Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ria | Stress, Burn-out coach & Relatietherapeut

Stress, Burn-out coach & Relatietherapeut - Huizen - Ria
Coaching & Relatietherapie Huizen
Ambachtsweg 46 kamer 1.8
1271 AM Huizen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoaching & Relatietherapie Huizen

Mijn naam is Ria, ik ben gespecialiseerd relatietherapeut & stress en burn-out coach.

Door mijn brede opleiding en het feit dat ik al ruim 8 jaar allerlei opleidingen op coach gebied verzorg, kun je ook voor andere onderwerpen bij mij terecht. Als jij in beweging durft te komen, help ik je graag je doelen te bereiken.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.


Relatietherapie

Je relatie goed houden, gaat niet van zelf. Aandacht en begrip voor elkaar, samen leuke dingen doen, goede gesprekken voeren, samen plezier hebben, is ver te zoeken. Hoe komt het toch dat het steeds minder en minder wordt?

Twijfel over je relatie kan voor veel stress zorgen, soms word je er zelfs letterlijk ziek van. Je kunt last van slapeloze nachten krijgen omdat je je afvraagt hoe het toch zover heeft kunnen komen. Waar en wanneer is het mis gegaan? Waarom hebben we zo vaak en zulke heftige ruzies? Wat is mijn aandeel hierin en wat dat van mijn partner?

 

Herken je dit en wekken de verschillen tussen jullie, die je eerst zo spannend en aantrekkelijk vond, nu juist ergernissen op? Dan is het tijd om in actie te komen, relatietherapie is dan een optie.

 

Mijn werkwijze

In een kort durend traject van gemiddeld 4-6 maanden staat de oplossing en niet het probleem centraal.  Er wordt geïnventariseerd welke  persoonlijke verschillen en emotionele gevoeligheden bij jullie tot irritaties of conflicten leiden.

Vervolgens werken we er, praktijk gericht, aan hoe je die kunt accepteren of op z’n minst kunt tolereren van elkaar. Hoe je je gedrag aan kunt passen zodat de ander daar geen of minder last van heeft. 

Doordat jullie tijdens de begeleiding leren hoe je effectief met elkaar kunt communiceren, zonder verwijten, zullen jullie beter in staat zijn om jullie problemen  samen te bespreken en naar oplossingen te zoeken. Ook zal er meer ruimte komen om aandacht en energie te stoppen in elkaars wensen en behoeften. 


Stress en Burn-out

Stress, iedereen heeft het wel eens. Op zich niets mis mee. Het zorgt er voor dat we beter presteren doordat we nog meer gefocust zijn.  De oorzaken van stress, de stressbronnen, zijn voor iedereen verschillend. Voor de een zal het bijvoorbeeld te maken hebben met alle ballen die hij in de lucht moet houden en voor de ander een baan zonder vooruitzichten of het gemis aan waardering en erkenning.

Het wordt wel een probleem als de stress lang aanhoudt en er onvoldoende tijd voor herstel is.

Als stress langzaam maar zeker chronisch wordt, ligt overspannenheid op de loer. Je bent nu roofbouw aan het plegen. De kans dat je last krijgt van lichamelijke en psychische klachten neemt toe, je kunt last krijgen van slaap- en concentratie problemen, neerslachtigheid, piekeren, verhoogde bloeddruk en nog heel veel andere klachten. Helaas zijn er veel mensen die deze signalen negeren.

Meer dan 6 maanden klachten die steeds ernstiger worden en dan…… plots kun je niets meer. Totale uitputting,  je bent lichamelijk en geestelijk gesloopt. Ondanks  je grote verantwoordelijkheidsgevoel, het stemmetje dat fluistert dat je anderen niet kunt en wilt belasten, dat je niet op mag geven, heb je nu geen keuze meer. Je geest en lichaam functioneren niet meer. Hoe belangrijk en groot jouw rollen en taken in het leven ook zijn, je moet nu met jezelf aan de slag. Je hebt een burn-out. De hoogste tijd om hulp te zoeken.


Mijn werkwijze 

Ieder mens is anders, ook in het ervaren van (langdurige) stress. Mijn begeleiding voor mensen met stress en burn-out klachten is daarom altijd op maat gemaakt. Ik kijk samen met jou wat jij nodig hebt om van een burn-out te herstellen of die te voorkomen.
 
Vanuit een empathische houding zal ik je een spiegel voorhouden,  uitnodigen tot (zelf)reflectie en motiveren om in beweging te komen. Met een open vizier zal ik je op een positieve manier begeleiden met gebruikmaking van verschillende coachingsmethoden en –technieken.
 
Onderzoek heeft aangetoond dat herstel bij burn-out in bepaalde fasen verloopt, vandaar dat mijn aanpak ook gefaseerd en gestructureerd is. Ik heb daarvoor een unieke methode ontwikkeld: BALANS genaamd. Neem voor meer informatie contact op.

Nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe het echt werkt? Neem (vrijblijvend) contact op voor informatie.

Ria

Online therapie

Online gesprekken voeren we via Zoom. Vooraf ontvangen jullie van mij een link per email waarna we elkaar op de afgesproken tijd online ontmoeten. Het kennismakingsgesprek van 30-45 minuten is kosteloos en vrijblijvend. Als jullie besluiten bij mij  therapie te volgen zullen de vervolggesprekken ongeveer 1 tot 1,5 uur duren. De therapie bestaat naast gesprekken ook uit opdrachten. Indien het de begeleiding ten goede komt, zullen de uitwerkingen hiervan 48 uur voor de online sessie naar mij gemaild worden. 

In onderling overleg kan, als dat gewenst is, ook overgegaan worden tot live sessies in de praktijk.Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg de richtlijnen van de Nederlandse overheid. 
Concreet wil dat zeggen dat, zolang men zich beweegt door de openbare ruimte, er een mondkapje gedragen wordt. In de praktijkruimte kan dat natuurlijk afgedaan worden. De 1,5 meter afstand wordt tijdens de sessies in acht genomen. Zowel bij binnenkomst als bij vertrek zullen we geen handenschudden.

Mocht er bij een van de deelnemers zelf of in de directe omgeving sprake zijn van Corona gerelateerde klachten, dan verzetten we de afspraak.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen en specialisaties:
Periode 2004-2020

·         Post HBO beroepsopleiding tot coach

·         Post HBO beroepsopleiding tot mediator

·         Propedeuse niveau Psychologie

·         IBCT -Integrative Bahavioral Couple Therapy

·         EFT - Emotional Focues Therapy

·         Relatiecoaching

·         Coaching bij autisme
.         Voice dialogue

·         Mental Health First Aid

·         Training 'hulp op afstand'

·         Training 'omgaan met weerstand'

·         Verdiepinscursus buurtbemiddeling

·         Basiscursus buurtbemiddeling

·         Mediatraining

Periode 1974-2004

·         HBO lerarenopleiding 2e graags economie

·         VWO-Atheneum A

Specialisaties

Specialisaties

Relatietherapie

 • Hoe komt het dat er zo vaak spanningen zijn? 
 • Wat is het belang van goede communicatie, ook in een lat relatie? 
 • Hoe komt het dat we onze emoties niet uiten naar elkaar? 
 • Wat is het effect van stress en  spanningen op onze gezondheid?

 

Met als doel: 

 • Een nieuwe impuls aan jullie relatie te geven 
 • Bewust wording van onuitgesproken verwachtingen 
 • Op een betere manier met elkaar te communiceren 
 • Herontdekken wat jullie relatie zo bijzonder maakt 


Gemiddelde duur 8-10 sessies

 


Stress en burn-out coaching
helpt je in het vinden van antwoord op vragen als:

 • Wat bezorgt jou stress?
 • Hoe ga jij met stress om?
 • Hoe kun je stress verminderen?
 • Hoe kun je burn-out voorkomen of verhelpen?


 Met als doel:

 • Herstel van energie, veerkracht en vitaliteit
 • Inzicht in eigen stressbronnen
 • Bewustwording en versterken van jouw eigen manier van omgaan met stress
 • Herkennen van stressverhogende gedachten en daarmee om leren gaan
 • Aanpakken van stressverhogende omgevingsfactoren
 • Persoonlijke en professionele groei

Een traject duurt gemiddeld 6-8 sessies

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1. Perfectionisme;
Een deadline komt steeds dichter bij, maar in jouw optiek is het nog steeds niet goed genoeg. Perfectionisme zorgt ervoor dat je die deadline niet haalt met als gevolg…Stress

 

2.Geld zorgen; 
Door slechte economische omstandigheden die gevolgen hebben voor de organisatie waar de hoofdverdiener werkt, zit er voor de zoveelste keer geen loonsverhoging in. Soms dreigt er zelfs baanverlies. De kosten, bijvoorbeeld met opgroeiende kinderen, worden alleen maar meer. Zonder verwijten er samen over praten lukt niet.

3. Een machtstrijd voeren;
Soms lijkt een relatie erg veel op een sportwedstrijd - het gaat om winnen of verliezen. Eindeloze discussies over wie gelijk heeft die uiteindelijk voor nog meer verwijdering zorgen.

 

4. Nee zeggen, dat komt in mijn woordenboek niet voor;

Veel mensen vinden het moeilijk om, ondanks dat er al een stapel werk op hen ligt te wachten, nee tegen hun manager of collega te zeggen. Bang dat ze minder aardig gevonden worden, die promotie wel kunnen vergeten of iets nog veel ergers.Allerlei lichamelijke en psychische klachten wijzen op een (dreigende) burn-out.
 

5. De druk wordt alsmaar groter, ik weet niet meet hoe ik alles moet combineren;

Zoveel ballen in de lucht te houden, zoveel rollen die je moet vervullen. Je bent partner, ouder, kind van, vriend of vriendin, werknemer, vrijwilliger en ga zo maar door. Wanneer is er tijd voor jezelf, hoe kun je jouw grenzen aan gaan geven voordat je compleet instort?

Therapievormen

 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • Gedragstherapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Relatietherapie
 • Stress therapie

Behandeling van


Tarieven

Tarieven
Vrijblijvend kennismakingsgesprek 30-45 min.   gratis
Individuele coach sessies
€ 72,50 per uur

Relatie therapie
€ 102,50 per uur

                                               

 

* Omdat ik begeleiding voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wil maken, houd ik graag rekening met jouw financiële  positie.

In beperkte mate bied ik jongeren, studenten en mensen met wat minder financiële draagkracht de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een speciaal tarief. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 121.00
Dinsdag 9.00 - 21.00
Woensdag -
Donderdag 9.00 - 21.00
Vrijdag 9.00 - 17.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Coaching & Relatietherapie Huizen

Hieronder staan een aantal reviews over Coaching & Relatietherapie Huizen - Ria

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je haalde de kronkels uit mijn warrige denken

Dank voor de open en prettige gesprekken die we voerden. Je haalde de kronkels uit mijn warrige denken. Je zette me aan om mijn creativiteit weer te laten stromen. Je liet me zien en ervaren hoe ik ook kan omgaan met de vragen "des levens". Kortom, Ria je was voor mij een richting aanwijzer in de keuzes die ik moest maken en je gaf me zelfvertrouwen door de professionele en betrokken wijze waarin de sessies plaatsvonden. (Marijke)

| Huizen | 16 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten