Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Irene | Integratief counselor (register therapeut RBCZ)

Integratief-counselor-(register-therapeut-RBCZ)-Bakkum
Counseling Bakkum - Castricum
Oude Parklaan 111
1901 ZP Bakkum
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCounseling Bakkum - Castricum

Cliënten komen bij mij voor counseling met klachten als aanhoudende stress, een gevoel van ongelukkig zijn, niet optimaal kunnen functioneren, gevoelens van onzekerheid of faalangstigheid.

Ook vragen over het nut van het eigen bestaan en doelen in het leven kunnen worden uitgediept.

Integratieve counseling werkt volgens de nieuwste inzichten en is een krachtige manier om meer grip te krijgen op jezelf en betekenisvolle verandering te brengen in je leven.

In mijn praktijk begeleid ik mensen die willen veranderen maar nog niet precies weten hoe. Bijvoorbeeld bij stress klachten en burn-out preventie, dilemma’s, onrust of angst gevoelens, verlies en rouw, bij problemen in de samenwerking op het werk of bij een verstoorde werk-privé balans. 


Als wij gaan samenwerken begeleid ik jouw persoonlijke veranderingsproces, zodat jij weer grip en regie ervaart in jouw leven. Het traject wordt op maat ontworpen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Tijdens de sessies krijg je niet alleen meer inzicht in jouw vraagstuk of ontwikkelwens, maar werk je toe naar bewustwording, aanvaarding en verandering door middel van gesprekstherapie en verschillende oefeningen. 


Vanuit rust en empathie zet ik mijn deskundigheid en betrokkenheid in. Ik gun mijn cliënten een zo snel mogelijke afronding van het traject. Dus met coaching als het kan, counseling indien nodig en ook kan ik technieken inzetten uit de psychotherapie wanneer dat als eerste moet gebeuren voordat jij weer verder kan. 

Mijn missie is het vergroten van levensgeluk, vanuit de visie dat iedereen beschikt over het vermogen om te veranderen. Mensen zonder omwegen stimuleren duurzame verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen groei, als professional en als mens. Daar word ik gelukkig van.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Irene

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • HBO Integratieve MasterTherapeut ECP, Nederlandse Academie voor Psychotherapie (i.o.)
 • EMDR-I, Nederlandse Academie voor Psychotherapie (2022) 
 • HBO Integratieve Counselor, Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (2020)
 • Psychosociale en medische basiskennis (PSBK), Nederlandse Academie voor Psychotherapie (2020)
 • Beroepscoach, Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (2017)
 • Jobcoach, Elan training te Ulvenhout (2008)
 • HBO Personeel & Arbeid, Hanzehogeschool Groningen (2000)

 • Begeleider en behandelaar Irene Klein Link staat ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut RBCZ® licentienummer: 220074R
 • Beroepsorganisatie NFG registratienummer: 9480
 • AGB-code praktijk: 90070872
 • AGB-code psychosociaal zorgverlener: 90112158
 • Prestatiecode counseling: 24504 


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn werkwijze is integratief. Alle bewezen werkzame factoren uit alle verschillende therapieën worden geïntegreerd, evenals de verschillende onderdelen van de persoonlijkheid in de mens. Een belangrijk uitgangspunt is dat ieder mens een unieke eenheid is van denken, voelen en doen, op bewust en onbewust niveau, met een eigen verleden, heden, toekomst en met een eigen emotioneel, lichamelijk, spiritueel of existentieel welzijn. 

Mijn doel is jou te stimuleren zelf met creatieve oplossingen en nieuwe gedragingen te komen. Anders omgaan met eigen gevoelens, gedachten en emoties. De verandering dient zinvol te zijn in jouw bestaan en alleen jij kunt dat bepalen. We maken samen afspraken over wat voor jou het beste werkt. Vaak zijn 7 tot 15 sessies voldoende voor blijvend resultaat. Het kan ook dat je al na een paar sessies zelf verder kunt, dat bepaal jij en weet je zelf het beste.

Mensen waarderen mijn begeleiding omdat ik echt luister, zonder oordeel en verdiepende vragen stel die verder helpen. Cliënten kunnen in een veilige omgeving reflecteren op zichzelf en durven daardoor hun eigen kwetsbaarheid te erkennen. Daarbij heb ik een nuchtere kijk op zaken en houd ik van humor.

Ik vertrouw er volledig op dat jijzelf het beste weet wat voor jou het beste werkt, jij bent de deskundige ten aanzien van jouw vraag. Ook al denk jij het nu nog helemaal niet te weten. Ik zorg er tijdens onze sessies voor dat jij jouw proces doorloopt, zodat jij zo snel mogelijk gaat doen wat nodig is om jouw doel te bereiken. Ik stuur dan ook aan op het duurzaam nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen geluk.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • het even niet meer weten, vastgelopen in je hoofd
 • persoonlijke ontwikkeling, professioneel én privé
 • betere balans, meer ontspannen en meer genieten
 • gevoelens van doelloosheid, stress en weining levenslust
 • innerlijk conflict, belemmeringen om te doen wat je echt wilt

Tarieven

 • eerste sessie is gratis én vrijblijvend
 • €85,00 per sessie (vrijgesteld van BTW)

Gedeeltelijke vergoeding voor individuele counseling is vaak mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kijk hiervoor in de voorwaarden van jouw ziektekostenverzekering of zie de website van zorgwijzer of NFG.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 08:30 - 13:00
Donderdag 13:00 - 21:00
Vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag 08:30 - 13:00
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Counseling Bakkum - Castricum

Hieronder staan een aantal reviews over Counseling Bakkum - Castricum - Irene

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb veel inzichten gekregen

Ik heb veel inzichten gekregen in wat mij drijft en wat de kern is van de 'problemen' die ik ervaar. Nu ben ik beter in staat om te bedenken wat ik wil, dit uit te spreken, en mijn ruimte in te durven nemen. Daardoor voel ik mij ook zelfverzekerder in conflictsituaties en is mijn doel geworden om relaties te versterken i.p.v. als winnaar uit een conflict te komen. Irene weet precies de juiste vragen te stellen waardoor je zelf tot antwoorden en inzichten komt. De sessies waren diepgaand en ik voelde mij serieus genomen en gesteund. Ik kon mijn gedachten uiten in een veilige en prettige omgeving. Met name het uitpluizen van een angst, gevoel of een gedachte om zo tot de kern te komen van wat mij drijft. Door die kern vervolgens ter sprake te stellen, leken mijn angsten opeens minder gegrond en durf ik nu andere beslissingen te maken.

| HEILOO | 6 sep 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een nieuw soort vertrouwen gevonden

Toen ik bij Irene aanklopte was ik op zoek naar de juiste weg in mijn leven. Er moest iets veranderen, maar ik wist niet precies wat. Tijdens de sessies met Irene heb ik aan de hand van een aantal praktische oefeningen en visualisaties een nieuw soort vertrouwen gevonden waar ik mee verder kan. Het is een vertrouwen in hoe het leven zich ontvouwt. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik mijn vaste baan heb opgezegd en vol vertrouwen mijn eigen bedrijf ben gestart.


| CASTRICUM | 18 aug 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten