:
sarah kan ik met je in contact komen? groettjes

micheal

vraagje
> 2 jaar geleden
Reactie:
Herkenbare gevoelens en frustraties die je beschrijft. Hoe gaat het inmiddels met deze klachten? Al wat verbetering?

John
15-11-2022

Jouw reactie:Ik ben op zich een heel relaxed persoon tot dat ik naar bed ga (Verhaal 29)

Ik slaap al 30 jaar slecht en neem ook al 30 jaar slaappillen die niet eens meer werken het is gewoon een verslaving geworden. Ik ben op zich een heel relaxed persoon tot dat ik naar bed ga, Nu is er wel sinds kort slaapapneu geconstateerd, ook heb ik tinnitus maar daar kan ik wel goed mee omgaan. Hiervoor heb ik een MRA beugel gekregen deze werkt op de een of andere manier wel want ik snurk niet(volgens mijn vrouw meer dus ik zal ook minder stoppen met ademen, het tweede slaaponderzoek moet nog komen. Maar ik ben nu op een punt aangekomen dat ik er helemaal klaar mee ben wil eindelijk eens lekker slapen. Ik kom niet in slaap wordt vaak wakker en ook nog vaak te vroeg wakker het is niet meer te doen. Het voelt alsof ik op ben en daar wil ik vanaf ik ben het vechten beu tegen mijn slapeloosheid. Dus ik hoop dat ik ergens iets ga vinden wat me helpt en zeker zonder medicamenten.
Groeten Frans.

Frans
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 06-08-2022

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heel herkenbaar Frans, Ik heb exact hetzelfde als je wilt kan je mij een berichtje sturen Groetjes Angela

Angel
06-08-2022

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenVorig jaar december lukte het plots niet meer om te slapen (Verhaal 32)

Vorig jaar december lukte het plots niet meer om te slapen in mijn eigen bed , ook op de zetel lukte het niet. Ik heb toen 5 maanden bij mijn ouders thuis geslapen, langs mijn mama in bed. Ik ben toen slaaptherapie beginnen te volgen wat uiteindelijk ervoor zorgde dat ik terug thuis kon slapen, meestal in mijn eigen bed, soms eens een nachtje in de zetel als het in bed niet lukte. Helaas lukt het nu alweer 6 nachten niet meer op in mijn bed in slaap te vallen , om de 1 of andere redenen blijf ik daar wakker liggen terwijl ik toch best moe ben. In de zetel lukt het dan na een tijdje wel om in slaap te vallen. Het is enorm frustrerend, zwaar en vermoeiend want in de zetel slapen is niet comfortabel . Ik heb geen idee hoe het komt .. of wat ik er nog aan kan doen

Sanne
21-06-2022

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Continu slaaptekort (Verhaal 31)

Hallo allemaal,

Mijn naam is Roman en ik heb sinds de start van de corona pandemie moeite gehad met de slaap vatten en het in slaap blijven als dit eindelijk lukte.

Wat ik merkte was dat de tips die ik kreeg van de wereld om me heen lief bedoeld waren maar dat een continu slaaptekort moeilijk te begrijpen was door de mensen om me heen die geen enkele moeite met een goede nachtrust pakken.

Dit heeft er toe geleid dat ik me ben gaan verdiepen in de relatie die ik heb heb met slaap en hoe bepaalde ideeen over hoe we zouden moeten slapen, hoelang en wanneer we in slaap zouden moeten vallen.

In een wereld waar steeds meer van ons verwacht word lijkt er bijna geen marge meer voor fouten in onze nachtrust (als ik dit zo kan uitdrukken).

Om meer te leren van de ervaringen van mensen met slaapproblemen, de relatie die zei hebben met slaap en de impact die het heeft op het dagelijkse leven wil ik een film maken waar deze ervaring en relatie centraal staan.

Mocht je geintereseerd zijn in een gesprek of meer willen weten dan kun je me dat hieronder uiteraard laten weten!

Mocht dit forum totaal niet de plek zijn om deze vragen te stellen dan begrijp ik dat uiteraard en laat het me dan asjeblieft weten! Als je ene betere plek weet zou dat uiteraard ook heel fijn zijn!

Heel erg bedankt in ieder geval

Roman
> 2 jaar geleden

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik heb hevige slaapproblemen (Verhaal 3)

Ben ik een mens? Ja, soms heb ik mijn slaap nodig. Eens per 3 a 4 dagen grondig, verder slaap ik gemiddeld 1 a 2 uur per nacht. Heel frustrerend.

 

Ik ben van beroep binnenvaart kapitein en dat vereist enige aandacht. Die aandacht behoud ik gelukkig.

 

Sinds ruim een jaar ondervind ik hevige slaapproblemen. Aan 1 a 2 uur per nacht schijnt mijn lichaam genoeg te hebben. Ik wordt na 2 uur slaap wakker, "als" ik al in slaap val en begin vervolgens te piekeren, woelen en draaien.

 

Ik behoud ruime energie en sporten werkt geen bijdrage na verschillende combinatie lessen/ kickboxen en judo te hebben gedaan. Ik heb een eigen goedlopend bedrijf werk 2800 uur in het jaar en wordt volgende week 22 jaar jong.

 

Toch brengt mijn slaap tekort enige problemen. Ik wordt somber, ga negatief denken en over elke beslissing bedenk ik eerst 36 scenarios over hoe het anders kan/ had gekund of hoe ik daar mensen meer tevreden mee had kunnen stellen. Ik wordt er onderhand gek van.

 

Nu ben ik voor de 2e keer in ruim een jaar tijd bij de huisarts belandt. Oxezepam en temazepam meegekregen. Bij de oxezepam slaap ik 6 a 7 uur maar ben ik gedurende de dag enorm suf "geen oplossing". Bij de temazepam wordt ik alsnog 6 a 7 keer per nacht wakker en ben ik minder uitgerust als dat ik 2 uur vast slaap.

 

Wat kan ik in godsnaam nu nog doen? Warme melk, thee, een uur voor het slapen niet naar een beeldscherm kijken. Ja, ik ben er bekend mee. Help mij, alsjeblieft.

 


Leon
> 2 jaar geleden

13
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hoi Leon,

Wat vervelend zeg, dat je zulke slaapproblemen hebt. Ik kan me voorstellen dat je hier letterlijk en figuurlijk moe van wordt.

Tegelijkertijd schrijf je "Aan 1 a 2 uur per nacht schijnt mijn lichaam genoeg te hebben."

ik heb een paar vragen die je kunt gebruiken voor zelfonderzoek:

1) Klopt dat? Heeft je lichaam inderdaad aan een paar uur slaap per nacht voldoende?

2) En wat zorgt ervoor dat je somber wordt en gaat piekeren?
> Je slaaptekort?
> Of misschien een overtuiging, bijvoorbeeld dat je meer "moet" slapen.

3) Hoe zou het voelen als je zou accepteren dat jij - op dit moment - nu eenmaal iemand bent die weinig slaap nodig heeft?

4) Wat voor moois zou je kunnen doen met al die extra tijd die jij wel hebt (omdat je meer "wakker-tijd" hebt), die andere mensen niet hebben.

Mocht je het gevoel hebben dat je er alleen niet uitkomt, zoek dan even een therapeut.

Wellicht spelen er bewust of onbewust wat zaken in je leven die je wakker houden. Therapie kan dan helpen om dit op te lossen, zodat je beter kunt slapen.

Heeft je lichaam echter niet meer slaap nodig, dan kan een therapeut je ook helpen om meer te accepteren dat je op dit moment niet zoveel slaapt, en hoe je daar anders mee kunt omgaan.

Als ik je verhaal lees, dan zou mindfulness wellicht ook kunnen bijdragen aan meer ontspanning bij jou.

Voel je vrij om nog eens een update te plaatsen waarin je aangeeft wat je gaat doen / gedaan hebt.


E.
> 2 jaar geleden
Reactie:
hallo Leon. Ik herken veel in jou slaaprobleem, ik leef met je mee. Ik wet wat een lijdensweg het is, ten eerste wil ik eerst eve schrijve dat mijn schrijve niet zo goed mer gat als vroeger i.v.m erge uitputting en slecht concentrati , ik lijd al ruim 15 jar an groote slapelosheid, wat een lijdensweg is dit ,dit is echt mensonterend. De latste twee jaar ga ik ergg achteruit en ik trek dit leven niet mer, het niet tot nauwelijks slapen dat mergelt me helemal uit , en ik ben erg depresief , mar dat is ook niet zo gek met zoo weinig slaap, ik slaap regelmatig 3 @ 4 vole dagen en nachten helemal niets, het is een verschriking en super frustrerend en ik ben ten einde raad , ik snak al heel lang na een lotgenoot, war ik het ondraaglijke lijden mee zou kune delen en met elkars steun er vor elkaar kune zijn, ik zou me iets rustiger kune gan voelen om het te kune dele met iemand en ook naturlijk andersom, ik voel me ergg eenzaam en alleen in dit problem, ik ben vaak erg somber en zie het soms niet mer zitten, ik heb echt al van ales geproberd, vn kruiden, homeopathi, cognatieve gedrags therapi, psychiater s, psychologen, echt vn alesss, Mar niets heb mij geholpen, ik ben machteloos, radeloos, en erg erg verdrietig, dor dit nare problem kan ik nergens vn geniete, en ik heb ook dwangneurose dat is ook een verschriking dat is dodelijk vermoeiend pfff, alemal te danke aan me vele nare trauma's die ik heb meegemakt, wat is het leven zwaaar en oneerlijk, ik heb een mooiii en een zeer goed hart, ik vraag me zelf vak af? War heb ik dit an te danken, ik met me goede hart en ik heb altijd vor iedereen klaar gestan, wat een zwaar oneerlijk leven. Ik hoop zoo dat je terug reageert, als het goed is lezen met mensen dit, ik hooop dat ik eindelijk een lotgenoot vind, dan zal het leven wat dragelijker worden en ik en de gene minder alleen bent in dit zware problem. Leon graag , of evt iemand die ook op dit forum zit , ik hoop iets terug te horen, Leon en de andere mense ook heel veel sterkte toegewenst , liefs van Linda

Linda
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ben Linda en ik heb een lang verhaal , heeel diep vanuit mijn hart geschreve, vooral na Leon en ook na de andere slaaplotgenoten, ik wet niet zo goed hoe het gaat op het forum en hoe het precies werkt, ik kan niet zien of ik wel of gen reacties erop heb gehad, ik wet niet hoe dat gat en moet. Waar ik dat terug kan vinden, kan iemand mij helpen en alsnog ik snak zoo na een slaaplotgenoot, mijn lang verhaal staat online bij slaapprobleem. Liefs vn Linda

Linda
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Leon,

Wat naar voor je, jammer dat die medicijnen niet helpen. Heb je wel eens alternatieve gezondheidszorg overwogen? Misschien is dat een optie. Ik ben ook 22 en heb echt al van alles geprobeerd. Misschien kan ik je nog tips geven. Heb je misschien Instagram of iets anders van social media?

Sarah

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Oke Leon dat schiet inderdaad niet op. Ik heb ook jarenlang een slaapstoornis gehad. Ook geregeld 3-4 nachten niet slapen en dan overdag helemaal gaar geestelijk. Gemiddeld sliep ik ongeveer 14 uur per week. Een middel dat bij mij goed werkt is quetiapine. Het is weliswaar een anti psychoticum, maar in zeer lage dosering werkt het heel goed als slaapmiddel. Dan heb ik het over tabletten van 12,5 mg, die ik soms ook door de helft doe. Je wordt er rustig van in je hoofd, en slaapt er prima op, en het is niet verslavend. De meeste huisartsen zijn hier niet mee bekend.
Maar als je je huisarts kan bewegen dit uit te schrijven ga je gewoon weer lekker slapen, zonder bijwerkingen. Echter niet meer dan 12,5 mg gebruiken, anders ben je de volgende ochtend suf. Sterkte (-;

Steven
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Leon, wat is het enorm frustrerend om zo je nachten door te moeten komen. Helaas weet ik er alles van en slaap intussen al 30 jaar slecht; zeer regelmatig maakte ik nachten van 3 tot 6 uur uur per nacht en vooral het wakker liggen tussen 3 uur en 7 s’morgen is zwaar. Ik was de wanhoop nabij. Tot ik ruim een maand geleden de tip kreeg om 3 druppels CBN olie te nemen in combinatie met 1 druppel Full spectrum, Sativa, een uur voor het slapen gaan. Ik weet niet wat me overkwam; eindelijk iets dat helpt! Zonder speciale bijwerkingen. Ik slaap nu tussen de 5.5 en de 8.5 uur. Heerlijk. Ik heb het gekocht bij zenolie.nl kosten; 75 euro voor beide flesjes. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Lees wel even extra informatie op de site om te weten of het bij je past. Groet, Annette

Annette
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ook hier een slaapstoornisje ;) ik heb ook alles geprobeerd maar uiteindelijk kwam ik erachter dat ik een spierziekte met inspanningsintolerantie heb en daardoor altijd roofbouw heb gepleegd... ook hsp en snel overprikkeld....
maar..... ik gebruikte een slaapmedicatie..... toen ermee gestopt voor een half jaar... ik ben niet verslaafd.... ik kan het zonder pil.....
Wat is er mis mee om een inslaper te gebruiken zei de neuroloog.... nog minder energie en roofbouw?
Dat is wat ze zeggen.... accepteren en dan maar een inslaper.... zolpidem.... minst schadelijk.... let op je slaaphygiene en laat het....

Ik heb het geaccepteerd en ga nooit meer in de red zone.... minder stress en een fijn leven met voldoende slaap.... punt
Groetjes!

Daantje
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Alsof iemand met een breinaald in mijn rug zit te porren (Verhaal 28)

Waardeloos niet slapen, na een mislukte hernia operatie 7jaar geleden elke dag en nacht pijn alsof iemand met een oefende breinaald in mijn rug zit te porren. Gebruik al jaren slaapmiddel.
Dormicum, mirthazpine,temazepam, en seroquel slaap 3uur en dan weer wakker loop al bij het ggz maar dit is geen leven

Dennis
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Lotgenoten met hypersomnolentie diagnose? (Verhaal 27)

Lotgenoten met hypersomnolentie diagnose?

Mijn man heeft sinds 2016 slaapproblemen. eerst waren het de wisselende diensten daardoor maakte hij waarschijnlijk geen melatonine aan. onder begeleiding van arts melatonine gaan gebruiken.
Vorig jaar zomer was hij op, depressieve klachten en viel continu in slaap zodra hij ging zitten in de middag of avond. en continu moe heel moe.

weer melatonine test. het bleek dat hij overdag ineens heel veel melatonine aanmaakte. acuut stoppen met melatonine. na 3 maand weer melatonine test en nog het zelfde.
Slaaponderzoek en MSLT test.
uit MSLT test kwam dat hij de 4 slaapjes overdag gemiddeld met 6 minuten in slaap viel. gelukkig niet in de remslaap dus geen narcolepsie. maar dus wel hypersomnolentie.

In juni had hij er 3 maanden succesvolle maanden van behandeling met een of twee verplichte slaapjes per dag en methylfenidaat.
hij viel niet zo maar meer in slaap.
hij mocht weer auto rijden. maar gezien hij beroepschauffeur is moest het CBR beslissen over zijn grote rijbewijs.
hier is hij nog in afwachting van.

Hij werkt momenteel 3 uurtjes in de ochtend en dan andere werkzaamheden.
Maar hoe doen anderen dit met deze diagnose? kunnen jullie volledig werken? want hij moet dus in de middag 2 keer naar bed.

we zijn erg benieuwd of er meer mensen deze diagnose hebben en hoe ze ermee omgaan?

MIKD
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenBen er klaar mee om zo te leven (Verhaal 25)

Hallo
Ik werd ziek tijdens de pasen ...misselijk en een raar gevoel in mijn hoofd ...ik ben met spoed naar de ha gegaan ..in overleg met haar naar een slaapcentrum doorgestuurd. Nu heb ik een speeksel test gedaan ...nu is mijn biolochische klok verstoord doordat ik mijn melatoine te laat aan maak ...pas om 1.00 uur snachts . Nu ben ik begonnen io met de neuroloog om per wk de melatoine te verhogen met 1 mg tot 5mg ...meer mag niet. Jammer genoeg heeft dat niet geholpen.nu ben ik net bij een slaaptherapeut in behandeling ...ik zit nu aan de 2mg die ik om 19.00 uur moet gebruiken ...en om 21.00 uur een zonnebril op. Ik heb eigenlijk een slaapstoornis gecreerd in de loop der jaren ..doordat ik ook dag,middag en snachts werkte ..tenminste dat ik iedee heb ik. Wie heeft er tips voor mij ...alvast dank

Verhaal 2:
Ach ja en hier zit ik weer ...heb toch erg last van mijn knoop ...dat is mijn biolochische klok die is weer van het padje...is er iemand die die rot knoop er uit haalt . Ben zoooo moe en dan kan ik wel oxacepam slikken maar dat neemt het probleem niet weg. Ik ben bezig om mijn klok weer terug op het padje te krijgen ....dus slik ik melatoine om 19.00 uur om 21.00 uur maak ik het donker ..ik ga om 10.45 uur naar bed ...ben dan ook op . Maar ben heel vroeg wakker. Zal ik dan niet meer hulp kunnen krijgen ...bij een slaapcentrum of ziekenhuis. Je staat hier alleen in ....niemand snapt wat ik met een knoop bedoel. Ik.slik al melatoine sinds de pasen ...kutzooi ..ik denk niet dat het de knoop eruit haalt ...ik wordt heel ziek van het gevoel in mijn hoofd . En nerveus..ik steek liever een mes in mijn hoofd. Ben er klaar mee om zo te leven ..dit is geen leven ..in de zomer is het winter en in de winter is het zomer . Bah

bianka
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik heb fysiek nog al veel te voorduren (Verhaal 24)

ik slaap al jaren niet zo goed. door mijn visuele beperking hoor ik goed. waardoor ik alles oppik. ptss, hsp, en fybromyalgie, pbds, astma etc. ik heb fysiek nog al veel te voorduren en daarnaast het nodige meegemaakt wat zo'n 7 jaar geleden. ik slaap al jaren met siliconen oordopjes in dat help met geluid, nadeel is het zweten, en dat binnenwerk erg gevoelig is. helaas nog geen oplossing gevonden om de jeuk weg te krijgen. heb een partner dat snurkt, vooral als hij veel heeft gedronken. en als dat niet zo is, raakt hij tegen 4u in zn diepe slaap en begint dan met snurken, ik ga dan naar mijn lichtere slaap en als we samen zijn kan ik eigenlijk vanaf dan iet meer goed slapen. en 5jaar geleden kreeg blaas en darm problemen, te hoog metaal gehalte. en sindsdien kan ik niet meer echt diep slapen en wordt ik4-6x per nacht wakker. en ik word vaak wakker ivm aandrang en op tijden waarin ik een lange tijd heb moeten opstaan. ik heb alles verduisterd en in de zomer slaap ik met oogmaskertje op ivm het licht. sinds kort aan de lto3 en merk al wel dat ik wat dieper slaap. als dat niet helpt moet ik aan de speciale antidepressiva wat de ontspanning bevorderd, maar dan ben ik geen voorstander van. nog tips voor beter slapen en tegen snurken van mijn vriend?

Dolfy82
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik vervreemd me van mezelf (Verhaal 9)

Hallo,
Ik zit met een paar vragen over mezelf en ben benieuwd of jullie jezelf in mij herkennen en me zo misschien een beetje kunnen helpen.
Situatieschets: Ik heb het niet echt makkelijk gehad vroeger, en nu nog steeds niet. Bij die vervelende situatie komt dan ook nog eens dat ik heel veel nadenk over dingen die me bang maken. Zo probeer ik mezelf bewust te maken van onze onmetelijk kleine plaats in het universum of de absurditeit van het leven. Daardoor vervreemd ik heel erg van mezelf. Ik vind steun bij de filosoof Camus.
Dit in combinatie met mijn niet zo goed slaappatroon (ik ga meestal slapen rond 2 uur en sta op rond 9u) hebben tot enkele dingen geleid.
Het is ongeveer 3 jaar geleden begonnen: ik voel en zie soms dingen die er niet zijn. Ik weet dat die dingen erger worden naarmate mijn mentale gezondheid het minder doet, logisch toch?
Wat voel/ zie ik dan?
- meestal de aanwezigheid van iemand bij mij in de kamer of iemand die over me heen buigt (zowel snachts als ik in bed lig of als ik iets aan het schrijven ben, dat iemand over mijn schouders meeleest)
- ik verschiet vaak van dingen die er helemaal niet zijn. Zo heb ik ooit eens iets (een dier/ persoon, ik kan het niet goed beschrijven) gezien in de geparkeerde auto van de buren en ben ik enorm hard geschrokken. Toen ik later terugkeek was het er niet meer.
- Ik heb vaak een gevoel dat ik achtervolgd word
- dit heb ik 2 keer gehad met een periode van een paar maand tussen: Ik lig in bed en val in slaap. Op een bepaald moment kom ik bij een bewustzijn dat ik eigenlijk nog helemaal niet in slaap was gevallen, ik dacht van wel, en dat er in mijn hoofd een eng kermisdeuntje afspeelt terwijl ik voor me een groene/zwarte ruis zie en bewegende dingen/hoofden die ik net niet kan herkennen
- de laatste weken heb ik ook een aantal keer gehad dat ik, net zoals bij het vorige puntje, denk in slaap te vallen maar net voor ik in slaap val, schiet ik wakker omdat iemand mijn naam fluistert of zegt (de eerste keer was het mijn mama, maar dat kon niet want ik was die week bij mijn papa, de andere keren een onbekende stem). Het leek zo echt, maar dat was het dus niet.

Ik vraag me dus af of iemand dit ook heeft of meer over weet. Ik denk dat die keren met het kermisdeuntje iets als sleep paralysis was, maar dat weet ik niet zeker. Ik zag ook geen specifieke 'demoon'.

skbltrs
> 2 jaar geleden

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi! Ik werk zelf binnen de psychiatrie en vermoed dat jij te maken hebt met psychoses wat uiteindelijk kan lijden tot schizofrenie! Dit is eigenlijk een stoornis waarbij je inderdaad, zoals je beschrijft, vervreemd bent van de realiteit, waarbij je dingen kan zien en horen die er in werkelijkheid niet zijn. Dit kan sterk bevorderd worden worden door te korte nachten of vermoeidheid of inderdaad periodes waarin er veel stress of vervelende situaties zijn. Ik zou je sterk aanraden onmiddellijk hiermee naar de huisarts te gaan, die kan jou eventueel doorverwijzen! Met medicatie en behandeling moet dit weer redelijk onder controle komen! Ik hoop dat ik hierbij antwoord heb kunnen geven op je vraag en wens je veel sterkte toe!

Viet
> 2 jaar geleden
Reactie:
Probeer eens een ayahuasca of truffelceremonie.

Samaan
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dit klinkt mij als slaapverlamming. Even googelen. Heb ik ook tijd gehad. Succes.

Selina
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Wakker met open ogen (Verhaal 22)

Ik word al meer dan een jaar, een paar keer per week snachts wakker, meestal als ik net slaap. Ik sta naast mijn bed, droom niet, maar beleef iets, keer op keer opnieuw. Mijn hartslag is heel hoog, ik schreeuw en huil soms, ben wakker met ogen open maar ben kennelijk niet helemaal aanwezig. Ik besef me op dat moment niet dat het steeds weer gebeurd en kan me zelf er niet uithalen. Ik weet exact wat ik doe of zeg. Ik zie geen dingen die er niet zijn, maar ben er van overtuigd dat wat ik denk dat gebeurd is, dat dat ook zo is. Het duurt hooguit een minuut... door hetgeen dat is mijn beleving gebeurd is, is het steeds een verschrikkelijke beleving.

Anoniem
> 2 jaar geleden

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik word 's nachts wakker en ga piekeren (Verhaal 2)

Inslapen is voor mij geen probleem, maar regelmatig word ik om 2.00 of 3.00 uur wakker, waarna ik met geen mogelijkheid meer verder slaap.

Ik verval dan vaak in gepieker en nutteloos gedenk. Ik word er gek van.


Anoniem
> 2 jaar geleden

14
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik gebruik al enkele weken cbd wiet . Doet wonderen voor mij. Je kan er onmogelijk high van worden maar het heeft alle goede eigenschappen van een cannabis plant . Je word er licht in je hoofd van .niet gelijk het gevoel dat je high bent maar eerder een gevoel dat je een dutje wilt gaan doen. Je lichaam word relaxer . Het gaat via een whatsapp nummer die alleen word gedeeld onder vrienden en kennissen .mocht je het willen hebben laat het me maar weten en sterkte

Mario
> 2 jaar geleden
Reactie:
CBD olie kan heel goed werken bij slecht slapen. Het werkt ontspannend en je wordt meer uitgerust wakker. Het is veilig en je wordt er niet duf of suf van als je het juiste koopt.

Daan
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik had CBD olie met thc geprobeerd, ik dacht dat ik dood ging. Het heeft niet gewerkt bij mij.

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb precies dezelfde problemen. Inderdaad om gek van te worden.

slumpy
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenSta mijn hele leven al onder spanning (Verhaal 19)

Ik kan me hele leven al slecht in slaap komen, maar als ik dan slaap.. slaap ik muur vast. overdag kon ik dutjes doen, en bepalen hoelang ik sliiep..
dit lukt allemaal niet meer.. de nachten zijn echt erg.. krijg bijna geen diepe slaap meer, en word vroeg klaar wakker. super waziG!!!

t ergste van alles is dat ik geen dutjes meer kan doen.. heeft iemand dit ook ?


Mijn hele leven sta ik al onder spanning... ( aard van het beestje )

dex
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Burnout na vaders overlijden (Verhaal 16)

Ik heb na mijn vaders overlijden een burnout gekregen. Geen begrip op het werk en een bedrijfsarts die me weer voor 4 uur per week naar het werk stuurt. Ik slaap soms bijna niet en soms 5 uurtjes. Veel paniekaanvallen. Ik ben op zoek naar mensen die in een soortgelijke situatie zitten en welke therapeut kan me helpen? Heeft iemand tips?

Anoniem
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Snurkende partner (Verhaal 14)

Ik heb veel last gehad van mijn snurkende partner. Dus ben ik naar oplossingen gaan zoeken. We hadden eerst een mond bitje gekocht (Zit heel vervelend vertelde mijn vrouw) dus we gingen opzoek naar wat anders.

Nu hebben we neus strips gevonden die de neus opentrekken waardoor er meer adem door de neus komt van mijn partner. Het snurken verminderde en ik kon weer lekker slapen. Een echte aanrader :)

Ik deel het graag met jullie omdat ik weet hoe vervelend het kan zijn om een slechte nachtrust te hebben.

Ik heb ze gekocht op bol.com.

Bert
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Drama dus (Verhaal 10)

Hi,
Ik ben een vrouw van 40 jaar en heb jaren lang slaapproblemen. Toen ik wat jonger was kwam ik met mijn vermoeidheid nog wel weg en ging ik door.
In 2017 kreeg ik een burn-out van 15 maanden. Kreeg een slaap onderzoek en kwam hieruit Insomnie en de diagnose ADHD ( lastige combie)
In oktober 2019 ben ik weer 100%herstelt en werk ik weer 32 uur. In januari val ik weer een week uit, vooral weer met vermoeidheids klachten en nu ben ik inmiddels ook al weer twee weken thuis.
De slaap is momenteel klote:-( ik maak korte nachten en voel me net een zombie de hele dag. Ik gebruik zonodig zolpidem, melatonine en wietolie.
Ik heb het idee dat het maar voor eventjes werkt en daarna word ik vaak om de twee uur wakker.
DRAMA DUS!!!!!
Nou zou ik aankomende week starten in overleg met de bedtijfarts met mijn reïntegratie. Ik voel me meer beroerd dan dat ik opknapt. Zie het niet zitten en ga ik me weer ziekmelden. Ik ben een soort van radeloos en vind het moeilijk hier mee te dealen.
Mocht iemand nog tips hebben hoor ik het graag.
Grt,
Sarah van Velzen

Sarah van V.
> 2 jaar geleden

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Moeite met doorslapen (Verhaal 7)

al meer dan 5 jaar heb ik slaapproblemen en dan niet het in slapen maar het doorslapen. ik ben een vrouw van 56 en de mensen zeggen dus o dat is de overgang , de leeftijd enz enz ja lekker is dat het maakt niet uit wat voor naam het beestje heeft van het niet slapen ik wil gewoon doorslapen.
ik ben moe en geirriteerd ,kort lontje,ergernis naar iedereen hier in huis.
nou moet ik zeggen dat er altijd wel wat is in de familie waar ik me zorgen over maak . man zegt altijd maak je niet zo druk wat geweest is is geweest we leven nu. ja makkelijk gezegd maar niet iedereen is het zelfde toch?
ik ben 24 /7 moeder dus als er iets is met mijn kinderen ,hoe oud ze ook zijn of dat ze allang het huis uit zijn ik ben er mee bezig, bv relatie problemen, baan kwijt enz enz. ik heb een slaaponderzoek gehad bij neuroloog maar daar is niks uit gekomen dus nu doorverwezen naar de slaappsycholoog uhhhhh ok dat doen we dan maar. ik ben online ook allerlei trainingen tegen gekomen en heb ook gevonden dat inderdaad als vrouwen in de overgang komen en de hormoonhuishouding gaat veranderen dat dat ook invloed kan hebben op je slaapgebeuren.
oja ik heb een prima slaapkamen,koel,prima bed, mijn telefoon leg ik om 21 uur weg en kom daar niet meer aan tot de volgende ochtend.
ik heb een heerlijke baan dus daar ligt het ook niet aan.
yoga ja zou inderdaad ook een optie zijn maar dat is weer een kostenplaatje pffff ontspannen ja dat zou fijn zijn.
dit jaar op vakantie dus heb wat om naar uit te kijken, 4 jaar lang niet op vakantie geweeest, vakantie geld kan je maar 1 x uitgeven en er is altijd iets in enom het huis. genoeg geklaagd .op naar de slaappsycholoog .

maria
> 2 jaar geleden

8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik had een chronisch slaapgebrek (Verhaal 4)

Heb ik slaapproblemen? Nee!, zei ik lange tijd. Ik had het gevoel dat ik altijd wel prima sliep. Jazeker, een paar keer per nacht werd ik wel wakker. Dan ging ik even snel naar het toilet. Terug in bed sliep ik al weer zodra mijn hoofd het kussen raakte. Prima toch?

Daar kijk ik achteraf anders tegen aan. Op een gegeven moment kreeg ik last van grote(re) vermoeidheid, 's avonds viel ik op de bank voor de tv in slaap. Dat zette het sociale leven op een laag pitje want ik ging daarom visite vermijden. Ik werd langzaam aan ook somberder gestemd. Mijn werk ging er onder leiden, ik werd trager en minder productief. Uiteindelijk kwam ik thuis te zitten met een hevige burnout en een depressie.

Ik zocht hulp bij een therapeut. Zij vroeg zich af of ondersteunende medicatie zou helpen. Ze maakte een afspraak voor mij met een psychiater. Die vroeg mij het hemd van mijn lijf. O.a. vroeg hij naar mijn slaapgedrag. Hij was het, die het niet eens was met mijn mening dat ik goed sliep. Hij vroeg mij of ik het er ooit met mijn partner over had gehad.

Mijn man vertelde mij dat hem al jaren opviel dat ik luid kon snurken. Hij maakte daaruit op dat ik goed sliep. Maar, vertelde hij, hij merkte ook vaak dat ik stopte met ademhalen. Daar lag hij soms wakker van. Hij zei, net als ik je wil wakker maken haal je dan weer rochelend adem en dat klinkt heel naar.

De psychiater vermoedde dat ik slaap apneu had. Hij stuurde mij door naar de slaappoli van het ziekenhuis. Eerst zei de arts daar na een gesprek dat ik geen slaapapneu kon hebben omdat ik geen overgewicht had. Mijn psychiater zei dat ik toch vol moest houden en een slaaponderzoek moest eisen. Gelukkig dat hij dit stimuleerde en ik het opvolgde!

Na een uitgebreid slaaponderzoek bleek mijn slaap ernstig verstoord. Er was slaapapneu en het bleek dat ik nooit de fase van de uitrustende slaap bereikte. Mijn klachten kwamen voort uit een chronisch slaapgebrek!

Inmiddels heb ik een slaapbeugel die mijn probleem, mijn kaken zakken weg als ik ontspan, goed opheft. Na een half jaar, waarin ik vaak de nacht doorslaap, heb ik weer genoeg lichamelijke en geestelijke energie. De ondersteunende medicatie heb ik nooit nodig gehad. De gesprekken met de therapeut hebben goed geholpen om een aantal zaken die meespeelden meteen ook aan te pakken. Ik zorg nu beter voor mijzelf, ben alerter op signalen van mijn lichaam. Ik vraag meer feedback. Ook mijn werk heb ik met succes weer opgepakt.


anoniem
> 2 jaar geleden

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delenZoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>