Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hans | Therapeut, Relatietherapeut, Systemisch Coach, Familieopsteller

Therapeut,-Relatietherapeut,-Systemisch-Coach,-Familieopsteller-Schalkhaar
Therapie Schalkhaar - Deventer
Koningin Wilhelminalaan 13
7433CD Schalkhaar
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Schalkhaar - Deventer

Je bent op zoek naar meer rust in je leven. Je wil meer energie voor dingen die voor jou van belang zijn. Je wilt meer grip op je leven of meer aandacht voor jezelf. Misschien wil je stoppen met iets wat je niet verder helpt.

Ik begeleid je graag in het vinden van je eigen antwoorden op de vraagstukken die bij jou leven. Werkwijze

Ik werk vanuit de ontmoeting. De ontmoeting met jezelf en de ontmoeting tussen jou en mij. In de ontmoeting is alles al aanwezig en licht verborgen potentieel op. Ik beschouw het vervolgens als mijn taak om het onzichtbare zichtbaar te maken, het onbenoembare te benoemen en jou bewust te maken van het onbewuste. 

Dit doe ik vanuit een systemisch perspectief. Dynamieken uit ons gezin van herkomst laten een diepe indruk achter en fungeren als blauwdruk voor ons doen en laten in het hier en nu. Loyaliteiten en interactiepatronen herhalen we vaak onbewust. Heel vaak is dit effectief, maar soms werkt het ook beknellend. Door inzicht te krijgen in jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen uit dit systeem van herkomst, brengen we jouw diepgewortelde patronen aan het licht. Deze bron kan jij vervolgens gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke en professionele groei. 

Ik werk vanuit 5 pijlers.

Autonomie: wat is je kracht? Wat zijn jouw mogelijkheden? Jij hebt de regie over je leven in handen en draagt daarvoor ook de verantwoordelijkheid.
Heelheid: er is niets mis met je, je bent goed zoals je bent. Ik werk dan ook voorbij de diagnose.
Identiteit: wie ben je? Waar sta je voor? Weet je dat?
Integratie: jezelf leren kennen is een ervaring. Van daaruit is er ook een groot verschil tussen 'de kennis hebben' en 'weten'. Ik help je graag uit je hoofd en in je lijf.
Zingeving: waar doe je het voor?Meer over mij

No-nonsense
Ik ben altijd eerlijk en gebruik heldere taal. Ik draai er niet om heen. Ik kies voor diepgang, ook als die pijnlijk is.


Geen taboe

Ik vind het belangrijk dat alles gezegd mag worden, hoewel het niet altijd moet. Ik deins niet zo snel ergens voor terug.


Onpartijdig

Ik ben gericht op het versterken van het geheel. Dat doe ik door naast je te gaan staan en zonder oordeel te luisteren, ook naar wat niet gezegd wordt.

Veilig

Veiligheid is essentieel. Onze gesprekken zijn vertrouwelijk en ik zorg ervoor dat je gezien en gehoord wordt.


Open

We zijn gelijkwaardig aan elkaar en ik zal altijd mezelf inbrengen in onze sessies. Dat betekent ook dat ik soms iets van mezelf deel, als het jou kan helpen.

Ik hanteer geen wachtlijsten, dus je kan snel geholpen worden. 

Online therapie

Omdat ik veel werk met het directe contact en daarbij lichaamstaal en beweging erg belangrijk is, geef ik alleen online therapie nadat er een persoonlijke ontmoeting is geweest. Vooral bij klanten die op een grotere afstand van de praktijk wonen of werken wil ik dit nog wel eens afspreken. Om dan toch zoveel mogelijk te kunnen zien, gebruik graag de mogelijkheden van Zoom.

 

Omdat de dynamiek tussen jullie bij relatietherapie van extra belang is, verzorg ik geen relatietherapie online.Mededeling inzake corona-pandemie

Ik hou me aan de richtlijnen van het RIVM.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik heb mijn opleidingen gevolgd bij het vooraanstaande instituut Phoenix Opleidingen te Utrecht. Hier heb ik de driejarige opleiding in Profesionele Communicatie gevolgd en vervolgens ook de vervolgopleidingen in Systemisch Werken en Relatietherapie.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Er zijn verschillende thema's waar klanten mij voor weten te vinden. Om er een aantal te noemen: controleverlies, somberheid, burn-out, bore-out, conflicten, 'er uithalen wat erin zit', geen rust kunnen pakken, stress, tegenslag, rouw & verlies, ouderschap, in je hoofd zitten, leiderschap, motivatie, relaties, communicatie, man-zijn, vrouw-zijn, twijfel, woede, verslavingen. 

De meest voorkomende thema's waarmee ik werk zijn:

Leiderschap: zowel professioneel (leiderschap op het werk), als persoonlijk (hoe geef ik leiding aan mijn leven). Veel klanten komen bij mij voor hulp op het moment dat hun leven in een 'dertigers-dilemma' of 'mid-life crisis' verkeerd. Ze stellen zichzelf de grote levensvragen: is dit wat ik wil? Wat wil ik eigenlijk? Wie ben ik eigenlijk?
Man-zijn/vaderschap: veel van de mannen waarmee ik werk in mijn praktijk hebben van hun vader nooit geleerd hoe ze om moeten gaan met de zachte kant van het leven. De 'soft skills'. Dat willen ze richting hun kinderen anders doen, maar weten niet goed hoe om te gaan met emotie en hun kwetsbaarheid.
Burn-out/stress/controleverlies: vaak hangen deze samen. Wij willen graag voldoen aan een bepaald plaatje wat we ooit hebben gecreeerd. En veel van ons hebben nooit geleerd om om hulp te kunnen vragen om onze doelen te behalen. We doen het alleen. Dat gaat vaak lang goed, totdat het niet meer lukt. En ergens komt dan naar buiten wat we graag binnen willen houden. Hoe het naar buiten komt is voor iedereen verschillend. Soms begeeft het lijf het, met een burn-out tot gevolg. Sommigen verbreken relaties met mensen om hen heen, of trekken zich terug. Sommigen kampen met woede of verslavingen. 

Als jij dit leest en je herkent je hierin, weet dan: het kan anders. Het is echt niet altijd eenvoudig, maar je kan het anders doen. Het begint gewoon met een eerste stap. En als je hier aan het lezen bent, dan heb je die eerste stap al gezet.

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • Gezinstherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Online therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Traumatherapie

Behandeling van


Tarieven


Individuele therapie:

Bij losse gesprekken is de investering € 160,00 per sessie. Dat is inclusief de BTW. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur.

Als je werkgever betaalt, dan gelden andere tarieven.

Vormt mijn tarief een probleem ivm jouw financiële situatie? Neem contact met me op. Op basis van gelijkwaardigheid hanteer ik graag tarieven die aansluiten op jouw situatie.


Relatietherapie:
De investering voor jullie samen is € 160,00 per sessie. Dat is inclusief de BTW. Een sessie duurt 75-90 minuten. Ook hier bied ik verschillende pakketten aan.

In beide gevallen geldt: ik nodig jullie graag uit om een eerste afspraak in te plannen. 

Openingstijden

Maandag 10.00 - 17.00
Dinsdag 10.00 - 17.00 (om de week)
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00 (om de week)
Zaterdag Geen afspraken
Zondag Geen afspraken

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Schalkhaar - Deventer

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Schalkhaar - Deventer - Hans

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Handvatten gekregen om mijn gedachten vrij te maken

Ik ben samen met Hans het avontuur aangegaan om de ballast van mijn verleden op te lossen en om ruimte te vinden voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Door Hans z'n kritische blik en analyse heb ik inzichtelijk gekregen waar mijn valkuilen liggen en heb ik tijdens onze gesprekken handvatten gekregen om mijn gedachten vrij te maken.

Ik heb hierdoor meer rust in mijn privé- en werkleven gevonden om bezig te gaan met het invullen van mijn persoonlijke ambities.

| Deventer | 9 sep 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb me bij Hans altijd veilig gevoeld

Ik heb Hans al lang geleden een keer ontmoet en toen ik zelf hulp zocht wist ik eigenlijk direct dat ik naar hem toe wilde, ondanks dat het 1,5 uur rijden voor mij is.

Ik ben altijd best slecht geweest van vertrouwen, maar heb me bij Hans altijd veilig gevoeld. Dat terwijl ik best wel kwetsbare dingen aan hem heb verteld. Ik vind hem duidelijk en heel begripvol.

Mijn therapie bij hem heeft opgeleverd dat ik met veel meer liefde naar mezelf kan kijken. Ik heb meer ruimte gemaakt voor mijn emoties en durf ook steeds vaker te kiezen voor wat ik wil. Ik ben hem er erg dankbaar voor. Het is echt een topgozer.

| Den Haag | 1 sep 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten