Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Lotte | Integratieve psychotherapie| EMDR | Coaching | 18+

Integratieve-psychotherapie|-EMDR-|-Coaching-|-18+-Amsterdam
Therapie Amsterdam-Noord
Klaprozenweg 123 - Gebouw Noordspot
1033 NN Amsterdam
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Amsterdam-Noord

Mijn naam is Lotte.
Samen met mijn man, 7 kinderen en 2 honden vormen we een groot en dynamisch, samengesteld, gezin. Totdat ik de overstap naar dit vak maakte heb ik 10 jaar bij verschillende fotobureaus gewerkt. En een aantal jaar freelance gewerkt. Deadlines, reclamebureaus, televisie, kranten & tijdschriften. Commercie en creativiteit dus. Creativiteit komt me nu goed van pas bij het integratief werken. Elke persoon vraagt om een andere aanpak. Er is niet 1 manier die voor iedereen werkt. 

Vraag je je af wat integratief verder inhoudt? Niks meer dan dat wat je denkt, doet, voelt, maar ook het sein dat je lichaam afgeeft en hoe je tegenover je werk staat, vrienden en familie, in beeld gebracht en met elkaar verbonden wordt. Alles wat jou jij maakt, je sterke kanten en ook de delen van jezelf die je soms lijken tegen te werken of waar je minder trots op bent, zijn van belang.

Mensen kunnen al pratend veel verklaren en beredeneren. Praten lucht vaak op, maar het leidt meestal niet tot echte verandering. Een veel gehoorde uitspraak is: “Ik weet het allemaal wel, maar het lukt me niet het écht anders te doen.” Dan blijft energie weglekken. Echte verandering komt tot stand als alles in jou met elkaar samenwerkt. Denk bijvoorbeeld aan: positieve gedachten hebben op het moment dat je blij doet en tegen je omgeving zegt dat het goed met je gaat.

Trajecten in mijn praktijk zijn in veel gevallen kortdurend. Een logisch gevolg van een aanpak op maat. Denk aan 4-6 sessies, in sommige gevallen 8-10 sessies. Na 2 sessies maak ik een inschatting, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Momenteel begeleid ik 18 plussers. Er is geen wachtlijst dus je bent WELKOM!

Lotte

Mededeling inzake corona-pandemie

Nu niet van toepassing. Ten tijde van de Corona maatregelen vonden de sessies in de praktijk plaats.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam:

  • Integratieve psychotherapie, counseling en coaching 18+ (2014-2018)
  • Algemene Psychosociale & Medische Basiskennis (PSBK, 2016)
  • EMDR I & II (2016)


Bij de Kamer van Koophandel is de praktijk geregistreerd met het KvK nummer: 73622699.

Lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).


ECP houder (Europees Certificaat voor Psychotherapie). De kennis, vaardigheden en competenties die noodzakelijk zijn voor het verkrijgen van het ECP kwaliteitskeurmerk worden meer en meer gelijk gesteld aan BIG-erkende opleidingen voor psychotherapie in Nederland (zie ook Zorgwijzer).


De praktijk is geregistreerd bij het landelijk informatiecentrum van de zorgverzekeraars, Vektis, en opgenomen in het Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners, AGBZ.
Persoonlijke AGB-code 90111198.
Praktijk AGB-code 90070078.


Ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RCBZ) met als licentienummer 210305R.


Cliënten kunnen rekenen op zorgvuldige en deskundige begeleiding bij klachten. Als Integratief therapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ) en ben ik aangesloten bij geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mensen lopen niet vast omdat er van alles met ze mis is, het probleem ontstaat wanneer delen niet lekker samenwerken of helemaal niet meer samenwerken. Dat veroorzaakt klachten als onverwerkte rouw, stress en overspanning, burn-out, PTSS, angsten en fobien, relatie problemen, laag zelfbeeld, verslavings gevoeligheid etc. Zo beschouwd is mijn specialisatie: 'het in beeld brengen van verschillende delen en clienten begeleiden in het herstellen van verbroken verbindingen'. Daardoor verdwijnt de voedingsbodem van klachten.

Het aantal sessies is vaak niet afhankelijk van de klacht, maar wordt bepaald door de bereidheid én de mogelijkheden van de client om te veranderen. Hoe lang heb je al last van je klacht(en)? Sta je nog enigzins stevig of helemaal niet? Kun je écht aanvaarden wat je hebt meegemaakt of lukt dat nog niet? Ervaar je steun uit je omgeving of ontbreekt die juist?

Mediation
Je kunt ook met anderen naar de praktijk komen. Als ouder met je kind, als partners, broer en zus of met welke ‘belangrijke ander’ dan ook. Soms is het lastig met naasten in gesprek tot een oplossing te komen. Of loopt de communicatie helemaal niet. Mediation biedt in die gevallen uitkomst. In een aantal gesprekken wordt toegewerkt naar gezamenlijke oplossingen en krijg je met elkaar grip op een situatie die eerder zo lastig leek. Zodat je weer verder kunt.

Een mediator met een therapeutische achtergrond kan een goede inschatting maken van de haalbaarheid van gestelde doelen en op tijd inzichtelijk maken waarom het lastig is met elkaar tot een oplossing te komen. Dit voorkomt onnodig lange trajecten en bespaart alle betrokkenen veel energie, tijd en geld. Mediation in mijn praktijk is oplossingsgericht en heeft geen juridische basis.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Burn-out (ook preventie), stress & overspanning, levensfase problematiek, angsten, trauma, laag zelfbeeld.

Tarieven

  • Therapie: 125.- per sessie van 60 minuten. 
  • Mediation: het tarief wordt bepaald door het aantal personen dat deelneemt. Altijd in overleg.
  • Coaching: 125.- per 60 minuten exclusief btw.

Vergoedingen
  • Therapie: met een aanvullende pakket kan je een gedeelte declareren bij je zorgverzekeraar. Ga voor meer informatie naar Zorgwijzer.
  • Mediation: wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.
  • Coaching: wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. In veel gevallen hebben werkgevers wel een budget voor coachingstrajecten beschikbaar. Vraag bij jouw werkgever na wat er mogelijk is.

Openingstijden

Maandag 10:00- 17:30
Dinsdag 10:00- 17:30
Woensdag 10:00- 13:00
Donderdag 10:00- 13:00
Vrijdag 10:00- 13:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Therapie Amsterdam-Noord

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Amsterdam-Noord - Lotte

rating
Waardering van 4 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Meer gebracht

Deze paar sessies hier hebben me meer gebracht dan tientallen sessies bij andere therapeuten.

| Zaanstreek | 13 sep 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten