Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Anne Marie | Somatic Experiencing® Practitioner

Somatic Experiencing® Practitioner - 's-Graveland - Anne Marie
Traumatherapie Het Gooi - Hilversum
Zuidereinde 47C
1243KL 's-Graveland
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTraumatherapie Het Gooi - Hilversum

Therapie ~ Trauma healing
De begeleiding is geen vooropgezet stappenplan, geen quick-fix. Wat er bij jou aan gedachten, emoties, lichaamssensaties aandient is in ieder moment, elke keer weer anders en daarvoor leren  openstaan. Veiligheid bieden is een voorwaarde op de weg naar hersel en dat is nu juist waar het aan ontbrak op het moment van trauma of traumatische gebeurtenissen. Natuurlijk doet jouw verhaal ertoe, maar in tegenstelling tot de cognitieve gedragstherapie is Somatic Experiencing geen gesprekstherapie. Het vertrekpunt is veiligheid en co-regulatie en vanuit deze staat van zijn is het pas mogelijk om het potentieel van veerkracht te herontdekken en die van groei en transformatie. Hoe beschadigd we ook zijn, elke levend organisme is uit op herstel. 

Mijn praktijkruimte ligt mooi en rustig gelegen in 's-Graveland (bij Hilversum) middenin het Gooi en is goed bereikbaar.

Somatic Experiencing

Somatic Experiencing (grondlegger dr. Peter Levine) is een lichaamsgerichte traumabenadering om  fysieke- en psychologische symptomen van stress, shock en trauma te verminderen. Kenmerkend van trauma is dat de verbinding met het eigen lichaam verloren is gegaan. Als in ons leven iets te lang, te veel of te overwacht overkomt of we juist iets hebben moeten ontberen, ben je meestal niet bij machte geweest om dit te veranderen. Zo kan je zenuwstelsel ontregeld raken. Deze staat van zijn nemen we telkens mee in het hier en nu en met name wannneer we getriggerd worden. Onbewust herhalen patronen zich.

We denken steeds meer, voelen steeds minder of gefragmenteerd, met alle gevolgen van dien. Door onverwerkte traumatische ervaringen raakt het natuurlijke ritme, de regulatie van het zenuwstelsel verstoord. Enkelvoudig shocktrauma en/of ontwikkelingstrauma zorgt ervoor dat de overleefmodus het nieuwe normaal wordt, terwijl voluit leven is waarnaar we verlangen.

De lichaamswijsheid weer de ruimte geven, stilstaan bij wat er binnenin jou leeft (sensaties, gevoelens, emoties, gedrag, betekenis) zorgt voor herstel van fysieke-, emotionele- en psychische- klachten.  Somatic Experiencing brengt meer evenwicht in het systeem (zenuwstelsel), ontspanning en compassie. 

Over mij
Anne Marie (1971) is ervaringsdeskundige, psychologe en opgeleid tot traumatherapeut en heeft zelf de steile en weerbarstige weg afgelegd. I've been there.

Het leven kent vele uitdagingen. Vanuit het gezin van herkomst, op het gebied van werk, relaties en gezondheid, heb ik mezelf keer op keer opnieuw moeten uitvinden. Shit is vruchtbare grond, wordt wel eens gezegd, niet leuk en niet makkelijk, maar wel waar. Uiteindelijk met het durven, willen aankijken wordt dat de doorgang naar anders. Persoonlijkheid, de omstandigheden, copingsmechanisme, de bewuste- en de onbewuste keuzes brengen je daar waar je nu bent. Tal van opleidingen, maar juist het zelfonderzoek en mijn ervaringen van het leven, maken me wie ik ben. 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VIT en heb regelmatig intervisie- en supervisie momenten. Ook ben ik aangesloten bij Stichting Emovere, deze stichting zet zich in voor de zienswijze dat verdrongen emoties, stress en trauma de belangrijkste oorzaak zijn van het bestaan en in stand houden van aanhoudende lichamelijke klachten (ALK).

Ben je nieuwsgierig om verder te onderzoeken, te ontdekken neem dan contact met me op.

Anne Marie

Online therapie

Somatic Experiencing leent zich wat mij betreft minder voor online, bij hoge uitzondering bied ik dit aan.


Mededeling inzake corona-pandemie

Bij griep en verkoudheid blijf je thuis. Uitzieken is altijd goed ook voor je omgeving.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Somatic Experiencing, Bodymind Opleidingen 
A&O Psychologie, UvA
NLP
Book of LifeRegistraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik neem de tijd voor een eerste intakegesprek, deze duurt anderhalf uur. Na deze kennismaking besluiten we of en hoe we verder gaan. Een kort traject van 2-3 sessies is soms voldoende om weer verder te gaan en in andere sitiuaties is een langer traject wenselijk. Dit is mede afhankelijk van jouw hulpvraag en de klacht.


De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Wat ik veel terugzie en -hoor in mijn praktijk is het volgende:

- angst, paniek, hartkloppingen, oppervlakkig ademen, overmatige alertheid of prikkelbaarheid, onrust, slapeloosheid;
- depressie, gevoel van hulpeloosheid of onmacht, krachtverlies in de spieren;
- slecht, onvoldoende grenzen kunnen aangeven, te veel en te vaak aanpassen, aanstaan; 
- dissociatie, gevoel dat (een deel van) je lichaam leven net van jou is, beperkt bereik van gevoelens;
- aanhoudende lichamelijke klachten (ALK).

Tarieven

Een sessie kost €90 en is vrijgesteld van BTW. De sessies worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check dit dus bij je zorgverzekeraar.

Openingstijden

Maandag 9.00-17.00
Dinsdag 9.00-17.00
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten