Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Henk Reijn | Christelijke Integratieve Coach en Therapeut i.o.

Christelijke-Integratieve-Coach-en-Therapeut-i.o.-Veenendaal
Lisdodde 26
3907HG Veenendaal

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoaching Veenendaal


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Je kunt je door mij laten begeleiden om meer balans te vinden in je leven. Om meer rust te vinden in onze stressvolle samenleving. Om te voorkomen dat je in een burn-out raakt of daarvan te herstellen. Om te leren hoe je verder kunt na een burn-out en kunt voorkomen dat dit weer gebeurd.

 

Zo kun je allerlei belemmeringen ervaren in je leven zoals angsten, somberheid of onrust, die maken dat jij je niet verder kunt ontwikkelen. Ik kan je helpen om weer in je kracht te gaan leven. 

 

 

Coaching en begeleiding

Ik heb inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen. Veel van die ervaring heb ik in de context van de kerk opgedaan. Die begeleiding heeft de vorm gehad (en nog steeds) van pastorale coaching. 

 

Ik ben namelijk ook een spiritueel mens. In die bagage zit bijvoorbeeld een master Theologie. Als je zelf niet spiritueel bent is dat overigens voor mij geen enkele belemmering.

 

Ik beweeg mij voor de coaching in de lijn van Groundwork. Die lijn is de integratieve benadering. Dat betekent dat het sterkste uit allerlei stromingen wordt gecombineerd. Maar ook dat ik aandacht heb voor jou als geheel: lichamelijk, psychisch, geestelijk, relaties. Momenteel volg ik bij Groundwork de opleiding Christelijke Integratieve Therapeut. 
Ik heb een accreditatie bij de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB) in de Psycho-sociale Complementaire Gezondheidszorg.

 

 

Ervaringen 

Mensen die bij mij coaching hebben gekregen, ervaren dat ieder weer anders. Maar er zijn ook sterke overeenkomsten. Dan gebruiken ze woorden als fijngevoeligheid, rust, er mogen zijn, humor, professionaliteit, warmte. Je kunt bij mij terecht met alles waar je zelf niet uitkomt.

 

Dat kan te maken hebben met burn-out klachten, paniekaanvallen, depressiviteit, onrust, het overzicht kwijt zijn, vastlopen op je werk. Maar ook als je op spiritueel gebied vastgelopen bent. Dan kijken we samen wel of ik je hiermee kan helpen. 

 

 

Testimonial

Dankzij Henk heb ik geleerd om met een afstand naar mijzelf te kijken en zo de regie over te nemen over mijn faalangst. Hierdoor ben ik vol zelfvertrouwen mijn nieuwe baan ingestapt en heb het hier erg naar mijn zin!"

Vrouw, 24 jaar

“De coaching die ik van Henk heb gekregen kan ik samenvatten in een paar woorden: betrokken, meeverend waar het kan en standvastig waar nodig, relaxte sfeer, verbinding, oprecht en eerlijk.”

 

Vrouw, 44 jaar

 

 

 

Werkwijze

Hoe ga ik te werk? Tijdens de eerste afspraak zullen we na een eerste kennismaking, jouw hulpvraag zo concreet mogelijk in beeld brengen. Van daaruit bespreken we wat jij wilt bereiken en hoe coaching je dichter bij je doelen kan brengen.

 

Tijdens het traject dat volgt zullen we jouw doelen volgen. Meestal duurt zo'n traject bij mij tussen de 5 en 8 afspraken.

 

Online therapie

In deze tijd is het houden van 1,5 meter afstand heel belangrijk. Iedere persconferentie wordt er weer de nadruk op gelegd. In mijn praktijk houd ik daar ook rekening mee. Je kunt met mij contact hebben via de telefoon, een videocall maar ook een afspraak maken in mijn praktijk aan huis. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden (zie bij 'mededelingen inzake corona). Hieronder vind je de mogelijkheden:

 

* telefonisch contact

  Dat kan een eenmalig contact zijn maar je kunt mij ook vaker op deze manier spreken. Deze manier van coaching heeft wel zijn beperkingen. We zien elkaar bijv niet. Toch kan zo'n contact je al veel opleveren. 

* Videocall

   We kunnen elkaar ook spreken dmv Zoom. Dan zijn de mogelijkheden van begeleiding al een stuk groter en ik heb daar goede ervaringen mee.

 

 

 

 Mededeling inzake corona-pandemie

Afspraken bij mij in de praktijk kunnen wel doorgaan, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden:

1. Je bent zelf gezond (geen koorts of verkoudheid) en als je met een partner samenleeft of deel uit maakt van een gezin moeten ook zij allemaal gezond zijn.

2. Als ik zelf niet gezond ben, gaat een afspraak uiteraard ook niet door.

3. We houden uiteraard de 1,5 meter afstand in acht

4. Ik zorg dat in de praktijkruimte alles schoon is volgens de huidige voorschriften (deurklinken etc gedesinfecteerd)

5. Voor deze afspraken reken ik mijn normale tarief van 72,- per consult voor coaching en 52,- voor therapie

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

  • Master Theologie
  • Christelijke Integratieve Coaching bij Groundwork
  • Christelijke Integratieve Therapeut in opleiding


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn specialisaties zijn het werken met delen zoals bij voice dialogue, imaginatie en trans, mindfulness en stressvermindering, depressie, rouw en verdriet, krachtgerichte coaching, spirituele begeleiding. 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

- Burn-out
- diverse vormen van angst 
- onrust
- depressie
- onzekerheid


Tarieven

Een consult duurt bij mij één uur, waarbij ik uiteraard ruimte houd om meer tijd te nemen als dat nodig is. Mijn tarief is 72,- per consult coaching en 52,- voor therapie. 

Als er na de intake wordt besloten niet verder te gaan, zal de intake gratis zijn.

 

Openingstijden

Maandag 9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
Dinsdag 9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
Donderdag 9:00 - 12:00 en 13:00- 17:00
Vrijdag 9:00 - 12:00 en 13:00 - 16:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Interview

Lees hieronder het interview met Henk Reijn .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
In Veenendaal in een nieuwe wijk in Veenendaal-Oost op Lisdodde 26. We wonen daar nu een jaar en ik heb mijn praktijk aan huis. Ze zijn nog volop aan het bouwen en het is echt een hele mooie wijk aan het worden!

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
De dag dat ik besloot het bedrijsleven in te ruilen voor meer mensgericht werk. Na een zoektocht in de studie theologie heb ik echt mijn plek gevonden in de coaching en therapie. Elk stapje is daarin een schakeltje geweest in de keten die geleid heeft tot waar ik nu ben. De stap om een coachingopleiding bij Groundwork te volgen is daarin wel een hele belangrijke schakel geweest. De groei die ik daardoor heb doorgemaakt is echt geweldig!

3. Waarom ben je therapeut geworden?
In al die jaren dat ik bij de kerk betrokken ben geweest, heb ik mij altijd het meest aangetrokken gevoeld tot het pastoraat. In gesprek zijn met mensen om hen een stapje verder te kunnen helpen op hun levensweg. Maar ik merkte vaak dat ik tools miste om mensen op sommige gebieden echt verder te helpen. Toen coaching en therapie op mijn weg kwam, merkte ik al snel dat dit de richting is waarin ik mij verder wilde ontwikkelen. Hier heb ik tools gevonden, en vind ik nog steeds, waarmee ik mensen echt verder kan helpen! Ik geniet daar elke dag van!

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
De verbinding met mensen ervaren en zien hoe mensen in een relatief korte tijd echt verder komen. Daar kan ik zo intens van genieten!

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Die keer dat ik een jonge vrouw begeleidde, die met de auto de snelweg niet meer op durfde te gaan. Ze raakte dan helemaal in paniek en voelde zelfs haar voet op het gaspendaal niet meer. Na 2 of 3 sessie waarbij ik Voice Dialogue toepaste, kreeg ik een appie van haar. Ze had met één hand aan het stuur op de snelweg gereden en had een heel stuk dromerig achter het stuur gezeten! Toen dacht ik: wauw! Hier doe ik het dus voor.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Een mail beantwoord van iemand waar ik een tijd in de kerk mee ben opgetrokken in het pastoraat. Hij heeft afscheid genomen (ook van onze kerk) en trekt verder om nieuwe taken op te pakken. Ik wilde hem nog een persoonlijk woordje meegeven en wat herinneringen ophalen. Dat doe ik natuurlijk liever in een persoonlijk contact, maar dat was in dit geval niet mogelijk. Verbinding met mensen, daar is tie weer!

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Als persoon hoop ik mij verder te ontwikkelen in het leven vanuit een innerlijke rust en balans. Als coach/therapeut hoop ik over 5 á 10 jaar mij nog verder te hebben bekwaamd in het begeleiden van mensen. Vooral traumaverwerking is een gebied waar ik nog veel in wil leren.

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Hobby's zijn muziek luisteren, lezen, koken, films kijken. Maar ook een wandeling in de natuur vind ik heerlijk

4. Waar word jij blij van?
Ik kan blij worden van de kleinste dingen: een roodborstje in de tuin, een kind dat heerlijk onbevangen aan het spelen is, gezellig een kop koffie drinken met mijn vrouw, de prachtige kleuren in de herfst. Maar ook van een goed boek of nieuwe inzichten waarbij de dingen op zijn plek vallen.

5. Heb je een partner en/of gezin?
Ik ben nu 31 jaar getrouwd met Gerda en we hebben 2 volwassen zoons: van 28 en 24 jaar

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ik heb zelf therapie gehad toen ik een burn-out met een depressie had. Het waren mijn eerste stappen op de weg naar echt werken aan mezelf aan gebieden die altijd buiten mijn gezichtsveld waren gebleven. Bij Groundwork kreeg dat een enorme verdieping. Werken aan mijn eigen schaduwzijden vind ik niet altijd makkelijk. Maar omdat ik tegelijk ook merk hoe ik daar van opknap, maakt dat ik daar niet meer mee wil stoppen!

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Kok. Met creativiteit iets maken waar anderen ook van kunnen smullen. Leuk!


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Op dit moment zijn dat er een paar: Richard Rohr, Pema Chödrön, Anthony de Melllo en Scott Peck. O ja, de romans van Chaim Potok!

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Van Scott Peck, De andere weg; van Richard Rohr, The Universal Christ

3. Jouw favoriete film en waarom?
The Lord of the Rings. Heerlijk wegdwalen in een andere wereld, die tegelijk toch weer niet zo anders is dan de onze

4. Jouw favoriete spreuk / quote?
This to shall pass

5. Wat is jouw missie?
Gezondheid (innerlijk) en heelheid bevorderen in levens van mensen. Dat is vanuit mijn christelijke achtergrond sterk verbonden aan het woord 'heil'. Daar zit het woord 'heel' in. Heel-maken

6. Wat is jouw superkracht?
Veiligheid en geduld

7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Omarm je wereld met alle licht en schaduwzijden


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten