Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Marion | Relatietherapeut & gedragstherapeut

Relatietherapeut-&-gedragstherapeut-Wijk bij Duurstede
Therapie & Relatietherapie Wijk bij Duurstede
Oeverstraat 17
3961AM Wijk bij Duurstede
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie & Relatietherapie Wijk bij Duurstede

In de huidige hectische tijd met veel onzekerheden zie ik veel mensen die chronisch minder energie hebben; die een kort lontje ervaren, of met veel ongecontroleerde emotie of constante vermoeidheid kampen. Dit zijn signalen die erop wijzen dat er écht iets moet veranderen in gedrag en/of situatie.

Ook piekeren, angstig zijn, perfectionisme of faalangst kunnen aanduidingen zijn dat je met jezelf aan de slag moet. Het goede nieuws is dat er veel positieve aanpak en verandering mogelijk is!

Daar wil ik je graag bij ondersteunen. Ik heb jarenlange ervaring om gedrag positief vanuit regie en structuur, duurzaam om te zetten in gewenst gedrag.

Ik beschik over een groot arsenaal aan kennis, oefeningen en aanpak; ik werk praktisch, no-nonsense en concreet met jou aan een nieuwe leef- of werkstijl.
Vanuit nieuw inzicht ontstaan nieuwe overtuigingen, nieuwe keuzes en nieuw gedrag. Nieuwe ervaringen brengen nieuwe patronen, dus ook een nieuwe beleving.

Ik ben naast psychiatrisch psychosociaal opgeleid, o.a. geschoold in ACT, RET, TA, NLP, en werk vanuit de positieve psychologie, systemisch- en ervaringsgericht. Bij aanvullende verzekering kan mijn aanpak vergoed worden door zorgverzekeraars. 


Een effectieve, kortdurende psychosociale aanpak

Ik bied jou een effectieve, kortdurende psychosociale aanpak; die veelal tussen de 6 en 10 sessies zal duren. Ik werk oplossingsgericht met handvatten voor jouw specifieke leefsituatie; altijd doelgericht, creatief en dynamisch; vanuit wederzijds respect en met een wederzijdse verantwoordelijkheid.

Ik help je opnieuw overzicht en grip in je leven te krijgen, jouw werk/privé balans op orde te brengen, je relatie (met anderen) te verbeteren of een stap te zetten in persoonlijke of professionele ontwikkeling. We gaan op zoek naar meer geluk, meer voldoening of groei in jouw mogelijkheden.

Mijn klanten
noemen me warm, deskundig en gemakkelijk benaderbaar, Zij ervaren mij als prettig-direct en 'to the point'. Ik gebruik in mijn verduidelijking en verdieping van de problematiek, ook graag luchtigheid, creativiteit en een oplossingsgerichte focus, om de issues vervolgens op verschillende manieren of vanuit een nieuw perspectief te kunnen dealen.

Je kunt bij mij dus terecht voor veel ontwikkelgerichte vragen, levensthema's of lastige emotionele kwesties. Zowel individueel, als ook samen met je partner. Ook vraagstukken rond je (samengestelde) gezinssituatie kunnen we onderzoeken.

 

In het kort nog het volgende:

Bij relatietherapie wordt gekeken naar het verleden en wordt er dikwijls een diagnose gesteld. De relatietherapeut gaat op zoek naar de oorzaak van een bepaald gedragspatroon. Relatietherapie is geschikt als jij bijvoorbeeld een trauma hebt, een angst of een verslaving.

Bij relatiecoaching: gaan wij samen op zoek naar antwoorden voor het nu en jullie toekomst. Een relatiecoaching is geschikt als jij samen met jouw partner wil werken aan het bouwen van een toekomst voor jullie relatie en gezin.

Maar zoals alles in het leven, zit er ook een groot grijs gebied tussen relatietherapie en relatiecoaching. Als wij tijdens het traject stuiten op ervaringen uit het verleden die jouw/jullie vooruitgang belemmeren, kan ik heel een aantal tools toepassen zoals EFT, ACT, RET, NLP/TAI en familie opstellingen- om nieuwe communicatie en interactie te bouwen!

Je bent welkom, met je vraag en je behoefte- laten we het gewoon eens onderzoeken!

Marion

Online therapie

Ik bied eventueel ook online therapie aan, via teams of zoom. Ook die ervaringen zijn positief. Online is echter niet voor iedereen geschikt, en voor een aantal mensen werkt het juist weer heel goed.
Dat kunnen we samen uitzoeken en bepalen; beide vormen zijn mogelijk.Mededeling inzake corona-pandemie

Ik houd me uiteraard aan de corona-maatregelen.
Echter binnen mijn therapeutische ruimten, mijn binnenstadstuin en in mijn inspirerende kunst galerie, kunnen we altijd een geschikte plek kiezen met voldoende afstand (zie foto's).
Gesprekken kunnen daardoor meestal prima fysiek blijven plaatvinden.


 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik heb een Psychiatrische, psychosociale achtergrond, aangevuld met een academische Master in Human Behaviour. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in begeleidingskunde. Mijn passie is mensen te brengen bij een positieve, vrije beweging in gedrag.

Ik heb diverse aanvullende trainingen/opleidingen gevolgd waardoor ik verschillende aanpakken en diversiteit in reflectie kan inzetten.

Ik blijf daarbij ook nu nog constant zoeken naar 'de beweging in mijn professionaliteit' - dus blijf me aanscherpen met intervisie met collega's, ik volg inspiratie workshops en doe aan nascholing,
om zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen binnen vraagstukken.

Wil je meer weten of iets samen met mij onderzoeken, neem dan contact met mij op. De eerste oriënterende afspraak, kan bij een klik gelijk doorgaan in een eerste sessie.

Opleidingen


 • HBO-V / PHOENIX OPLEIDINGEN
 • Master Human Behaviour
 • Master Practisioner NLP / TA
 • Systemisch psychosociaal therapeut
 • RET
 • Act (acceptance en commitment therapie)
 • stress en burn-out specialisme
 • LAB of Life (wetenschappelijke gedragsverandering)
 • Lid van positieve psychologie platform Coachfinder
 • RIVM erkende gedrag(verander)training


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

Stress en burn-out / bore-out gerelateerde klachten


In mijn praktijk zie ik momenteel veel mensen met stress en burn-out of bore-out gerelateerde klachten. Deze chronische vermoeidheid en gebrek aan energie of levenslust is een serieuze zaak en heeft altijd een persoonlijke aanpak nodig. Hierin ben ik als gedragsdeskundige gespecialiseerd en bekijk altijd het grotere totale plaatje met alle relevante factoren binnen jouw leef- en werksysteem.


Daarnaast werk ik ook met een preventie aanpak middels de tijdige APK of vitaliteit Boost; dit zijn versterkende sessies voor jezelf, je relatie of je gezin; want voorkomen blijft altijd beter dan genezen nietwaar.

Het vergroten van zelfkennis en zelfvertrouwen zal je helpen om beter/ eerder aan te geven waar jouw grenzen liggen. Het kiezen van gezond gedrag en het versterken van jouw regie geven grip en rust.

Met een wetenschappelijk bewezen praktische (verander) aanpak brengen we structuur aan in je leven (en werksituatie) met meer assertiviteit (grenzen), authenticiteit (jezelf kunnen zijn) en daarmee meer geluk en voldoening !! In een 5 tot 7 tal sessies creëren we een nieuwe leef- werkstijl. Deze RIVM erkende aanpak wordt vaak vergoed door zorgverzekeraars.


 

Individuele - en Relatietherapie

Naast individuele therapie geef ik ook relatietherapie.

Heb je het gevoel dat je relatie in een dip zit? Zoeken jullie een andere communicatie stijl of betere onderlinge verbinding? Heb je problemen rondom partner-zijn naast ouderschap? Maak je je zorgen over wie jij bent of wie je kan zijn in je relatie...

Laten we samen methodisch in een 5 tal sessies, kijken naar jouw situatie en  jullie systeem, de huidige dynamiek en jullie mogelijkheden voor een toekomst met meer geluk! Op een positieve, creatieve en praktische wijze.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Thema's en klachten waar ik al veel mensen mee heb geholpen zijn

 • balans in leven, werk en relatie
 • een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen
 • moeite met grenzen aangeven
 • zoeken naar zingeving
 • stressklachten, burn- bore-out klachten
 • angstig zijn

Tarieven

Mijn tarief is €125.- per uur voor individuele sessies
en €150,- per uur voor partner- of gezinssessies.

Soms vergoeden zorgverzekeraars vanuit een aanvullende polis de behandeling.
En er is een teruggave/ vergoeding mogelijk bij de belastingaangifte.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 19.00u - 21.30u
Woensdag 10.00u - 21.00u
Donderdag 10.00u - 21.00u
Vrijdag 10.00u - 21.00u
Zaterdag 10.00u - 12.30u
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie & Relatietherapie Wijk bij Duurstede

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie & Relatietherapie Wijk bij Duurstede - Marion

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne, warme therapeute die ons erg geholpen heeft

Fijne, warme therapeute die ons erg geholpen heeft om weer op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen. En voor ons erg belangrijk: geen zweverig type; 'recht door zee', maar wel betrokken. Marion geeft je zelf de regie in handen en ondersteunt waar nodig/gevraagd. Laat je de ruimte pakken om het besprokene in de praktijk te brengen, maar is tussendoor ook laagdrempelig per mail bereikbaar, wat wij erg hebben gewaardeerd.
Ook vonden wij het fijn dat Marion ons in de praktische zin kon faciliteren. Het was voor ons lastig om naar de praktijk te komen. Dat bleek geen enkel probleem; Marion kwam gewoon bij ons thuis.

| Leersum | 1 sep 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dank je wel Marion!

Ik kwam bij Marion omdat ik mezelf kwijt was en omdat ik in een ongelijke relatie zat, met vreemdgaan van mijn partner tot gevolg.
Ze heeft me, door me een spiegel voor te houden en me te laten beseffen/realiseren wat ik deed en wat mij werd aangedaan, enorm geholpen. Door deze gesprekken kon ik veel beter naar de toekomst kijken en daardoor lukte het me ook beter om in gesprek te gaan met mijn partner en kon ik beter verwoorden wat er gebeurde en wat het met mij deed.
Dank je wel Marion!

| 30 jul 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De sessies geven ruimte en lucht

Marion kan mensen goed lezen. Ze is doortastend op een prettige manier en niet zweverig. Ze geeft handvatten mee om gedrag te veranderen waardoor je samen uit een ontstaan en niet per se wenselijk (je gaat immers niet voor niks naar een therapeut) patroon kunt stappen. De sessies geven ruimte en lucht om op een andere manier verder te gaan. Zeker aan te raden!

| 3 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Marion heeft mij geholpen

Marion heeft mij geholpen de focus op mijzelf te behouden bij het kijken naar de relatie met mijn partner. Werkend vanuit mijn eigen kracht.

Zij prikkelt de geest, is warm in het contact en ontwikkelingsgericht. Zij herinnerde mij aan mijn eigen passies, waarden en normen en wensen in het leven. Die vormde de basis om open en fris naar de status quo van mijn relatie te kijken en keuzes te maken.

| 10 aug 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het heeft ons enorm goeds gedaan

Mijn partner en ik kwamen met het probleem dat we 'vast' liepen in onze relatie. Doordat wij nog maar net (3,5 jaar) met elkaar gaan en graag deze relatie tot stand willen houden hadden wij Marion ingeschakeld. Wat ons enorm goeds heeft gedaan. We hebben nieuwe inzichten gekregen over gedrag van de mens door de theorie die Marion stuurde.

Het motiverende ons enorm doordat Marion werkt met het leren van elkaar te waarderen en te kijken naar wat positief is aan elkaar. Dat vonden wij enorm interessant. Daarnaast kan Marion ook echt even een spiegel voorhouden, wat voor ons echt even nodig was.

We hebben nu zelfs afgesproken om regelmatig terug te komen bij Marion puur om ons een 'APK' sessie te geven. Eens per jaar komen wij terug om elkaar te reflecteren en evalueren om onze relatie met liefde en passie voort te zetten.

| Schoonrewoerd | 29 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer tevreden

Als samengesteld gezin, kom je voor heel wat uitdagingen te staan. Die kunnen invloed op je relatie hebben.

Marion heeft ons heel erg geholpen inzicht te krijgen in de processen die spelen.

Wij hebben haar ervaren als een zeer betrokken kundige therapeut die snel een goed beeld heeft van wat er speelt.

Haar directe, no nonsens benadering was respectvol en prettig.

Wij zijn zeer tevreden met hoe zij ons heeft verder geholpen.

| Geulle | 11 aug 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten