Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Thekla | Therapeut met PRI en Polyvagal aanpak, Relatietherapeut

Therapeut met PRI en Polyvagal aanpak, Relatietherapeut - Amersfoort - Thekla
Therapie Amersfoort
Daam Fockemalaan 22 - Klooster OLV ter Eem
3818 KG Amersfoort
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Amersfoort

Mijn naam is Thekla. Je kunt bij mij terecht voor PRI therapie - Polyvagal therapie (gaat over de werking van ons autonome zenuwstelsel) en Relatietherapie in Amersfoort. 

Ik ben 10 jaar werkzaam als therapeut in mijn eigen praktijk. Ik geef therapie met een helder hoofd en een warm hart en sluit aan op wat jij nodig hebt. lid van NVPA, RBCZ en SCAG. Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. 

Ik zie veel mensen met Burnout en stress, relatieproblemen, angsten, depressie, eetproblematiek.


Soorten klachten

Je kunt bij mij o.a. terecht als je 

- problemen ervaart in je relatie, ook als je nog niet allebéi toe bent aan relatie therapie

- last hebt van depressieve klachten, somberte en/of weinig energie en een zwaar gemoed

- last hebt van angsten en spanning

- een burnout hebt, voelt aankomen of hebt gehad en bang bent dat je weer gaat 'uitvallen'

- conflicten of stroeve relaties hebt binnen je werk, je familie, vrienden of je omgeving

- slaapproblemen hebt

- psychosomatische klachten hebt (of klachten die onverklaarbaar lijken)

- veel piekert, onrustig en gejaagd bent

- weinig zelfvertrouwen hebt, je je een 'impostor' (bedrieger) voelt

- opvoedvraagstukken hebt, en ook: hoe zorg ik goed voor mezelf, hoe begrens ik de ander.

- moeite hebt met hulp vragen en krijgen, maar dat wel goed kan gebruiken en misschien wel heel hard nodig hebt nu.

- eetproblemen hebt (te veel eten, eetbuien, te weinig eten, boulimia nervosa, anorexia nervosa)


Therapie

Ik geef therapie op basis van 'polyvagal theory' van Dr. Stephen Porges en de methode Past Reality Integration. Polyvagal gaat over de werking van ons autonome zenuwstelsel. Het reguleren van je autonome zenuwstelsel geeft veel ruimte en zorgt er in veel gevallen voor dat de klachten grotendeels opgelost of sterk verminderd zijn. In sommige gevallen is het nodig om traumawerk te doen waarbij we dan een PRI traject kunnen inzetten.

Past Reality Integration is een methode waarbij het uitgangspunt is dat je je als kind hebt leren beschermen tegen traumatische situaties met allerlei afweermechanismes. Door middel van een intensief traject leer je via een aantal methodes en technieken je afweren herkennen en ontmantelen. 
 

Tijdens de intake en het verdere traject zullen we samen onderzoeken welke technieken het best geschikt zijn voor jouw hulpvraag. 


Ik leer je in veiligheid en zonder oordeel vriendschap te sluiten met je zenuwstelsel door:

- herkennen hoe jouw zenuwstelsel in elkaar zit, welke reacties het vertoont. We zijn allemaal anders

- lichaamssignalen serieus nemen

- leren defensieve reacties van het sympatische enóf dorsale deel te reguleren op een manier die bij jou past en zo weer in contact te komenmet jezelf en het sociale betrokkenheidssysteem.

- meer ventrale energie toevoegen aan het systeem, zodat je meer verankert raakt in dit deel van je zenuwstelsel. Het deel waarin we ons veilig en verbonden weten. En wellicht ook nieuwsgierig zijn, vrolijk, blij en licht in het leven staan.

- je leert concrete technieken die je zelfstandig kan toepassen
Je wordt als het ware de bestuurder van je eigen zenuwstelsel. Daardoor ga je steeds meer tijd doorbrengen in het ventraal vagale deel van je zenuwstelsel en eerder kunnen herkennen en kunnen ingrijpen als je gedereguleerd bent. Dat geeft vertrouwen!

Het doel van de therapie is dat je kunt gaan leven vanuit vrijheid en vanuit je hart in het hier en nu. Om te gaan voelen wat je echt nodig hebt. En om op een rustige en volwassen manier om te kunnen gaan met lastige situaties. Verbonden en veilig in contact met jezelf en anderen.


Kennismaking en intake

Kennismakingsgesprek
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten via skype of zoom of facetime is kosteloos. Mocht de kennismaking je aanspreken dan plannen we een intakegesprek. Het intakegesprek is niet kosteloos.

Intakegesprek
In het intakegesprek bespreken we je hulpvraag en je eventuele klachten. Ik wil graag meer weten over je levensloop tot nu toe. Als jij het gevoel hebt dat ik je kan helpen en ik weet of ik jou kan helpen, gaan we van start

Ik ben lid van het NVPA en daarom bestaat de mogelijkheid dat mijn begeleiding door je zorgverzekeraar wordt vergoed. Vraag dat graag na bij je verzekeraar.

Therapie (gedeeltelijk) online werkt heel goed en is een uitkomst in deze tijd en als je verder weg woont, je bent van harte welkom!


"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us"

Marianne Williamson

Online therapie

Ik bied online therapie aan voor iedereen die hulp nodig heeft, maar niet naar mijn praktijk kan of wil komen voor face-to-face gesprekken. Mijn ervaring is dat het heel goed werkt en effectief is. En dat we ons heel nabij kunnen voelen ook al hebben we contact via een scherm. We gebruiken het programma waar jij de voorkeur aan geeft. Dat kan Skype zijn, of zoom of facetime of een ander platform waar jij je goed bij voelt.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

2020 - nu Gecerticeerd PRI therapeut en Polyvagal informed therapist. Opleiding door Deb Dana LCSW, een warmhartige Amerikaanse therapeut die het werk van Dr Stephen Porges heeft vertaald naar de klinisch praktijk. De keuze om naast PRI meer met de ingang van het lichaam en het zenuwstelsel te werken via de polyvagal methode, maakt dat ik niet meer vebonden ben aan het PRI instituut en grondlegster Ingeborg Bosch. Ik combineer het beste van beide methoden in mijn eigen aanpak.

2010-2020 Gecerticeerd PRI therapeut en PRI coach, verbonden aan het PRI Instituut van Ingeborg Bosch. Ik ben door haar gecerticeerd en heb de volledige opleiding gevolgd. 

voor 2010 werkzaam als (zelfstandig) loopbaancoach binnen diverse grote bedrijven. Bedrijfskundig opgeleid aan de Hoge Hotelschool Maastricht.

Lid NVPA, SCAG en RBCZ


Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1) Burnout en stress klachten

Herstellen van een burn-out is lastig. Vaak val je in dezelfde valkuilen die de burn-out veroorzaakt hebben, hard je best doen en het heel goed willen doen. Meer van hetzelfde gaat niet werken.  En een uurtje per week met iemand praten is ook niet genoeg.

Een burn-out wordt veroorzaakt door een gedereguleerd zenuwstelsel. Het zenuwstelsel heeft zijn veerkracht verloren en er is geen balans meer tussen inspanning en ontspanning. Het sympathische deel van het zenuwstelsel is vast komen te zitten.  In kleine groepen werk ik met mensen aan het opnieuw leren vormgeven van het zenuwstelsel op verschillende niveaus.

  • Context: begrijpen hoe ons zenuwstelsel functioneert, waar de rem en het gaspedaal zit en hoe het ‘programma’ van jouw zenuwstelsel eruit ziet.  Bevriend raken met je zenuwstelsel.

  • Het doorbreken van de chronische productie van stresshormonen (adrenaline en cortisol) middels een inspanningsdieet.

  • Lichaamssignalen leren herkennen. Mensen met een burn-out zijn veelal het contact met hun lichaam verloren. Hoe kun je weer leren voelen en je signalen serieus nemen.

  • Leren reguleren: wat helpt jou om van het sympathische deel terug te keren in het ventraal vagale deel. Voor iedereen is dat anders.

  • Vertrouwen leren krijgen in de veerkracht van het systeem door uit te proberen met vallen en opstaan.

  • Geleidelijk re-integreren en in je kracht komen.

Herstellen van een burn-out is vaak een eenzaam proces. Nogmaals een uurtje in de week praten is niet genoeg. In mijn aanpak werk ik in groepjes van drie mensen met twee wekelijkse cycli. De ene week bestaat uit een ochtend van drie uur afwisseling inspanning, ontspanning en bewustwording. 

De week erna is er voor iedereen een individueel gesprek. Je nodig je uit om in de tussenliggende periode te experimenteren met inspanning en ontspanning eventueel samen met een van je groepsgenoten.

Herstel van een burn-out wordt zo langzaam aan een louterende ervaring naar meer levenskracht en plezier in je leven.

Neem contact op over de mogelijkheden. Ik werk inzake burn-out preventie en herstel nauw samen met huisarts en bedrijfsarts/werkgever

 

 

2) Relatieproblemen

3) Angsten

4) Depressie en somberte

5) Eetproblematiek

Tarieven

125 euro per sessie van een uur

Omdat ik lid ben va NVPA is vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Vraag graag na bij je verzekeraar

Ligging

Mijn praktijk ligt in Amersfoort.
Ik ontvang mensen uit de regio Amersfoort, Leusden, Baarn, Zeist, Bilthoven.
Reviews Therapie Amersfoort

Hieronder staat een review over Therapie Amersfoort - Thekla

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele fijne therapeut!

Afgelopen half jaar heb ik in totaal 10 keer een gesprek van een uur gehad met Thekla in Driebergen. Ik heb haar gevonden omdat ze volgens de PRI-methode werkt. Maar daarnaast doet ze nog veel meer! Ze vult deze gesprekstherapie aan, daar waar het van toepassing is, met handige tips en aansluitende methodes die voor mij zeer behulpzaam zijn geweest.

Thekla is heel duidelijk in het scheppen van de kaders en zorgt voor een veilige setting door mij veel de ruimte te geven om mijn verhaal te doen. Ik vond het bijvoorbeeld heel fijn om ook praktische huiswerkopdrachten te krijgen. Zo heb ik een moodboard gemaakt; het maken was al een leerzame stap, maar ook het terug kunnen kijken, het terug kunnen vallen op ‘beeldmateriaal’ als geheugensteun, heeft mij heel veel geholpen! Maar ook de uitleg van de werking van de zenuwstelsels deed ze op een begrijpelijke metaforische wijze.

Naast de één op één setting hebben ik ook een gesprek, met Thekla als gespreksleider, samen met mijn partner gedaan. Dat heeft voor ons heel veel opgeleverd.

Op advies van Thekla heb ik elk gesprek opgenomen met mijn mobiel, en ook teruggeluisterd. Elke keer hoorde ik weer dingen die ik niet had onthouden en gaf het nogmaals luisteren een beter zicht op de rode draad van mijn ‘probleem’ en de oplossing er van.

Samengevat; Thekla schept op heel persoonlijke en rustige wijze de juiste sfeer, en gebruikt alle (leer)methodes die nodig zijn om voor jou iets duidelijk te krijgen. Ze is empathisch, maar ook duidelijk in waar we naar toegaan. Als het gesprek afdwaalt haalt zij je weer terug naar waar we mee bezig zijn. Sterker, ze gebruikt het om je verder te helpen. Hele fijne therapeut!

| Zoetermeer | 13 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Thekla: