Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Josien | traumatherapeut

traumatherapeut  - Hamont-Achel - Josien
Therapie Hamont-Achel
De Leonaerdtslaan 2
3930 Hamont-Achel


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Hamont-Achel


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Let op: ik moet momenteel een wachtlijst hanteren voor start van therapie, deze is ongeveer 6 weken!

Mijn naam is Josien. 

Ik wil iedereen welkom heten in mijn praktijk, ongeacht je achtergrond.

Ik ben gespecialiseerd in werken met trauma en hechting, maar aarzel niet als je met andere klachten kampt (zoals: angsten, depressie of spanningsklachten) of als je niet zeker weet of je wel getraumatiseerd bent. 

Ik wil je als mens ontmoeten en kijken wat ik voor jou kan betekenen. Ik zal dan ook geen officiële diagnoses gaan stellen. Wel kijk ik samen met jou naar hoe je op dit punt in je leven bent beland en wat daar een mogelijk rol in heeft gespeeld. Als ik denk dat ik niet de juiste persoon ben om je verder te helpen zal ik dat ook eerlijk aangeven en met je verder kijken waar je wel terecht kan. Twijfel je dus of ik je met iets verder kan helpen, neem dan vooral even contact met me op per mail, dan kunnen we er samen naar kijken. 

Omdat ik me veel op trauma heb gericht gebruik ik diverse technieken die goed werken bij trauma en hechtingsproblemen. Ik werk hierin met name met de polyvagaal theorie, om je klachten te begrijpen en jou ook te helpen jezelf te begrijpen. Het biedt een helend framework en helpt jou om je weer meer in verbinding en veilig te gaan voelen in contact met jezelf en anderen.

 

EMDR

EMDR kan zon hulpmiddel zijn waarmee we de traumatische herinneringen proberen een rustigere plek te geven. Dit kunnen we ook doen met behulp van hypnotische technieken of imaginatie-oefeningen.

Samen zullen we kijken wat voor jou de beste manier is om jezelf weer terug te vinden en prettig(er) te voelen.Safe and sound protocol

Naast de reguliere technieken ben ik ook gecertificeerd SSP (safe and sound protocol) aanbieder.

Het safe and soundprotocol is ontwikkeld in Amerika door Stephen Porges. Om te begrijpen wat SSP voor je kan doen moet je eerst in het kort iets weten over de polyvagaal theorie.

De polyvagaal theorie veronderstelt dat er 3 delen van het autonome zenuwstelsel zijn die onze reactie bepalen op onder andere (acute) stress. Er is een deel/staat waarin je je veilig en verbonden voelt. Op dat moment ervaar je weinig tot geen spanning of stress en zul je je over het algemeen vrij flexibel door het leven bewegen.

Wanneer ons autonome zenuwstelsel gevaar detecteert kan het echter ook in een overlevingsdeel/staat schieten wat verantwoordelijk is voor de vecht/vluchtrespons. Je voelt dit door een hyperalertheid, angst, onrust, hoge spierspanning, hogere hartslag en bijvoorbeeld toenemend piekeren.

Hier horen gedachten bij als: ik ben slecht, ik vind de wereld onvriendelijk/beangstigend, wat ben ik boos. Het oudste overlevingsdeel is de freezerespons. Vanuit de freeze voel je juist weinig. Je kunt het vergelijken met een dier dat zich dood houdt voor zijn prooi.

Mensen die deze staat vaak ervaren hebben vaak weinig tot geen emoties, voelen zich lusteloos, depressief, (levens)moe of dissociëren. Er horen gedachten bij als: ik ben onzichtbaar, eenzaam, verloren, ik ben geen liefde waard.

Het Safe and Sound Protocol  probeert toegang te krijgen tot het autonome zenuwstelsel via het middenoor, dit gebeurt door het luisteren naar gefilterde muziek die helpt bij het vinden van de veilige, verbonden staat van ons autonome zenuwstelsel.

Het helpt ons om onszelf beter te leren reguleren en ons vaker in veilige verbinding met onszelf en anderen te kunnen voelen. Het is een wonderlijk krachtig middel, om vanuit je lichaam in de basis veiligheid en ontspanning te gaan ervaren, in plaats van er alleen over na te denken en via gesprekken hetzelfde proberen te bereiken.

Je luister 5 keer 1 uur, of 10 keer een ½ uur onder begeleiding naar deze speciaal gefilterde muziek en je leert jou eigen autonome zenuwstelsel in die uren beter kennen. Er zijn tal van voordelen gevonden bij onderzoeken naar de inzet van SSP. SSP verbetert je emotie en stemmingsregulatie, maakt dat je je makkelijker verbindt en helpt je gedachten beter focussen.


Voordelen van SSP:

  • Een verbetering van je emotie- en stemmingsregulatie

  • Geeft vermindering van stress of burn-outklachten

  • Verbetering van onder andere de informatieverwerking en sociale interactie bij autisme, AD(H)D

  • Vermindering van hypersensitiviteit, uitstelgedrag en prikkelbaarheid bij autisme, AD(H)D

  • Het heeft een invloed op allerlei klachten zoals: chronische pijn, depressie, moeite met focussen, chronisch vermoeidheidssyndroom [CVS], hypersensitiviteit van je zintuigen en spijsverteringsklachten

  • Verbetering bij een gehoorverwerkingsstoornis bijvoorbeeld voor vermindering van overgevoeligheid voor geluiden zoals misofonie.

  • (onbegrepen) keelklachten veranderen door de inzet van SSP.

 

 Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Josien

Online therapie

Er is de mogelijkheid om online gesprekken te voeren. Hierbij komen dezelfde onderwerpen naar voren als hierboven omschreven, maar hoef je je niet naar de praktijk te verplaatsen. Deze gesprekken kunnen via Zoom of Microsoft Teams vorm krijgen. Wens je een online gesprek omdat je je niet kunt of wil verplaatsen? Hou er dan rekening mee dat je voor jou in een rustige, comfortabele omgeving bevindt waarin je niet teveel wordt afgeleid.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Studies:
Sociale studies (bachelor)
Levenslooppsychologie (master)

Trainingen:
EMDR 
Safe and Sound Protocol
Vergevingscoach

Hoewel de opleidingen en ervaringen in het werkveld me een gedegen achtergrond bieden vanwaar uit ik werk, is het voor mij nog belangrijker om een echte verbinding te maken met de persoon tegenover me. 

Ik heb zelf diverse malen therapeutische hulp gezocht vanwege pijnlijke ervaringen. Dit heeft me meer gevormd tot wie ik ben dan de opleiding erachter. Het heeft ervoor gezorgd dat ik van binnenuit kan zien en voelen waar de pijn ligt bij jou. Maar ik kan daarnaast ook je lichte, mooie kanten zien, en samen met jou een proces vorm geven dat jou helpt om weer dichter bij jezelf te komen, emoties te verwerken en heelheid in jezelf te vinden. Ik vind dit proces begeleiden elke keer weer een geschenk en het is zo mooi om mensen steeds meer op te zien bloeien.

Specialisaties

Specialisaties

Ik heb ruime ervaring met werken met (complex) trauma en hechtingstrauma, en dissociatieve stoornissen. Het aantal sessies zal vaak afhangen van de ernst en de duur van de klachten. We kunnen hier in een eerste sessie samen meer duidelijkheid over krijgen.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Ik werk het meest met traumagerelateerde klachten. Moeilijk verbinding kunnen maken met jezelf en je gevoelens en/of anderen, een laag zelfbeeld of onzekerheid, angst(en) en wantrouwen, het ervaren van overspoelende emoties of sombere gevoelens.

Tarieven

Ik hanteer een tarief van 70,- per sessie, de gemiddelde duur van een sessie is 50-55 minuten. 
Reken bij SSP op een investering van 7,5 tot 10 uur.
Er is geen vergoeding of terugbetaling vanuit de mutualiteit voorzien.

Openingstijden

Maandag elders werkzaam
Dinsdag elders werkzaam
Woensdag 09:00-12:00
Donderdag 09:00-16:00
Vrijdag elders werkzaam
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging


Reviews Therapie Hamont-Achel

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Hamont-Achel - Josien

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zou haar absoluut aanbevelen

Josien is een hele rustige en deskundige vrouw.
Ze stelde me heel erg op mijn gemak waardoor het emdr-traject sneller ging dan ik verwacht had.
Ze luisterde echt naar me en was oprecht geïnteresseerd.


Ik stond nogal sceptisch tegenover emdr maar ik moet eerlijk zeggen dat het echt een goed effect heeft gehad waardoor het leven voor mij nu een stuk aangenamer is.


Ik zou haar absoluut aanbevelen!


| Hamont-Achel | 8 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een hele lieve en begripvolle psychologe

Josien is echt een hele lieve en begripvolle psychologe die me uit een diepe dal heeft kunnen krijgen dmv emdr en fijne hulpgevende gesprekken en goede raad bij zelfmedicatie. Kortom een echte aanrader als je echt goed geholpen wilt worden.

| Peer | 8 jul 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Super vriendelijk!

Super vriendelijk!
Neemt de tijd en werkt aan de behoeftes die je nodig hebt, begrip vol in omstandigheden.

Zeker een aanrader!

| Achel | 22 sep 2022
Vond je dit een nuttige review?
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten