Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Anne | Counselor en psychosociaal therapeut

Counselor en psychosociaal therapeut - Amersfoort - Anne
Counseling Amersfoort
Muurhuizen 30
3811 EJ Amersfoort
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Counseling Amersfoort

De grootste stappen zet je op het moment dat er een gevoel van noodzaak is. Je loopt vast, maakt een heftige gebeurtenis mee of komt op welke manier dan ook in een crisis terecht. Maar ook als je al een tijdje loopt te sukkelen komt er vroeg of laat een moment waarop je de noodzaak voelt en besluit: en nu doe ik er wat aan. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met me op!

Thema's

Je kunt bij mij terecht voor counseling op de volgende gebieden:

- Non-monogame relaties, polyamorie en seksualiteit

- De balans tussen gedachten en gevoel

- Sensitiviteit en spirituele ervaringen


- Levensvragen en zinvinding

Je hebt vaak geen invloed op je omstandigheden, maar je hebt wél een keuze in hoe je met deze omstandigheden omgaat. Mijn aanpak is gericht op bewustwording. Bewustwording van patronen, je manier van handelen, de manier waarop jij in het leven wilt staan. Waarom doe je wat je doet, en is dit helpend of werkt het je juist tegen? We beginnen daarom altijd met samen in kaart brengen wat jouw situatie is. Waar loop jij tegenaan en waar heb je hulp bij nodig?


Hoe werk ik?
Door middel van praten, stil zijn, (leren) voelen en verschillende oefeningen gaan we op zoek naar wat er bij jou speelt. Afhankelijk van de situatie onderzoeken we samen wat je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Ik maak daarbij geen gebruik van een vaste methode, maar bekijk per moment wat er nodig is.

Daarbij put ik onder andere uit mijn kennis uit de Transpersoonlijke psychologie, energetische coaching, verschillende meditatietechnieken en oefeningen waarmee je leert je gevoel te ervaren en plaatsen.


Over mij

Vrolijk, sensitief, nuchter, praktisch ingesteld en onderzoekend: dat ben ik. Ik leef vanuit mijn hart en vertrouw mijn intuïtie, gecombineerd met een goede portie gezond verstand.

Goed leren omgaan met mijn sensitiviteit is voor mij altijd een uitdaging geweest. Dit is een proces dat nooit helemaal klaar is en inmiddels kan ik zeggen: dat is maar goed ook. Ik vind het bijzonder om steeds weer nieuwe gebieden in mezelf te ontdekken, zowel op spiritueel en relationeel gebied als in mijn dagelijks leven.

Als kind al ging ik graag mijn eigen weg. Hokjes zeiden mij niet zoveel, veel interessanter vond ik het te leren van mensen die zichzelf durfden te zijn. En dat is nooit veranderd.

 
Voel jij de noodzaak en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met me op!

Hartelijke groet,
Anne

Online therapie

In principe vinden de consulten plaats in mijn praktijkruimte in de binnenstad van Amersfoort. Indien gewenst is het echter ook mogelijk om de gesprekken online te voeren. We overleggen samen welke vorm het beste bij jou past.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben geregistreerd therapeut bij beroepsvereniging NFG en koepelorganisatie RBCZ.

Opleidingen en cursussen:

Psychosociale Basiskennis - Con Amore - 2022-2023
Transpersoonlijke Psychologie – Academie voor Geesteswetenschappen – 2017-2021

VrijeKernEnergie – Docenten: Marcel Meijer en Zara Janine van der Linden – 2019-2021

Spirituele zorg in de praktijk – Landelijk Expertisecentrum Sterven – 2019

Spiritueel Leiderschap – Alandi Retreat Site, diverse docenten – 2017-2019

Ouder-Kindweekend – Alandi Retreat Site – 2018

Leren over Dementie – Trimbos Instituut – 2016

De Parel – Alandi Retreat Site, traject ontwikkeld door Ad Stemerding – 2016

Spirituele Relaties – Jan Geurtz – 2016

Luisteren naar de Innerlijke Fluistering – Alandi Retreat Site, docent: Klaas-Jan van Velzen – 2016

De kunst van het Luisteren – Alandi Retreat Site, docent: Judith van den Berge – 2015


Overige opleidingen:

Vakopleiding Montage
Open Studio Amsterdam – 2011

Vakopleiding CameraOpen Studio Amsterdam – 2010

Theater-, Film-, en Televisiewetenschappen – Universiteit Utrecht – 2005-2009



Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik maak geen gebruik van pakketten of een vast aantal consulten, maar vind het belangrijk om samen met jou te kijken wat jij nodig hebt. Gaandeweg het traject blijven we reflecteren op hoe het gaat, of de frequentie van de consulten nog passend is en waar de behoeftes liggen.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Non-monogame relaties, polyamorie en seksualiteit

Het is een kunst om gevoelige thema’s en moeilijkheden in relaties aan te grijpen om te groeien, in plaats van erdoor te blokkeren. Als je meerdere relaties naast elkaar hebt (in welke vorm dan ook) betekent dit ook dat de dynamiek veel meer lagen krijgt. Tussen jou en je partner(s), maar ook tussen je partners onderling gebeurt er van alles. En dan is er ook nog de relatie met jezelf in dit hele verhaal.

Een monogame relatie, polyamorie, een open relatie, een driehoeksrelatie: het label is eigenlijk niet zo interessant. Veel belangrijker is het om te kijken naar wat voor jou en jullie belangrijk is om de relatie(s) gezond te houden. Grenzen leren kennen en durven uitspreken, zonder oordeel leren kijken naar gevoelens als jaloezie of onzekerheid, je kwetsbaar op durven stellen en moeilijke situaties aangaan in plaats van ontwijken: het kan een hele uitdaging zijn. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Ik help jou of jullie graag om op een open en eerlijke manier naar jullie relatie(s) te kijken, patronen te leren doorzien en te werken aan een goede manier om de relaties naast elkaar te laten bestaan.

De balans tussen gedachten en gevoel

Je blijft maar piekeren, denken en analyseren: wat gebeurt er toch steeds, wat had ik anders kunnen doen, waarom snap ik niet wat ik voel? Ondertussen voel je (onbewust) van alles, maar toch gaat alle aandacht naar je gedachten. Ook kan je onbewust het gevoel van een ander oppikken en begrijp je niet wat er op zo’n moment gebeurt of hoe je het weer los kunt laten. Heb je het gevoel hierin vast te draaien en kom je daar zelf niet uit?

Samen gaan we op zoek naar meer balans tussen je gedachten en je gevoel. Ik help je bewust te worden van je gevoel, wat er in je lichaam gebeurt als je bepaalde emoties hebt en hoe je dit in je voordeel kunt gebruiken. Op welke manier versterken jouw gedachten je gevoel en andersom? Welk gevoel is van jou en wat is van de ander? Uitgangspunt is dat gedachten en gevoel elkaar gaan helpen, in plaats van tegenwerken.

Sensitiviteit en spirituele ervaringen

Verlies jij je eigen energie doordat je (vaak onbewust) bij een ander veel oppikt? Wordt je overweldigd door het gevoel van een ander en weet je niet wat je hier mee moet of hoe je dit weer los kunt laten? Of heb je spirituele ervaringen en zoek je hierin naar duiding en een goede manier om deze ervaringen een plek te geven? Gevoelig zijn voor verschillende soorten energie kan een enorme kracht zijn, maar kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn.

Hoe blijf je dicht bij jezelf? En hoe voorkom je dat je jezelf verliest in het contact met de ander? Samen brengen we in kaart waar jij tegenaan loopt en gaan we op zoek naar manieren om jouw gevoeligheid op een positieve manier in te zetten in je dagelijks leven.


Levensvragen en zinvinding

In ieders leven zijn er momenten waarop je geconfronteerd wordt met de vraag: waarom ben ik hier en wat heb ik in dit leven te doen? Het gaat hier vaak om momenten waarop de nood hoog is: grote veranderingen in je leven op persoonlijk gebied of in je werk, het overlijden van een dierbare naaste, of andere heftige emotionele gebeurtenissen. Ook kan je een algeheel gevoel van zinloosheid ervaren of worstelen met het vinden van balans in je leven.

Ik help je te zoeken naar wat jou drijft en energie oplevert. Bewust worden van je gevoel en wat voor jou belangrijk is, en grote gebeurtenissen in je leven leren zien als mogelijkheid tot persoonlijke groei. Keuzevrijheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt: op wat je overkomt heb je vaak geen invloed, maar je hebt wél een keuze in de manier waarop je met deze omstandigheden omgaat.

Tarieven

Individueel:
Intakegesprek: 90 euro (1 uur)
Consult individueel: 90 euro (1 uur)

Relatiecounseling (met 2 of meerdere personen):
Intakegesprek: 130 euro (1 uur)
Consult: 130 euro (1 uur)

Vergoedingen:
Ik ben geregistreerd counselor bij beroepsvereniging NFG en koepelorganisatie RBCZ. Individuele consulten in mijn praktijk worden daarom vanuit de aanvullende verzekering (deels) vergoed door veel verzekeraars. Relatietherapie wordt niet vergoed. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor vergoeding? Neem contact op met je zorgverzekeraar voor actuele informatie.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 17.00 uur
Dinsdag 9.00 - 17.00 uur
Woensdag 9.00 - 17.00 uur
Donderdag 9.00 - 17.00 uur
Vrijdag 9.00 - 17.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Amersfoort.
Ik ontvang mensen uit de regio Amersfoort, Leusden, Baarn, Zeist, Bilthoven.




Reviews Counseling Amersfoort

Hieronder staan reviews over Counseling Amersfoort - Anne

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ze lijkt als geen ander op haar intuïtie te vertrouwen

Anne heeft een fijne energie, kan goed luisteren, de juiste vraag stellen en goed aansluiten bij de behoefte van het moment. Ze lijkt als geen ander op haar intuïtie te vertrouwen en geen vooraf bedachte methodes te willen toepassen waardoor ze met haar volledige aandacht bij je kan zijn. Dit biedt vertrouwen!

| 18 okt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me gelijk gezien door Anne

Anne heeft me erg goed kunnen helpen bij het terugkeren naar mijn kern, wie ik in wezen ben en te leren vertrouwen op mijn gevoel. Ik heb nog wel eens de neiging te veel in mijn hoofd te gaan zitten. Ik voelde me gelijk gezien door Anne, ze luistert goed en stelt precies de juiste vragen. Ik voelde me na het counseling traject rustiger en kalmer en weet als het weer mis gaat hoe ik altijd weer terug kan keren naar mijzelf. Ik zou iedereen haar gunnen!

| Amsterdam | 13 sep 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijn om mee te praten

Anne is een hele vriendelijke vrouw waar fijn mee valt te praten. Ze is ook de eerste van vele therapeuten waarbij ik het aankon om te huilen. Verder is ze ook heel flexibel in het maken van afspraken wat ook zeer fijn is!

| Amersfoort | 3 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel gehad aan gesprekken

Ik heb veel (gehad) aan de gesprekken met Anne. Ze gebruikt geen vaste methoden, wat ik zelf erg prettig vind.

Het geeft een gevoel van vrijheid, om het gesprek te voeren op een manier die op dat moment passend is.

Ze laat mij bewust mijn lichaam ervaren terwijl ik mijn verhaal vertel, soms met behulp van geleide meditatie. En ze is ook niet bang om de diepte in te gaan als blijkt dat dit nodig is.

| Amersfoort | 12 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Anne creëert een veilige omgeving

Anne creëert een veilige omgeving waarin je geheel jezelf mag zijn. De gesprekken voelen vrij en niet beperkt door vooraf bedachte technieken of opdrachten.

Anne kijkt op het moment zelf naar wat jij nodig hebt en richt zich in het proces op wie jij bent als persoon.

| 2 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Anne: