Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ze zeggen weleens tegen me dat ik misofonie heb

Ha allemaal,

Ik ben een meid van 20 jaar oud die thuis woont bij haar ouders. Mijn vader eet altijd behoorlijk luidruchtig. Zijn kaken klappen vaak hard op elkaar. Ik houd tijdens het eten vaak mijn oren dicht, om het niet te horen. Ik vind het ondraaglijk. Iedere maaltijd roept het weer dat geluid op in mijn hoofd als we gaan eten. Hierdoor heb ik een stempeltje gekregen thuis.
Mijn broertje zit in de pubertijd en ademt vrij hard. Waarschijnlijk zit er iets niet goed in zijn luchtwegen. Ook dat kan ik moeilijk verdragen.

Ze zeggen weleens tegen me dat ik misofonie heb. Als ik dat opzoek op internet kom je herkenbare dingen tegen, maar ook minder herkenbare dingen, waar ik geen last van heb.

Over een paar jaar hoop ik met mijn vriend te trouwen. Ik maak me nu al best wel zorgen om over hoe het dan zal zijn als ik met hem leef. Zal ik me ook gaan ergeren? Bovendien heb ik nooit kunnen wennen aan het slapen naast/ met iemand anders op de kamer. Ik kan dan moeilijker in slaap komen en slaap lichter. Went dit na een verloop van tijd? Als ik gesnurk hoor, is het einde helemaal zoek. Dan is er geen mogelijkheid meer om in slaap te vallen.

Hoe kan ik hier het beste mee om gaan en moet ik me zorgen maken over later?

Groetjes van Lisa


Lisa
30-12-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>