Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ruth | Stresscounselor, Vitaliteitscoach, Hormooncoach

Stresscounselor, Vitaliteitscoach, Hormooncoach - Overveen - Ruth
Counselling & Coaching Overveen
Julianalaan 91
2051 JN Overveen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCounselling & Coaching Overveen - Bloemendaal - Haarlem

Counselor Ruth, persoonlijke counseling en coaching op het gebied van stressmanagement, vitaliteit en hormoonbalans. Missie: vrouwen leren weer écht goed voor zichzelf te zorgen, zodat het ze lukt weer gezonder te gaan leven en weer die energieke en stralende vrouw worden, zonder al die vervelende lichamelijke en emotionele klachten.

***

Je komt over als een vlotte, leuke vrouw. Je hebt een goed betaalde baan, een prachtig ingericht huis, veel sociale contacten, lieve man en kinderen. De werkelijkheid is helaas anders. Diep vanbinnen ben je helemaal niet blij met jezelf en is je energie ver te zoeken. Je bent vermoeid, hebt een kort lontje, je krijgt steeds meer vage klachten. Je zou zo graag beter voor jezelf willen zorgen, maar je weet echt niet meer waar je moet beginnen en waar je de energie vandaan moet halen.


Herken je dit?

 

 • Je vriendin is van plan een groot verjaardagsfeest te gaan geven en polst je wanneer je kan. Want natuurlijk moet jij er ook bij zijn. Je reageert quasi enthousiast, maar het zweet breekt je uit. Eigenlijk heb je daar helemaal geen energie voor. Een beetje vrolijk en gezellig doen, terwijl je je op dit moment helemaal niet zo voelt. En dan moet je natuurlijk ook nog een beetje leuk voor de dag komen, anders pas je niet in het plaatje. Masker op en gaan, want als ze de ‘real you’ zien, dan rennen ze gillend weg. Kan je ze ook niet echt kwalijk nemen....

 

 • Je betrapt jezelf erop dat het alweer bijna lunchtijd is en dat je nog helemaal niets hebt gegeten. De kinderen hebben een gezond ontbijt achter hun kiezen en zijn op tijd op school afgeleverd, jij bent doorgesjeesd naar je werk en meteen in allerlei afspraken beland en bent voor het gemak even vergeten dat je zelf ook wat moet eten voor een beetje energie. Zo suf; je weet dondersgoed dat het belangrijk is goed voor jezelf te zorgen. Waarom doe je dat dan niet?, geef je jezelf op je kop.

 

 • Je man trekt de deur achter zich dicht en stapt op zijn racefiets. Even lekker bewegen en zijn hoofd leeg maken. En jij beseft dat je stiekem enorm jaloers bent. Dat wil jij ook! Maar er wacht nog een overvol aanrecht met vuile vaat, een berg was die nog moet worden gevouwen en een vriendin die moet worden teruggebeld. Je weet dat sporten goed voor je zou zijn, maar waarom lukt het je dan niet om daar prioriteit aan te geven en de boel gewoon even de boel te laten? Zo slap van jezelf!

 

 • Je hebt steeds meer last van allerlei vage klachten. Eczeem, obstipatie, moodswings, een uitblijvende menstruatie (o nee hè, toch niet al de overgang?). Daarnaast heb je langzaam steeds meer vet op je buik en heupen verzameld en krijg je dit er met geen mogelijkheid af. Als je in de spiegel kijkt, word je ongelukkig van wat je ziet. Waar is die stralende en energieke vrouw gebleven? Je zou het je man niet kwalijk kunnen nemen, dat hij de huidige jou ook niet zo’n geslaagde versie vindt. Temeer omdat je echt wel weet dat de bal bij jou ligt; jij zou beter voor jezelf kunnen zorgen.

 

 • Je hebt steeds vaker confrontaties met je man en kinderen. Ze leven hun eigen leven, laten alles rondslingeren wat maar los en vast zit en jij bent steeds opnieuw degene die alles aan het opruimen is en probeert het gezin in zijn geheel te laten functioneren. Je hebt het idee dat ze helemaal niet zien, wat je allemaal voor ze doet en dat maakt je woedend. Het geeft jouw een gevoel van disrespect en dat neem je de hele dag met je mee. En vervolgens voel je jezelf waardeloos dat je er zo’n punt van maakt en het niet gewoon van je af kan laten glijden.

 

 

Hoe zou het voor je zijn als?

 

 • Je oprecht uitkijkt naar een leuk feestje en er vol energie en zelfvertrouwen van kunt genieten? 
 • Goed voor jezelf zorgen gewoon onderdeel is van jouw dag, zonder dat je daar bewust bij stil hoeft te staan. 
 • Je jezelf die 2 uurtjes sporten per week enorm gunt. En dat je daar dan ook nog eens enorm naar uitkijkt en van geniet
 • Je geen last meer hebt van allerlei lichamelijke en emotionele klachten. Als je weer gelukkig wordt van je spiegelbeeld en dat je je realiseert dat je man in zijn handjes mag knijpen met jou.
 • Je steeds makkelijker je schouders op kan halen over dingen die er niet écht toe doen en je energie niet meer verspilt aan ruzie maken en boos zijn.

 

Dit is mogelijk wanneer je het traject ‘Eindelijk écht zorgen voor jezelf’

 

Aan het einde van het traject...

 

 • Bruis jij weer van de energie. Als er een uitnodiging voor een feestje komt, dan reageer je oprecht enthousiast en kijk je er naar uit om met iedereen te kletsen en er een gezellige avond van te maken. Je bent zelfverzekerd, bent niet meer bezig je af te vragen of anderen je wel leuk genoeg vinden en daardoor ben jij weer die stralende en energieke vrouw!

 

 • Staat jouw ochtend niet meer alleen in het teken van rennen en sjezen, maar ontbijt jij gezellig samen met je kinderen. Je gunt jezelf, naast je kinderen, nu ook die energieke start van de dag en dat geeft je een enorm trots en dankbaar gevoel.

 

 • Kost het je geen enkele moeite meer om wekelijks sportmomenten voor jezelf in te plannen. Je merkt inmiddels dat je je er zoveel sterker en fitter door voelt en je geniet oprecht van deze tijd volledig voor jezelf.

 

 • Heb je geen last meer van al die lichamelijke en emotionele klachten. Je bent weer oprecht blij met jezelf en weet exact wat jij nodig hebt om je zo top te blijven voelen.

 

 • Maak jij je niet meer continu druk om allerlei kleine dingen en verpesten ze al helemaal niet meer je dag. Het lukt je steeds makkelijker je schouders op te halen en je staat weer positief in het leven. Je bent weer de echte, leuke versie van jezelf (en reken maar dat je man dat ook ziet!)


12 weken 1-op-1 traject ‘Eindelijk écht zorgen voor jezelf’’

 

Jouw investering is € 699,- of 2 deelbetalingen van € 369,- 

 

Daarvoor krijg je:

 • Uitgebreid intake gesprek (120 minuten, live)
 • Persoonlijk behandelplan met adviezen op het gebied van stress, voeding, beweging, ontspanning, slaap en suppletie
 • Wekelijks telefonisch contact (15-30 minuten)
 • Consult na 6 weken om voortgang te bespreken (30 minuten, live of online)
 • Eindevaluatie na 12 weken (30 minuten, live of online)


***


Over mij


Natuurlijk wilde ik goed voor mezelf zorgen, maar het lukte niet

 

Ik zorgde niet goed voor mezelf. Ik zag heus wel in, dat het niet oké was dat ik dat paracetamolletje nodig had om overeind te blijven. En dat het niet normaal was dat ik steeds opnieuw mijn sociale afspraken met vriendinnen af moest zeggen, omdat ik geen energie had. En dat het al helemaal niet slim was om steeds opnieuw mijn sportafspraak te verzetten. 

 

En toch deed ik het. 

 

Ik wist het altijd weer goed te praten. Hield mezelf voor dat het maar tijdelijk was. Dat ik het straks echt anders zou gaan doen. Want ik wílde wel net zo goed voor mij zorgen als voor mijn kind, het lukte me alleen niet.

Terwijl ik op feestjes en op mijn werk als tandarts net deed alsof ik mijn oude leuke zelf nog was, vervloekte ik mezelf. Vond ik mezelf steeds minder leuk en aantrekkelijk. Was ik ongelooflijk verdrietig dat ik niet wat beter voor mezelf kon zorgen, wat liever voor mezelf kon zijn. Dit werd een soort neerwaartse spiraal en uiteindelijk kreeg ik van de huisarts de diagnose burn-out. 

 

Ik belandde in een diepe, donkere put waar ik zo snel mogelijk uit wilde en nooit meer wilde terugkomen. Ik ging aan de slag met een psycholoog en vitaliteitscoach en leerde mezelf en mijn gezondheid meer op 1 te zetten. 

En dat hielp. Het lukte mij steeds beter om met stress om te gaan, ik leerde gezonder eten en bewegen kreeg weer prioriteit. Eindelijk voelde ik me weer energiek en keek ik in de spiegel naar een bruisende, frisse vrouw. Eindelijk vond ik mezelf weer leuk en gunde ik het mezelf goed voor mij te zorgen.

 

 

Hoe is het nu?

 

Vandaag de dag bruis ik van de energie. Ik vind mezelf weer leuk, voel me gezond, en ik zie mijn vriendinnen weer regelmatig. 

Ik geniet volop van mijn baan: ik gooide het roer om en begon mijn eigen praktijk als vitaliteitscoach, die inmiddels loopt als een tierelier omdat ik met volle energie kan bouwen aan mijn praktijk. Thuis ben ik weer de leuke moeder en partner die ik wil zijn – ik snap dat mijn man en kinderen me graag willen houden :) en ik geef ze volledig gelijk. Ik geef mezelf weer prioriteit en zorg goed voor mezelf. En dat voelt heerlijk!

 

 

Wat je over mij moet weten

 

Ik heb ballen. Ik had het lef om mijn zekere en goedbetaalde baan als tandarts op te geven, hoe goed ik er ook in was. En daar heb ik tot op heden geen seconde spijt van gehad. Dat lef (en mijn medische kennis en ervaring) gebruik ik ook voor mijn cliënten: alles voor de beste behandeling!

 

 

Mijn visie

 

Kies je ervoor om weer goed voor jezelf te zorgen, dan zul je moeten werken aan jouw hele pakket: je mentale gezondheid en je fysieke gezondheid. Je volledig storten op gezond eten is in mijn ogen zinloos, als je een berg stress hebt. Daar zul je dan ook echt mee aan de slag moeten. En andersom: als je een stressvol leven leidt en je besluit met mij aan je mentale gezondheid te werken, moet je niet allerlei ongezonde troep in je mond blijven stoppen. Dan is de kans op een gezonde jij een stuk kleiner. The whole package dus. 

 

***

Wil je graag meer weten? Neem dan contact met me op.
Ik plan altijd eerst een gratis sessie van 30 minuten (telefonisch of online) om je klachten en hulpvraag te bespreken en te bekijken of ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen.
 
Vriendelijke groet,
Ruth

Online therapie

Ik bied online therapie aan via Zoom.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

* 2000-2005 WO Tandheelkunde - Vrije Universiteit van Amsterdam
* 2018 8 weekse Mindfulness (MBSR) training
* 2018-2019 HBO Stresscounselor - Sonnevelt
* 2019-2020 HBO Gelukscoach - Sonnevelt
* 2018-2021 HBO Vitaliteitscoach - Sonnevelt
* 2021 HBO Trainer Hormoonfactor - Sonnevelt

* Lid van beroepsvereniging CAT vergoedbaar - registratienummer CM2661-01-10-19 - vakgroep Psychosociale zorg

* AGB-code Zorgverlener
: 90107752
* AGB-code Praktijk: 90066843

 
Vertrouwelijkheid en ethische code

Vanzelfsprekend neem ik met jou als mijn cliënt de hoogste mate van vertrouwelijkheid in acht.
Ik onderschrijf en verbind mij aan de Ethische Code van Sonnevelt, aan de CAT-morele beroepscode en de GAT-beroepscodeRegistraties

Specialisaties

Specialisaties

Als Stresscounselor, Vitaliteitscoach en Hormooncoach begeleid ik jou naar een gezonde manier van leven, zowel op fysiek als mentaal vlak. Ik leer jou hoe je weer écht goed voor jezelf kan zorgen. Zowel op het gebied van stress en ontspanning, als op het gebied van voeding, beweging, slaap en suppletie. Ik leer jou jezelf weer prioriteit te geven, want pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je het beste van jezelf geven!

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Vermoeidheidsklachten
Stressgerelateerde klachten
Huidproblemen als rosacea en acné
PMS- en overgangsklachten
Darmklachten als een opgeblazen gevoel of obstipatieklachten
Niet kunnen afvallen

Tarieven

12 weken 1-op-1 traject ‘Eindelijk écht zorgen voor jezelf’’

 

Jouw investering is € 699,- of 2 deelbetalingen van € 369,- 

 

Daarvoor krijg je:

 

 • Uitgebreid intake gesprek (120 minuten, live)
 • Persoonlijk behandelplan met adviezen op het gebied van stress, voeding, beweging, ontspanning, slaap en suppletie
 • Wekelijks telefonisch contact (15-30 minuten)
 • Consult na 6 weken om voortgang te bespreken (30 minuten, live of online)
 • Eindevaluatie na 12 weken (30 minuten, live of online)

 

 

Vanaf 23 oktober 2019 ben ik aangesloten bij beroepsvereniging CAT-vergoedbaar als vergoedbare CAT therapeut. Daarmee vergoeden sommige zorgverzekeraars counseling (prestatiecode 24506 *) en coaching (prestatiecode 24505**) vanuit een aanvullend pakket.

 

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen.* Counseling – prestatiecode 24506. Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij: -het oplossen of hanteren van problemen, – het vinden van antwoorden op vragen – het benutten van ongebruikte mogelijkheden – het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

** Coaching – prestatiecode 24505. Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. Indien er sprake is van kinder coaching behandelt de therapeut in kwestie ook kinderen door deze te coachen.

Openingstijden

Maandag 09:00-17:00
Dinsdag 09:00-17:00
Woensdag 09:00-12:00
Donderdag 09:00-17:00
Vrijdag 09:00-12:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Counselling & Coaching Overveen

Hieronder staan een aantal reviews over Counselling & Coaching Overveen - Ruth

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bijzonder prettige ervaring

Bijzonder prettige ervaring, zeer leerzaam.
Zij helpt mij de vreugde in het leven terug te vinden.
Ben inmiddels ‘ in onderhoud’ bij haar (minder frequente bezoeken).

| Zandvoort | 1 okt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een ongelooflijke aanrader

Ik heb de begeleiding van Ruth als heel erg prettig ervaren.

Ik ben enorm gegroeid en het heeft me echt gegeven wat ik zocht en nodig had. Zelfs nog meer, want ik heb meer inzicht in mezelf gekregen dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Ik ben meer mezelf; blij, vrolijk en fitter. Maar ook bewuster van wat ik voel, wil en nodig heb.

De begeleiding van Ruth is echt een ongelooflijke aanrader!

| Spaarndam | 21 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne, professionele coach

Fijne, professionele coach, die mij inzichten heeft gegeven in onderwerpen als identiteit, kernwaardes en -kwaliteiten, familiebanden, persoonlijke waardes en passies.

Met op alle onderwerpen praktische tips, tips voor boeken en zaken om verder over na te denken.

Verhelderend en verbanden leren inzien, wat een opgeruimder en lichter gevoel over het verleden geeft en duidelijkere richting aan heden geeft. Rustig, kalm en niet te zweverig.

Absolute aanrader.

| Haarlem | 10 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het voelde meteen vertrouwd

Een half jaar geleden kwam ik bij Ruth terecht vanwege toenemende stress op werkgebied en het gevoel dat ik niet wist welke keuzes het beste voor mij waren.

Het voelde meteen vertrouwd, waardoor je je verhaal durft te vertellen. Het toevallige was dat Ruth zelf ook een tandheelkundige achtergrond had, waardoor het makkelijker praten was (qua jargon).

In de afgelopen maanden heb ik veel handvatten gekregen om de problemen te kunnen zien en er ook wat mee te kunnen doen, waardoor ik in mijn dagelijkse leven veel vooruitgang heb geboekt.

Ik zou het echt aanraden als je twijfelt of je nog wel gelukkig bent met de balans tussen werk en privé en of je niet teveel stress ervaart.

| Heemstede | 3 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten