Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Slaapangst

ongeveer een maand geleden kreeg ik te kampen met slaapangst. Dit wil zeggen dat ik een aantal keren heb voor gehad dat ik maar niet in slaap geraakte en ik hier ook een fysieke reactie op kreeg: misselijk worden, snellere hartslag, zweten, enz.
Aanvankelijk linkte ik het aan een glas alcohol drinken voor het slapen gaan. Nu ik het echter ook al vaak heb voorgehad zonder alcohol en ik bij de dokter alles medisch heb laten controleren, ben ik ten einde raad.
Ook doorheen de dag begin k me soms al druk te maken voor wanneer het avond wordt en of ik zal kunnen inslapen.
Ik heb geen flauw idee hoe het gekomen is dat ik me ineens zo angstig voel wanneer ik in mijn bed mijn ogen sluit en probeer te slapen.
Ik heb reeds een verzwaringsdeken gekocht, valeriaan geprobeerd (werkte niet of zelfs nog ernstigere symptomen), probeer mijn overtuigingen los te laten (bv. ik zal volgende dag niet kunnen functioneren), ben al paar keer later gaan slapen zodat ik me echt moe voelde.
Een paar nachten kan ik min of meer slapen en dan volgt er weer een nacht dat ik uren wakker lig voor ik inslaap.
Ik vermoed dat ik intussen ook mijn bed aan deze problemen gelinkt heb want als ik in de zetel probeer in te slapen, lukt dat intussen beter.
Ik sta niet te springen voor medicatie uit angst om verslaafd te raken.
Iemand tips, therapie,...?

Krysje
04-01-2024
laatste reactie: 11-01-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dit heb ik ook plots gekregen ongeveer 1.5 j geleden . Angst om niet te kunnen slapen. Enorm veel geprobeerd maar niets hielp. Ik heb uiteindelijk slaaptherapie gevolgd en dit heeft me wel geholpen. Het is niet volledig weg maar ik kan er wel beter mee omgaan

Sanne
11-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>