Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Maurice Foulon | Gestalttherapeut - Relatietherapeut

Gestalttherapeut---Relatietherapeut-Groningen
Parkweg 54 a
9725 EK Groningen
maurice-foulon@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtGestalttherapie Groningen

Als je vastloopt in werk, liefde, relatie of persoonlijke vraagstukken, verwikkelt bent in een gevecht met je omgeving of jezelf, worstelt met emoties of negatieve gedachten, of zoekt naar jouw plek in deze wereld en het even niet meer weet, kan ik als gestalttherapeut je helpen. 

 

Ik help het verouderde los te laten en te onderzoeken wat op dit moment past en nodig is. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden om eigen keuzes om te zetten in actie. Ik help je ruimte te scheppen, vergroot je inzicht in jezelf, bevorder je groeiproces en help je te worden wie je bent.

 

Door speciale oefeningen brengt Gestalttherapie 'je verhaal' in een directe ervaring. Je worsteling met jezelf en je omgeving komt daardoor direct tussen ons op tafel. Dit maakt Gestalt psychotherapie, praktisch, ervaringsgericht, spannend, relevant en zeer effectief!

 

Gestalttherapie nodigt je uit met gewaarzijn (mindfulness) en compassie voor jezelf te ervaren wat je voelt, op te merken wat je denkt, waar te nemen hoe je reageert. Je ervaring en gevoelens in het hier en nu leren dragen voor wat ze zijn, is een belangrijke stap in het proces naar heelwording.

 

Gestalttherapie nodigt je uit te leven wie je bent door verantwoordelijkheid te nemen voor wat je denkt, voelt, ervaart en nodig hebt, en daar op jouw eigen authentieke wijze vorm aan te geven. Zo leven geeft bevrijding, groei en ontwikkeling die bij je past.

 

Soorten vragen

Je kunt bij mij terecht met allerlei vragen, zoals:

 

 • assertiviteitstraining, voor jezelf opkomen
 • hulp bij rouwverwerking en verlies
 • hulp bij faalangst, angstklachten, paniekklachten
 • hulp bij depressieve klachten, piekeren

 

 • leren omgaan met hoogsensitiviteit
 • leren omgaan met spanning en stress, burn-out
 • relatieproblemen, familieproblemen
 • vraagstukken rondom zingeving 

 

Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

 

Over mij

Ik ben Gestalttherapeut en integreer inzichten uit de wereld van mindfulness in de therapie. Ik bied Gestalttherapie als existentiële en non duale psychotherapie, counseling, mindfulness training, life-coaching en EFT relatietherapie (Sue Johnson). Daarbij is acceptatie van wat je ervaart een belangrijk thema om verandering te bewerkstelligen. Veranderen door te ervaren en met de ervaring te zijn en te leren verder niets te doen.

 

Ik werk onder andere met therapeutische dialoog, ontspanningsoefeningen, lichaamswerk, creatieve expressie (tekenen en schilderen), wandelcoaching, opstellingen, focussing, droomwerk, dagboek, mindfulness en compassie oefeningen.

 

Ik ben EMDR practitioner i.o. en bied EMDR therapie aan ter bevordering van de verwerking van pijnlijke of traumatische ervaringen.

 

Ik bied therapie en coaching in zowel de Nederlandse als de Engels taal.

TIP: Soms vermelden mensen heel persoonlijke informatie in hun bericht als men een kennismakingsgesprek aanvraagt. Beter om heel persoonlijke zaken op tafel te brengen als we elkaar ontmoeten en niet in de mail / formulier te plaatsen. 

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Basisopleiding Psychosynthese - Instituut voor Psychosynthese
 • Gestalt Methodiek opleiding - Nederlandse Stichting Gestalt
 • Gestalt Therapie opleiding - Nederlandse Stichting Gestalt
 • EFT relatietherapie basisopleiding - Sue Johnson
 • Psychologisch Medische basisopleiding - BiVT
 • Mindfulness Based Living - Mindfulness Association UK Ltd.
 • Radical Acceptance (Tara Brach) - Udemy
 • Compassion Based Living - Mindfulness Association UK Ltd.
 • EMDR basis protocol opleiding - BiVT


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Geïnspireerd door mindfulness en mijn inzicht in Boeddhistische psychologie werk ik veel met existentiële vraagstukken. Dit sluit goed aan bij mijn scholing als Gestalttherapeut aangezien Gestalttherapie één van de belangrijkste vormen van existentiële therapie is die we vandaag de dag toepassen.

 

Vaak gaat de therapie over zelfverwerkelijking, jezelf kunnen en mogen zijn en jezelf realiseren en accepteren zoals je bent in de worsteling tussen jezelf en jouw omgeving. Gestalttherapie is wat dat betreft echt een visie op contact. 

 

In Gestalttherapie kijk je naar jouw bestaan, hoe dat in elkaar zit en hoe je daar vorm aan gaf, geeft in het hier en nu, en kúnt geven in de toekomst. Je leert zien wat je van je leven maakt op een manier die recht doet aan wat je kunt en wilt, en aan wat het leven vermag.

Je leert over wie je bent, hoe je jezelf ervaart en in de wereld staat. Hoe je je verhoudt - denkt, voelt en doet - tot jezelf én je omgeving. Je leert over de interne conflicten die daarbij ontstaan: bewuste en onbewuste krachten die op tal van niveaus in ons werken en verschillend van aard en lading zijn.

De interne conflicten ontstaan door onze worsteling met (1) onderdrukte angsten en instinctmatige driften - verlangens, seksualiteit, agressie, (2) boodschappen van belangrijke personen, zoals onze ouders, die we ons eigen gemaakt hebben, (3) traumatische ervaringen, en (4) ons geworstel met het bestaan zoals dit zich aan ons voordoet en wij het ervaren.

 

Ik werk in het HIER-EN-NU. Wat tussen mij en de cliënt in het moment zelf speelt, is uitgangspunt voor de therapie, net zoals wat je NU in je leven ervaart, denkt, voelt en doet. Door de focus op je ervaring hier-en-nu kom je jezelf tegen en ontdek je hoe je jezelf verhoudt tot je ervaring, emoties, gedachten. Het verleden (en de toekomst) is wel relevant om je huidige situatie te begrijpen en patronen in je leven te zien, maar Gestalttherapie blijft daar niet steken. Groei en ontwikkeling is de focus in Gestalttherapie.

 

HET VERLEDEN KUN JE NIET VERANDEREN, VANDAAG EN MORGEN WEL.

 

De therapie is daardoor vaak gericht op:

- inzicht verwerven in wat er speelt

- doorzien hoe je jezelf verhoudt tot die ervaring

- ervaren wat er is zoals het is

- weten dat wat je ervaart niet bepaalt wie je bent maar een ervaring is die opkomt en verdwijnt

- leren accepteren wie je bent zoals je bent

- gaan leven wie je bent en niet wie je moet zijn of worden

- leren staan voor jouw ervaring

 

Gestalttherapie is geen 'even snel' therapie. We nemen de tijd om jouw leven te zien en te ervaren en de patronen en processen die vormgeven aan jouw bestaan een plek te geven. Mensen voelen zich thuis komen in de therapiesessies, voelen zich herkent en erkent in wie ze zijn. De therapeutische ontmoetign wordt daardoor een plek om te zijn zoals je bent, om te oefenen met nieuw gedrag of beklemmende patronen in een veilige omgeving te onderzoeken. Mede hierdoor komen cliënten gedurende langere tijd 'in therapie'. Minimaal raad ik doorgaans 10 sessies aan. Sessies duren 1 uur en veelal komt men eens in de 2 weken voor een afspraak.

 

Tarieven

Tarief is 70 euro per sessie. Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekeringen door maatschappijen die de NBGT als beroepsvereniging erkennen.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag -
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktische informatie

Werktijden: 08:30 - 17:30
Tarieven: Gestalttherapie € 70,- per sessie van 1 uur. Relatietherapie € 95,- per sessie van 1,5 uur. Het avondtarief is € 20,- hoger.
Sessieduur: 1-1,5 uur
Opleidingen: Psychosynthese basisopleiding, Gestalt Methodologie en Gestalt Therapie opleiding, EFT relatietherapie basis, Mindfulness en Compassion Based Living (MBLC en CBLC) Teachers pathway, diverse trainingen t.b.v. coach- en therapreutische vaardigheden.
Beroepsvereniging: Lid NBGT, RBCZ en aangesloten bij de Mindfulness Association LTD UK.
Diversen: Mindfulness en meditatie leraar.

Ligging


Reviews Gestalttherapie Groningen

Hieronder staan een aantal reviews over Gestalttherapie Groningen - Maurice Foulon

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een zeer kundige coach

“Ik heb Maurice leren kennen als een zeer kundige coach die me een aantal wegwijzers heeft laten zien, hoe ook het doel te bereiken.   Verder heeft hij voor onze firma enige assessments uitgevoerd op zijn bekende integere, vriendelijke en deskundige wijze. Een echte mensen mens.”

| Groningen | 20 aug 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een betrouwbare spiegel

“M. Foulon is een integere gestalttherapeut, die met alle respect, aandacht en bezieling samen gaat met de cliënt gaat onderzoeken en ontdekken. Met zijn open en eerlijke blik is hij een betrouwbare spiegel, waar iemand geheel zichzelf kan zijn.”

| Groningen | 2 okt 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Verrassende inzicht

“Ik verwacht van een coach dat hij of zij ook een goede opponent kan zijn. Bij een coach die te aardig is staat de trein al weer snel stil. En dat, terwijl het de bedoeling is samen een boeiende reis aan te gaan. Een reis naar een vooraf vaak onbekende bestemming.

Dat maakt Maurice zo geschikt als coach. Hij haalt je op een sympathieke manier uit je evenwicht, zodat je op zoek gaat naar nieuwe soorten houvast. Dat levert verrassende inzichten op.”

| Groningen | 31 jan 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtInterview

Lees hieronder het interview met Maurice Foulon.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk voor Gestalttherapie is gevestigd in de stad Groningen.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Een paar jaar geleden toog ik naar Schotland om een Boeddhistisch klooster te bewonderen. Ik koos voor een 10 daags verblijf met wat interessante presentaties van Rob Nairn.

 

Eerlijk gezegd had ik geen idee waar ik voor gekozen had. Rob bleek een bevlogen spreker te zijn die veel te vertellen heeft over mindfulness gezien vanuit Boeddhistische Psychologie.

 

Het bleek een bijzondere week te worden waarin op hele praktische wijze ervaringen met de eigen Mind werden geboden. Heel bijzonder om een gedachte of emotie te zien ontstaan en de patroonreacties daarop waar te nemen.

 

Het heeft veel indruk op mij gemaakt en de manier waarop ik naar mijn denken, voelen en handelen kijk volledig veranderd.

 

Daardoor is ook de wijze waarop ik Gestalttherapie biedt veranderd. Het resultaat is dat we in de therapie veel sneller naar de kern van de zaak gaan en mensen belangrijke stappen kunnen zetten in hun leven. Dat was die 10 dagen zeker waard.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Gestalttherapeut en het werken vanuit het hier en nu met cliënten is een bijzondere ervaring, zowel voor mijzelf als mijn cliënt. Ik ben zelf ook continu aan het groeien op geestelijk, emotioneel en gedragsniveau.

 

Ik denk dat het dan voor de hand ligt om ervaring en kwaliteiten die je zelf ontwikkelt ook te delen met anderen.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het geeft me een goed gevoel om mensen te mogen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkelingsproces. Als we daar samen stappen in kunnen zetten is dat een bijzondere ervaring.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

In Gestalttherapie brengen we onderwerpen in de directe ervaring door creatieve expressie. Dit kan een rollenspel zijn, creatieve oefeningen of een brief schrijven, maar ook het uiten van kwaadheid door eens flink tegen een kussen aan te schoppen of er op te slaan.

 

Wat me vaak frappeert is dat het verhaal wat vertelt wordt als je in die directe ervaring zit, een heel ander verhaal is dan wat men eerder vertelde. Wat we denken over het probleem en vertellen weerspiegelt vaak niet de daadwerkelijke lading.

 

Door die lading in de openheid te brengen, komt er beweging en verandering in de blokkades. Het resultaat is het vermogen om een stap voorwaarts te zetten en meer geluk te ervaren.
leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Naast mijn werk als therapeut ben ik ook docent. Gisteren een prachtige performance van studenten mogen bijwonen. Er vielen diverse tienen. Dat doet je wel goed.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Waar ik over 5 jaar sta? Eerlijk gezegd vind ik dat altijd een ingewikkelde vraag. Het leven, mijn leven, verandert zo snel dat dit moeilijk in te schatten is. Op de langere termijn beoog ik naast mijn werk als Gestalttherapeut, meditatieleraar te worden.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Er blijft niet zoveel tijd over naast mijn werk als docent, gestalttherapeut en alle scholingen die ik zelf volg maar ik vind het leuk om uit te gaan eten. Lekker dineren in een heel goed restaurant. Top!4. Waar word jij blij van?

Chocola. Vooral die chocolaatjes gemaakt door een echte chocolatier. Van die hele lekkere.5. Heb je een partner en/of gezin?

Jazeker.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Als Gestalttherapeut mag je regelmatig zelf in supervisie, intervisie en leertherapie. Elke keer weer een nieuwe ervaring en andere aandachtspunten. Het groeiproces gaat zeg maar altijd door. Ook leuk om te ervaren dat elke therapeut toch net weer anders werkt en dat dit ook andere dingen met mijzelf doet.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Als kind wou ik graag astronoom worden. Ik zag met mijn vader de landing op de maan op onze kleine zwart wit televisie. Dat je daarvoor best goed moet zijn in wiskunde en andere vakken en ik niet op het gymnasium zat, drong pas later tot mij door. Helaas ging astronoom worden niet door. Ben nog wel altijd geboeid door wat er in de wereld van de sterrenkunde gebeurd.
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Hiervoor al iets gezegd over Rob Nairn. Verder maak ik mijn hele leven al keuzes voor docenten die iets bij me los weten te maken. Vaak worden docenten in een later stadium goede vrienden. Er zijn daardoor meerdere inspirerende mensen om mij heen.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Momenteel aan het lezen in twee boeken:

 • De heilige spiegel, een boek over non-duale therapie.
 • Mythos, het boek van Stephen Fry over Griekse mythologie.


Ander boeken die ik kan aanraden is:

 • Diamanten Geest, door Rob Nairn.
 • Taming the Tiger, door Akong Rinpoche.
 • Mindfulness in plain English serie, door Bhante Gunaratana.
 • Thunderous Silence: A Practical Guide to the Heart Sutra, door dominee Dosung Yoo.


3. Jouw favoriete film en waarom?

Ik kijk niet zoveel films, wel Netflix series. Frankie en Grace vind ik leuke serie, net als Please Like Me van Josh Thomas.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Ik ben niet zo van de oneliners en de spreuken maar deze is wel toepasselijk:

Goed eten eindigt met een goed gesprek.
-Geoffrey Neighor, Northern Exposure, Duets ,19935. Wat is jouw missie?

De perfecte therapeut worden en zijn.6. Wat is jouw superkracht?

Empathisch vermogen, intuïtie, inzicht en humor.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Beetje flauw: kom eens langs dan ruimen we samen de obstakels op die jou verhinderen geluk te voelen.
 - Maurice Foulon

Contact met Maurice

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten