Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Slapen was mijn uitweg


Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen.. Ik heb slaap problemen.. maar ik lig nooit wakker. Ik heb ook niemand in mijn omgeving die zich erin herkend.

Ik heb lange tijd in een traumatische periode gezeten.
Slapen was mijn uitweg. Ik piekerde nooit voor het slapen gaan. Ik haal 3x adem en ik ben vertrokken.

Nu 10 jaar later, en na goede therapie ben ik van mijn depressie en angststoornissen etc afgekomen. Maar ik heb nog steeds slaap problemen.

Ik slaap veel, ik ga vroeg naar bed en sta, als ik niet moet werken, en geen wekker zet, word ik pas rond 1300 wakker. Ik kan het klokje rond slapen zonder problemen. Tegenwoordig kan ik wel wakker worden van de wekker. Maar vroeger sliep ik overal dwars doorheen. Hierdoor kon ik zelfs niet werken.

Nu is mijn leven perfect, ik heb 9 jaar een gezonde relatie. Ik heb een goede baan en een goed leven, niks te klagen en geen stress.

Nog steeds heb ik veel slaap nodig. Ik heb ook geprobeerd om een tijd lang minder te slapen maar dan was ik kapot.
Ook herinner ik mij elke droom. Elke nacht. Het gaat soms nergens over. Maar ik kan altijd terug relativeren waarom ik erover heb gedroomd. Soms zijn het nachtmerries, tegenwoordig kan ik dat gelukkig sturen. En het geen nachtmerrie laten worden. Hier moet ik niet te veel bij stilstaan, want dan blijf je je dromen herinneren..

Ik ben benieuwd of anderen dit kennen. En of iemand tips heeft. Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest en kreeg er medicatie voor, maar dat was voor inslapen. Direct mee gestopt want dat was zeker niet het probleem

Doornroosje
05-03-2023
laatste reactie: 21-03-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik herinner mij ook veel dromen. Destijds geleerd van Ad Visser. Dromen (vooral lange) schijnen gezond te zijn. Zag ik ooit op CNN. Tja en nachtmerries krijg ik van te veel alcohol.

Anoniem
21-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>