Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Piekeren - forum lotgenoten


Lotgenoten piekeren

Heb je last van piekeren?
Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

Meer ondersteuning nodig? 

Zoek een therapeut voor hulp bij piekeren >>

Ontdek hier de verhalen van andere mensen die last hebben van piekeren en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht verhalen



+ Mijn verhaal delen





Alle verhalen


Nu zo stil om me heen (Verhaal 25)

Ben 3j weduwe nu83 j ,maar vaak in paniek wakker te worden depressief en piekeren over eenzaam de dag weer aan te kunnen.zodra ik onder de mensen ben gaat het iets beter (altijd heel sociaal geweest) nu zo stil om me heen en het gevoel waarom laten ze me zo alleen niemand heb iets tijd voor me ?
IK weet de eenzaamheid moet je zelf oplossen !!.maar door wat meer vriendelijk en aandacht te ontvangen zou de dag vöormij wat blijer verlopen .!!. Hoop dat ik dit met iemand kan delen .als ik mobiel ben gebruik ik mijn rollator. Want merk wel door depressieviteit en eenzaamheid je gezondheid ook achteruit gäat.,en lang in bed te blijven liggen!!
Hoop iets te vernemen
Vr groetend

Antonia
07-08-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Te verslaafd aan denken (Verhaal 24)

Ik stort vaak in en dan kan ik uren spenderen in mijn hoofd net zoals nu over hoe ik over kom op de mensen om me heen. Ik blijf dan maar doormalen over wat er allemaal negatief is aan mij als persoon en hoe dat anderen kan opvallen.
Dit is het ergst als ik in bed lig of alleen ben. Aan die maalstroom lijkt soms geen einde te komen. Ook hypochondrische angsten en toekomst angsten zitten op die momenten zo diepgeworteld in mijn hoofd.
Ik ben het zo gewend om die pieker gedachten de ruimte te geven. Ik probeer het beetje bij beetje te doorbreken, want ik ben echt te verslaafd aan denken. Als ik blijf voeden blijft het groeien.

Lieve
16-05-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik durf mijn gedachten niet te delen met naasten (Verhaal 23)

Als het slecht met mij gaat, pieker ik over mijn relatie. Ik durf mijn gedachten niet te delen met naasten, omdat ik bang ben dat ze onze relatie als een ‘slechte’ relatie gaan zien. Dat ze denken dat het binnenkort vast uit zal gaan.

Mijn partner is de persoon die ik als kind gewenst had. Natuurlijk zijn er af en toe irritaties, maar dat is normaal.

Bij het piekeren raak ik ervan overtuigd dat ik het uit moet maken, terwijl ik dat helemaal niet wil. Ik ga mijn keuze aan tekens om ons heen verbinden. Wanneer het bijvoorbeeld begint te regenen als we knuffelen, denk ik dat dat een teken is dat ik het uit moet maken.

Ik voel me schuldig naar mijn partner toe. Ik wil hem al mijn liefde geven, maar wanneer ik pieker kan ik dit niet.

Ik ben ontzettend bang dat ik het een keer uitmaak en er spijt van zal krijgen. Dat er geen weg terug zal zijn.

Anoniem
02-10-2022

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik pieker over problemen in de wereld (Verhaal 21)

Ik pieker over van alles, ook over dingen die vooral mijzelf aangaan, maar het lastigste vind ik piekeren over problemen die er in de wereld zijn. Ik vind vaak dat ik het nieuws moet checken, een mening over dingen moet vormen en deze ook moet uiten, zelfs als ik dat lastig vind of liever niet wil. Ook voel ik me machteloos en soms schuldig, aangezien ik het goed heb. Terwijl ik mij ontspan, voel ik mij soms bezwaard omdat ik weet dat er mensen zijn die het moeilijk hebben. Ik vraag me of er meer mensen zijn die dit wel eens hebben.

Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 28-08-2022

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi anoniem, wat goed dat je je gevoel uit. Ik vind het al een prachtig dat je rekening houdt met mensen die het zwaar hebben. Dat kunnen heel veel mensen niet! Weet dat je een goed persoon bent omdat je er uberhaupt rekening mee houdt.

Veel liefs <3

Chocolaatje
28-08-2022

Jouw reactie:



Het maakt me gek (Verhaal 22)

Ik heb sinds een halfjaar last van hypochondrie. Bij mij is het vooral alles wat ik heb dat uitkomt op ‘kanker’. Het hele proces, het kaal worden, aftakelen. Het maakt me gek. Ik zou het dus ontzettend fijn vinden om met lotgenoten te kunnen praten over dit probleem! Als jullie interesse hebben of ook wat steun kunnen gebruiken, laat dat een vorm van social media achter, zodat ik je kan bereiken. :)

Kus.

Julie
28-08-2022

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen



Verschil tussen constructief nadenken en piekeren (Verhaal 3)

Er is een verschil in constructief nadenken en piekeren. Bij constructief nadenken kun je nog tot oplossingen komen. Bij piekeren is het meer van .... ach wat erg toch wat me is overkomen,

ik weet niet wat ik moet doen
hoe zal met dit of dit ervaren.

 

Soms helpt het om veel afleiding te zoeken.
Stop zeggen tegen de piekergedachte en plannen welk moment van de dag je er aan toekomt. Je zult zien als je dan kort de tijd geeft, dat het dan sneller voorbij is.


Anoniem
> 2 jaar geleden

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Beste verhaaldeler,

Je adviezen doen me herinneren aan wat mijn moeder vroeger tegen me zei. Dat begreep ik als kind niet zo goed. En nu ook nog steeds niet zo denk ik. Wat bedoel je met 'plannen welk moment van de dag je er aan toekomt'?

Ik ben erg nieuwsgierig, want ik wil graag van mijn piekeren af.
En wellicht geeft het weer een leuk gesprek met mijn moeder ;-)


Een dochter
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik reageer even op de tip van ‘anoniem’, misschien heb je daar toch wat aan :) ik denk dat ‘anoniem’ hiermee als tip wil geven dat je bijvoorbeeld elke dag een momentje inplant voor jezelf waarbij je je helemaal suf mag piekeren. Dit is dan bijvoorbeeld 10 of 15 minuten. In dat moment mag je echt alles aan je voorbij laten komen, desnoods schrijf je je pieker-gedachten op in een dagboek. Na die 10 of 15 minuten (of hoe lang of kort je zelf kiest) dwing je jezelf om te stoppen met piekeren. Bijvoorbeeld door even totaal iets anders te gaan doen, waarbij je afgeleid raakt. En spreek dan met jezelf af dat je alleen op je ‘geplande momenten’ mag piekeren. Komt er daarna weer zo’n vervelende gedachte op in je hoofd: parkeer ‘m voor het volgende geplande piekermoment. Zo van: “ah, daar is weer zo’n gedachte. Morgen om (ik noem maar wat) 18.00 uur mag ik er zoveel over nadenken als ik wil, maar nu even niet” . Het is echt even oefenen, maar mij helpt het wel. Vooral omdat ik mijn gedachten niet probeer te negeren of te onderdrukken (want dat werkt toch niet), maar ik er niet elk moment van de dag aan toegeef. Ik merk dat ik daar toch een bepaalde rust van krijg. Ik ben niet continu met mezelf in gevecht, maar laat het er gewoon zijn op de momenten dat ík dat wil.

Hopelijk heb je hier iets aan en helpt het je :)

Piekeraar
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Piekeren over mijn gezondheid (Verhaal 10)

Op dit moment ben ik zeer veel aan het piekeren over mijn gezondheid. Ik ben chronisch ziek. Dat heeft een grote weerslag op mijn psyche. Ik kan lichamelijk niet wat ik eigenlijk wel zou willen. En dat is zo frustrerend.

Zo heb ik over 1 week een reis geboekt. De laatste vakantie is 1 jaar geleden geweest. En die reis is helemaal mis gegaan. Ik ben ziek geworden op vakantie. En dat was heel eng. Ik ben nu een week voor vertrek weer bezig met mijn gezondheid. Zou ik het wel aankunnen?

Ik voel steeds hoe mijn lijf voelt en of er tekenen zijn of ik weer ziek zou kunnen worden. Ik weet dat dit alleen maar meer ziek maakt, maar ik kan het niet stoppen. Ik maak me veel zorgen, en ik kan deze zorgen niet stoppen. Mindfullness helpt mij niet.

Ik lijk over geleverd te zijn aan de beren op de weg, en ik krijg ze niet verjaagd. Dat is dood vermoeiend. En het maakt me erg wanhopig.


Piekeraar met vakantie
> 2 jaar geleden

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo mede-piekeraar,
Dit klinkt voor mij ontzettend bekend. Ik ben niet chronisch ziek, maar heb een aantal maanden geleden een operaties gehad met een pittig herstel. Ook mentaal vond ik dat zwaar, omdat ik niet goed wist of ik ooit nog wel ‘de oude’ zou worden. Ook toen ontzettend gepiekerd en heel veel “wat als”-gedachten gehad. Nu het lichamelijk weer beter gaat, merk ik toch dat ik die angst blijf houden dat het zomaar morgen weer slecht zou kunnen gaan. Mijn laatste vakantie (paar maanden na de operatie) kreeg ik ontzettende griep en heb daar 80% van de vakantie in bed doorgebracht. In het kader van ‘soms moet je even extra lief zijn voor jezelf’ heb ik een vakantie geboekt en vertrek ik eind deze week. En ook daar kan ik me nu ontzettend druk om maken (vooral in deze gekke tijd). Ik denk dan steeds: wat als ik nou weer griep krijg, moet ik dan thuisblijven? (Hierbij heb ik het overigens uiteraard niet over corona, dan zou ik natuurlijk thuis blijven!!) of wat als mijn gezondheid vwb mijn vorige operatie ineens weer slechter gaat? Nouja, alle mogelijke scenario’s komen dan voorbij in mijn hoofd. Rationeel weet ik dat deze scenario’s helemaal niet realistisch zijn en puur gebaseerd op mijn eigen angst, maar ik krijg het maar niet ‘uitgezet’ in mijn hoofd. Je bent dus zeker niet de enige die dit soort vervelende gedachten heeft! Ik denk niet dat mijn post je heel veel helpt, maar ik wilde je toch even een hart onder de riem steken en je laten weten dat ik hoop dat je toch kan genieten. Ik heb me voorgenomen om telkens als ik hierover pieker, even afleiding te zoeken. Dat wil wel eens helpen, omdat ik dan even ergens anders mee bezig ben. Ik ga ook mijn ‘angsten’ aan deze vakantie, omdat ik me niet meer zo wil laten beperken door alle (onnodige) zorgen. Het is echt niet makkelijk, maar ik hoop voor ons beiden dat het gaat lukken :)

S
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Piekeren, benauwd en hartkloppingen (Verhaal 17)

Mijn piekeren loopt een beetje de spuigaten uit.

Ik durf nauwelijks meer iets te ondernemen omdat ik telkens denk aan de dingen die onderweg kunnen gebeuren.

Ik ben bang geen parkeerplaats te kunnen vinden en ga daardoor al vaak veel te vroeg weg van huis. Onderweg ben ik bang dat er een ongeluk gebeurt waardoor ik misschien te laat kom.

Laatst werd ik benauwd en kreeg ik hartkloppingen. Ik kon nog maar net van de weg af en naar huis rijden.

Nu durf ik eigenlijk niet meer op de snelweg. Mijn wereld word daardoor steeds kleiner. Hulp zoeken wil ik wel maar dan moet ik er weer heen en daar zie ik ook weer tegen op.


anoniem
> 2 jaar geleden

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ach wat verdrietig dat je leven zo door gedachten wordt beheert. Extra lastig dat er over mogelijke hulp ook spannende gedachten zijn. Dat maakt het niet gemakkelijk.

Ik hoop dat je snel hulp zoekt. Dat zal wel spannend zijn, maar over 5 jaar is het nog spannender. Beter nu maar 5 jaar winnen.

Succes.

Voor Anoniem
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Piekeren was vooral naar mezelf gericht (Verhaal 11)

Het piekeren was vooral naar mezelf gericht. Ik kwam hier achter door naar mijn piekergedachten te kijken als een soort waarnemer. Het was een manier om mezelf te (ver)oordelen.

Nu ik dat inzicht heb weet ik gelijk als ik ga piekeren dat ik mezelf onderuit haal en wil ik dat?


Anoniem
> 2 jaar geleden

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wat mooi dat je dit inzicht kreeg én kan toepassen. Het is je gegund.

Voor Anoniem
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Altijd wel iets om me druk om te maken (Verhaal 19)

Ik kan in perioden erg piekeren. Vooral in de late avond en in de nacht speelt het op. Het lukt me dan niet om mijn gedachten te stoppen. Als ik de ene gedachte stop, plopt de volgende op. En er is altijd wel iets om me druk om te maken. Doodvermoeiend is het.

Ik probeer om te mediteren, om wat meer rust te krijgen. Maar dat vraagt veel en lukt me nog niet erg goed. Als iemand een goede tip heeft, hoor ik het graag.


Anoniem
> 2 jaar geleden

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi, ik herken dit helemaal. Voor mij is de redding: de boeken en readings op YouTube van Eckhart Tolle. Hij heeft mij laten inzien dat ik niet mijn gedachten ben. En nog veel meer. Ik raad iedere piekeraar aan kennis te maken met zijn teachings! Veel geluk 🍀
Liefs, Elise

Elise
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen



Ik ben een hypochonder, pieker over gezondheid (Verhaal 8)

Ik pieker vaak over mijn gezondheid. Meerdere familieleden zijn aan kanker overleden en ik ben bang het ook te krijgen. Ik ben dan ook een redelijke hypochonder.

Gelukkig heb ik bij mijn therapeut geleerd om te zien welke invloed mijn gedachten op mijn gevoelens hebben en dat gedachten en gevoelens komen en gaan. Dat helpt me om te kalmeren.


Anoniem
> 2 jaar geleden

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ook ik ben hypochonder. Bij elk pijntje denk ik dat ik kanker heb. Je wordt er doodmoe van. Ik ben nu op zoek naar een psycholoog die daar in gespecialiseerd is om mij daar van af te helpen of mij leert er mee om te gaan. Sterkte.

Hanny
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Ik vind dat ik faal in het leven (Verhaal 20)

Bijna 2 jaar geleden begon het op een voor mij... Ik ben iemand die graag controle heeft... Niet zozeer over anderen of situaties maar wel hoe het met mij gaat. Ik ging me zorgen maken over het niet kunnen slapen als ik ergens anders sliep. Dit was in het verleden al veel vaker gebeurt en ik was het zat. Een sterke overtuiging ontstaan op het feit dat ik het niet goed deed en faalde. Dit werd een sneeuwbal... Ik maakte me iedere minuut van de dag en ook thuis ging het slapen achteruit. Ik sliep soms hele nachten niet... Paniekaanvallen volgde overdag. Door heel veel op internet te lezen heb ik zelfhulp kunnen toepassen en weet ik waar het over gaat. Het piekeren is nooit gestopt, op de momenten dat het goed met mij gaat en ik niet pieker is er een bepaalde overtuiging een kracht die ervan overtuigd is dat het goed komt. Gedachten gaan dan over leukere dingen en dan lukt het me beter om in het moment te zijn. Op enig moment slaat de twijfel toe en raak ik weer in paniek en ontstaat er weer die onrust en begint het piekeren weer. Een vicieuze cirkel waar ik niet uit lijk te komen. Ik heb sterke overtuigingen ontwikkeld in de afgelopen 2 jaar over mezelf en deze situatie. - het gaat nooit meer over - als het me vandaag al niet lukt dan lukt het me nooit - ik vind dat ik faal in het leven en in het gewoon "zijn". Kortom is iedere dag ene enorme opgave. Iedere dag de strijd aan om de goede dingen te doen zodat het beter zal gaan en als dit moment komt gaat het goed en als het niet komt is het weer een verloren dag.

Wendy
> 2 jaar geleden

9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik pieker over dingen waar ik geen invloed op heb (Verhaal 4)

Ik pieker vaak over dingen waar ik geen invloed op heb. Vaak heeft het met andere mensen te maken
ik pieker ook omdat ik andere mensen er niet op aan durf te spreken. Ik baal er dan van dat dingen gewoon doorlopen. Dat ik het voor me hou, dat ik me best irriteer maar dit niet uit. Dan heb ik alleen mezelf ermee.


Anoniem
> 2 jaar geleden

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Wat een herkenbaar verhaal. Ik ben met mijn piekerklachten naar iemand toegegaan en zij heeft mij geholpen. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om mijn aandacht steeds te focussen op dingen waar ik wel invloed op heb.

 

Ook heb ik geleerd dat wat een ander doet meer over de ander zegt dan over mij. En als ik mij ergens aan irriteer dit weer iets zegt over mij. Hierdoor kon ik veel over mezelf leren van mijn irritaties. En leerde ik mij minder irriteren aan anderen.


Petra
> 2 jaar geleden
Reactie:

Helpt het om ergens aan te denken en kun je dan ook goed slapen.Mijn gedachte`s gaan vaak over mijn werk en die beinvloedden mijn gevoel/onrust/en het niet kunnen slapen.


Anoniem,
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Ik heb erg veel gepiekerd. Nu gaat het beter. (Verhaal 18)

Ik heb ook erg veel gepiekerd. Het was zo erg dat ik mijn baan dreigde te verliezen omdat ik wel eens bij een andere vestiging moest zijn en de weg niet goed op durfde vanwege al mijn gepieker over mogelijke ongelukken. ik heb een paar keer een hyperventilatie aanval gehad terwijl ik achter het stuur zat.

Ben ik blij dat ik toen hulp heb gezocht bij een psycholoog in de buurt. Zij heeft met me onderzocht waar die angst en dat gepieker mee te maken had. Ik kwam er achter dat die angst en al dat gepieker eigenlijk bedoeld zijn als bescherming, om me alert te houden en om invloed te hebben op de situatie.

Alleen... ik piekerde over situaties die er helemaal niet waren maar misschien konden gebeuren. Ik probeerde grip te krijgen op dingen waarover ik geen controle op had.

Gelukkig heb ik gaandeweg geleerd dat ik misschien geen invloed heb op wat me overkomt maar wel op hoe ik er mee omga. Lijkt simpel maar voor mij was het een eye opener. Het valt niet mee en ik moet me echt helpen door de dingen die ik doe, bewust te doen.

Ik zie wel vooruitgang en voel me altijd een stuk beter als ik mijn aandacht kan houden bij wat ik gewoon doe. Misschien heb je er wat aan.


anoniem
> 2 jaar geleden

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik pieker vooral als het om vriendschap gaat (Verhaal 16)

Zo lang als ik me kan herinneren, pieker ik.

Vooral als het over mijn vriendinnen gaat. Een vriendschap begint bij mij altijd heel intens, we vertellen elkaar alles en ik voel me dan heel erg goed en close met mijn vriendin.

Maar na een tijdje gebeurt er altijd wat waardoor ik ga piekeren. Soms moet ik een afspraak afzeggen omdat het me niet uitkomt en hoor ik de teleurstelling door de telefoon.

Ik kan dan de hele nacht liggen piekeren over wat ik anders had moeten doen, of ik wel genoeg doe en of ik toch niet had moeten afspreken. Ik word er heel onzeker van en moe.

Mijn vriendschappen gaan daarna altijd wat stroever en ik betrap me er op dat ik sommige vriendinnen uit de weg ga. Dit duurt nu al jaren en ik weet niet hoe ik dat moet veranderen.


anoniem
> 2 jaar geleden

6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen



Ik word gek van mezelf (Verhaal 15)

Ik word gek van mezelf. Mijn hoofd lijkt wel een snelweg en ik weet niet hoe ik alle gedachten moet stoppen. Yoga en lichamelijk bezig zijn helpt wel, maar zodra ik daarmee stop begint het weer. Wie heeft nog andere tips?


anoniem
> 2 jaar geleden

27
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik ben altijd al een piekeraar geweest (Verhaal 14)

Altijd al ben ik een piekeraar geweest. Na mijn eerste bevalling werd ik depressief en werd het piekeren heel erg. Van alles heb ik geprobeerd, maar niets hielp.

Toen na een jaar de depressie verminderde, bleef het piekeren aanwezig. Uiteindelijk ben ik Efexor gaan slikken. Dat was het enige dat werkte. Nu pieker ik veel minder.


Carlijne
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik ben bang dat anderen mij niet aardig vinden (Verhaal 13)

Ik ben bang dat anderen mij niet aardig vinden. Daar ben ik laatst achter gekomen. Ik merkte wel dat ik steeds in gepieker terecht kwam, maar kon mijn vinger niet leggen op wat het nu precies is.

Telkens als ik bij iemand iets merk wat op afkeuring lijkt kan ik erg gestresst en in gepieker verzeild raken. Ik ga ook niet alleen piekeren maar ga ook vaak dingen doen die helemaal niet bij mij passen. Herkennen jullie hier iets van?

Ik wil graag af van dat overdreven geplease van mezelf!


Leontine
> 2 jaar geleden

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik ga vooral 's nachts piekeren (Verhaal 12)

Wanneer ik veel aan mijn hoofd heb ga ik liggen piekeren, vooral 's nachts. Ik ga dan in gedachten alle mogelijke onderwerpen bij langs alsof ik vast alle scenario's bedacht wil hebben.

Uiteindelijk levert dit natuurlijk niks op, maar mijn gedachten blijven wel rondjes draaien.

Ik weet nu dat ik mijn gedachten niet 'uit' kan zetten, maar ik kan ze wel sturen naar een prettige plek. Daar ga ik dan in gedachten naartoe, zodat ik me wat ontspan. Slapen lukt dan makkelijker.


Anoniem
> 2 jaar geleden

11
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik word somber van piekeren (Verhaal 2)

Ik pieker wel regelmatig, vooral over mijn werk en ook soms over mijn relatie.

Ik maak me dan zorgen over iets, en in plaats van uit te zoeken of dat klopt, of om het uit te spreken, dan ga ik een verhaal maken in mijn hoeft, en dan kom ik in een piekermolen terecht.

Als ik eenmaal begin met piekeren, dan komen bepaalde gevoelens op, vaak angstige gevoelens of sombere gevoelens. Want piekeren gaat over het algemeen over iets wat niet zo fijn is. :-)

Bij mijn werk kan ik dan piekeren over dingen die ik moet doen en nog niet heb gedaan, omdat de werkdruk zo hoog is. En dan voel ik me somber en dan ga ik nog meer piekeren.


Anoniem
> 2 jaar geleden

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Beste Anoniem,

Wat je schrijft is heel herkenbaar voor mij. Vooral dat je allerlei verhalen maakt, zonder het uit te zoeken of uit te spreken. In die valkuil stap ik ook vaak. Gelukkig heb ik een goede partner die me hier wel eens aan herinnert. Oude gewoonten zijn lastig af te leren. Ik ben trots op jou en mijzelf dat we dit toch aan het doen zijn.

Warme groet,
En zet door!


Heel herkenbaar
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen



Ik probeer zo weinig mogelijk te piekeren (Verhaal 1)

Met betrekking tot sommige onderwerpen heb ik de neiging om erover te gaan piekeren. Bij veel persoonlijke onderwerpen (zoals relatie en werk) heb ik die neiging niet zo sterk.

 

Maar bij politieke onderwerpen ontstaan er soms allerlei verhalen in mijn hoofd en kan ik er in worden meegezogen en ga ik piekeren. Over het algemeen krijg ik hier geen goede zin van, dus ik probeer er zoveel mogelijk uit te blijven. :-)


Anoniem
> 2 jaar geleden

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Wat ontzettend gaaf dat je het lukt hier uit te blijven. Mij lukt dat niet zo gemakkelijk. Heb je tips hoe je dit aanpakt?


Voor jou anoniempje
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Ademhalingsoefeningen en therapie heeft geholpen (Verhaal 9)

Eerst voel ik paniek in mijn lichaam. Eerst voel ik dat mijn hart te keer gaat. Hier focus ik dan op, ik kan me ook bijna nergens anders meer op concentreren. Zo wordt mijn paniek alleen maar erger. Ik begin vervolgens te zweten, ik wordt bleek, slap en angstig.

Dan heb ik een paniekaanval, ik heb het gevoel dat ik dood ga op zo'n moment. Na hulp van een therapeute heb ik met ademhalingsoefeningen en cognitieve therapie weer een rustiger leven. Een hele opluchting!


Tamara
> 2 jaar geleden

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik pieker veel bij grote veranderingen (Verhaal 7)

Ik pieker veel wanneer ik voor grote veranderingen sta in mijn leven. Als ik nieuwe dingen moet gaan doen zie ik hier als een berg tegenop en zie allerlei beren op de weg.

Ik pieker over waarom dit mij nou moet overkomen en denk ook dat andere mensen veel ergere dingen hebben die er echt toe doen en ik niet moet zeuren. Dit besef helpt wel een beetje maar vaak ga ik ook weer verder met piekeren en me daardoor angstig en boos voelen.

Een therapeut heeft me wel geholpen met hoe ik hier beter mee om kan gaan en dit heeft wel geholpen.


anoniem
> 2 jaar geleden

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Ik pieker al heel lang (Verhaal 6)

Ik pieker al heel lang. Het lijkt een beetje een zwakke plek van mij. Als het goed gaat, heb ik er niet veel last van. Als het wat minder goed gaat, steekt het de kop weer op.

Avonden kan ik wakker liggen en bedenken hoe het verder moet, wat er zou kunnen gebeuren. Ik wordt er dan doodmoe van. Het zou fijn zijn als er wat aan te doen is.


Anoniem
> 2 jaar geleden

8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Piekeren... iets wat m'n leven beheerst (Verhaal 5)

Piekeren... iets wat m'n leven beheerst. Ik begrijp ook niet hoe ik er controle op kan uitoefenen, want het gaat zelfs niet over ernstige of onoverkomelijke dingen. Gewoon de alledaagse dingen kan ik dàgen in mijn hoofd steken, terwijl ik wéét dat dat niets aan de zaken veranderd.

Neem nu bijvoorbeeld eten maken; als ik merk dat mijn vriend mijn eten niet lekker vindt, zal ik me dit erg aantrekken en mezelf het nog dagen verwijten dat ik maar beter m'n best had moeten doen.

 

Ook wanneer iemand boos reageert naar mij, betrek ik het steeds op mezelf, ookal weet ik wel dat het soms niets met mij heeft te maken. Ik weet niet meer wat te doen...


Anoniem
> 2 jaar geleden

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen



Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>