Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Online therapeut / GZ-psycholoog - Nederland - Karin
Online GZ-Psycholoog
Nederland
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtKarin | Online therapeut / GZ-psycholoog

Online therapeut / Online GZ-Psycholoog

In mijn online praktijk help ik mensen met psychische (en lichamelijke klachten) naar een leven waarin zij helemaal verlost zijn van hun klachten / stresspatronen, dan wel veel minder last hebben en er prima mee kunnen dealen. 

Alle klachten / stresspatronen hebben een oorsprong.
Van sommige klachten / stresspatronen weet je ook nog precies het moment waarop ze de kop op staken. En soms weet je ook nog wat daaraan vooraf ging. Op het moment dat het een logisch verhaal is qua oorzaak en gevolg, dat er sprake is van onverwerkte situaties en emoties, kunnen deze alsnog verwerkt worden. Ik gebruik hiervoor met name EMDR, EFT (Emotional Freedom Techniques) en/of Total Release (energetische meditatie). Over alle drie de methoden ben ik erg enthousiast.

EMDR
Daar waar het gaat om gebeurtenissen die je als schokkend ervaren hebt, die veel impact op je gehad hebben en nog op je hebben, gebeurtenissen die je maar niet los kan laten, geen plekje kan geven of gebeurtenissen waarna je klachten (of een gedrag wat je niet wilt maar toch doet) ontwikkelde, deze kun je allemaal heel goed verwerken met EMDR. Verwerken wil zeggen dat je er emotioneel geen last meer van hebt, dat je niet meer getriggerd wordt en het is alsof je het opnieuw ervaart, dat je niet meer voortdurend alert bent, dat je er anders op terug kijkt, dat het geen of veel minder of anders invloed heeft op hoe jij je leven leidt. Je ervaart weer meer vrijheid, je bepaalt weer zelf hoe jij je leven leidt, en niet de gevolgen van de nare gebeurtenis.
Vaak zeggen mensen na de EMDR: "Ik wist het al wel (dat ik het los mocht laten, of dat het niet aan mij lag, enz. enz.) maar nu voelt het ook zo."

EFT
Op het moment dat je geen idee hebt (of slechts een vaag idee) van de oorsprong van jouw klachten / stresspatronen, kan je in veel gevallen met EFT de huidige klachten aanpakken én al doende op zoek gaan naar onderliggende vergelijkbare momenten en emoties. 

Waar ik je bij help, is het doorbreken van de koppeling tussen de (stressvolle) trigger die maakte dat jij ooit je stresspatroon aangeleerd hebt, en de stressreactie zelf.
Vaak is je stressreactie in de oorspronkelijke situatie heel nuttig, bijvoorbeeld wanneer je als kind in een ondergeschikte positie zit. Echter vaak is de reactie als volwassene, waarbij je nog hetzelfde reageert als toen je kind was, niet helpend en / of zelfs problematisch. 

Via diverse therapievormen kun je leren de vicieuze cirkel tussen gedachten - gevoelens - gedrag te doorbreken op basis van anders denken / meer realistischer gedachten. Dat werkt tot op zekere hoogte prima. Alleen niet als er triggers zijn die in miliseconden je stresspatroon aan zetten en een emotie veroorzaken, ver voordat je ook maar iets kan bedenken met je verstand.
Het opruimen van onverwerkte emoties, maakt dat je niet meer getriggerd wordt en in emoties/stresspatronen schiet, maar je weer alle ruimte hebt om te denken én voelen én dus doen wat jij graag doet in jouw leven.

Total Release
Total Release is een relatief nieuwe therapievorm in Nederland. Het gaat uit van het principe dat alles energie is en problemen energetisch in je systeem opgeslagen liggen, in wat voor vorm dan ook, én dat je lichaam precies weet hoe hier mee om te gaan / dit los te laten. Anders dan bij EMDR en EFT werk je in deze therapievorm aan je gehele probleem en hoef je niet op zoek naar een specifieke situatie. Je werkt namelijk met de energie van je gehele probleem. Dit doe je in een geleide meditatie. Soms is je gehele probleem in één sessie / meditatie opgelost. Soms zijn er meerdere sessies nodig. Het idee is dat je probleem geen probleem meer is als je het terug brengt naar energie en je lichaam deze energie los laat. Ofwel als de betekenis (het verhaal, de gedachten, de emoties) er niet meer is, en de feiten en gebeurtenissen gewoon feiten en gebeurtenissen zijn zonder betekenis.

Met behulp van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en/of CGT (Cognitieve Gedragstherapie) kan ik je desgewenst nog wat aanvullende tools bieden betreft het omgaan met emoties en gedachten, waarbij uitgangspunt is het leven waar jij heen wilt op basis van jouw behoeften en belangrijke waarden. Ook gebruik ik soms de ACT-matrix om overzicht te creëren, inzicht te krijgen in de patronen en te bepalen waar we mee willen starten qua doel (en methode).

En tenslotte kan ik (met mijn achtergrond als leefstijlcoach) je helpen je leefstijl te veranderen op die gebieden die aansluiten bij jouw hulpvraag. Denk hierbij naast adviezen op emotioneel en mentaal niveau die vooral aan bod komen m.b.v. EMDR, EFT en/of Total Release, aan adviezen op fysiek niveau betreft ontspanning, beweging, voeding, slapen en omgeving en evt. op spiritueel niveau, zoals betreft zingeving.

Ik ben een gepassioneerde online therapeut met een achtergrond als gz-psycholoog. Op basis van mijn ervaring in psychologenpraktijken ben ik me steeds meer gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van klachten door onderliggende gebeurtenissen en stresspatronen aan te pakken. Ik ben erg enthousiast over EMDR, EFT en/of Total Release en bereik hiermee erg goede resultaten.
Houd er rekening mee dat je aan de slag gaat en het geen (of maar beperkt) praattherapie is:-)

Online therapie

Sinds mijn tijdelijke verhuizing naar Bonaire in augustus 2022 werk ik online. En dat bevalt zo goed, dat ik sinds ik weer terug in Nederland ben, grotendeels online ben blijven werken.
Destijds kwam ik er met een workshop over de online toepassing van EMDR achter dat EMDR online net zo goed of zelfs beter werkt. En mijn opleiding EFT was zelfs volledig online. Voordeel van online behandeling is dat je thuis in je veilige omgeving kan blijven en geen reistijd en dus geen vervoer nodig hebt. Bovendien kan  de behandeling ook gewoon door gaan als je (vaker) in het buitenland of anderszins van huis bent. 


Mijn ervaring is dat de meeste mensen die bewust kiezen voor online behandeling of twijfelen en het vanuit praktisch oogpunt willen proberen, erg tevreden zijn. Slechts een enkeling vindt het toch te lastig of mist iets in het contact.


Belangrijk is dat je voor de online sessies een rustige en comfortabele plek hebt waar je niet gestoord wordt. Het fijnste werkt het op een pc / laptop met een relatief groot scherm. Het is ook mogelijk op de telefoon maar een groter scherm is comfortabeler. De sessies vinden plaats via Skype, Teams of Jitsi. Je kan hierbij zelf je voorkeur aangeven.


Afspraken kunnen ingepland worden onder schooltijd, dat wil zeggen voornamelijk in de ochtend en begin middag. Neem gerust contact op om te kijken of we een passend moment kunnen vinden.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Na de afronding van mijn opleiding Gezondheidswetenschappen (2000) heb ik een aantal jaren als onder andere trainer in de GGZ gewerkt met veel verschillende doelgroepen. Daar heb ik ook de opleiding tot GZ-psycholoog gedaan. 
Vervolgens ben ik als ZZP'er aan de slag gegaan in een psychologenpraktijk en dit beviel zo goed, dat ik dit tot op heden ben blijven doen. Sinds augustus 2022 doe ik dit online.

In die laatste jaren heb ik diverse interessante opleidingen gevolgd. Hier een overzichtje van de opleidingen / cursussen waar ik veel aan heb gehad en regelmatig gebruik van maak:
- EFT (Emotional Freedom Techniques)
- online EMDR
- Total Release
- ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
- OERsterk coachRegistraties

Tarieven

Het tarief voor een online sessie (van max. 60 minuten) is €110,-
Vergoeding voor mijn sessies lijkt tot op heden niet mogelijk.

Openingstijden

Maandag ochtend en begin middag
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag ochtend en begin middag
Vrijdag ochtend en begin middag
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Online GZ-Psycholoog

Hieronder staan reviews over Online GZ-Psycholoog - Karin

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 8 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijn

Ik heb de digitale behandelingen als fijn ervaren. Wel even wennen om een behandeling te krijgen via een beeldscherm maar tegelijk ook fijn omdat ik na mijn behandeling meteen lekker thuis was en mijn rust kon pakken.
Voor behandeling van mijn angsten hebben we EFT(Emotional FreedomTechniques) toegepast en EMDR.

| Biddinghuizen | 23 mei 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ze is heel rustig en overlegd wat het beste bij jou past

Ik ben in contact gekomen met Karin, omdat ik deze zomer erg last kreeg van mijn verleden. Iets wat ik dacht verwerkt te hebben, maar even heel heftig terugkwam.
Ik heb voor Karin gekozen vanwege de behandelingen die zij doet EMDR en EFT. Ik heb zelf kennis over psychologie en weet dat dit goede methodes zijn. Daarnaast vond ik het fijn dat ze ook online werkt.
Tijdens de sessies heb ik Karin als heel fijn persoon ervaren. Ze is heel rustig en overlegd wat het beste bij jou past. En heel geduldig als je het even niet weet wat te voelen enz.
Ik ben nu veel rustiger en heb veel van mijn verleden kunnen verwerken. Maar vooral ook anders leren kijken naar mijzelf. Wat ik het meeste waardevol vind, omdat ik zo ook lastige dingen in de toekomst beter aankan. Ik raad haar zeker aan.

| Almere | 28 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Na een paar sessies, voelde ik mij een stuk lichter

Het jaar 2021 begon voor mij minder goed dan dat ik hoopte. Voor het eerst realiseerde ik mij dat veel maakbaar was, maar gezondheid is een gift. Na 6 ziekenhuisopnames in dat jaar, was buiten mijn fysieke toestand ook mijn mentale welzijn beschadigd. Ik besloot ervoor te zorgen dat die belasting minder zou worden. Samen met Karin maakte we een EMDR-stappenplan, met als doel minder zwaar het nieuwe jaar in te gaan.

De behandelingen zelf zijn best intensief, met name de uitwerking. Na een paar sessies, voelde ik mij een stuk lichter. De emoties zijn meer naar de achtergrond gegaan.
Later in 2022 heb ik nog een aantal EFT-behandelingen gehad, ook deze hebben mij veel goed gedaan. Beide methoden kan ik zeker aanbevelen. Mij heeft het weer meer ruimte gegeven.

| Sint-Oedenrode | 28 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Aanrader!

Graag deel ik hier mijn ervaring omdat het me ontzettend geholpen heeft. Ik heb Karin op een moment waarop het me allemaal teveel was. Er was zoveel op me afgekomen en alle emoties die dat met zich meebracht overspoelden mij helemaal waardoor ik lam sloeg. De gesprekken met Karin hebben me ten eerste geholpen om weer wat overzicht te ervaren in wat ik nou allemaal voelde en ten tweede heeft ze me handvatten gegeven hoe ik zelf mijn emoties beter kan reguleren. Superfijn!
Voor het reguleren van emoties heeft Karin me geleerd hoe ik EFT kan toepassen. In eerste instantie stond ik hier sceptisch tegenover, maar inmiddels kan ik het iedereen aanraden. Ik zou niet weten hoe het precies werkt, maar voor mij werkt het in ieder geval heel goed. Een handzame manier om negatieve emotionele ladingen los te laten, die je zelf leert toepassen. Door te kloppen op je lichaam lijk je de te grote lading van je emoties een soort van los te koppelen. Je emoties mogen er dus best zijn, maar ze overspoelen niet meer. Eerst deed ik het samen met Karin, maar al snel kon ik het ook zelf toepassen en er mee oefenen. Het heeft me ontzettend geholpen, ik ben veel meer en beter in het hier en nu en voel me lichter. Aanrader! @Karin, super bedankt en heel veel succes verder.

| 5 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enkel positieve ervaringen!

Ik heb zeer positieve ervaringen met Karin, die o.a. EMDR en EFT bij mij heeft toegepast. Karin heeft veel ervaring en neemt de tijd om de, vaak ingewikkelde theorie van de therapieën, in begrijpelijke taal uit te leggen. Dit maakt dat ik mij altijd comfortabel heb gevoeld gedurende de sessies, wat bijdraagt aan het proces. Daarnaast voelt Karin goed aan wat de ander nodig heeft, ondanks de sessies online plaatsvonden.
Ik heb zowel de EMDR als EFT gevolgd en heb hierin geen belemmeringen ervaren. Hoewel ik in eerste instantie mijn bedenkingen had bij online therapie volgen, kijk ik hier positief op terug. En een groot pluspunt van online therapie: geen reistijd.
Kortom, enkel positieve ervaringen!

| 's-Hertogenbosch | 15 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een open en doortastende manier van aanpakken

Ik kwam bij Karin doordat een auto ongeluk september 2022 emotioneel veel los had gemaakt. Ik kwam vooral veel tegen van een zwaarder ongeval in 2008. Emdr wierp zijn vruchten af maar ik merkte dat er nog veel bij mij van binnen speelde.


Karin vertelde over EFT (emotioneel vrijheid technieken) en we zijn overgestapt op deze manier van behandelen. Vanaf het eerste moment merkte ik al dat deze manier van werken erg goed aansloot bij mij. Vooral dat je het zelf mag gaan doen en de verantwoordelijkheid bij mij lag resoneerde erg goed bij mij.

Nu na een dik half jaar EFT, meestal dagelijks wat oefeningen doen, voel ik me rustiger en kan ik me weer beter focussen op wat belangrijk voor mij is.

Karin heeft een open en doortastende manier van aanpakken. Ze is betrokken en erg duidelijk in haar manier van werken.
Voor mij een echte aanrader voor als je een emotionele of mentale uitdaging tegen komt in je leven en iemand nodig het die je een helpende hand toe biedt.

| Sint-Oedenrode | 2 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Leerzame periode onder begeleiding van een geduldige psycholoog

Ik heb online therapie gevolgd bij Karin en heb dit zeker als prettig ervaren! Karin heeft mij door middel van EFT enorm geholpen met mijn onzekerheid. Persoonlijk vond ik het fijn om trauma's uit het verleden op te lossen zonder al te veel in te gaan op de details. Je leert ook hoe je zelf EFT kan toepassen op bepaalde situaties en hoe je dingen meer in perspectief kan plaatsen. Al met al was het een hele leerzame periode voor mij onder begeleiding van een geduldige psycholoog.

| 8 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan verleden nu herinneren zonder de pijn

Ik heb bij Karin EMDR en EFT therapie gevolgd. Zeer vervelende/pijnlijke ervaringen uit mijn verleden herbeleefde ik steeds opnieuw.

 

EMDR heeft ervoor gezorgd dat ik het verleden nu kan herinneren zonder de pijn van toen opnieuw te ervaren.


Karin heeft me EFT aangeleerd zodat ik zelf vervelende gebeurtenissen in het verleden of toekomst weg kan kloppen. Het is erg prettig dat ik mezelf kan helpen.


Karin is een rustig en geduldige vrouw, ze luistert goed zonder te oordelen.


| 25 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht