Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Veerle Labrujere | Psycholoog NIP, EMDR, Hypnotherapie en Psychotherapie

Psycholoog-NIP,-EMDR,-Hypnotherapie-en-Psychotherapie-Bergen
Loudelsweg 6
1861 TG Bergen
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Bergen NH

Of je nu geïnteresseerd bent in een gesprekspartner, op zoek bent naar een luisterend oor, naar oplossingen, antwoorden, coaching/behandeling/begeleiding, inspiratie, warmte, persoonlijke ontwikkeling, ervaring of jezelf, wees welkom en ik kijk graag met jou samen of een samenwerking tussen ons je daarbij kan helpen. 

 

Ik ben Psycholoog NIP, integratief therapeut, emdr-therapeut en hypnotherapeut en ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen. 

 

 

Therapie

In de behandeling voor welke klacht of behoefte dan ook staat de unieke mens voorop. Ervan uitgaande dat de mens gevormd wordt door een uniek samenspel van gedachten, gevoelens, gedrag, zingeving, lichaam en sociale omgeving. Veel behandelingen richten zich op één van deze aspecten van jou als mens of richten zich op je klacht. 

 

Integratieve Psychotherapie richt zich op de gehele mens en pakt de hulpvraag in de kern aan zodat dat effect heeft op al deze aspecten en op jou als unieke mens. Zo ontstaat een behandeling op maat voor jou. 

 

De integratieve behandeling op maat kan desgewenst aangevuld worden met (onderdelen van):

 

 • (Klassieke) Hypnotherapie
 • Cognitieve Gedragstherapie
 • EMDRi
 • Lichaamswerk
 • Regressietherapie

 

Intake gesprek + behandeling

Het intake gesprek duurt maximaal 1,5 uur. In dit gesprek is ruimte voor kennismaking, het weergeven van je klacht of probleem en/of je wens en behoefte. Van te voren kunnen we nog even telefonisch contact hebben.

 

Een belangrijke factor voor het slagen van een behandeling is het vertrouwen dat je hebt in (de relatie met) de therapeut (voel je een klik, vertrouw je erop dat je op de goede plek bent?). Na afloop van de intake plannen we een volgende afspraak als je dat wil.

 

In de eerste behandelsessie zullen we gezamenlijk een behandelplan opstellen, zodat duidelijk voor je is wat je wil bereiken en wat je kunt verwachten.

 

Voor het einde van het overeengekomen traject evalueren we de behandeling. Desgewenst kan je besluiten opnieuw doelen te stellen en het traject te vervolgen.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Klinische Neuropsychologie, Vrije Universiteit te Amsterdam
 • Integratieve EMDR
 • (Klassieke) Hypnotherapie
 • Integratieve Psychotherapie


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

  

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 

1. Liefdesverslaving, codependency en relatieverslaving

2. Eetproblematiek

3. Stemmingsproblemen

4. Emotieregulatie

5. Zingeving

 

 

1. Liefdesverslaving, codependency en relatieverslaving

In de therapie krijg je inzicht in eigen hechtingsvorm en de consequenties daarvan op huidige relaties, zodat je keuzemogelijkheden en volwassenheid kunt ontwikkelen en meer regie over jezelf en je leven zult ervaren.

 

 

2. Eetproblematiek

In de therapie krijg je inzicht in onderliggende mechanismen van de problematiek, het doorbreken van de mechanismen, en ongezonde neigingen rondom eten inzetten als signaleringsfunctie zodat je meer regie ervaart over je (eet)gedrag.

 

 

3. Stemmingsproblemen zoals angstklachten maar stressklachten

Door de therapie krijg je een verandering van stemming. We gaan een mentaal werkbare afstand creëren tot de stemmingsklachten en het versterken van je innerlijke hulpbronnen.

 

 

4. Emotieregulatie

Therapie bij emotieregulatie (waaronder ook psychosomatiek) en omgaan met (heftige) emoties.

Je gaat je verdraagzaamheid in het ervaren van emoties vergroten, en emoties gebruiken als belangrijke hulpbron. 

Je ervaart emoties niet meer als belemmerend of verstorend maar leert deze op zo’n manier te hanteren dat ze een bijdrage leveren aan je leven, ook de negatieve emoties.

 

 

5. Zingeving 

Onder begeleiding ga je te rade bij jezelf en put je uit je authenticiteit. Je krijgt inzicht in eventuele belemmeringen en gaat deze doorbreken of omzetten in iets anders.

 

 

Heb je nog andere specialisaties?

Ja, ik ontvang ook veel mensen voor:

 

> Trauma en ptss: EMDR-therapie is daarbij een effectief hulpmiddel.

 

> Verslavingen: Bij een middelenverslaving zoals alcohol-, drugs- of medicijnverslaving. En bij gedragsverslavingen zoals seks, eten, gamen, kopen, werken of relaties.

 

>  Klachten zoals onzekerheid, stress, burnout, en piekeren. 

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?  

Meestal variërend van 8 sessie naar 20 sessies. 

Dit is geheel afhankelijk van je hulpvraag en je eigen behoefte om op klachtniveau, op persoonlijk niveau of op dieper niveau of op relatie niveau te werken.

 

 

Alle specialisaties

 • Angsten
 • Burnout
 • Depressie
 • Emdr-therapie
 • Rouwverwerking

 

 • Stress
 • Trauma
 • Zingeving
 • Codependency
 • Controledwang

 

 • Eetproblemen
 • Emotieregulatie
 • Hypnotherapie
 • Intimiteitsproblemen
 • Laag zelfbeeld

 

 • Lage eigenwaarde
 • Liefdesverslaving
 • Onzekerheid
 • Piekeren

 

 • PTSS
 • Relatieverslaving
 • Stemmingswisselingen
 • Verslaving

Tarieven

 • €90,- per sessie

 

 

Vergoeding

De kosten voor de behandeling betaal je in principe ter plekke per PIN. Je ontvangt een factuur die je desgewenst kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en je pakket kun je (gedeeltelijke) vergoeding krijgen voor de sessies.

 

Vergoeding vindt alleen plaats vanuit een aanvullende verzekering. Je hebt geen verwijsbrief nodig en het eigen risico is niet van toepassing. Op dit moment vergoedt Achmea (als grootste zorgverzkering) de sessies niet. Een aantal kleinere verzekeringen vergoeden de sessie ook niet.

 

Wil jij exact weten of je vergoeding krijgt voor de sessies, dan neem je contact op met je zorgverzekeraar en vraag je naar vergoeding van Alternatieve geneeswijzen, Psychosociale therapie met vermelding van mijn naam.

Ligging


Interview

Lees hieronder het interview met Veerle Labrujere.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Alkmaar.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Alkmaar, Bergen, Oudorp, Heiloo, Heerhugowaard en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Het overlijden van mijn vader toen ik 18 was en de waardevolle manier waarop ik daar spontaan mee om ben gegaan.

 

Later het vinden van een therapeut waar ik tot op heden kom, gewoon als deel van mijn professionele ontwikkeling en omdat ik me zo graag persoonlijk (en inmiddels spiritueel) ontwikkel.

 

En als laatste het opbouwen van een gezonde en fijne liefdesrelatie met mijn partner en de geboorte van mijn dochter in 2016!

 

Maar eigenlijk kan ik nu zeggen dat alle gebeurtenissen in mijn leven bij elkaar belangrijk voor me zijn geweest; sinds dit jaar kan ik steeds vaker genieten van zo’n gevoel van tevredenheid, groei en vrijheid als gevolg van al die ervaringen.3. Waarom ben je therapeut geworden?

In eerste instantie ben ik Psychologie gaan studeren omdat ik ‘mensen wilde helpen’. Wat ik toen niet wist is dat juist deze motivatie mijn valkuil was als therapeut.

 

Pas na het doorbreken van deze intentie (mijn codependentie) en het accepteren dat ieder voor zichzelf verantwoordelijk is en vaak zelf alles in huis heeft om zijn wens te bereiken, heb ik mij professioneel en persoonlijk enorm kunnen ontwikkelen.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Ik vind het zo eervol en spannend (in positieve zin) om getuige te zijn van zelfontwikkeling, vergroten of (her)ontdekken van authenticiteit en de (psychologisch) helende ervaringen die mensen meemaken.

 

Daarnaast vind ik het prachtig om zoveel mensen te ontmoeten en echt contact te mogen maken met elk van hen.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Het meest opmerkelijke en ingewikkelde als therapeut is dat het therapeutisch proces zo gelaagd kan zijn. Er vinden processen plaats op bewust niveau, op onbewust niveau en wellicht nog op andere niveau’s (synchroniciteit, spiritueel enz.).

 

Het therapeutisch proces gaat over hetgeen iemand inbrengt, maar vindt vaak ter plekke, in de therapie ruimte ook plaats.
leven

Leven


1. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Ik laat het leven komen hoe het komt.2. Heb je een partner en/of gezin?

Ik heb een partner waarmee ik samenwoon en een dochter uit 2016.3. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ik heb verschillende therapeuten bezocht, in het kader van een opleiding maar ook op persoonlijke gronden. Eén therapeut bezoek ik al sinds 5 jaar en daar maak ik een diep therapeutisch proces door.4. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Muzikant
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Jan Geurts, Rumi, Oene van Geel2. Jouw favoriete spreuk / quote?

Niets van wat je gelooft is waar. Dat beseffen is vrijheid.3. Wat is jouw missie?

Dat een ieder in vrede met zichzelf kan leven, zodat als gevolg daarvan ook onderling en in generatie-overdracht meer verdraagzaamheid en mild liefdevol contact kan zijn.4. Wat is jouw superkracht?

Oprechte interesse, verbindend/contact, drang naar persoonlijke ontwikkeling.5. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Vergroot de regie over jezelf en je leven door het leven in confrontatie en acceptatie aan te gaan.
 - Veerle Labrujere

Contact met Veerle

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten