Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Waarom krijgen we zo weinig begrip?

Tjonge zeg, volgens mij heb ik een burnout. Nu echter blijk ik (ook?) apneu te hebben. Dus kom ik van die site nu ook hier lezen. Ik schrik wel even van de verhalen hier zeg! Waarom krijgen we zo weinig begrip?

Nobody
21-03-2023
laatste reactie: 20-02-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Nobody, hoe is het met je burnout en slaapapneu?

Richard
09-06-2023
Reageer:
Is een goede vraag. Merk ik ook en ook schrik ik ervan dat mensen geen hulp zoeken. Zeker als je leest de hoeveelheid slaapproblemen. Zoeken naar oplossingen werken vaak niet. Wel als je bereid bent om met je slaapprobleem aan de slag te gaan, ga je beter slapen. Juist omdat je wat kan doen aan slaapproblemen.Hoe eerder, hoe beter.

Het is nog een ondergeschoven kindje, staat niet goed op de kaart waardoor lastig bespreekbaar is. Zit ook een taboe op en we willen en moeten te veel en moeten/ willen ook slapen. Dat werkt niet zo. Wordt nog ingewikkelder bij onregelmatige werktijden. Ook werkgevers kunnen hier veel meer op inzetten voor medewerkers. Er is veel te doen rondom slaap en veel winst te behalen.

We hebben te maken met een tijdsklok en sociale klok. En vrouwen in de overgang met slaapproblemen is helemaal een klus om op de de kaart te krijgen. Ook zij kunnen beter leren slapen. Kortom: werk aan de winkel.

Ik geloof ook dat wanneer mensen beter slapen, de wereld een stukje mooier en vriendelijker wordt. 




Angela
20-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>