Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Claire | Gezinsgestalttherapeut & Psycho-sociaal therapeut

Gezinsgestalttherapeut & Psycho-sociaal therapeut  - Zutphen - Claire
Therapie Zutphen
Hanzeweg 6
7202 CG Zutphen
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Zutphen

Individuele therapie:

Tijdens individuele therapie help ik je stil te staan bij wat je denkt, maar vooral bij wat je voelt, ervaart en zou willen voor jezelf. Welke dingen staan jou daarin in de weg? Vaak waarderen we onbewust maar één kant van onszelf en hebben we patronen ontwikkeld die vroeger hielpen maar nu niet meer. 

Dit doen we op een persoonlijke, ervaringsgerichte en experiëntiële manier. Door dicht bij jezelf te blijven en je intuitie als kompas te durven gebruiken, ontdek je dat je andere keuzes kunt maken. Daarbij is het belangrijk om niet verwerkte ervaringen te gaan verwerken. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen, je energie, je gaat je steviger voelen en komt dichter bij wie je in wezen bent. Op die manier verbeter je de relatie met jezelf en met anderen. Zowel fysieke als psychische klachten nemen hierdoor vaak af en kom je meer in balans. 


"Soms merk je bij het loslaten pas, hoeveel je hebt gedragen wat eigenlijk niet voor jou bedoeld was" (Tara schrijft).


Relatietherapie:


Binnen relatie therapie wil je de verbinding, het echte contact tussen partners weer op gang brengen. Veel stellen kampen namelijk met relatiepatronen waardoor dit steeds minder goed lukt. Er ontstaat al snel een negatieve spiraal van verwijten, verharding en conflicten of stiltes. Beide partners voelen zich vaak eenzaam, gefrustreerd en niet gezien. Deze patronen doorbreken gaat vaak niet vanzelf; het vraagt dat je gaat kijken naar jezelf, je kwetsbaar op stelt en gaat oefenen met nieuwe communicatie-manieren.

Gezinstherapie bij rouw:

Je kunt bij mij als gezinstherapeut terecht als je te maken hebt met een ingrijpende gebeurtenis of een overlijden. Gezinstherapie coacht gezinsleden zowel individueel als gezamenlijk om het verlies te integreren in het leven en de gezinsleden te helpen dit verlies samen te dragen. Waarbij de ouder(s) in de ouderrol blijft/ blijven en de kinderen op hen mogen leunen voor steun.


Uit eigen ervaring weet ik hoe intensief het rouwproces kan zijn en wat er allemaal bij kan komen kijken. Maar uiteraard is iedere situatie verschillend en heeft zijn eigen uitdagingen. Ik ondersteun jullie hier graag bij.

 

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

- EMDR opleiding BIVT (2024)
- Opleiding Gestaltgezinstherapie/ Psychosociale therapie Kempler (2019-2023)
- Trauma en lichaamsgericht werken (2021)
- Persoonlijkheidsstoornissen (2021)
- POH GGZ opleiding (2021-2022)
- Beschermjassen (2018)
- Sociale netwerkstrategien (2017)
- Agressietraining (2016)
- Niet aangeboren hersenletsel (2016)
- FAS (2016)
- Seksuele ontwikkeling LVB (2016)
- Scheiding en omgang (2013)
- Oplossingsgericht werken (2011)
- Management opleiding (2007-2008)
- Maatschappelijk werk en Dienstverlening (1994-1998)Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik werk op holistische wijze en vind het belangrijk om aan te sluiten bij wat past bij jou. Ieder mens is verschillend en verdient een op maat gemaakte benadering.

Daarbij vind ik het zelf prettig om op een persoonlijke, ervaringsgerichte experiëntiële manier aan de slag te gaan met veel aandacht voor wat er op dat moment gebeurt tijdens het gesprek. Vanuit overlevingsmechanismen hebben veel mensen zichzelf namelijk strategieen aangeleerd die eerder in hun leven helpend/ nodig waren, maar nu in de weg kunnen staan. Ik ga graag samen met jou met deze patronen aan de slag. Vaak is het belangrijk om daarin trauma's/ oude pijn te gaan verwerken. 


Ik werk voornamelijk vanuit de Ervaringsgerichte psychosociale therapie, Gestalttherapie en Systeemtherapie met uitstapjes uit de schematherapie, Innerlijk Kind werk, Voice Dialoque en NLP. Tevens heb ik de EMDR opleiding afgerond.Ik ben ervaringsprofessional in de thema’s:

  • Het overlijden van een gezinslid
  • Omgaan met een gezinslid met ADHD & autisme
  • Omgaan met een gezinslid met een chronische ziekte
  • Burnout
  • Van overleven naar leven 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

- Trauma
- Geen fijne jeugd
- Onzekerheid/ gevoel jezelf kwijt zijn/ jezelf wegcijferen
- Ongelukkig gevoel/ somberheid/ depressie
- Opgebrand/ burnout
- Moeite met durven hechten/ bindingsangst/ verlatingsangst
- Relatieproblematiek

Wat mensen over mij zeggen:

"Als ik met Claire praat, voel ik mij gezien, gehoord en altijd serieus genomen. Ze straalt rust en vertrouwen uit en geeft mij een gelijkwaardig gevoel. Ik vind haar een sterke, zachte, eerlijke en oprechte vrouw. Ik vind haar zo'n puur mens" (Saskia).

"Wat ik heel fijn vind aan mijn sessies met Claire is dat ik echt dingen heb kunnen verwerken. Ik durf bij haar de diepte in te gaan omdat ik haar echt vertrouw en zij mij nooit veroordeeld. Ik voel mij heel veilig bij haar en durf ook anderen hierdoor steeds dichterbij te laten komen, ook al vind ik dat best eng" (Anneke).  


"Ik voelde mij snel op mijn gemak bij Claire en vond de gesprekken heel fijn! Ik heb hier echt veel van geleerd en sommige dingen gebruik ik nog iedere dag. Door de oefeningen ben ik dingen anders gaan zien en kreeg ik een beeld van hoe dingen werken bij mij en wat ik dan kan doen" (Rani).

"Claire luistert goed en durft mij ook te confronteren wat mijn handelen in het contact doet. Ze doet dit op een hele fijne en oprechte manier. Ze geeft mij nieuwe inzichten waar ik heel veel aan heb en weet snel door te dringen in waar het echt over gaat, ook als ik dat zelf niet door heb" (Leonie).

Tarieven

Intake: 95 euro (60 min)

Individuele therapie: 95 euro (45-60 min)

Relatietherapie: 140 euro (75-90 min) 

Gezinstherapie: 140 euro (75-90 min)

De individuele therapie binnen mijn praktijk wordt door de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen gedeeltelijk vergoed. Op de site van de NFG beroepsvereniging kun je onder vergoedingen bekijken wat er vergoed wordt bij de verschillende verzekeringen: 20231118_NFG_vergoedingenoverzicht_2024_versie_1.0.pdf (de-nfg.nl)

Relatie- en gezinstherapie valt helaas standaard niet onder de ziektekostenverzekering. 

Openingstijden

Maandag 8.00-13.00 uur
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Zutphen.
Ik ontvang mensen uit de regio Zutphen, Brummen, Deventer, Apeldoorn, Rheden.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht