Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psychosociaal therapeut - Rijssen - Christiaan
Therapie RIjssen
Arend Baanstraat 88
7461 DX Rijssen
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtChristiaan | Psychosociaal therapeut

Therapie RIjssen

Hallo, mijn naam is Christiaan, opgeleid tot psychosociaal therapeut. Daarnaast werk ik in de hulpverlening als persoonlijk begeleider.  

Mijn grootste wens voor de ander is dat deze in diens bestemming mag wandelen. Inzicht krijgt in zichzelf en inzicht in relatie met anderen. Een zoektocht die niet vanzelfsprekend is, waarvan het dapper is dat je die wilt aangaan. Daarin wil ik een eindje met je meelopen, meezoeken en mijn licht laten schijnen. Je mag zijn wie je bent, waardevol en uniek!

Ik geloof dat ieder mens gemaakt is om vrij te zijn, gekend mag zijn en welkom is. Die het recht heeft om te mogen bestaan.

Ik werk vanuit de diepste overtuiging en mijn eigen ervaring dat jij en ik gemaakt zijn door een Schepper die van je houdt, je lief heeft en om je geeft. Die je worstelingen ziet, je vallen en je opstaan. Die diep van binnen je roept en het verlangen heeft dat je mag worden zoals je bedoeld bent. Een mooi mens, uniek en waardig en door God gekend en gewild. 

Vanuit die basisovertuiging werk ik, waarbij ik in mijn hulpverlening geen onderscheid maak of jij deze overtuiging ook kent of deelt. Het draait om jouw verhaal,  Vanuit die overtuiging ben ik de praktijk voor psychosiaal therapie gestart.

Met mijn praktijk wil ik een vuurtoren of baken zijn. Een baken geeft hoop en koers, het laat licht schijnen over de woelige en donkere plekken en helpt je weer te hervinden. Ik heb geen specifieke specialisatie. Wie je bent en wie je wilt zijn, je identiteit raakt veel vlakken van je leven. Een mens is voor mij lichaam ( het fysieke), ziel ( je denken en je voelen) en geest (je levensadem, het geestelijke) en allen zijn ze met elkaar in contact. Hoe mooi is het dat je inzicht krijgt, je veerkracht weer ervaart en mag ademen vanuit vrijheid. Dat is iets waaraan je zelf mag werken en waarbij ik met je meeloop.  

Ik geef individuele therapie - de vorm van therapie is integratief. Dat wil zeggen; vaak zit er achter de klacht/ of de vraag om hulp een andere problematiek verscholen. Dat wordt gevoed, bijvoorbeeld door hoe je naar jezelf kijkt ( de waarde die jezelf toekent), hoe je hebt geleerd daar mee om te gaan ( patronen die zich vormen). Dat wat je altijd leek te helpen, lijkt nu niet meer te helpen. Het is enorm spannend om dat al te delen met een (wildvreemde) andere. Het kan heel bevrijdend worden ervaren om je verhaal te mogen doen. Ik wil je ondersteunen om dat verhaal te vertellen.

Je kunt worstelen met patronen in je voelen, je denken en je doen. Patronen die vaak al zijn ontstaan in je kindertijd, of als reactie op iets wat je hebt meegemaakt. Noem het vaardigheden, muurtjes, overlevingsgedrag. Ze hebben je geholpen - soms ten goede en soms om erger te voorkomen.

 

Voelen denken en doen.

Je heb een onbestemd gevoel; Het blijft maar zitten, het knaagt en wil niet weg. Dat kan je erg dwars zitten, het belemmerd je. Het kan af en toe opduiken, het is hinderlijk. Een onbestemd gevoel kan ook ingevuld worden voor iets duidelijkers ( denk aan angst, verdriet, eenzaamheid, afwijzing, prestige). 


Je denken; je duikt het liefst weg als mensen je benaderen. Of wanneer je mag opspreken. 'Ik kan dat niet' en je hoort je verleden herhalen ; ' Je bent ook nergens goed voor.' 

Je wrijft over je schouder; 'Die spierpijn ook.' Elke keer als ik veel te doen heb verstijft mijn lichaam. Je gaat nog maar wat harder werken en geeft geen aandacht aan je lichaam.

In alles is er een verleden, een heden en een toekomst. Dat krijgt allemaal een plaatst in jouw verhaal. Daarin vind ik het belangrijk dat er rust is, veiligheid wordt ervaren. Motivatie om te werken aan wat je bezig houdt. 

 

Zijn er problematieken die ik niet behandel? 

De term zou een bijsluiter kunnen zijn. Het is eveneens een realistische blik op de werkelijkheid.
Wanneer je al in behandeling bent bij een hulpverlener, is het verstandig na te gaan of daarnaast nog een behandelproces verstandig is. 

Hoewel mijn scholing grondig is, kunnen er problematieken of vraagstukken bestaan, waarin je beter geholpen kunt worden door een collega die expertise heeft. Of waarbij de hulp diepgaander en specifieker is. Als psychosociaal therapeut stel ik geen diagnoses.

Het kan zijn dat je in wachtrij staat voor behandeling. Het is mogelijk dat ik je gedurende die tijd bij kan staan. Over de mogelijheden kunnen we het gesprek aangaan.

Laat de bijsluiter je niet weerhouden om contact te zoeken. Mocht je een traject willen starten, dan is er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek om elkaar te kennen. Daarnaast volgt er een intakegesprek en op basis daarvan wordt een behandeling of een verwijzing voorgesteld. 


Waarin kan ik je helpen: 

Het is wellicht geruststellend dat ik de normaal gesproken gezonde mens bij sta. De spreekwoordelijke rugzak die je bijdraagt bepaalt niet wie je bent. Het heeft misschien wel invloed op wie je wilt worden.

 • Identiteit: Het beeld dat je over jezelf hebt, over de wereld om je heen draagt vaak bij in het ervaren van geluk.  Vanuit psychosociaal oogpunt als vanuit een pastoraal oogpunt is dit een belangrijk onderwerp. 

 • Angsten: Angsten zijn een primaire reactie en in beginsel ook heel gezond. Het kan zomaar zijn dat je een angst hebt die je overweldigt, ook in de momenten dat er misschien geen aanleiding voor is.

 • Depressie: Depressie is heeft een groot bereik. Tussen een dipje en depressiviteit ligt van alles. In de kern is depressie een kruispunt, een reactie op gebeurtenissen. Het vraagt om aandacht. 

 • Hechting: Hoe je als kind op bent gegroeid en op welke manier de relaties zijn gevormd en onderhouden bepaald vaak hoe je acteert in en op gebeurtenissen. Inzicht kan helpend zijn om je weg daarin te vinden.

 • Traumatische gebeurtenissen: Een goede nazorg, na een heftige gebeurtenis kan je veel problemen besparen. Soms is is meer nodig. In sommige gevallen is het beter om door te verwijzen naar gespecialiseerde traumahulp.  

 • Verlies/ rouw: Luisteren en aanwezig zijn vormen misschien wel de kern bij het ervaren van verlies. Jouw verhaal is iets wat maar blijft komen en wat vaak door de omgeving als 'lastig' kan worden ervaren. Verlies is niet alleen een belangrijke naaste verliezen. Het kan ook wat anders zijn: Je werk, je (huis)dier, geliefden die ver weg wonen. Dit kan vragen, eenzaamheid, pijn en verdriet geven. Hoe fijn kan het zijn dat daar soms een 'lichtstraal' overheen glijd en je mag ervaren hoe verwarmend het is om dat te kunnen uiten.

 • Overige: Het kan zijn dat je hier geen antwoord vind op wat in jou speelt. Weet dan dat deze opsomming beperkt is en er meer mogelijkheden zijn.

Zoek contact en stel je vragen.

Christiaan 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

In 2021 heb ik ik de hbo opleiding tot psychosociaal therapeut afgerond, bij de Roos opleidingen te Vierhouten. Na mijn diplomering ben ik een eigen praktijk gestart.

Als onderdeel van mijn opleiding heb ik eveneens hbo psychosociaal counsellor gestudeerd bij Psychodidact te Waalwijk.

Na mijn diplomering als psychociaal therapeut bij de Roos opleidingen, ben ik eveneens geregistreerd bij CPION als registertherapeut.

Om mijn kwaliteit als psychosciaal therapeut te waarborgen ben ik geregistreerd bij de beroepsvereniging NFG ( Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en eveneens bij het overkoepelende orgaan RBCZ ( Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)

Door te registreren is eveneens een AGB code verstrekt via Vektis. De AGB code is voor verzekeraars een waarmerk, van waaruit mogelijke vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Informatie hierover is te verkrijgen bij de eigen zorgverzekeraar.

 • AGB -code zorgverlener:90112328 
 • AGB -code praktijk: 90071000
 • KAT - complementaire Kwaliteits Therapeuten
 • RBCZ 


Overige informatie:
 • Propadeuse Godsdienst en Pastoraal werk - Christelijke Hogeschool Ede
 • Trainingen bevrijdingspastoraat (Vrij Zijn, te Aalten)


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Typerende specialisaties zijn niet direct te benoemen.

Identiteit en daaraan verwante problematieken zijn in de regel de basis.
Van daaruit zijn er veel vormen van problematieken die naar voren komen:

Hoewel mijn behandelingen maatwerk zijn, is de structuur grofweg in te delen in:
 1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek. 
 2. Intakegesprek
 3. Behandelplan
 4. Vijf sessies gevolgd door een evaluatie.
Rond elke vijf gesprekken zal een evaluatie plaats vinden. Het aantal sessies is afhankelijk van de vraag en van de aard van de problemen. 

Omdat tijd een belangrijke rol speelt in processen, vinden de sessies in de regel 1x per twee weken plaats.

De doelstelling ligt niet in het aantal sessies, maar in het zelfherstellende en veerkrachtige vermogen van de cliënt om de weg verder te vervolgen.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Klachten die regelmatig langskomen zijn:
 1. Wie ben ik eigenlijk.
 2. Ik ben afgewezen en voel me afgewezen.
 3. Ik voel me somber, ervaar stress en kan wel huilen.
 4. Ik ben bang voor de dood.
 5. Is er voor mij nog wel vergeving mogelijk

Tarieven

 • Kennismakingsgesprek - 30 minuten - kosteloos.
 • Intakegesprek - 60 minuten - € 80,00
 • Sessie gesprek - 60 minuten - € 80,00

De bovengenoemde bedragen zijn vrijgesteld van b.t.w. en enkel bij therapeutische sessies.

optioneel

Ventilatie geprek - 60 minuten  -  € 75,00  geen samenhang als in therapeutische sessies. 

In verband met praktijkvoering en deels andere hulpverlenende werkzaamheden, worden afspraken op maat en in overleg vastgesteld.

Openingstijden

Maandag In overleg.
Dinsdag In overleg.
Woensdag In overleg.
Donderdag In overleg.
Vrijdag In overleg.
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Rijssen.
Ik ontvang mensen uit de regio Rijssen, Nijverdal, Almelo, Twente, Hengelo.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht