Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Veerle Labrujere | Psycholoog NIP, EMDR, Hypnotherapie en Psychotherapie

Psycholoog-NIP,-EMDR,-Hypnotherapie-en-Psychotherapie-Alkmaar
Jan Ligthartstraat 1 Kamer 3.14
1817 MR Alkmaar

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Bergen NH


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Of je nu geïnteresseerd bent in een gesprekspartner, op zoek bent naar een luisterend oor, naar oplossingen, antwoorden, coaching/behandeling/begeleiding, inspiratie, warmte, persoonlijke ontwikkeling, ervaring of jezelf, wees welkom en ik kijk graag met jou samen of een samenwerking tussen ons je daarbij kan helpen. 

 

Ik ben Psycholoog NIP, integratief therapeut, emdr-therapeut en hypnotherapeut en ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen. 

 

 

Therapie

In de behandeling voor welke klacht of behoefte dan ook staat de unieke mens voorop. Ervan uitgaande dat de mens gevormd wordt door een uniek samenspel van gedachten, gevoelens, gedrag, zingeving, lichaam en sociale omgeving. Veel behandelingen richten zich op één van deze aspecten van jou als mens of richten zich op je klacht. 

 

Integratieve Psychotherapie richt zich op de gehele mens en pakt de hulpvraag in de kern aan zodat dat effect heeft op al deze aspecten en op jou als unieke mens. Zo ontstaat een behandeling op maat voor jou. 

 

De integratieve behandeling op maat kan desgewenst aangevuld worden met (onderdelen van):

 

 • (Klassieke) Hypnotherapie
 • Cognitieve Gedragstherapie
 • EMDRi
 • Lichaamswerk
 • Regressietherapie

 

Intake gesprek + behandeling

Het intake gesprek duurt maximaal 1,5 uur. In dit gesprek is ruimte voor kennismaking, het weergeven van je klacht of probleem en/of je wens en behoefte. Van te voren kunnen we nog even telefonisch contact hebben.

 

Een belangrijke factor voor het slagen van een behandeling is het vertrouwen dat je hebt in (de relatie met) de therapeut (voel je een klik, vertrouw je erop dat je op de goede plek bent?). Na afloop van de intake plannen we een volgende afspraak als je dat wil.

 

In de eerste behandelsessie zullen we gezamenlijk een behandelplan opstellen, zodat duidelijk voor je is wat je wil bereiken en wat je kunt verwachten.

 

Voor het einde van het overeengekomen traject evalueren we de behandeling. Desgewenst kan je besluiten opnieuw doelen te stellen en het traject te vervolgen.

Online therapie

Videobellen via Logicare. AVG-proof en aangeboden vanuit mijn beroepsgroep. 
Er wordt direct verbinding gemaakt tussen de mediums die ik en de ander gebruiken, zonder tussenkomende server. Dit maakt onder andere de verbinding veilig.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Klinische Neuropsychologie, Vrije Universiteit te Amsterdam
 • Integratieve EMDR
 • (Klassieke) Hypnotherapie
 • Integratieve Psychotherapie


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

  

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 

1. Liefdesverslaving, codependency en relatieverslaving

2. Eetproblematiek

3. Stemmingsproblemen

4. Emotieregulatie

5. Zingeving

 

 

1. Liefdesverslaving, codependency en relatieverslaving

In de therapie krijg je inzicht in eigen hechtingsvorm en de consequenties daarvan op huidige relaties, zodat je keuzemogelijkheden en volwassenheid kunt ontwikkelen en meer regie over jezelf en je leven zult ervaren.

 

 

2. Eetproblematiek

In de therapie krijg je inzicht in onderliggende mechanismen van de problematiek, het doorbreken van de mechanismen, en ongezonde neigingen rondom eten inzetten als signaleringsfunctie zodat je meer regie ervaart over je (eet)gedrag.

 

 

3. Stemmingsproblemen zoals angstklachten maar stressklachten

Door de therapie krijg je een verandering van stemming. We gaan een mentaal werkbare afstand creëren tot de stemmingsklachten en het versterken van je innerlijke hulpbronnen.

 

 

4. Emotieregulatie

Therapie bij emotieregulatie (waaronder ook psychosomatiek) en omgaan met (heftige) emoties.

Je gaat je verdraagzaamheid in het ervaren van emoties vergroten, en emoties gebruiken als belangrijke hulpbron. 

Je ervaart emoties niet meer als belemmerend of verstorend maar leert deze op zo’n manier te hanteren dat ze een bijdrage leveren aan je leven, ook de negatieve emoties.

 

 

5. Zingeving 

Onder begeleiding ga je te rade bij jezelf en put je uit je authenticiteit. Je krijgt inzicht in eventuele belemmeringen en gaat deze doorbreken of omzetten in iets anders.

 

 

Heb je nog andere specialisaties?

Ja, ik ontvang ook veel mensen voor:

 

> Trauma en ptss: EMDR-therapie is daarbij een effectief hulpmiddel.

 

> Verslavingen: Bij een middelenverslaving zoals alcohol-, drugs- of medicijnverslaving. En bij gedragsverslavingen zoals seks, eten, gamen, kopen, werken of relaties.

 

>  Klachten zoals onzekerheid, stress, burnout, en piekeren. 

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?  

Meestal variërend van 8 sessie naar 20 sessies. 

Dit is geheel afhankelijk van je hulpvraag en je eigen behoefte om op klachtniveau, op persoonlijk niveau of op dieper niveau of op relatie niveau te werken.

 

 

Alle specialisaties

 • Angsten
 • Burnout
 • Depressie
 • Emdr-therapie
 • Rouwverwerking

 

 • Stress
 • Trauma
 • Zingeving
 • Codependency
 • Controledwang

 

 • Eetproblemen
 • Emotieregulatie
 • Hypnotherapie
 • Intimiteitsproblemen
 • Laag zelfbeeld

 

 • Lage eigenwaarde
 • Liefdesverslaving
 • Onzekerheid
 • Piekeren

 

 • PTSS
 • Relatieverslaving
 • Stemmingswisselingen
 • Verslaving

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1) Angstgerelateerde kalchten
2) Codependency en/of relatieverslaving
3) Wens tot zelfontwikkeling
4) Verslaving(sdynamieken)
5) Negatief zelfbeeld / onzekerheid
6) Trauma

Tarieven

 • €90,- per sessie

 

 

Vergoeding

De kosten voor de behandeling betaal je in principe ter plekke per PIN. Je ontvangt een factuur die je desgewenst kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en je pakket kun je (gedeeltelijke) vergoeding krijgen voor de sessies.

 

Vergoeding vindt alleen plaats vanuit een aanvullende verzekering. Je hebt geen verwijsbrief nodig en het eigen risico is niet van toepassing. Op dit moment vergoedt Achmea (als grootste zorgverzkering) de sessies niet. Een aantal kleinere verzekeringen vergoeden de sessie ook niet.

 

Wil jij exact weten of je vergoeding krijgt voor de sessies, dan neem je contact op met je zorgverzekeraar en vraag je naar vergoeding van Alternatieve geneeswijzen, Psychosociale therapie met vermelding van mijn naam.

Openingstijden

Maandag 09:00-13:30
Dinsdag -
Woensdag 09:00-17:00
Donderdag 08:30-21:30
Vrijdag 09:00-12:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Psycholoog Bergen NH

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Bergen NH - Veerle Labrujere

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Geholpen bij codependentie, relatieproblemen, emotionele blokkade

Hulpvraag: Codependentie, relatieproblemen, emotionele blokkade

Doel bij aanmelding: Vrij voelen, in staat om zelfstandig te functioneren, minder emotioneel belast of betere omgang met mijn eigen emoties. Ik wil genieten en me spontaan als ‘spring in ’t veld’ voelen. Ik ben rustig en blij, slaap goed en zit lekker in mijn vel.

De gesprekken met Veerle hebben mij zeer geholpen. Vooral door inzicht in mijzelf te krijgen, zie ik beter waar mijn gedachten en gedrag vandaan komen.

Ik heb tools gekregen om mezelf beter te leren kennen en ook op tijd mijn gedrag aan te passen, zodat het beter bij mij past. Daardoor voel ik me mentaal beter en sterker.

Daarnaast ben ik in staat om, nu de behandeling afgelopen is, zelfstandig verder te gaan. Te toegepaste technieken en hulpmiddelen kan ik u ook zelf toepassen om zelf de ontwikkeling die is ingezet, voort te zetten.

| 21 apr 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg tevreden

Ik wilde op een ontspannen manier met eten omgaan, zowel tijdens als tussen de maaltijden door. Ik ben erg tevreden over de combinatie van gesprekken en hypnotherapie. De gesprekken gaven mij inzichten en de hypnotherapie zorgde ervoor dat ik mijn ‘krachten’ kon aanspreken om met deze inzichten om te gaan.

Ik ben ook erg tevreden over de therapeut. Ze gaf me een veilig gevoel waardoor ik me open durfde te stellen. Ze stelde vragen die mij aan het denken zetten en tezamen met uitleg kwam ik tot inzichten die mij verder hebben geholpen.

Na deze module van 6 sessies ben ik nog niet helemaal waar ik zou willen zijn, maar ik heb het gevoel dat ik handvatten heb gekregen waarmee ik mij zelfstandig hier naar toe zou kunnen bewegen.

Ik zou een ander aanraden zich te wenden naar Veerle, want ik heb haar als een zeer prettige therapeut ervaren en zij heeft mij verder geholpen. Op mijn eigen tempo en met precies de aandacht en toewijding die ik nodig bleek te hebben.

Ik heb mij aangemeld vanwege emotie-eten. Ik kon niet bij mijn kern komen en werd teveel overspoeld door ‘dingen’ van buitenaf. Ik ben erg tevreden over de behandelmethode.

Ik heb er voor mijn gevoel erg veel baat bij gehad; ik ben rustiger, ook volgens anderen.Ik voelde een klik met de therapeut en vond haar aardig, helder en toch kordaat, daar voel ik me goed bij!

Ik heb het gewenste resultaat bereikt en zou een ander aanraden zich te wenden naar Veerle voor hulp.

| 24 mei 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Duidelijk en begripvol

Ik heb me aangemeld vanwege paniekaanvallen en stressklachten. Ik ben heel tevreden over de behandelmethode, omdat ik mezelf beter heb leren kennen. Ik ben daarnaast ook gegroeid. Ik vond de beeldende kant van de therapie erg fijn. Ik ben namelijk vrij visueel ingesteld. Opdrachten die ik moest doen waren duidelijk en paste bij mij.

Ik ben tevreden over de therapeut, omdat ze duidelijk was en begripvol was. Ik had geen moment het idee dat ik veroordeeld werd. Ik voelde me op mijn gemak, maar werd daarnaast ook uitgedaagd om kritisch te zijn. Er was een fijne balans tussen het geruststellen en het uitdagen.

Ik heb 8 sessies gehad en het traject toen afgesloten. Ik heb geen tot nauwelijks paniekaanvallen meer. Daarnaast ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen en heb ik mezelf beter leren kennen. Waar mijn valkuilen liggen, maar ook mijn kracht. Ik ben zelfverzekerder geworden en pieker minder. Ik heb het idee dat ik een beter overzicht heb van mijn gevoel. Ik heb op een goede manier controle over mezelf.

Ik zou Veerle erg aanraden aan anderen, omdat ik haar heel veel aan haar heb gehad. Ze heeft mij ontzettend geholpen en mij geleerd hoe ik op een andere manier naar mezelf kan kijken. Daarnaast voelde ik mij niet een soort patient, maar een persoon die met een ander persoon aan het praten is. Ik kan echter wel begrijpen dat het spirituele en beeldende aspect van haar methode niet voor iedereen zou werken. Ik kan begrijpen dat sommigen dat misschien te zweverig vinden. Voor mij werkte dat juist erg goed, omdat ik daar gevoelig voor ben.

Ik vind haar professioneel en duidelijk in haar behandelmethode. Ze heeft goed uitgelegd wat voor traject wij aangaan, wat de kosten zijn en is ook duidelijk in de behandelingen. Ik wist waar ik aan toe was.


| Amsterdam | 12 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen

De gesprekken die ik met Veerle heb gehad hebben mij enorm geholpen. Veerle is in staat goed te luisteren en goed te letten op je eigen manier van leren en ontwikkelen.

Ze is betrokken, maar weet op gepaste afstand jou je pad te laten lopen naar verbetering. Daarbij heb ik goed inzicht gekregen in mijn persoonlijkheid, mij gedachten en gevoelens en hoe die gevormd en beinvloed worden.

Dit inzicht en de aangeboden tools stellen mij nu in staat om zelfstandig verder te gaan.
Ik ben zeer tevreden over de gesprekken en vind Veerle een prettige, en vriendelijke therapeut. Ik kan haar van harte aanbevelen.


| 3 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer tevreden

Ik heb me aangemeld voor moeilijkheden in de communicatie met mijn vader, veel nadenken, vastzitten in gedachten en keuzes maken. Ik ben heel tevreden over de behandelmethode die Veerle gebruikt. Ik had niet echt een beeld of verwachting bij de uitkomst van het traject, maar het geeft een rustgevend en goed gevoel.

Over Veerle als therapeut ben ik zeer tevreden. Ze is sympathiek, heeft een fijne stem om naar te luisteren en ik kom altijd wel tot rust. Ze luistert en haakt op de voor mij goeie manier in op de situaties vanuit mijn kant.

Ik heb van mijn traject geleerd, nieuwe methoden leren kennen en nieuwe interessante inzichten gekregen.

Ik zou een ander zeker aanraden zich te wenden tot Veerle voor hulp. Omdat ik het een behulpzaam en fijn traject vond en ik denk dat Veerle met veel verschillende dingen kan helpen.


| Amsterdam - (NH) | 23 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?

Tips van Veerle Labrujere:Blogs van Veerle Labrujere:


Interview

Lees hieronder het interview met Veerle Labrujere .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Bergen, een eigen praktijkruimte.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Gemeente Bergen en Alkmaar maar ook uit andere plaatsen uit het land.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Het overlijden van mijn vader toen ik 18 was en de waardevolle manier waarop ik daar spontaan mee om ben gegaan.

 

Later het vinden van een therapeut waar ik tot op heden kom, gewoon als deel van mijn professionele ontwikkeling en omdat ik me zo graag persoonlijk (en inmiddels spiritueel) ontwikkel.

 

En als laatste het opbouwen van een gezonde en fijne liefdesrelatie met mijn partner en de geboorte van mijn dochter in 2016 en mijn zoon in 2018!

 

Maar eigenlijk kan ik nu zeggen dat alle gebeurtenissen in mijn leven bij elkaar belangrijk voor me zijn geweest; sinds enkele jaren kan ik steeds vaker genieten van zo’n gevoel van tevredenheid, groei en vrijheid als gevolg van al die ervaringen.3. Waarom ben je therapeut geworden?

In eerste instantie ben ik Psychologie gaan studeren omdat ik ‘mensen wilde helpen’. Wat ik toen niet wist is dat juist deze motivatie mijn valkuil was als therapeut.

 

Pas na het doorbreken van deze intentie (mijn codependentie) en het accepteren dat ieder voor zichzelf verantwoordelijk is en vaak zelf alles in huis heeft om zijn wens te bereiken, heb ik mij professioneel en persoonlijk enorm kunnen ontwikkelen.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Ik vind het zo eervol en spannend (in positieve zin) om getuige te zijn van zelfontwikkeling, vergroten of (her)ontdekken van authenticiteit en de (psychologisch) helende ervaringen die mensen meemaken.

 

Daarnaast vind ik het prachtig om zoveel mensen te ontmoeten en echt contact te mogen maken met elk van hen.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Het meest opmerkelijke en ingewikkelde als therapeut is dat het therapeutisch proces zo gelaagd kan zijn. Er vinden processen plaats op bewust niveau, op onbewust niveau en wellicht nog op andere niveau’s (synchroniciteit, spiritueel enz.).

 

Het therapeutisch proces gaat over hetgeen iemand inbrengt, maar vindt vaak ter plekke, in de therapie ruimte ook plaats.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Kleuren met mijn kinderen, een saunabezoek en deelnemen aan een familie-opstelling. (niet op één dag uiteraard ;-) )

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Ik laat het leven komen hoe het komt.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Tv kijken of bioscoop bezoek, kleuren, muziek maken en luisteren, theater (dans, opera en cabaret favoriet).

4. Waar word jij blij van?
Van lezingen, boeken, programma's of andere optredens die dwars door mijn ziel snijden, die aansluiten bij mijn 'waarheid' en die onder woorden brengen of in beeld brengen wat ik van binnen al ervaarde en die daarbij ook nog de verbeelding en fantasie verder prikkelen.

5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik heb een partner waarmee ik samenwoon en een dochter uit 2016 en zoon uit 2018.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ik heb verschillende therapeuten bezocht, in het kader van een opleiding maar ook op persoonlijke gronden. Eén therapeut bezoek ik al sinds 9 jaar en daar maak ik een diep therapeutisch proces door.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Muzikant
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Eerder: Jan Geurts, Rumi, Oene van Geel. Nu: psychotherapeut Paul VERHAEGHE2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Intimiteit van Paul Verhaeghe
De ontmebare vrouw
De tijger ontwaakt - Peter Levine

3. Jouw favoriete film en waarom?
Deze keus kan ik helaas niet maken

4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Niets van wat je gelooft is waar. Dat beseffen is vrijheid.5. Wat is jouw missie?

Dat een ieder in vrede met zichzelf kan leven, zodat als gevolg daarvan ook onderling en in generatie-overdracht meer verdraagzaamheid en mild liefdevol contact kan zijn.6. Wat is jouw superkracht?

Oprechte interesse, verbindend/contact, drang naar persoonlijke ontwikkeling.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Vergroot de regie over jezelf en je leven door het leven in confrontatie en acceptatie aan te gaan.
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten