Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Florien | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal therapeut - Bussum - Florien
Therapie Bussum
Lindelaan 59
1405 AH Bussum
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Bussum

Graag ontvang ik je in mijn praktijk voor psychosociale therapie in Bussum. Kom met de hobbels, beren en andere blokkades op je levenspad, dan kijken wij daar samen naar. Ook je spoken, pijnpunten en knopen in je buik zijn welkom.

Het is mijn overtuiging dat het een kenmerk van de natuur is dat er dingen niet zo gaan als verwacht of gehoopt en we op momenten vastlopen in ingewikkeldheden die dat brengt. Door daar aan te gaan staan, of bij te zijn, is groei mogelijk. En groei voelt fijn, zo als het leven bedoeld is.

Vraag je je af wat er nu eigenlijk allemaal speelt? Druk in je hoofd, emotioneel heftige reacties? Je komt niet vooruit of verder? Het leven valt je zwaar? Wat doet deze levensfase nu echt met mij? Wat werkt belemmerend? Hoe werkt deze gebeurtenis door in mijn leven? Wat is dat toch met die steeds terugkerende emotie? 

Ik begeleid cliënten die in de war zijn, vastlopen, of zich unheimisch voelen door dit soort vragen en omstandigheden. Ook als je zoekende bent naar meer rust, richting en vertrouwen en dat niet vindt in de dagelijkse routine van je leven, kan ik je in gesprek en met lichaamsgerichte oefeningen op weg helpen.


Ruimte

Sessies bij mij brengen ruimte voor wat er nu nodig is. Van binnenuit. Waardoor een  veranderingsproces op gang kan komen. Ik werk graag met focusing, voice dialogue en visualisaties,  gericht op inzicht en voortgang. 

Deze methoden maken het mogelijk om op een veilige manier met je kracht en kwetsbaarheid in contact te komen en natuurlijke processen die groei en ontwikkeling beogen werkzaam voor je te laten zijn. Levensenergie gaat weer stromen en jij bent degene die daar beweging in brengt. 

Wat je met je hoofd weet en kunt beredeneren is één, een heel ander perspectief kan zich vanuit aandacht voor wat zich onder de oppervlakte roert ontvouwen. Door je te begeleiden naar ervaring en bewustwording van gevoel en emoties in je lijf, kan een proces van zelfhelend vermogen op gang komen. Zich alsmaar herhalende bindingspatronen kunnen ruimte gaan maken voor verbinding. Met jezelf en je omgeving.

Benieuwd? In een kennismakingsgesprek kom je te weten of ik je kan helpen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.


Online therapie

Als je de gelegenheid hebt om je op een rustige plek af te zonderen voor een beeldscherm, dan kan de therapie online plaatsvinden.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen
 • HBO psychosociale opleidingen (SPSO)/Academie Integrale Menswetenschappen
 • Con Amore opleidingen: PSBK
 • Drs Antropologie
 • Voice dialogue
 • Focusing in Therapie
 • Jungiaans coachen en andere verdiepende en verbredende workshops

Zelf gevolgde therapie
 • Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en bio-energetica
 • Leertherapie: familieopstellingen, systeemtherapie, transactionele analyse, psychosociale therapie Jungiaans

Registraties
 • LVPW (Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden)
 • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
 • SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg)

Registratienummers
LVPW lidmaatschapnummer: 1027
AGB-code praktijk 90068315 & AGB-code zorgverlener 90109317
Registratienummer Registertherapeut RBCZ: 200682R
Kamer van Koophandel: 72903376


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Verbinding met zelf, ander en maatschappij
 • Kracht van verlangen
 • Cirkel van het leven
 • Klacht als kans
 • Bewustzijnsontwikkeling
 • Hulp bij verlies en verdriet

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Mensen die voornamelijk hoog in hun energie zitten, veel emotie en gedachten, probleem met diepere gevoelslagen en de verbinding kwijt zijn
Klachten: paniek, onzeker, angst, perfectionisme, boosheid, stress en spanning, piekeren, burn-out, communicatieproblemen

 • Mensen die voornamelijk laag in hun energie zitten, in diepere gevoel ''blijven hangen" en zich overweldigd voelen
Klachten: somber, eenzaam, angst, depressieve gevoelens, hopeloosheid, burn-out, communicatieproblemen

 • Mensen die zoekende zijn naar meer bezieling
Klachten: vastlopen in maatschappelijkepositie en zelfbeeld, relaties en verlangen, dertigersdillemma, midlife crisis, burn-out, communicatieproblemen

 • Vastlopen op verlieservaringen. Bij ervaringen van verlies besteed ik veel aandacht aan het levensverhaal. Zo kan de plaats die het verlies inneemt verkend worden. Ook kan duidelijk worden welke eerdere verlieservaringen nog aandacht vragen. 

 • Onrust en frustratie bij twijfel en onzekerheid. Vraagstukken rond vertrouwen, verlangen, angst, verwachtingen en zingeving spelen vaak een rol. Bewustwording van tegenstellingen als tussen "doen" en "zijn," tussen "binnen" en "buiten" en het kwetsbaar durven zijn vormen belangrijke aandachtspunten.

Tarieven

€ 60,00 Kennismakingsgesprek of een eenmalig "Goed Gesprek" van 1 uur
€ 125,00 Sessie van 1 tot 1,5 uur

Mijn tarieven zijn vrijgesteld van btw.
Bij een aanvullende verzekering worden sessies door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed.  Informeer naar de dekking van jouw polis bij je zorgverzekeraar. Mijn prestatiecode: 24504 (psychosociale therapie).

Coaching kan zakelijk opgevoerd worden, het tarief is dan € 125,00 (ex. 21% btw)

Openingstijden

Maandag Open
Dinsdag Open
Woensdag Open
Donderdag Open
Vrijdag Open
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Bussum.
Ik ontvang mensen uit de regio Bussum, Gooi, Hilversum, Huizen, Eemnes.
Reviews Therapie Bussum

Hieronder staan reviews over Therapie Bussum - Florien

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijn dat ik haar heb mogen ontmoeten.

Ik merkte aan mijzelf dat het even niet helemaal lekker zat. Na een fijne kennismaking een eerste afspraak gemaakt.

Tijdens deze afspraak maakte Florien mij bewust van verschillende emoties. Gaf hierbij hele duidelijke uitleg en schetste mij keuzes en of voorbeelden om hier mee om te gaan. We kwamen tot de kern en na de tweede afspraak voelde het allemaal al weer goed. Dus afgesproken om het even aan te kijken.

De praktijk is heel prettig, de ruimte is licht en fijn, Florien is zeer professioneel en bekwaam. Kortom, fijn dat ik haar heb mogen ontmoeten.

| Bussum | 28 nov 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De sessies verliepen heel natuurlijk, soepel en prettig

Florien is iemand die de tijd neemt voor jouw verhaal en de ruimte creëert om datgeen naar voren te laten komen wat aandacht behoeft. De sessies verliepen daardoor heel natuurlijk, soepel en prettig. Zij kijkt met een nieuwsgierige en eerlijke blik naar datgeen wat ik meebracht. Florien hielp me met het oprecht contact maken met mezelf en daardoor ook met de moeilijkheden die er bij mij speelde. Door er op een zachte manier kennis mee maken, het te bespreken & met bewustzijn ernaar te kijken, hielp het mij verder. Ik ben dankbaar voor de sessies bij Florien; ze hebben me rust, wijsheid & zelfvertrouwen gegeven.

| Bussum | 20 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een manier van werken die heel authentiek is

Ik kwam bij Florien omdat ik last had van gevoelens van stress en onzekerheid.

Na een periode waarin ik te maken heb gehad met fysieke klachten en de wens om mijn ZZP bestaan om te wisselen voor een vaste baan ben ik begonnen bij Florien. Een belangrijk inzicht was het accepteren dat de stress er is.

Door middel van intensieve gesprekken ontdekte ik handvatten om stress te (h)erkennen en er niet bang voor te zijn. Nieuwsgierig te zijn naar waar het vandaan komt en het om te zetten in handelen/actie in plaats van stagnatie.

Soms hoopte ik op kant en klare antwoorden maar juist door naar binnen te keren kwamen de oplossingen/ideeën/handvatten echt uit mij zelf. Dit was niet altijd makkelijk maar heeft er mede toe geleid dat ik een baan heb gevonden waarbij ik kan vertrouwen op de handvatten en inzichten die ik heb ontdekt tijdens onze gesprekken/sessies.

Florien heeft een manier van werken die heel authentiek is. Ze veroordeelt niet en draagt geen oplossingen aan. In gesprek en met bepaalde oefeningen ontdekte ik wat bij mij hoort. Daarom kan ik nu ook anticiperen op situaties op een manier die bij mij past. Dat gun ik ieder ander.

| Huizen | 24 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde mij direct op mijn gemak

Bij Florien voelde ik mij direct op mijn gemak.

Ze gaf een luisterend oor en leerde mij vooral het dieper voelen van wat ik wel kon vertellen. Dit kunnen heeft mij mijzelf en de obstakels beter leren begrijpen en daarmee kan ik krachtiger zijn wie ik ben.

Een fijn cadeau voor jezelf!

| Bussum | 2 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Florien luistert en voelt in

Florien luistert en voelt in. Door met de cliënt steeds opnieuw naar de gevoelslaag onder de vraag te gaan weet ze tot de kern door te dringen. Dat doet ze middels visualisaties en doorvragen.

Florien is in staat inzichten omhoog te halen. Florien geeft op een warme manier aandacht, benoemt issues en reikt handvatten aan om deze aan te pakken. Altijd professioneel en respectvol.

| Bussum | 30 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Florien: