Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Petra | Traumatherapeut

Traumatherapeut - Haarlem - Petra
Traumatherapie Haarlem
Tappersweg 25
2031 ET Haarlem
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTraumatherapie Haarlem

Soms kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Je zit niet lekker in je vel, je loopt vast, hebt weinig energie en weet niet goed welke richting op te gaan.

Ik help je op weg naar jouw eigen kracht. Ik ben opgeleid als lichaamsgericht psychosociaal therapeut en heb mij gespecialiseerd in traumatherapie.

Hierbij maak ik gebruik van lichaamsgerichte therapie, ACT therapie en EMDR. Samen gaan wij op zoek naar waar jij nu behoefte aan hebt, soms is het één van deze drie, soms ook een combinatie. 


Traumaverwerking

Mijn naam is Petra, therapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in traumaverwerking omdat veel van de klachten waar mensen hulp bij zoeken terug zijn te leiden naar onverwerkte gebeurtenissen in hun leven.

Zoals een verkeersongeluk, een pestverleden, psychische problemen binnen het gezin, het verlies van een dierbare, scheiding, verwaarlozing, een heftige ziekenhuisopname, PICS (Post Intensive Care Syndroom) misbruik of geweld. Maar ook ogenschijnlijk minder heftige problemen in het gezin van herkomst of een traumatische bevalling of ziekenhuisopname.
Ook de meervoudige complexe trauma zijn goed te behandelen met EMDR.

Praten over wat je is overkomen helpt, maar vaak verwerk je het gebeuren hierdoor niet. Het blijft in jouw beleving nog steeds actueel.

Met EMDR krijg je de kans de herinneringen, zoals jij het hebt onthouden, opnieuw te verwerken en zonder heftige gevoelens weer op te slaan. Je komt weer tot rust, je slaapt beter en hebt weer vertrouwen.

Daarnaast zet ik ook andere technieken in. Zoals lichaamsgerichte therapie, lichaamsgerichte oefeningen, mindfulness, systemisch werk, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), of ademtechnieken. Therapie is maatwerk, ik zet in wat nodig is.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Petra

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties


Mijn opleidingen:

 • EMDR therapeut - BivT 
 • ACT therapie - BivT
 • Tafelopstellingen - Ned. Academie voor psychotherapie
 • Psychosociale basiskennis
 • Medische basiskennis
 • Holos therapeut - Holos Academie 

 

Ieder jaar school ik mij bij zodat ik op de hoogte ben van de nieuwste technieken en vaardigheden.

 

Ik ben geregistreerd bij:

 • Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland
 • Holos Netwerk
 • RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg - licentienummer: 911421R
 • VBAG is mijn beroepsvereniging - licentienummer: 2090508
 • AGB code: 90017036
 • Zorgverlenersnummer: 90038510
 • Je kunt mij ook vinden in de zorggids van de VGZ


Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Meest behandelde klachten zijn:

 • Herbelevingen - ook in de vorm van nachtmerries

 • Altijd onder spanning lijken te staan - met bijbehorende lichamelijke spanningsklachten, het gevoel steeds 'aan' te staan.

 • Een laag zelfbeeld - de gedachten 'ik kan het niet' of 'ik ben het niet waard' is jou niet vreemd

 • Depressie - van somberheid tot het leven niet meer zien zitten

 • Burnout - je bent niet goed in staat grenzen stellen, gaat overal voor 200% voor en de rek is er nu echt uit. Je bent lichamelijk en geestelijk uitgeput. 

 • Angstklachten - angst komt in verschillende verschijningsvormen, dit kan een sociale angst zijn, autorijangst of angst om over te geven of ziek te worden. 

Tarieven

Het intakegesprek duurt een uur en kost 110,00

Een vervolgsessie duurt meestal tussen een uur en anderhalf uur en kost 110,00 per uur.

De sessie's worden door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. De vergoeding komt uit het aanvullend pakket en valt onder de noemer 'natuurgeneeskundige behandeling'. In tegenstelling tot de basisverzekering hoeft er geen eigen risico betaald te worden.

Openingstijden

Maandag 9:00-18:00
Dinsdag 9:00-18:00
Woensdag 9:00-18:00
Donderdag 9:00-18:00
Vrijdag 9:00-18:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Traumatherapie Haarlem

Hieronder staan een aantal reviews over Traumatherapie Haarlem - Petra

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een hele positieve ervaring

Na een ziekte periode van 2.5 jaar is 12 jaar geleden mijn vrouw overleden. En ik dacht, kort gezegd, dat ik er wel mee leven kon... Ik was werkzaam in de gezondheidszorg en werd regelmatig geconfronteerd met mensen die hetzelfde proces in gingen als mijn vrouw.

Een burn - out was het gevolg.. uiteindelijk ook ontslag.Ook kon ik nog behoorlijk emotioneel worden als en bepaalde periodes uit die tijd ter sprake kwamen, en dat hakte er bij mij ook weer behoorlijk in.

Door de behandeling van Petra, een klein jaar geleden, merk ik dat ik alles veel beter aankan, er gewoon over kan praten of denken, zonder dat er een enorme emotionele ontlading plaatsvindt!

Tijdens de sessie EMDR had ik ook het gevoel dat de heftigste dingen langzaam verdwenen uit mijn "stand by" geheugen en ergens "op zolder.." belandde waardoor ik er niet meer bij kan zonder te zoeken..! Rust in het brein.

Een hele positieve ervaring dus en een geweldige begeleiding door Petra, in een rustgevende omgeving

| Haarlem | 2 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het was heel erg nodig

Het was heel lastig me te hechten aan mijn pas geboren zoon, doordat er onverwacht veel boosheid boven kwam.

Door de zware zwangerschap, de heftige bevalling met complicaties en door het verlies van mijn dochtertje twee jaar geleden, vlak na de bevalling.

Tijdens de emdr sessies ben ik het verlies opnieuw aangegaan en zijn de rauwe randjes een stuk zachter geworden. Ook ben ik zachter geworden naar mijn eigen lijf en bleek het heel louterend om tijdens de sessie mezelf te troosten.

Dit gaf ruimte om zonder lading naar mijn prachtige zoon te kijken en na 8 weken een nieuwe start te maken met elkaar.

Het was heel erg nodig dat ik op dat moment de emdr sessies aanging, maar door de hormonen, slaapgebrek en alles wat komt kijken bij opnieuw moeder worden, vond ik het wel heel zwaar.

Andere onderwerpen die nog werk vragen, bewaar ik daarom voor een later moment; eerst fysiek en mentaal herstellen en genieten van mijn gezin

| Haarlem | 20 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan weer verder

Ik weet gewoon dat “de angel” er nu uit is. Ik kan nu op een normale manier nadenken over mijn vader en daarmee over mijn leven. Het is gewoon klaar. Ik kan weer verder. Ik laat je weten dat ik erg onder de indruk ben van een en ander. Mijn vriendinnen staan perplex en denken er nu ook

| Haarlem | 10 okt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een wereld van verschil

Ik ben mijn leven lang bezig geweest om een traumatische ervaring uit mijn jeugd een plekje te geven. een van mijn broers wilde mij als partner voor zijn seksuele fantasieën. Ik heb daar altijd veel last van ondervonden, de dreiging van zijn aanwezigheid en de onveiligheid van mijn huiselijke situatie waren er altijd.

In mijn dagelijks leven kwam het er op neer dat ik niemand meer vertrouwde, dat ik altijd angstig was en om me heen bleef kijken, soms letterlijk zodat ik altijd en overal op elke denkbare situatie kon reageren.

Door emdr was ik in staat om die prop van vastgekoekte angst los te laten, echt los, en de persoon worden die ik eigenlijk ben.

Wat ook belangrijk was, was dat ik het mijn moeder nooit verteld had. in een sessie heb ik met terugwerkende kracht mijn moeder om hulp gevraagd en heb dat ook gekregen. Ze kon me alsnog troosten en beschermen ook al was het 35 jaar geleden gebeurd en is ze drie jaar geleden overleden. Dat heb ik als heel erg helend ervaren.

Ik kan nu rechtop en open de wereld in kijken. Ik ben weer trots op wie ik ben. Een wereld van verschil.

| haarlem | 6 sep 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb iets kunnen aangaan wat ik jarenlang niet aandurfde

Ik heb iets kunnen aangaan bij jou wat ik jarenlang niet aandurfde. Altijd dacht ik dat ik echt geen last meer kon hebben van mijn pestverleden. Zó erg kon het toch niet zijn?

Ik ontdekte dat het wel degelijk nog steeds invloed op mij had, na al die jaren. Ik merkte dat ik veel steviger ben dan ik dacht, voel me nu veel minder kwetsbaar. Ik laat mezelf nu veel meer zien.

| haarlem | 30 mrt 2020
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben weer helemaal mezelf

Het beeld van mijn verleden is door de EMDR vervaagd. Ik kan er aan terug denken als een herinnering en kan er nu makkelijk over praten.


Ik ben uit mijn schulp gekropen en ben vrolijker, onderneem ook meer dingen. Anderen zeggen dat ik weer helemaal mezelf ben.


| Haarlem | 17 mrt 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten