Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Lichaamsgebaseerd therapeut - Dalfsen - Jennie
Therapie Dalfsen
Brethouwerstraat 11
7721 XM Dalfsen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtJennie | Lichaamsgebaseerd therapeut

Therapie Dalfsen

Welkom in mijn praktijk als je leven niet loopt zoals je graag wilt en je je er letterlijk en figuurlijk belast doorvoelt. Dit kan zich voordoen na een verlieservaring, maar ook als je het gevoel hebt dat je je vooral aanpast aan wat verwacht wordt.

Soms gaat je lichaam protesteren. je hebt bijvoorbeeld vage lichamelijke klachten, slapeloosheid, hyperventilatie een burn-out of bore-out etc.

Graag ondersteun ik je in het proces om jezelf te begrijpen, meer zin in je leven te vinden en vanuit je hart te leven.
“Met welke hulpvraag komen mensen bij jou in de praktijk?”
, is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt.

Dat kunnen heel diverse hulpvragen zijn, maar wat wel vaak voor bijna iedere cliënt geldt dat er een gevoel van verlies is. Verlies van wat niet meer kan en waardoor het leven zijn glans verloren heeft en als last wordt ervaren.

Bij verlies denken we vaak aan het overlijden van een dierbare. Maar er zijn veel vormen van verlies. Denk bijvoorbeeld ook aan het verlies van energie door (chronische) ziekten, of het verlies van het stuur over je leven.

Meestal is er een sterke hang en verlangen naar dat wat verloren is. Het leven zelf is niet aantrekkelijk meer.

 

In mijn praktijk ben ik mensen nabij door met ze te zijn bij hun rouw over wat er niet meer is. Dat ze hun verhaal kunnen doen. En dan bij iemand waar ze geen rekening hoeven te houden of diegene het wel aankan. En als ze er ruimte voor hebben om te kijken vanuit welke waarden ze willen verder leven. Bijna altijd trilt er een verlieservaring van vroeger mee die zorg en aandacht nodig heeft. Verlies heeft te maken met gisteren, vandaag en morgen. Zo laveren we tussen verleden en toekomst om weer zin te ontdekken voor het hier en nu.

 

“En hoe doe je dat, lichaamsgebaseerde therapie geven?”

 

Bij alles wat er gebeurt let ik op hoe het lichaam meedoet. Bijvoorbeeld als iemand zegt: “Ik ga morgen het gesprek aan met mijn werkgever over hoe ik momenteel het werk ervaar.” En vervolgens zakt hij wat in elkaar en begint wat met zijn handen te friemelen. Dan is dat voor mij een signaal dat er iets is. Ik kan dan vragen: “hoe voel je je als je aan het gesprek denkt? Ik denk te zien dat je wat in elkaar zakt en dat er spanning zich laat zien in je handen”. Doordat bespreekbaar te maken komen er wellicht woorden bij de spanning en onzekerheid die ik waarneem en blijven we dichter bij wat er (onbewust) ervaren wordt.

 

Binnen de  lichaamsgebaseerde therapie ben ik opgeleid met een scala aan werkvormen: bijvoorbeeld lichaamsbewustwordingsoefeningen, massage, werken met deelpersoonlijkheden, systemisch werken, sculpten, tekenen, levensverhalen schrijven, dans, geleide fantasie, ontspanningsmeditaties, oefeningen die een vrijere ademhaling uitnodigen.

Elke sessie wordt er gekeken wat dán nodig is. De therapie volgt je eigen proces en is zelden provocerend.

Het is een misverstand dat er bij lichaamsgebaseerde therapie niet gepraat wordt. Wel let ik er op dat wat je zegt en je lichaamstaal overeenkomen. Soms heb je geen weet meer wat je hartsverlangen is. Het mooie is dat als je je lichaam beter kent en de signalen die het geeft leert herkennen dat je dan minder gauw over je grenzen gaat. Je laat meer horen wat je op je lever hebt en wat op je maag ligt. Je staat steviger met beide benen op je eigen grond.

 

De therapie werkt onder andere met massages die de balans in het lichaam uitnodigen. Massage wordt gebruikt om de spanningen in het lichaam  te laten oplossen of verminderen  en de impulsen die in het lichaam bevroren zitten voelbaar te maken. Daardoor kunnen de verlangens die daar achter zitten worden geuit en gehonoreerd. De  massages kunnen er voor zorgen er voor dat de darmen beter gaan functioneren.

Bij verlies, somberheid of stress kunnen eenvoudige strekenmassages je helpen om meer bij jezelf te komen.

 

De therapie kan soms lang duren, immers wat al in je jongste jaren is vervormd in aangepast gedrag, en waar je je vaak helemaal niet bewust van bent dat het zo gegaan is, dat verander je niet van de één op de andere dag. Ik zie zelf therapie dan ook meer als groeien. Mijn taak bestaat er dan in dat ik jou help om de optimale condities te vinden waarbij jij het meest tot je bestemming komt.

 

 

Misschien heb je behoefte aan ondersteuning in jouw proces? Je ben van harte welkom.

 

“En wie ben jij?”

 

Ik ben Jennie Kanis (1960) en heb jaren als kinderverpleegkundige gewerkt. Na een burn-out ben ik in 1999 met mijn praktijk gestart. Ik ben opgeleid in een vorm van lichaamsgebaseerde therapie, Biodynamische therapie en ben tevens gediplomeerd lichaamsgericht supervisor.

Ik vind het fijn om mensen nabij te zijn in fasen van hun leven waar het niet vanzelf gaat. Door de therapie die ik aanbied krijgen ze meer handvatten zo dat hun leven vervullender wordt.

 

Ik ben zelf hoog sensitief en ervaar dat inmiddels als een grote kwaliteit.

Andere kwaliteiten zijn: toegewijd, veelzijdig, betrouwbaar, open,

betrokken, invoelend, creatief, speels, serieus, oorspronkelijk,

doorzettingsvermogen, analytisch, helder kunnen verwoorden,

opbouwend kritisch, nauwgezet, zelfstandig en geïnspireerd.

 

Door het volgen van bijscholing, leertherapie, supervisie en intervisie

houd ik mijn deskundigheid op peil.

 

Het geloof in een God van liefde die ik heb leren kennen

uit de Bijbel ligt aan de basis van mijn bestaan.

“Wat zeggen jou clienten over de therapie?”

 

Met mijn burnout kwam ik bij Jennie terecht, lichaamsgebaseerde therapie was precies wat ik nodig had. Het lichaam liegt nooit zegt Jennie, maar de kunst is om te leren 'luisteren' naar dat lieve, uitgeputte lichaam.

Ik ben heel blij met Jennie als therapeut en raad haar graag aan. Door haar fijngevoelige, precieze woordkeuze waarbij ze vaak precies de kern van wat ik chaotisch vertelde weet te pakken en waarbij ik direct bij mijn gevoel kom, helpt ze mij steeds meer inzicht te krijgen in hoe mijn psyche reageert op verschillende situaties.

Zoek je een deskundige, gevoelige, intelligente, creatieve, respectvolle, gelovige therapeut dan ben je bij haar aan het goede adres!

Ada

 

Dank je vanuit de grond van mijn hart voor je invoelingsvermogen. En voor alles wat je doet en wie je bent. Je bent echt énorm goed in wat je doet.

Alice

 

Ik kom al jaren bij Jennie en ben heel tevreden. Omdat ik MS heb is ontspannen heel belangrijk. De massages van Jennie helpen daar goed bij.

Dikkie

 

Jennie masseert heel zorgvuldig, niet om iets 'weg te krijgen', maar met echte aandacht voor mijn lichaam. De plekken waar het zwaar voelt, waar spanning en pijn zit, hoeven niet weg, maar mogen er zijn. En vanuit die aanvaarding, helpt ze me te ontspannen, los te laten.

Ik ben elke keer weer geraakt door Jennies liefde en zorgzaamheid. Waar ik mijn lichaam nog zo vaak voorbij ren, zet zij me stil. De tijd die ze neemt, de rust die ze uitstraalt, de warme doeken die ze om mijn (altijd koude) voeten doet, ze helpen me tot rust te komen.

Even niet meer te hoeven rennen, even tijd voor mij.

Marieke

 

Ik heb nu al een paar jaar bij Jennie “gelopen”. In die tijd liep ze met me mee en stemde af op wat ik nodig had op dat moment.

Ze ziet veel en gebruikt dat in mijn voordeel.

Ze denkt mee en is eerlijk in wat ze vindt. De sfeer is altijd goed en ze zorgt er voor dat je je gauw op je gemak voelt.

Anoniem

 


 

Online therapie

Als praktijkbezoek niet mogelijk is dan is een online sessie zeker aan te raden. Ik was zelf wel verbaast hoe goed ik online met mijn cliënten kan werken ook al zit er een scherm tussen. Ik biedt dit aan via Whereby.

 

Als je speciaal voor massage komt dan kunnen we een online sessie zelfmassage of stoelyoga af spreken.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Relevante Opleidingen en cursussen

 • A-verpleegkundige, diploma. Ik ben BIG geregistreerd.
 • Kinderaantekening
 • Therapeutic Touch 1, 2 en 3, certificaat van 1 en 3.
 • Docent Shantale Massage, certificaat
 • Biodynamisch massage therapeut, diploma
 • Drogist, diploma
 • Orthomoleculaire voedingsleer en fytotherapie cursus SEAG, certificaat
 • Practitioner NLP, certificaat
 • Biodynamisch therapeut, diploma. De opleiding tot biodynamisch therapeut is een erkende HBO      beroepsopleiding voor lichaamsgebaseerde therapie.
 • Interventie repertoire en psychopathologie, certificaten
 • Medische en Psychosociale basiskennis, diploma
 • Lichaamsgericht Supervisor, diploma. Opleiding was een samenwerking van het Nederlands                  instituut voor Biodynamische Psychologie, Body en Mind en het Aumm instituut.
 • Stoelyoga, diploma
 • Door het volgen van bijscholing, leertherapie, supervisie en intervisie en het bijhouden van                     ontwikkelingen binnen mijn vakgebied, houd ik mijn deskundigheid op peil.

Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Biodynamische therapie

 

Deze lichaamsgerichte  therapie is ontwikkeld door de Noorse psycholoog en fysiotherapeut Gerda Boyesen. Zij borduurde verder op het werk van psychiater Wilhelm Reich. Heel in het kort gezegd is de biodynamische therapie een vorm van lichaamsgebaseerde psychotherapie en werkt ze met het natuurgeneeskundig principe van het zelfregulerend vermogen van het lichaam.

Door middel van de therapie ontstaat er bewustwording van spanningen in het lijf en van ingehouden emoties, die verbonden zijn met situaties waarin je je machteloos hebt gevoeld. Daarvoor is het belangrijk dat er een veilige setting is om daar gesteund door de therapeut contact mee te maken. Je krijgt meer inzicht in oude patronen en leert meer contact te maken met eigen bronnen van levenskracht. Je wordt een warmer persoon voor jezelf.

 

Lichaamsgebaseerde therapie is opgebouwd uit een aantal sessies. Na intake worden er samen behandeldoelen geformuleerd. Elke sessie start en eindigt met een gesprek en eindigt met een korte evaluatie. Na elke vijf sessies wordt er geëvalueerd en worden de behandeldoelen zo nodig bij gesteld.

Als therapeut maak ik gebruik van diverse methodieken zoals: biodynamische lichaamsgerichte therapie, gesprek, ontspanningstechnieken, massagetherapie, creatieve uitingen, psycho-educatie, imaginatie, nlp, systemisch werken, werken met deelpersoonlijkheden. Alles om onbewuste processen of aannames met hun emoties helder te krijgen en daarmee te leren omgaan. Dit alles zodat je minder belast hoeft te leven en je meer kunt aangeven wat je nodig hebt. Ik kies de methodieken die het beste passen bij jou.

Meestal kom je één maal in de veertien dagen. Afhankelijk van hoe het gaat wordt de termijn tussen de sessies langer. Vaak maken cliënten die zich weer lekker in hun vel voelen een afspraak voor een soort APK sessie. En cliënten die erg veel baat hebben bij de massages die balans geven, maken met regelmaat een afspraak voor een massage.

Je kan ten allen tijde met de therapie stoppen. Ik vind het prettig om met een evaluatie af te ronden.

Een lichaamsgebaseerde therapiesessie duurt 60 tot 80 minuten.

 

De therapie kan lang duren, immers wat al in je jongste jaren is vervormd in aangepast gedrag, en waar je je vaak helemaal niet bewust van bent dat het zo gegaan is, dat verander je niet van de één op de andere dag. Ik zie zelf therapie dan ook meer als groeien. Mijn taak bestaat er dan in dat ik jou help om de optimale condities te vinden waarbij jij het meest tot je bestemming komt.

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Impact van het verleden op het heden
 • Verlies door en aan het leven
 • Burn-out/Bore-out
 • Gevoel van zinloosheid
 • Harmoniserende massage

 

Tarieven

Tarieven

€ 84,00 per sessie. (sessie duurt 60 tot 80 minuten). In overleg kan van dit tarief worden afgeweken, wanneer je bijvoorbeeld onvoldoende middelen hebt om dit bedrag te kunnen betalen. Betaling van de sessies gaat per bank. Je krijgt na de sessie de rekening mee. Deze wordt dan binnen 14 dagen door je betaald.

Tegen vergoeding van benzinekosten is het in overleg mogelijk dat ik op locatie werk.

Bij structurele emailconsulten en telefonische consulten wordt dezelfde uurprijs gehanteerd.

In januari van elk nieuw jaar kan de prijs verhoogd worden.

Vergoeding

Er zijn een heel aantal zorgverzekeringen die de therapie vergoeden vanuit de aanvullende verzekering.
Dit omdat ik geregistreerd lid ben van de SBLP.

 

Openingstijden

Maandag 9-22 uur
Dinsdag bij uitzondering
Woensdag 15-18 uur
Donderdag 9-22 uur
Vrijdag 9-18
Zaterdag alleen voor cursus, retraite etc.
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Dalfsen.
Ik ontvang mensen uit de regio Dalfsen, Zwolle, Raalte, Meppel, Nijverdal.
Reviews Therapie Dalfsen

Hieronder staat een review over Therapie Dalfsen - Jennie

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Jennie luistert goed en heeft veel begrip

Jennie luistert goed en heeft veel begrip. Ze voelt goed aan waar de kern zit en kan dit op een hele invoelende manier spiegelen. Ze verwoordt de dingen treffend. Ik heb veel inzichten gekregen en veel geleerd.

| 3 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht