Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psychosociaal therapeut, Gestalttherapie, Relatietherapie en Psychosynthesecoach - Zeist - Marian
Therapie Zeist
J.v.d. Vondellaan 22
3705 JC Zeist
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtMarian | Psychosociaal therapeut, Gestalttherapie, Relatietherapie en Psychosynthesecoach

Therapie Zeist

Als op sommige momenten in het leven het vanzelfsprekende niet meer werkt en je merkt dat je tegen jezelf aanloopt in je werk of in je relaties, dat je het anders zou willen maar niet weet hoe, dan kan
therapie iets voor je zijn.


Therapie

Ik ben een ervaringsgerichte psychosociaal therapeut. Het accent ligt bij mij op leren door te ervaren en dan te begrijpen. Een sessie bestaat naast 'praten over' , ook uit het doen van ervaringsgerichte oefeningen. Hierdoor zijn veranderingen in jezelf sterk voelbaar en blijvend.

Ik werk met technieken uit de Gestalt-therapie, de psychosynthese, lichaamswerk, systemisch werk en mindfulness.

Ik geef zowel individuele therapie als relatietherapie.


Individuele therapie:

In therapie help ik je te ont-wikkelen en te komen tot de kern. Gedachten over jezelf, emoties en gevoelens kunnen je in de war of onzeker maken. Ik help je om op een goede manier gebruik te maken van je gedachten, gevoelens en emoties waardoor ze je juist sterker maken en meer zelfvertrouwen geven.

Je leert wat er nodig is om tot een goede balans te komen waarin je je krachtig en authentiek voelt. Dit doen we door lichaam, hart en hoofd weer met elkaar te verbinden waardoor het weer kan 'stromen'  in jezelf.

In mijn therapie wordt je meer bewust van wat jezelf werkelijk wilt, je voelt je energieker en komt dichter bij wie je in wezen bent.

Ik ga niet sleutelen aan gedrag. Ik help je te onderzoeken wat er gaande is in jou. Hierdoor krijg je inzicht in wat er in de weg staat of wat je blokkeert. Dit gebeurt door in het hier en nu, de gevoelens en de bewuste en onbewuste overtuigingen te ervaren.

Je ontdekt dat je keuzes kunt maken, niet afgeronde zaken alsnog afgerond kunnen worden en je leert het belang van het voelen en uiten van je emoties.

Therapie heeft een helende werking op je hele gestel zowel emotioneel als fysiek. Van daaruit kun je gaan ervaren waar je werkelijke kracht en talenten liggen.


Relatietherapie

Als je in je relatie steeds weer met dezelfde teleurstellingen of conflicten te maken krijgt en je nog weinig warmte en verbinding met elkaar voelt, kan relatietherapie iets voor je betekenen.

Er kunnen patronen ontstaan zijn die je allebei niet wilt, maar toch iedere keer weer de kop opsteken. Jullie worden boos of verwijtend en weten niet hoe de terugkerende patronen te doorbreken.

Ik kan jullie helpen om het patroon waarin jullie verzeild zijn geraakt aan het licht te brengen. Ik doe dat met behulp van de EFT-methode (emotiegerichte relatietherapie).

EFT is een doeltreffende methode om duurzame veranderingen te creeren binnen jullie relatie. Met behulp van deze methode onderzoeken we de emotionele beleving van de relatie en hoe je telkens weer vastloopt in dezelfde patronen.

Ik help jullie hoe je op een diepere laag met elkaar in gesprek kunt komen, waardoor het patroon doorbroken kan worden en de relatie weer liefdevoller, hechter en sterker kan worden.

Wil je meet weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur.

Marian

---

Reviews clienten

Vrouw, 56 jaar:
In haar prettige, sfeervol ingerichte kamer weet Marian een veilige sfeer te scheppen met respect voor de ander en diens verhaal. Ik heb ervaren dat ze goed afstemde op mijn verhaal en op mijn tempo van vertellen waardoor ik steeds een stapje verder durfde te gaan.

Ze steunde me om mijn aandacht naar binnen te richten, weg van de situaties waar ik in verstrikt was geraakt, en mijn eigen waarheid daarin te ontdekken. Wat eerst zo ingewikkeld leek, werd daarna verrassend helder en ook de stappen die ik te zetten had. Spanning loste zich op, lichamelijke klachten namen af na ieder gesprek.

Ik heb de gesprekken met Marian als zeer ondersteunend en helpend ervaren.


Vrouw, 42 jaar:
Door de ondersteuning van Marian heb ik mijn energie teruggevonden en kan ik beter bepalen wat ik belangrijk vind en mijn eigen weg kiezen.

Door haar aanpak en manier van vragen stellen is voor mij duidelijker geworden waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe en nog belangrijker, ze heeft me laten ervaren hoe ik het ook anders kan doen. Die ervaring heeft de toegang naar nieuwe wegen geopend.

Marian was ook bereid om samen op meta-niveau naar haar aanpak en de uitwerking op mij  te kijken. Daardoor begreep ik nog beter wat er gebeurde en werden de resultaten van de therapie nog beter.


Man, 52 jaar:
Ik heb Marian als een warme en geïnteresseerde therapeut ervaren. Ik voelde me welkom en er werd altijd gevraagd of ik een methode zag zitten.

Het voelde niet lastig om een “vreemde”, persoonlijke gedachten en gebeurtenissen te vertellen. Wat me veel duidelijker is geworden is waar mijn emoties vandaan komen. En nu ze herkenbaar zijn, kan ik er beter mee zijn. Ik ben gegroeid doordat ik nu weet waar mijn gedrag en denkpatronen vandaan komen.

De therapie heeft me opgeleverd dat  er  rust in mijn hoofd is gekomen.


Vrouw, 37 jaar:
De therapiesessies bij Marian vind ik prettig en inzichtgevend.

De combinatie van haar stevigheid, humor, doortastendheid en warmhartigheid maken dat ik me veilig voel om me te openen en oude patronen en hun oorsprong aan te kijken (en regelmatig tranen te laten of andere emoties te uiten).

Dit geeft diepe inzichten van waaruit ik weer stappen kan zetten. Heel fijn...dankjewel Marian!Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingsgegevens:

    2015 – 2018​ Boswijk Instituut Doorn: opleiding tot psycho-sociaal therapeut

   ​​ 2018 Con Amore: certificaat Psycho Sociale Basiskennis

    2016​​ Certificaat level 1 Deep Democracy: Jitske Kramer

    2013​​ van Kempen Impuls: certificaat Masterclass Systemisch Coachen​

    2012​​ School voor Coaching: certificaat Executive Coaching en Vitaal Leiderschap

    2010- 2011​ Universiteit voor Humanistiek te Utrecht Pre-master programma voltooid

    2001-2005​ Opleiding voor Psychosynthese te Utrecht
    Specialisatie : Mens & Organisatie Studieonderwerpen: aard en toepassing ​​ van                veranderingsstrategieën, leiderschap en organisatieontwikkeling, ​​​ functiestoornissen
in organisatieontwikkeling, professionele ontwikkeling en ​​ nieuwe ethiek

    1982 – 1986​ Academie Mens & Arbeid te Deventer
​​
Ik ben lid van de NVPA (Nederlandse vereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten)

Ik sta  ingeschreven bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en mijn licentienummer is : 190244R

 

 

Persoonlijke AGB-code: 94105398     

Praktijkcode AGB: 94064572

De AGB-code is een uniek codenummer van Nederlandse zorgaanbieders of zorgverleningsinstanties. De AGB-code is op grond van de WMG sinds 1 januari 2016 verplicht voor alle formele zorgverleners.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn sessies duren gemiddeld 75 minuten en de meeste clienten volgen tussen de 10 en 20 sessies, afhankelijk van de ernst en omvang van de problematiek.

Mijn specialisaties zijn onverwerkte lichte jeugdtrauma's, angstige en depressieve gevoelens, gevoelens van onzekerheid, stressgevoelens, werkgerelateerde vragen, medisch onverklaarbare lichamelijke vermoeidheid, zingevingsklachten en onverwerkte rouw.

Ik coach ook graag jong volwassenen die last hebben van een quarterlife crisis. Ik kan je in enkele sessies leren hoe je beter met stress, druk van buiten en je emoties om kan gaan. Hierdoor ga je je vrijer voelen en durf je meer vanuit jezelf te leven.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

De meeste clienten komen met een combinatie van klachten mijn praktijk binnen:

  • Ik voel me vaak onverklaarbaar verdrietig en licht depressief en weet niet waar dat vandaan komt, de zin in het leven voel ik haast niet meer

  • Ik ben 50 jaar en ik weet niet meer hoe ik verder wil en moet met mijn leven, het loopt niet meer lekker in mijn werk of relatie.

  • Ik ben 23 jaar en voel me vaak onzeker en ervaar veel druk waardoor ik niet goed kan slapen.

  • Ik ben 40 jaar en mijn partner is vreemd gegaan of verslaafd en ik weet niet meer hoe ik hier mee om wil en kan gaan.

  • Ik heb last van onverwerkte gebeurtenissen uit mijn leven zoals bv. overleden partner, licht jeugdtrauma en dat belemmert me in mijn dagelijkse leven.

Tarieven

Het tarief voor een individuele sessie van 75 minuten bedraagt € 85,- en is BTW-vrij.

De sessies voor relatietherapie duren 90 minuten en het tarief bedraagt per sessie € 125,-.

Als je aanvullend verzekerd bent vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars de helft per sessie met een maximum-bedrag per jaar. Dit maximum bedrag verschilt per verzekeraar, kijk hiervoor in je ziektekostenpolis.

Relatietherapie wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Openingstijden

Maandag 9.00 uur tot 21.00 uur
Dinsdag 9.00 uur tot 21.00 uur
Woensdag 9.00 uur tot 18.00 uur
Donderdag 9.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging

Mijn praktijk ligt in Zeist.
Ik ontvang mensen uit de regio Zeist, De Bilt, Bilthoven, Driebergen, Houten.
Reviews Therapie Zeist

Hieronder staan reviews over Therapie Zeist - Marian

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Marian wist op zeer betrokken wijze te ondersteunen

Marian wist op zeer betrokken wijze te ondersteunen en te begeleiden waardoor ik me op mijn gemak, gezien en gehoord voelde.
Haar werkwijze zorgde ervoor dat er ruimte was voor zowel vertellen over mijn verhaal als het doen van praktische oefeningen. Zo lukte het bijvoorbeeld om beter contact te maken met mijn emoties in mijn lichaam en ben ik tot mooie inzichten gekomen waar ik weer verder mee kan gaan.

| 24 mrt 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bedankt Marian voor de afgelopen anderhalf jaar!

Ik kwam initieel bij Marian met vragen rondom seksualiteit. Al gauw verschoof de focus naar mijn jeugd en hoe bepaalde ervaringen tot beknellende overtuigingen over mezelf hebben geleid. Regelmatig ging ik onder haar begeleiding terug naar deze momenten. Door deze als volwassene opnieuw te beleven, kon ik de lessen die ik als kind uit deze situaties had getrokken op hun validiteit te toetsen en de pijn en het verdriet van toen te helen.

Het was niet altijd even makkelijk om de pijn van toen onder ogen te zien, maar gaandeweg werd ik steeds vrijer en kreeg mijn levensvreugde steeds meer ruimte.

Bedankt Marian voor de afgelopen anderhalf jaar!

| 15 mrt 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht