Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Rinie | lichaamsgericht (psycho)therapeut

lichaamsgericht (psycho)therapeut - Utrecht - Rinie
Lichaamsgerichte Therapie Utrecht
Van Musschenbroekstraat 81
3514 XJ Utrecht
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLichaamsgerichte Therapie Utrecht

Voor Verbinding Vertrouwen en Vitaliteit

 

Heb je het gevoel ‘klem’ te zitten? 

Last van stress, spanning, nervositeit? 

Voel je je somber, beland je in gepieker?

 

 En... merk je dat praten niet voldoende helpt? 

 

Veel mensen zijn gebaat bij lichaamsgerichte psychotherapie. Via ons lijf vinden we onszelf terug wat vaak een gevoel van 'thuis' komen geeft.

Naast gesprek nodig ik je (dmv oefeningen) uit tot voelen en ervaren. We onderzoeken wat voor jou werkt, vanuit een open sfeer en in contact.

 

Meer contact met jezelf en de ander

Voor meer contact met jezelf en de ander.

Vanaf heel jong, hebben we een drang om te leven en daarin ontwikkelen we een aanpassingsvermogen en ontstaat er een bepaalde levenshouding.

Vaak krijgen we last van deze levenshouding, we ervaren dat we het leven te weinig leven zoals we ons dat hadden voorgesteld of ervaren dat het niet in overeenstemming is met onze verlangens. Er ontstaan psychische en lichamelijke klachten en vaak een gevoel dat we ons zelf kwijt zijn.

Samen onderzoeken we wat de achtergrond is van je klachten en ga je begrijpen hoe dit doorwerkt in je dagelijks leven.

Door oefeningen, gesprek en door te voelen wat er in je lichaam gebeurt, krijg je meer contact met jezelf en kan bewustzijn groeien.

Vanuit dit contact kan wat verwond is geraakt geheeld worden, kun je nieuwe ervaringen opdoen en kan vertrouwen groeien. Je ontwikkelt een gezond zelfbeeld wat je helpt om je vrijer te voelen en je aangepaste levenshouding te veranderen naar een levenshouding die jou past. Ook ontwikkel je het vermogen om op een prettige manier in contact te zijn met anderen.
 

Mijn manier van werken bestaat uit gesprek en oefeningen en ik werk vanuit contact. Ik zorg voor een open sfeer waarin je kunt voelen, kan ontspannen en jezelf kunt zijn.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Rinie

Online therapie

Ook online kunnen we lichaamsgericht werken! Ik heb hier heel goede ervaringen mee.
Ik maak hierbij gebruik van een eenvoudig en betrouwbaar programma 'doxy.me'. Je hoeft dit programma niet zelf te hebben. Op een makkelijke manier zorg ik dat je je bij mij aanmeld en laat ik je 'binnen'.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

2020 - heden        Ridhwan school Diamond Approach  A.H. Almaas
2019 - 2023          Assisteren oplediing biodynamische psychologie
2012- 2017           Nederlands instituut voor biodynamische psychologie HBO

2006-2007            Beroepsopleiding HBO Life-coach, Instituut Atma Amersfoort
1980                     VWO

Diverse trainingen op het gebied van trauma behandeling, polyvagaal theorie, NARM, bewustwording, lichaamsgericht werken en zingeving.


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik nodig je naast gesprek, altijd  uit om contact te maken met je lichaam. Het lichaam geeft veel aanknopingspunten. Ik begeleid je om (op een andere manier) te leren luisteren naar de signalen van je lichaam, je leert ze te herkennen en ze serieus te nemen.

Door in mijn aanwezigheid te voelen en ervaren bouw je vertrouwen op om je gevoelens toe te laten. Veel mensen zijn bang om gevoelens toe te laten omdat ze er negatieve ervaringen mee hebben. In de sessies doe je nieuwe ervaringen op wat helpend is in je dagelijks leven, het geeft een gevoel van 'thuis-komen' en van 'grond onder je voeten'.

Door je lichaam te ervaren groeit bewustwording. Bewstwording helpt je bij het verwerken van ervaringen, bij het verkrijgen van inzicht, bij het vinden van en vertrouwen op  je eigen 'kompas'.

De lengte van een traject is uiteenlopend. Mijn benadering is afgestemd op de persoonlijke hulpvraag en is maatwerk.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

  • Hooggevoeligheid;
  • Onzeker/ negatief zelfbeeld;
  • Vastlopen in (intieme) relaties;

  • Onbevredigend/ lastig contact met moeder/ouder(s)/familie;
  • Last van onrust, angsten, stress.;

  • Uitputting;
  • Hyperventilatie;

  • Moelijke keuzes kunnen maken of eigen richting geven aan je leven;
  • Te weinig plezier beleven aan het leven./ gemis aan zingeving.

Tarieven

De individuele therapiesessies worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Een individuele sessie duurt  1 uur  met uitloop naar 5 kwartier. en kost € 90 Je ontvangt een factuur per behandeling en kunt vervolgens het bedrag aan mij overmaken.


Vergoedingen

Mijn facturen kun je indienen bij de meeste zorgverzekeraars als je een aanvullend pakket hebt. Wil je zeker weten dat de sessies door jouw zorgverzekeraar vergoed worden, bel ze dan even persoonlijk. De gegevens die je nodig hebt tijdens dit gesprek zijn:  Mijn behandeling heet lichaamsgerichte psychotherapie , prestatiecode 24513 en valt onder ' Overige therapeuten en complementaire en aanvullende zorg',  AGB code zorgverlener 9010 7869, AGB code onderneming 9006 7010.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9:00 - 18:00 uur
Donderdag 9:00- 18:00 uur
Vrijdag 9:00-18:00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Utrecht.
Ik ontvang mensen uit de regio Utrecht, De Bilt, Bilthoven, Maarssen, Zeist.
Reviews Lichaamsgerichte Therapie Utrecht

Hieronder staan reviews over Lichaamsgerichte Therapie Utrecht - Rinie

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 17 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wat ik zo waardeer aan Rinie is dat zij kan luisteren zonder oordeel

Soms zit je met een issue wat 't daglicht niet verdraagt. De schaamte is te groot.
Ik zat dan ook helemaal klem toen ik bij Rinie aanklopte.

Wat ik zo waardeer aan Rinie is dat zij kan luisteren zonder oordeel. Ze heeft me 'ge- gids-ed' waardoor ik weer licht kon zien en uit de beklemming kwam en mogelijkheden zag om mijn pad weer verder te bewandelen.

Milder naar mezelf mogen zijn, dat heb ik weten te verwerven en daar ben ik dankbaar voor.

| Utrecht | 24 apr 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Super blij mee! Ik raad Rinie zeker van harte aan!

Rinie is een periode mijn 'gids' geweest. Ik voelde me afgedwaald van mezelf. Voelen en daarop vertrouwen lukte me niet, ook de verbinding met mijn partner was ik kwijt. Rinie heeft me geholpen om in contact te komen met mijn lichaam en wat daarin voelbaar was. Mijn angst daarvoor bleek ongegrond. De veiligheid die ze bood zorgde dat ik kon gaan ontspannen en ik mijn angsten kon ontmoeten. Het heeft me vertrouwen in mezelf gegeven, kan beter luisteren naar wat ik nodig heb en dat heeft invloed op het contact met mijn partner waardoor we ook uit die crisis zijn gekomen. Super blij mee! Ik raad Rinie zeker van harte aan!

| Utrecht | 17 mrt 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Concrete handvatten die zeer toepasbaar zijn

Ik zag mezelf als super gevoelig en had daar ook een oordeel over. Ik kwam bij Rinie om minder gevoelig te worden. Nu terugkijkend was dat een onmogelijke opdracht. Ik heb bij Rinie geleerd mijn gevoeligheid te erkennen en er zorg voor te dragen. Dat maakt dat ik minder overgevoelig raak, ik voel meer en tijdiger wat ik nodig heb en heb mijn schroom overwonnen om dit uit te spreken. Mijn contacten met anderen zijn daardoor ook veel makkelijker geworden. Rinie luistert zonder oordeel en geeft vanuit het hier en nu concrete handvatten die zeer toepasbaar zijn.

| Bunnik | 1 feb 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb me enorm op mijn gemak gevoeld bij Rinie

Ik heb me enorm op mijn gemak gevoeld bij Rinie. Ze heeft me geholpen in mezelf te gaan vertrouwen en meer zelfliefde te ervaren.
Dat voelt als een enorme grote shift in mijn leven. Ik kan nu veel meer mezelf volgen in wat wil. In plaats van te denken wat ik zou moeten.

| Utrecht | 7 jan 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zij creëerde een veilig omgeving

"Rinie heeft mij begeleid bij het aangaan van een moeilijk thema wat ik (bewust) niet eerder was aangegaan in andere therapieën. Hierbij creëerde zij een veilig omgeving waarin ik samen met haar aan dit > thema kon werken. Ik heb uiteindelijk niet alleen stappen gezet in de verwerking van dit thema, maar ook in meer veiligheid in mezelf voelen en een mijn eigen 'toolbox' gebruiken voor uitdagingen in mijn dagelijks leven."

| anoniem | 12 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg behulpzaam

Na een flinke burn-out en meerdere grote stress episoden heb ik Rinie opgezocht om mij te helpen op weg naar mijn eigen houvast weer te vinden. Mijn bestaande prikkelbare darm syndroom was door de gebeurtenissen extra gevoelig geworden; ook daarom wist ik dat ik naast gesprekstherapie, yoga, en wandelen extra hulp kon gebruiken om meer rust in mijn lichaam te vinden. Ik heb Rinie's behandelingen als erg behulpzaam ervaren: haar combinatie van gesprekstherapie gevolgd door biodynamische massage hebben mij geholpen om mijn connectie tussen brein en lichaam te verbeteren. Door de massages voelde ik een diepe verbinding met mijn eigen lichaam die ik niet eerder had ervaren, en ook daardoor besefte ik hoe niet alleen mijn hersenen, maar ook mijn lijf veel heeft meegemaakt in deze moeilijke tijd. Hierdoor kreeg ik diepe inzicht in hoe ik beter naar mijn lichaam luisteren kan en wil. Ook ervoer ik een extreem diepe staat van kalmte en voelde dat ik van de tafel gewoon mijn dag in zweefde: een voortreffelijke ervaring die ik blij ben te hebben mogen beleven!

| nabij Utrecht | 20 aug 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel oprecht en warm

Ik heb het contact met Rinie als heel oprecht en warm ervaren. Haar zorg was voelbaar en bood steun en troost. Ik werd gezien en ontmoet, ook in en met mijn pijn. Ze hielp mij om beter naar de signalen van mijn lichaam te luisteren en hoe ik hier vervolgens mee om kon gaan. Tools voor zelfregulatie, of leren voelen en verwerken door contact te maken met je lichaam heb ik met haar kunnen oefenen. Ze beweegt met je mee in wat je nodig hebt.

| Utrecht | 5 aug 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Met een warme blik en oprechte aandacht

De begeleiding van Rinie heeft mij geholpen om mijn eigen patronen onder de loep te nemen. Zonder oordeel maar met een warme blik en oprechte aandacht hielp ze me om met compassie naar mijzelf te kijken. Er was een goede afwisseling tussen samen de diepte in gaan en soms juist even iets luchtiger te maken. De opdrachten en gesprekken hebben mij enorm geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik zou Rinie dan ook zeer aanbevelen.

| Utrecht | 25 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Liefdevol aanwezig bij overweldigende gevoelens en pijnlijke stukken

Zelden heb ik iemand gesproken die zo liefdevol aanwezig kan blijven bij overweldigende gevoelens en pijnlijke stukken. Ik voelde me gezien, gehoord, begrepen en gedragen tijdens onze gesprekken. Ik heb geleerd te 'zakken' in wat pijn doet en daar met mijn aandacht bij te blijven, in plaats van nieuwe maniertjes om er van weg te bewegen. Veel dank!

| Utrecht | 14 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb Rinie's behandelingen als erg behulpzaam ervaren

Na een flinke burn-out en meerdere grote stress episoden heb ik Rinie opgezocht om mij te helpen op weg naar mijn eigen houvast weer te vinden.

Mijn bestaande prikkelbare darm syndroom was door de gebeurtenissen extra gevoelig geworden; ook daarom wist ik dat ik naast gesprekstherapie, yoga, en wandelen extra hulp kon gebruiken om meer rust in mijn lichaam te vinden.

Ik heb Rinie's behandelingen als erg behulpzaam ervaren: haar combinatie van gesprekstherapie gevolgd door biodynamische massage hebben mij geholpen om mijn connectie tussen brein en lichaam te verbeteren. Door de massages voelde ik een diepe verbinding met mijn eigen lichaam die ik niet eerder had ervaren, en ook daardoor besefte ik hoe niet alleen mijn hersenen, maar ook mijn lijf veel heeft meegemaakt in deze moeilijke tijd.

Hierdoor kreeg ik diep inzicht in hoe ik beter naar mijn lichaam luisteren kan en wil. Ook ervoer ik een extreem diepe staat van kalmte en voelde dat ik van de tafel gewoon mijn dag in zweefde: een voortreffelijke ervaring die ik blij ben te hebben mogen beleven!

| Wijk bij Duurstede | 30 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Elke sessie gaf me meer inzichten

Op welk punt dacht je ‘nu heb ik hulp nodig’
of ‘wat was het moment dat je op zoek ging
naar hulp?

Ik kreeg steeds meer last van mijn angsten die met name opspeelde tijdens het autorijden.

Waarom koos je voor mij?

Ik heb ervaring met lichaamsgericht werken en voor mij gevoel lag daar de oplossing. 

Wat vond je van mijn begeleiding/aanpak?

Heel plezierige manier van samenwerken. Het traject ging uiteindelijk meer over mijn werk dan het autorijden. Het gezamenlijke thema was omgaan met angsten. Rinie zorgt dat we het hebben over de wezenlijke zaken. Ze brengt ook ideeën in op natuurlijke wijze waardoor het traject vlotjes verloopt. Elke sessie gaf me meer inzichten en huiswerk om aan te gaan werken.

Wat heeft het jou gebracht, waar sta je nu?

Ik heb meer inzichten over mijn angsten en hoe ik ermee kan omgaan. Bewustwording om daar vervolgens actie op te kunnen nemen of berusting.

| omgeving utrecht | 2 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me gezien, gehoord, begrepen en gedragen

Zelden heb ik iemand gesproken die zo liefdevol aanwezig kan blijven bij overweldigende gevoelens en pijnlijke stukken. Ik voelde me gezien, gehoord, begrepen en gedragen tijdens onze gesprekken. Ik heb geleerd te 'zakken' in wat pijn doet en daar met mijn aandacht bij te blijven, in plaats van nieuwe maniertjes om er van weg te bewegen. Veel dank! Ik raad Rinie zeker aan!

| 4 feb 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zonder oordeel maar met een warme blik

De begeleiding van Rinie heeft mij geholpen om mijn eigen patronen onder de loep te nemen. Zonder oordeel maar met een warme blik en oprechte aandacht hielp ze me om met compassie naar mijzelf te kijken.

Er was een goede afwisseling tussen samen de diepte in gaan en soms juist even iets luchtiger te maken.

De opdrachten en gesprekken hebben mij enorm geholpen om met compassie naar mijzelf te kijken, patronen te doorbreken en rust maar vooral ook mijn eigen kracht en positiviteit weer terug te vinden

Ik zou iedereen haar aanbevelen!


| Utrecht | 16 okt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer waardevol en ondersteunend

Rinie's werkwijze, haar bijzondere en fijne aandacht en aanwezigheid, in combinatie met de aanraking op de massagetafel, heeft me geholpen om de dingen die spelen op een diep niveau te ervaren, los te laten waar ik vast zat, en nieuw terrein te ontdekken.
Ik heb haar begeleiding als zeer waardevol en ondersteunend ervaren.

| Maartensdijk | 6 sep 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Rinie kan je op een open heldere manier inzicht geven

Rinie kan je op een open heldere manier inzicht geven. Door gerichte vragen te stellen weet ze een probleem samen met jou in kaart te brengen en heldere feedback te geven. Rinie is nieuwsgierig en open en kan je goed de spiegel voor houden. Dit doet ze door oprecht en eerlijk op een zorgvuldige manier de tijd te nemen om met je in gesprek te gaan. Dit heeft mij geholpen om de volgende stap te kunnen zetten.

| Bunnik | 16 aug 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Rinie zorgt voor een fijne sfeer en heeft een open hart!

Rinie heeft mij in een korte tijd enorm fijn geholpen met mijn hyperventilatie klachten.
Een combinatie van fijne gesprekken waarin zij een luisterend oor biedt en helpende vragen stelt, samen lichaamswerk om meer bewustzijn te creëren en te ervaren wat dat me je lichaam doet. Het ging bijna als vanzelf. Rinie zorgt voor een fijne sfeer en heeft een open hart!| Utrecht | 20 jul 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een fijne, warme en open plek

Ik heb hele fijne sessies gehad met Rinie waarbij Rinie altijd de tijd neemt en een fijne, warme en open plek biedt om te praten. Ze gaf mij het gevoel dat ik alles kon zeggen en dat creëerde een hele open sfeer tussen ons, wat ik als erg fijn heb ervaren. Mede door Rinie haar hulp heb ik belangrijke stappen in mijn werk durven nemen waardoor ik mij nu een stuk gelukkiger en rustiger in mijn lijf voel. Rinie luistert goed, stelt fijne vragen en heeft samen met mij belangrijke dingen over mij en mijn leven aan de oppervlakte gebracht. Hier ben ik Rinie dankbaar voor.

| Utrecht | 1 jun 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht