Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Chris Tanis | Gestalt / Systemisch therapeut - coach

Gestalt / Systemisch therapeut - coach - Hoofddorp - Chris Tanis
Therapie Hoofddorp
Hoofdweg Oostzijde 640
2132 MK Hoofddorp
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Hoofddorp

Gestalttherapie Hoofddorp

Als je googled dan vindt je allerlei informatie over je klachten en kun je aan allerlei zelfhulp programma’s meedoen, die simpele oplossingen lijken te bieden. Soms geeft het tijdelijk wat verlichting, maar over het algemeen is het heel lastig om jezelf te veranderen zonder hulp van buiten. Het pijnlijke is ook nog eens dat hoe harder je je best doet, des te hardnekkiger de problemen zich voor lijken te doen.

Welke dynamiek zie ik zoal bij clienten? 

Het is dan vaak een rollercoaster van emoties en gevoelens. Geloof en hoop wissel je af met moedeloosheid en hulpeloosheid na de zoveelste teleurstelling.  Soms moet je omgeving het ontgelden. Niets is goed wat ze doen, ze begrijpen je toch niet. Extra pijnlijk is het als ze je allerlei tips geven en aanmoedigen positief te blijven, terwijl je dat juist niet kan. Dan ervaar je juist extra druk  en wordt het nog lastiger om verder te komen.


Je houdt je zelf staande door te wijzen op de moeilijke omstandigheden. Corona, het is nu eenmaal zo, ik kan er niets aan veranderen, ik heb ook altijd pech. Je voelt je soort van gevangen en durft steeds minder risico te nemen. Of je neemt juist onverantwoorde risico's. Allerlei verslavingen liggen op de loer om enigszins te ontsnappen uit je benarde positie. Het is lastig om relaties aan te gaan of relaties te verdiepen. Bang om gekwetst te worden of anderen te kwetsen of tot last te zijn.


Leiderschap

Dit zijn zo enkele van de dynamieken die ik tegenkom in mijn praktijk. Soms lijken de problemen ook tegelijk te komen en loop je vast zowel privé als op je werk. Je weet niet meer goed wie je bent, waar je voor staat en wat je wil.   


Hoe zou het voor je zijn om gezonde spanning te ervaren in plaats van een hoge druk? Spontaner te leven in plaats van je terug te trekken in een hoekje?  Zelf te zorgen voor bevredigende relaties en je vrijer en lichter te voelen?   


De meeste mensen zijn constant bezig met zichzelf te analyseren, met uitpluizen hoe het zit, waarom ze dit wel of niet doen. De oplossing zoeken voor het probleem, alsof er een geheime formule bestaat. De werkelijkheid is echter veel complexer dan wat wij zelf kunnen beschouwen.


Het vraagt om een andere zienswijze, een ander besef of inzicht om de leiding over je leven terug te krijgen. Naar mijn mening gaat het meer om oude ervaringen te verwerken en nieuwe positieve ervaringen op te doen. Dat je zelf de regie weer leert te nemen en je vertrouwen groeit. Dat je keuzes maakt en je jezelf ontwikkelt. Dat je minder bezig bent met wat een ander van je vindt en je je autonomer voelt.


Gestalt en systemisch therapeut / coach

Dit zijn zo enkele behoeften, wensen en verlangens waarmee ik graag met je aan de slag ga. Dat kan individueel zijn, maar ook met je relatie of je gezin.


Er kunnen issues zijn zoals buiten proportionele boosheid of woede, erg in het hoofd zitten, onverschillig zijn, geen gevoelsleven ervaren. Of je hebt het idee niet uit de verf te komen op het werk of thuis, ervaart (faal)angst, bewijsdrang of perfectionisme of zit tegen overspannenheid of een burn-out aan.

In therapie leer je o.a.

 • voor jezelf op te komen en/of je grens te bewaken op een manier die voor jou past,
 • meer vanuit je eigen kracht te leven en uit de slachtoffer rol te stappen,
 • weer richting te krijgen en in beweging te komen
 • gevoelige onderwerpen met je partner of gezin of op een bevredigende wijze te bespreken, zodat problemen werkelijk opgelost kunnen worden in plaats van verzwegen.

 

Gestalttherapie is een grote inspirator in mijn werk als therapeut. Gestalt therapie wordt ook wel “mindfullness-in-contact” genoemd. Alles is daarbij welkom. Gestalt therapie richt zich op jouw (stille) kracht, op het zichtbaar maken van je gezonde delen in plaats van de aandacht voornamelijk te vestigen op jouw zwakte, op je klacht.

Gestalt Therapie helpt je te aanvaarden wat er is en richt zich op je belevingswereld en onderliggende processen. Je voelt de energie weer stromen en komt in beweging. Je kunt je dingen achter je laten, wijzer geworden van de ervaring, ontwikkelder en meer vervuld.


Ik richt me daarbij op de onderliggende processen en/of gevoelens waardoor er een verandering kan optreden, een nieuwe ontwikkeling. Je weet beter welke behoefte je werkelijk hebt, wat je verlangt en waar je voor staat. Je ervaart dat je weer keuzes krijgt of dat je weer keuzes maakt en (kleine) stappen zet in de goede richting. Ik reik je nieuwe ervaringen aan, zodat je een ander perspectief kunt aannemen.


Wie ben ik?

Ik ben inmiddels 57 jaar, alweer 27 jaar getrouwd en vader van 3 kinderen. In mijn leven heb ik zelf ook voor nodige levensvraagstukken gestaan, zoals ontslag, midlife crisis, carrière switch en relatie twijfels. Gestalt therapie heeft me zelf veel bewuster gemaakt van mijn eigen patronen, ben milder naar mezelf geworden en heeft me richting gegeven.


Ik ben altijd zeer geboeid geweest in wat mij en mensen om me heen beweegt en ons blokkeert. In de 20 jaar dat ik als accountmanager gewerkt heb, ging het mij altijd om waarde toe te voegen en winstgevende relaties te creëren. Als therapeut tracht ik juist betekenisvolle relaties te ontwikkelen met mensen zelf. Mensen, die net als ik indertijd, vastgelopen zijn en weer “back-in-de-game” willen komen. 

Afspraak


Wil je weten of ik je kan helpen of een afspraak maken, neem dan contact met me op. Meestal lukt het wel binnen 2 weken.

Online therapie

Ik bied online therapie aan via Zoom of ander medium.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

- Verdiepingsjaar Gestalt aan het NSG
- 3 jarige Post HBO opleiding tot Ervaringsgerichte Psycho-sociaal Hulpverlener aan het Kempler Instituut
- lid van Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie (NVAGT)
- Psycho Sociale Basis Kennis aan Con Amore
- basis jaar Haptotherapie aan Synergos
- Talentenspel Coach (door Willem Glaudemans ontwikkeld)
- Diverse Leiderschapstrajecten bij Venwoude, centrum voor persoonlijke ontwikkeling.
- 2 jarige Encounter training bij Osho Humaniversity


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

- minderwaardigheidsgevoelens/slachtofferschap
- faalangst 
- perfectionisme
- onzekerheid 
- opkomen voor je zelf en jezelf op constructieve manier leren uiten
- carriere switch / loopbaancoach
- vastlopen op je werk/communicatie problemen met collega's of manager
- gezins/huwelijks problemen
- (manlijk)leiderschap op jouw manier
- zingeving (verlies, depressie, rouw)

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 1. faalangst/bewijsdrang/minderwaardigheidsgevoelens
 2. perfectionisme/onzekerheid
 3. carriere switch/vastlopen op je werk
 4. gezins/huwelijksproblemen (trauma's die je meeneemt van je gezin van herkomst)
 5. zingeving (verlies van baan/relatie/gezondheid, depressie, rouw)

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • English speaking therapy
 • Gestalttherapie
 • Gezinstherapie
 • Jongerentherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Online therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Individuele therapie/coaching Eur 85,- per sessie (1 uur).

Een deel van de kosten van (psychosociale) therapie wordt vergoed vanuit de Aanvullende Zorg verzekering. Check je polis of volg de link.  https://www.de-nfg.nl/vergoedingen.html  voor meer informatie. Je kunt ook even contact met me opnemen bij twijfel.

Als je financiële situatie het momenteel niet toelaat, is een lager tarief van Eur 65,- per sessie zeker bespreekbaar.


Het tarief voor studenten is Eur 65,- per sessie (1 uur).NB: 

 • In het kader van verantwoord en duurzaam ondernemerschap zijn steeds meer werkgevers of uitkerende instanties bereid de kosten voor therapie / coaching te vergoeden. 

 

 • Mensen met eigen bedrijf kunnen de kosten van coaching aftrekken van de belastingen.


Alle tarieven zijn inclusief btw.

In de omgeving van de praktijk kun je gratis parkeren.

Ligging


Reviews Therapie Hoofddorp

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Hoofddorp - Chris Tanis

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Voelt feilloos aan waar de gevoelige onderwerpen vandaan komen

erg fijne ervaringen gehad met Chris. Hij stelt goede vragen, vraagt door en voelt feilloos aan waar de gevoelige onderwerpen vandaan komen. Zou iedereen Chris kunnen aanraden.

| hoofddorp | 30 jan 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankjewel Chris!

Omdat ik zelf was vastgelopen in mijn eigen situatie (verlies van werk en isolatie mede door corona), was ik op zoek naar ondersteuning om zaken weer in beweging te krijgen.
Chris heeft mij daar zeer goed in begeleid door: goed te luisteren, mij een spiegel voor te houden, uit te dagen en wakker te schudden (op een goede manier).
Na een serie van gesprekken ben ik weer in beweging gekomen en kwam ik terug in mijn kracht. Dit heeft mij geholpen uit een isolement te komen en weer nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan die bij mij passen.
Dankjewel Chris!

| Haarlem | 4 jun 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Chris heeft me enorm op weg geholpen!

Ik kwam via via bij Chris terecht nadat ik met overspanningsverschijnselen een stap terug had gedaan op mijn werk. Voordat ik met Chris in contact kwam, was ik vooral op zoek naar een betere werk-privébalans en naar tips om met mijn perfectionisme en verantwoordelijkheidsgevoel om te gaan. Ik zocht de oorzaken van mijn klachten dus op mijn werk. Door mijn gesprekken met Chris realiseerde ik mij al snel dat mijn klachten niet (alleen) werkgerelateerd waren, maar dat ik ook in de privésfeer de neiging had om te ‘pleasen’. Ik had iets veel fundamentelers te leren: luisteren naar mijn gevoel, stilstaan bij mijn eigen behoeften en het gesprek daarover aangaan met mijn omgeving.

Dat leerproces is nog steeds gaande, maar Chris heeft me enorm op weg geholpen! Hij is bovendien een heel fijne gesprekspartner, die ook mijn (vaak onbewuste) non-verbale communicatie heel goed wist te lezen en daarop inspeelde. Ik ging na een gesprek met Chris vrijwel altijd vrolijker naar huis dan ik gekomen was. Een aanrader dus!

| Haarlem | 9 apr 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten