Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Astrid Williamson | EFT/PeP, CGT, EMDR - relatietherapie - Psycholoog

EFT-PeP,-CGT,-EMDR---relatietherapie---Psycholoog-Baarn

Baarn
astrid-williamson@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Baarn

Wanneer je niet meer lekker in je vel zit of steeds tegen dezelfde problemen aanloopt, kun je bij mij terecht. Dat kan zonder verwijzing van de huisarts en een relatief korte wachtlijst, wel afhankelijk van de locatie en of je in de avonduren wilt komen of overdag. 

Samen gaan wij op zoek naar de patronen die kunnen leiden tot jouw klachten. Ook zal ik je helpen met het vinden van je innerlijke kracht, om je weerbaarder te maken om tegenslagen aan te kunnen. Ik geef je de ruimte om te kijken wat voor jou werkt. Dat kan zijn door cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie of emotional focused therapie (EFT)/ Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie (PeP). En Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) voor mensen die een trauma te verwerken hebben. 

 

Ook geef ik relatietherapie. Dit is niet uitsluitend voor stellen die tegen een scheiding aan zitten. Vaak komen koppels bij mij wanneer het een paar maanden niet lekker loopt. Dan kijken wij samen naar de negatieve patronen waar ze in beland zijn, en naar wat zij van elkaar nodig hebben om samen weer gelukkig door het leven te gaan. 

 

Ik spreek vloeiend Engels, dus therapie in the Engels is geen enkel probleem.

 

Over mij

Al op jonge leeftijd wilde ik meer betekenen voor mijn medemens. Zo begon ik op mijn 15e te werken met kinderen, wat uitgroeide tot werken met volwassenen. Daarbij kwam ik in aanraking met uiteenlopende problematiek, waarmee de logische volgende stap een studie psychologie aan de Universiteit Utrecht was.

 

Na mijn afgeronde studie klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht ben ik mij verder blijven ontwikkelen met opleidingen EFT-therapie, EFT voor koppels, PeP therapie, EMDR en Cognitieve gedragstherapie.

 

Ik geloof in de innerlijke kracht van ieder mens. Het kan gebeuren dat mensen hun kracht niet meer zien of dat ze niet weten hoe zij die kracht het best kunnen benutten.

 

Tijdens de sessies bied ik handvatten om die volle innerlijke kracht aan te spreken, om zo alle uitdagingen en situaties aan te kunnen die het leven biedt. Jij staat bij mij centraal centraal.

 

Online therapie

In sommige situaties is het niet mogelijk om te komen, bijv. wonen in het buitenland of door een ziekte. In die gevallen kan er uitgeweken worden naar online sessies.


Mededeling inzake corona-epidemie

Beste cliënt, 
In de maand maart en begin april heb jij en hebben jullie 1 of meerdere afspraken bij mij staan. Vooralsnog kunnen de sessies gewoon doorgaan, uiteraard zonder handen te schudden of ander vorm van fysiek contact. Ook wordt alles dagelijks ontsmet in de praktijkruimte.
Wel wil ik jullie vragen om voor jezelf een goede afweging te maken. Ben jij boven de 65 jaar of is jouw weerstand momenteel kwetsbaarder, voel goed aan wat voor jou dan verstandiger is om jouw eigen gezondheid te waarborgen. Wanneer jij besluit of jullie besluiten om niet te komen geef dat alsjeblieft tijdig aan. 
Heb je zelf klachten die zouden kunnen wijzen op een mogelijke coronabesmetting of heb jij een zieke huisgenoot, blijf dan alsjeblieft thuis. 
Vanwege de epidemie bied ik vanaf nu de mogelijkheid om de sessies via Skype; FaceTime (of een ander vorm van beeldbellen) of telefonisch te doen. Dit geldt voor alle vormen van therapie, met uitgezonderd van exposure therapie en EMDR sessies. Een EMDR intake kan wel via beeldbellen of telefonisch, wanneer dit wenselijk is. 
In het geval van een exposure of EMDR sessie kunnen wij de dag daarvoor telefonisch contact hebben om te overleggen of het verstandig is om de sessie door te laten gaan. 
Wanneer jij de ochtend van de afspraak wakker wordt met milde klachten, neem het zekere voor het onzekere. Neem dan alsjeblieft contact met mij op om te overleggen wat we kunnen doen. Voor in ieder geval tot 6 april zal ik soepeler omgaan met afzeggingen naar aanleiding van griepachtige klachten. 
Uit ervaring kunnen sessies op afstand prima werken. 
Warme groet en ik wens iedereen een goede gezondheid toe! 
Astrid
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Lidmaatschappen:
VPEP
NIP
NVPA

Naast een master klinisch en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht hebben behaald, heb ik de volgende postmasters gedaan:

Cognitieve gedragstherapie - CGT 
Emotion focussed therapy - EFT
Emotionally focussed therapy - EFT (Sue Johnson)
Persoonsgerichte experiëtiële psychotherapie (PeP)
Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) 

Vanaf oktober 2020 begin ik aan de postmaster Schematherapie.

Daarnaast heb ik enkele masterclasses gevolgd: 
Focussen
Trauma
Case formulation Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Top 5 van meest voorkomende problemen in mijn praktijk:

Relatieproblemen, laag zelfbeeld, onzekerheid, op zoek naar eigen identiteit en trauma. Daarnaast pak ik een stukje spiritualiteit voor degene die daar behoefde aan hebben.

1. Relatieproblemen
We gaan met z'n drieën gaan kijken hoe jullie samen of alleen verder kunnen. Voornamelijk wordt er gewerkt aan communicatie, nieuwe patronen aanleren en de intimiteit.


2. Laag zelfbeeld en onzekerheid
Laag zelfbeeld en onzekerheid hangt veel samen, jezelf leren waarderen en respecteren. Anders naar jezelf leren kijken, gelukkig zijn met jezelf.


3. Trauma
Trauma kan best complex zijn. Er wordt dan gekeken of jij meer baat hebt met een EMDR behandeling of meer een psychotherapeutische behandeling. We nemen de scherpe randjes af van de gebeurtenis zodat het jouw leven niet meer belemmerd.


Alle specialisaties


 • Angststoornissen
 • Aanpassingsproblematiek
 • Burn-out klachten
 • Chronische vermoeidheid

 

 • Cultuur en migratie problemen/Expat
 • Dwang/tic stoornissen
 • Echtscheidingen/relatieproblematiek
 • Faalangst
 • Hechting, vertrouwen en intimiteitsproblematiek

 

 • Ouderen/senioren
 • Overgewichtsproblemen
 • PTSS
 • Rouw en verlies
 • Seksueel misbruik/incest problematiek

 

 • Stemmingsstoornissen; depressie, dysthyme stoornis
 • Slaapproblemen
 • Trauma

 

 • Werk-gerelateerde problematiek
 • Weerbaarheid versterken
 • Zelfbeeld in harmonie brengen

Tarieven

De sessie duren iets langer dan bij de gemiddelde psycholoog. Voor individuele therapie duurt een sessie 60 minuten en is het bedrag €85. Wanneer iemand aanvullende verzekert is kan een deel van dit bedrag vergoed worden door de zorgverzekeraar. Vraag dit goed na bij jouw zorgverzekering. 

Voor relatietherapie wordt €125 gerekend voor een sessie van 90 minuten. 


Locatie Baarn: Het is een privé adres en wordt pas gegeven bij het maken van een afspraak.

Het adres van locatie Utrecht is Vondellaan 94.

Openingstijden

Maandag 12.00 tot 20.00/20.30
Dinsdag 9.30 tot 18.00
Woensdag 9.30 tot 20.00
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Psycholoog Baarn

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Baarn - Astrid Williamson

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bij Astrid kan ik mezelf zijn

“Bij Astrid kan ik mezelf zijn, heb ik fijne gesprekken en ze laat me mezelf door een andere bril bekijken.”

| 24 mei 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering?
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtInterview

Lees hieronder het interview met Astrid Williamson .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Baarn en Utrecht.

Hier ontvang ik mensen uit de regio Baarn, Hilversum, Eemnes-Laren, Bunschoten-Spakenburg, Soest, Amersfoort en Utrecht.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

De geboorte van mijn zoon, het overlijden van mijn moeder en het afstuderen aan de universiteit.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Uit mijn eigen levenservaring weet ik dat het leven verre van rooskleurig kan zijn. Ik heb mijn kracht kunnen vinden om door een moeilijke tijd heen te komen. Dit met de hulp van een therapeut. Graag wil ik anderen helpen om hun kracht te vinden zodat zij gelukkig in het leven kunnen staan.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Wanneer je kunt zien dat een client beter in zijn vel zit dan toen zij voor het eerst binnen kwamen. En de client dit zelf ook ervaart!5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Ik blijf het bijzonder vinden dat redelijk veel clienten een psycholoog als 'alles wetend' zien. Wij weten niet alles, ook hebben wij geen magische krachten ;-)

Wij kijken samen met de client hoe zij de antwoorden uit hun zelf kunnen vinden, uiteindelijk moet de client het zelf kunnen doen. Wij reiken alleen de handvatten aan, confronteren de client met lastige stukken, dragen de kwetsbaarheid van de client wanneer zij dit zelf nog niet kunnen.

Het uiteindelijke doel is dat de client dit allemaal zelf kan doen.
leven


1. Waar word jij blij van?

Met mensen werken, kleine dingen, zoals een kopje thee of even kunnen lachen met iemand.2. Heb je een partner en/of gezin?

Ja.3. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja, heel verhelderen en fijn. Het heeft mij dingen in laten dien die ik eerst niet kon zien.4. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Anatoom patholoog of een Natuurgeneeswijzer
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Mensen die goed doen voor anderen en/of de wereld zonder eigen gewin op het gebied van macht of geld.2. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Soms door een diepe dal te moeten gaan om jouw ware ik te zien en de kracht in jou te gebruiken om steeds sneller uit die dalen te kunnen klimmen. Jezelf regelmatig een spiegel voor houden werkt ook goed, dus eerlijk tegenover jezelf moeten zijn. 
 - Astrid Williamson

Contact met Astrid

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten