Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Kim | individuele-, gezins-, en relatietherapeut

individuele-, gezins-, en relatietherapeut - Purmerend - Kim
Relatietherapie & Gezinstherapie Purmerend
Wajangstraat 2
1448DP Purmerend
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie & Gezinstherapie Purmerend

Mijn naam is Kim . Ik ben werkzaam als systeemtherapeut en heb jarenlange ervaring in het werken met individuen, gezinnen en echtparen.

Wanneer je het even niet meer weet, je emotioneel in de knoop zit dan kun je bij mij terecht.
Als je relatie een booster nodig heeft of wanneer jullie twijfelen over het voorzetten van jullie relatie dan kunnen we samen onderzoeken wat er nodig is.

Als het niet lekker loopt in jullie gezin, je puber niet meer luistert of je peuter aan het puberen is, dan kan gezinstherapie of opvoedondersteuning helpend zijn. We kijken dan met elkaar naar welke niet werkende patronen er binnen jullie gezin zijn ontstaan en zoeken met elkaar naar verandermogelijkheden. 

Naast mijn werk als systeemtherapeut, werk ik met mijn hond Kyra. Zij is samen met mij opgeleid om kinderen en volwassen op een ervaringsgerichte manier te begeleiden. Dit kan ingezet worden bij allerlei verschillende vraagstukken zoals zelfbeeld, (faal)angst, emotionele problemen etc. De vorm van therapie is prettig wanneer je iets meer van het doen bent, dan van het praten. 

Als laatste bied ik schematherapie. In de schematherapie leer je dieperliggende gevoelens te herkennen en ze op een gezonde manier te uiten.

Voor een vrijblijvend gesprek kun je contact met me opnemen en ben je welkom aan mijn keukentafel!

Kim

Online therapie

Via teams of zoom kan er online therapie geboden worden.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen:
Systeemtherapie (RINO)
Partner-en relatie therapie (RINO)
Narratieve therapie (RINO)
ABFT, hechtingsgerichte systeemtherapie (EFT)
Schematherapie (King nascholing)
Kindercoachopleiding met de hond als co-coach (Pets4Care)
Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (CHE)

Registraties:
NVRG
LVPW
SKJ
RBCZ
AGB: 90112319
Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik heb mij binnen de systeemtherapie gespecialisseerd op het gebied van hechting (hechtingsgerichte systeemtherapie) en het gebied van de partner-en relatietherapie. In de partner-en relatietherapie werk ik vanuit de principes van de Emotionally Focused Therapy (EFT). Deze methode is gericht op de emotie en communicatie tussen jou en je partner. Er wordt gewerkt aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping. 

Daarnaast werk ik veel met "een taal erbij". Een methode waarbij de gebeurtenissen en emoties die je ervaart, visueel worden gemaakt d.m.v. het werken met poppetjes. Door te werken met dit materiaal worden relaties zichtbaar en kun je met afstand kijken naar je eigen situatie. Het is een aanvullend instrument in gespreksvoering.

Verder werk ik met de methode "geweldloos vezet". Een methode die gericht is op aandacht, aanwezigheid, nabijheid en interesse t.o.v. het kind. Bij geweldoos verzet ga je op zoek naar andere manieren van handelen t.o.v. je kind. In plaats vanuit macht te reageren, vanuit kracht te gaan reageren, zonder gebruik van iedere vorm van geweld. De focus wordt verlegd van gehoorzaamheid van het kind naar (ouderlijke)zelfcontrole. Wanneer ouders ver uiteen lopen qua opvoedstijl kan geweldloos verzet helpend zijn. 

Sinds een paar jaar kan ik ook mijn hond Kyra inzetten. Samen hebben wij een opleiding gevolgd waarbij ik heb geleerd hoe zij ondersteunend kan zijn in de therapie. Kyra kan heel divers worden ingezet. Zij kan drempelverlagend werken voor bijvoorbeeld kinderen/ jongeren die niet zo van het praten zijn maar het wel leuk vinden om aan de slag te gaan met de hond. Soms is alleen haar aanwezigheid al stress verlagend. Het kan worden ingezet op concrete problemen zoals een laag zelfbeeld of het vergroten van sociaal vaardigheden. Het is een ervaringsgerichte manier van werken. De hond geeft een directe, eerlijke feedback en is zonder oordeel waardoor dit vaak als veilig wordt ervaren. 

Sinds kort bied ik schematherapie aan. Dit is een intensieve therapie waarbij je patronen leert te herkennen en te veranderen. Je moet hierbij denken dat je in de eerste fase zo'n 1 x in de week therapie volgt. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en je doen samen met jou onderzocht. Je gaat langzamerhand leren wat je behoeften zijn en gaat leren om hier op een gezondere manier mee om te gaan. 


De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Relatieproblemen
Gezinsproblemen
ADHD en Autisme 
Emotionele problematiek
(Faal)angst en zelfbeeld

Tarieven

Intake
Het intake gesprek is gratis en vrijblijvend.

Individuele therapie
Individuele systeemtherapie, hond- ondersteunende therapie VIDA (weerbaarheidstraining) en schematherapie:
60 minuten €80
90 minuten €100

Partner- en relatietherapie
60 minuten €100
90 minuten €120

Systeemtherapie (gezinstherapie)
60 minuten €100
90 minuten €120

Reistijd
Bij een consult aan huis wordt de reistijd doorberekend.

Annuleren
Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren geannuleerd te worden. Bij niet tijdig annuleren wordt het volledige tarief in rekening gebracht.

Vergoeding door de zorgverzekeraar
Ik ben aangesloten bij de LVPW. Op de site www.lvpw.nl kunt u kijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de aangesloten verzekeraars.

Openingstijden

Maandag avond
Dinsdag avond
Woensdag de hele dag
Donderdag de hele dag
Vrijdag avond
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten