Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Het is een continu veranderend probleem

Hallo

Ik ben een studente in mijn tweede bachelor. Ik heb al 5 à 6 jaar last van chronische stress. De stress heeft zich doorheen de jaren op verschillende manieren geuit zoals bijvoorbeeld allergieën, hartkloppingen, eetstoornissen, enzovoort. Het is een continu veranderend probleem doorheen het jaar maar de periodes naar de examens toe zijn altijd de ergste. Mijn stress heeft zich deze keer geuit in een probleem van slapeloosheid. Ik slaap 5 dagen aan een stuk maximum 2 uur per nacht. Zodra ik in mijn bed ga liggen, begint mijn hart te racen en blijf ik adrenaline aanmaken. Ik slaag er ook niet in om overdag dutjes te doen om mijn slaap in te halen ook al ben ik doodop. Tijdens de examens is dit een vicieuze cirkel: overdag ervaar ik een hevige druk om te studeren maar slaag er niet in door de vermoeidheid en de stress, terwijl ik ’s nachts dan weer wakker lig van de stress die ik opgebouwd heb doorheen de dag.
Sinds kort neem ik natuurlijke slaappillen maar na 1 nacht werkten ze al niet meer. Het is een verschrikkelijke lijdensweg en het brengt vooral enorm veel negatieve gevolgen met zich mee. Depressie en eenzaamheidsgevoelens ontbreken daar niet aan. Het lijkt alsof het leven rondom je in een waas voorbij vliegt en jij zit in een cocon van pessimistische gevoelens en vermoeidheid zonder dat iemand je kan helpen. Mensen rondom je kunnen er voor je zijn maar uiteindelijk blijft het eenzame gevoel aan je vreten omdat er niemand is die eigenlijk echt lijkt te weten hoe de slapeloosheid voelt of hoe men daarmee zou kunnen helpen.
HELP

Igone S
16-01-2023
laatste reactie: 22-03-2023

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Misschien een stomme flauwe opmerking van mij maar... stel je misschien te veel eisen aan jezelf? Een minder zware opleiding geeft toch ook rust lijkt mij?

Anoniem
22-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>