Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Thekla | Lichaamsgericht therapeut op basis van de Polyvagaal Theorie, Traumatherapie en Relatietherapeut

Lichaamsgericht therapeut op basis van de Polyvagaal Theorie, Traumatherapie en Relatietherapeut - Driebergen - Thekla
Therapie Driebergen
De Horst 7 Vossesteijn (Landgoed de Horst)
3971 KR Driebergen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Driebergen

Mijn naam is Thekla. Je kunt bij mij terecht voor therapie op basis van de Polyvagaal Theorie (een lichaamsgerichte benadering die gaat over de werking van ons autonome zenuwstelsel) en Relatietherapie in Driebergen.

Ik ben ruim 10 jaar werkzaam als therapeut in mijn eigen praktijk. Ik geef therapie met een helder hoofd en een warm hart en sluit aan op wat jij nodig hebt. lid van NVPA, RBCZ en SCAG. Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

Ik zie veel mensen met Burnout en stress, relatieproblemen, angsten, depressie, eetproblematiek, ouderschapsvragen, leiderschapsvragen.


Soorten klachten

Je kunt bij mij o.a. terecht als je

- problemen ervaart in je relatie, ook als je nog niet allebéi toe bent aan relatie therapie

- problemen of stroefheid ervaart in de relatie met één van je (volwassen) kinderen of ouders

- (nog) geen problemen ervaart in je relatie en graag aan de verbinding tussen jullie wil blijven werken

- last hebt van depressieve klachten, somberte en/of weinig energie en een zwaar gemoed

- last hebt van angsten en spanning

- een burnout hebt, voelt aankomen of hebt gehad en bang bent dat je weer gaat 'uitvallen'

- conflicten of stroeve relaties hebt binnen je werk, je familie, vrienden of je omgeving

- slaapproblemen hebt

- psychosomatische klachten hebt (of klachten die onverklaarbaar lijken)

- veel piekert, onrustig en gejaagd bent

- weinig zelfvertrouwen hebt, je je een 'impostor' (bedrieger) voelt

- opvoedvraagstukken hebt, en ook: hoe zorg ik goed voor mezelf, hoe begrens ik de ander.

- moeite hebt met hulp vragen en krijgen, maar dat wel goed kan gebruiken en misschien wel heel hard nodig hebt nu.

- eetproblemen hebt (te veel eten, eetbuien, te weinig eten)


Therapie

Ik geef therapie op basis van 'polyvagal theory' van Dr. Stephen Porges en de methode Past Reality Integration. De polyvagaal theorie gaat over de werking van ons autonome zenuwstelsel. Het reguleren van je autonome zenuwstelsel geeft veel ruimte en zorgt er in veel gevallen voor dat de klachten grotendeels opgelost of sterk verminderd zijn. In sommige gevallen is het nodig om traumawerk te doen waarbij we dan de PRI methode kunnen inzetten. Ik ben gecertificeerd om het Safe and Sound Protocol (SSP) aan te bieden aan mijn cliënten. 

Past Reality Integration is een methode waarbij het uitgangspunt is dat je je als kind hebt leren beschermen tegen traumatische situaties met allerlei afweermechanismes.
 

Tijdens de intake en het verdere traject zullen we samen onderzoeken welke technieken het best geschikt zijn voor jouw hulpvraag. 


Ik leer je in veiligheid en zonder oordeel vriendschap te sluiten met je zenuwstelsel door:

- herkennen hoe jouw zenuwstelsel in elkaar zit, welke reacties het vertoont. We zijn allemaal anders

- lichaamssignalen serieus nemen

- leren defensieve reacties van het sympatische enóf dorsale deel te reguleren op een manier die bij jou past en zo weer in contact te komenmet jezelf en het sociale betrokkenheidssysteem.

- meer ventrale energie toevoegen aan het systeem, zodat je meer verankert raakt in dit deel van je zenuwstelsel. Het deel waarin we ons veilig en verbonden weten. En wellicht ook nieuwsgierig zijn, vrolijk, blij en licht in het leven staan.

- je leert concrete technieken die je zelfstandig kan toepassen
Je wordt als het ware de bestuurder van je eigen zenuwstelsel. Daardoor ga je steeds meer tijd doorbrengen in het ventraal vagale deel van je zenuwstelsel en eerder kunnen herkennen en kunnen ingrijpen als je gedereguleerd bent. Dat geeft vertrouwen!

Het doel van de therapie is dat je kunt gaan leven vanuit vrijheid en vanuit je hart in het hier en nu. Om te gaan voelen wat je echt nodig hebt. En om op een rustige en volwassen manier om te kunnen gaan met lastige situaties. Verbonden en veilig in contact met jezelf en anderen. 


Kennismaking en intake

Kennismakingsgesprek
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 minuten via skype of zoom of facetime is kosteloos. Mocht de kennismaking je aanspreken dan plannen we een intakegesprek. Het intakegesprek is niet kosteloos.

Intakegesprek
In het intakegesprek bespreken we je hulpvraag en je eventuele klachten. Ik wil graag meer weten over je levensloop tot nu toe. Als jij het gevoel hebt dat ik je kan helpen en ik weet of ik jou kan helpen, gaan we van start

Ik ben lid van het NVPA en daarom bestaat de mogelijkheid dat mijn begeleiding door je zorgverzekeraar wordt vergoed. Vraag dat graag na bij je verzekeraar.

Mijn praktijk is goed bereikbaar met OV en parkeren is makkelijk en gratis op het landgoed. Mensen uit de regio Zeist, Driebergen, Austerlitz, Leersum, Doorn, Bunnik, Amerongen, Maarn, Veenendaal, Bilthoven, De Bilt, Utrecht en Amersfoort weten mij te vinden.

Therapie (gedeeltelijk) online werkt heel goed en is een uitkomst in deze tijd en als je verder weg woont, je bent van harte welkom!


"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us"

Marianne Williamson

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 

Je bent van harte welkom!

Thekla

 

Online therapie

Ik bied online therapie aan voor iedereen die hulp nodig heeft, maar niet naar mijn praktijk kan of wil komen voor face-to-face gesprekken. Mijn ervaring is dat het heel goed werkt en effectief is. En dat we ons heel nabij kunnen voelen ook al hebben we contact via een scherm. We gebruiken het programma waar jij de voorkeur aan geeft. Dat kan Skype zijn, of zoom of facetime of een ander platform waar jij je goed bij voelt.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

2020 - nu  Polyvagal informed therapist.  Gecerticeerd aanbieder van het Safe and Sound Protocol (SSP), ontywikkeld door Dr Stephen Proges, Polyvagal Learning Labs 2 door Deb Dana, Polyvagal Theory Foundations 1 opleiding door Deb Dana LCSW, een warmhartige Amerikaanse therapeut die het werk van Dr Stephen Porges heeft vertaald naar de klinisch praktijk. De keuze om naast PRI meer met de ingang van het lichaam en het zenuwstelsel te werken via de polyvagal methode, maakt dat ik niet meer vebonden ben aan het PRI instituut en grondlegster Ingeborg Bosch. Ik combineer het beste van beide methoden in mijn eigen aanpak.

2010-2020 Gecerticeerd PRI therapeut en PRI coach, verbonden aan het PRI Instituut van Ingeborg Bosch. Ik ben door haar gecerticeerd en heb de volledige opleiding gevolgd. 

voor 2010 werkzaam als (zelfstandig) loopbaancoach binnen diverse grote bedrijven. Bedrijfskundig opgeleid aan de Hoge Hotelschool Maastricht.

Lid NVPA, SCAG en RBCZ


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Jonge stellen

Mijn hart gaat uit naar jonge stellen die (nog) geen kinderen hebben en graag bewust willen zijn en blijven van de patronen in hun relatie en leven. Om daarmee verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, hun relatie en dat hun eventuele kinderen zo min mogelijk belast worden met deze patronen. 

De burn-out werkplaats. Herstel de veerkracht van het zenuwstelsel.

Herstellen van een burn-out is lastig. Vaak verval je in dezelfde valkuilen die de burn-out veroorzaakt hebben, hard je best doen en het heel goed willen doen. Meer van hetzelfde gaat niet werken.  En een uurtje per week met iemand praten is ook niet genoeg. Met alleen je hoofd krijg je het probleem niet opgelost. Een burn-out is geen psychisch probleem, maar heeft een fysiologische oorzaak.

Een burn-out wordt veroorzaakt door een gedereguleerd zenuwstelsel. Want het zenuwstelsel mist veerkracht en er is geen balans tussen inspanning en ontspanning. Het sympathische deel van het zenuwstelsel is vast komen te zitten.  Individueel of in kleine groepen werk ik met mensen aan het zelf leren reguleren van het zenuwstelsel, zodat de veerkracht herstelt en vergroot wordt. Meer stretch en minder stress.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1) Burnout en stress klachten

Herstellen van een burn-out is lastig. Vaak val je in dezelfde valkuilen die de burn-out veroorzaakt hebben, hard je best doen en het heel goed willen doen. Meer van hetzelfde gaat niet werken.  En een uurtje per week met iemand praten is ook niet genoeg.

Een burn-out wordt veroorzaakt door een gedereguleerd zenuwstelsel. Het zenuwstelsel heeft zijn veerkracht verloren en er is geen balans meer tussen inspanning en ontspanning. Het sympathische deel van het zenuwstelsel is vast komen te zitten.  In kleine groepen werk ik met mensen aan het opnieuw leren vormgeven van het zenuwstelsel op verschillende niveaus.

  • Context: begrijpen hoe ons zenuwstelsel functioneert, waar de rem en het gaspedaal zit en hoe het ‘programma’ van jouw zenuwstelsel eruit ziet.  Bevriend raken met je zenuwstelsel.

  • Het doorbreken van de chronische productie van stresshormonen (adrenaline en cortisol) middels een inspanningsdieet.

  • Lichaamssignalen leren herkennen. Mensen met een burn-out zijn veelal het contact met hun lichaam verloren. Hoe kun je weer leren voelen en je signalen serieus nemen.

  • Leren reguleren: wat helpt jou om van het sympathische deel terug te keren in het ventraal vagale deel. Voor iedereen is dat anders.

  • Vertrouwen leren krijgen in de veerkracht van het systeem door uit te proberen met vallen en opstaan.

  • Geleidelijk re-integreren en in je kracht komen.

Herstellen van een burn-out is vaak een eenzaam proces. Nogmaals een uurtje in de week praten is niet genoeg. In mijn aanpak werk ik in groepjes van drie mensen met twee wekelijkse cycli. De ene week bestaat uit een ochtend van drie uur afwisseling inspanning, ontspanning en bewustwording.

De week erna is er voor iedereen een individueel gesprek. Je nodig je uit om in de tussenliggende periode te experimenteren met inspanning en ontspanning eventueel samen met een van je groepsgenoten.

Herstel van een burn-out wordt zo langzaam aan een louterende ervaring naar meer levenskracht en plezier in je leven.

Neem contact op over de mogelijkheden. Ik werk inzake burn-out preventie en herstel nauw samen met huisarts en bedrijfsarts/werkgever

 

 

2) Relatieproblemen

3) Angsten

4) Depressie en somberte

5) Eetproblematiek


Tarieven

125 euro per sessie van een uur

Omdat ik lid ben va NVPA is vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Vraag graag na bij je verzekeraar

Openingstijden

Maandag 9.30 - 17.15
Dinsdag 9.30 - 17.15
Woensdag 9.30 - 17.15
Donderdag 9.30 - 17.15
Vrijdag 9.30 - 13.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Driebergen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Driebergen - Thekla

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 11 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je hebt me vertrouwen gegeven en heel veel inzichten

Ik wilde zicht krijgen op hoe ik meer in contact met mijzelf kan blijven op situaties waarin ik niet effectief reageer. Daarnaast wil ik mijn oude shit opruimen. Ik heb meer zicht gekregen op mijn reageren en heb tools gekregen en inzichten op hoe ik reageer. Je hebt me vertrouwen gegeven en heel veel inzichten. Ik vond het fijn bij je, en als ik toch weer behoefte heb om met je te praten dan weet ik je te vinden!

| Harmelen | 2 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kwam bij Thekla ivm burn-out klachten

Ik kwam bij Thekla ivm burn-out klachten. Ik heb de gesprekken als professioneel en prettig ervaren. Ze heeft mij verhelderende inzichten gegeven waar ik heel dankbaar voor ben. Zij heeft de gave goed aan te voelen wat er speelt en goed in te spelen op jouw eigen situatie. De gesprekken hebben mij doen nadenken, geïnspireerd en mijn bewustzijn aangewakkerd.

| Den Haag | 17 sep 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb ruimte gekregen

Inzicht gekregen om vanuit mezelf te handelen, iets te mogen vinden, iets te doen.
Het mooiste is dat ik dat nu ook kan doen zonder een gevoel van schuld of egoïsme te voelen. Ik denk dat dát op dit moment de grootste bevrijding is.
Ik ben me bewust van mijn eeuwige aanpassen......
Ik ben meer in mijn eigen kracht komen te staan.

Je hebt heel veel voor me kunnen betekenen!
Zonder oordeel en op maat dingen aangeroerd die zich op het moment aandiende en er om vroegen uitgediept te worden.

Je bent een goede luisteraar, verstaat de kunst om een
“warrig” verhaal helder te krijgen, terug te brengen naar de essentie en wat ik eigenlijk bedoel. Je vertaling maakt het voor mezelf ook helder.
Je brengt ook lichtheid in het geheel. Humor op het goede moment.

| Amersfoort | 25 mei 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik vind je een topper, echt helemaal!

Ik vind je een topper, echt helemaal! ik vond het super om door je geholpen te worden, je bent de perfecte combinatie tussen lief, luisteren, veiligheid en mij contact te laten maken met de kracht in me om stappen te zetten die ik wilde zetten. Je gaf me dat laatste duwtje. Door onze sessies heb ik meer liefde en begrip voor mezelf. Meer liefde voor mijn man en kind. Meer begrip voor wat ik zelf vroeger heb gemist en hoe ik dat projecteer op mijn man en zoon. De missende puzzelstukjes zijn op zijn plek gevallen. Door meer liefde voor mezelf, durf ik mezelf meer te laten zien, mezelf te zijn en de stappen te zetten die ik wil zetten!

| Gouda | 24 apr 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wist tot de kern door te dringen

Zeer aangename gesprekspartner, die door de juiste vragen te stellen tot de kern wist door te dringen en daardoor mij bewust liet worden van mijn uitdagingen en de oplossingsrichtingen. Die kan doorvragen en ook de kritische noot weet te benoemen. Wat ik verder erg prettig vond, was het niet oordelen over situaties. Ook werd de hulp ingeroepen van een collega, die echt ook aanvullend was.

| Amersfoort | 30 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Gelijkwaardig, respectvol en heel open

Bewustwording van mijn lichaam. Inchecken bij mezelf; wat gebeurt er, wat voel ik? Wat probeert mijn lichaam mij te vertellen? Daarin heb ik handvatten gekregen hoe er mee om te gaan en in welke emotioneel staat ik mij bevind. Daarbij heb ik geleerd om mijn hart nog meer en nog vaker bij een ander te luchten zodat het geen eigen verhaal in mijn hoofd kan vormen. Hierdoor ben ik tevens ook minder vaak moe en voel ik me lichter. Wat ik prettig vond was de kalmte in de interactie, de veiligheid, het gezien worden voor wie je bent zonder labels daaraan vast te plakken vond ik heel waardevol en bovenal verfrissend. Bovendien is het erg fijn dat je eigen voorbeelden uit je leven deelde. Dat maakte het contact gelijkwaardig, respectvol en heel open.

| Zeist | 11 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dank voor de fijne begeleiding

Ik ben me heel bewust geworden van mijn destructieve afweermechanismes. Door de omkering komt er steeds meer bewustzijn dat deze gedachtes niet kloppen en je de keuze hebt om uit dit verhaal te stappen.

Ik merk dat ik weer voldoende vertrouwen in mijzelf heb. Ik geniet weer meer van het leven. Voel me een stuk vrijer, minder angstig.

Dank voor de fijne begeleiding!

| Houten | 11 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele fijne therapeut

Afgelopen half jaar heb ik in totaal 10 keer een gesprek van een uur gehad met Thekla in Driebergen. Ik heb haar gevonden omdat ze volgens de PRI-methode werkt.

Maar daarnaast doet ze nog veel meer! Ze vult deze gesprekstherapie aan, daar waar het van toepassing is, met handige tips en aansluitende methodes die voor mij zeer behulpzaam zijn geweest.

Thekla is heel duidelijk in het scheppen van de kaders en zorgt voor een veilige setting door mij veel de ruimte te geven om mijn verhaal te doen.

Ik vond het bijvoorbeeld heel fijn om ook praktische huiswerkopdrachten te krijgen. Zo heb ik een moodboard gemaakt; het maken was al een leerzame stap maar ook het terug kunnen kijken, het terug kunnen vallen op ‘beeldmateriaal’ als geheugensteun, heeft mij heel veel geholpen! Maar ook de uitleg van de werking van de zenuwstelsels deed ze op een begrijpelijke metaforische wijze.

Naast de één op één setting hebben ik ook een gesprek, met Thekla als gespreksleider, samen met mijn partner gedaan. Dat heeft voor ons heel veel opgeleverd.

Op advies van Thekla heb ik elk gesprek opgenomen met mijn mobiel, en ook teruggeluisterd. Elke keer hoorde ik weer dingen die ik niet had onthouden en gaf het nogmaals luisteren een beter zicht op de rode draad van mijn ‘probleem’ en de oplossing er van.

Samengevat; Thekla schept op heel persoonlijke en rustige wijze de juiste sfeer, en gebruikt alle (leer)methodes die nodig zijn om voor jou iets duidelijk te krijgen. Ze is empathisch, maar ook duidelijk in waar we naar toegaan.

Als het gesprek afdwaalt haalt zij je weer terug naar waar we mee bezig zijn. Sterker, ze gebruikt het om je verder te helpen. Hele fijne therapeut!

| Zoetermeer | 5 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dank voor onze gesprekken

Dank voor onze gesprekken, ze waren erg fijn! De verhuizing naar je nieuwe locatie is een schot in de roos, wat voelt die plek fijn!

Je hebt me nog meer inzicht gegeven in waar mijn gedrag vandaan komt, maar vooral ook op zodanige manier vragen aan me gesteld, dat ik veel meer ook bij mijn gevoel kon komen.

| Doorn | 14 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Thekla was de eerste waar ik wel een goed gevoel bij had

Ik heb bij 3 andere therapeuten een intake gesprek met dezelfde hulpvraag (cognitieve gedragstherapie, burnout coach, en een andere PRI therapeut). Thekla was de eerste waar ik wel een goed gevoel bij had, zij was wel in staat om door mijn trucjes / verdediging / afweer heen te kijken. Controle loslaten en openstellen was ook onderdeel van de hulpvraag, en speelde ook mee in het traject. Het duurde even voor ik minder sceptisch / terughoudend was. Naar mijn idee werd de eerste periode meer de klassieke PRI aanpak van zelfobservatie gebruikt. Na een tijdje werd het over een andere boeg gegooid (insteek van perceptieproblemen). Dit werkte een stuk beter.

Na verloop van tijd werden mijn angsten minder: We hebben geen echte regressies gedaan, maar door de zelfobservatie en de oefeningen tijdens de sessies kon ik bijvoorbeeld weer met de bus, alleen slapen. Het belangrijkste inzicht wat ik tijdens de sessies kreeg was dat ik bij mijn pure gevoel kwam, achter de afweer, en dat daar niks te vrezen was. Fysiek voelde ik me ook beter, en ging weer langzaam aan het werk (parttime). Mijn man deed PRI bij een andere therapeut, hierdoor konden we er thuis vaak over praten wat ook hielp bij de motivatie.

Ik heb nu meer inzicht in mijn eigen patronen en perceptie, en hoe mijn afweer werkt (bijv de rol van mijn IQ/hoofd). Grappig om dan tijdens een sessie al door te hebben dat je in een afweer schiet. Ik heb nav mijn burnout en de therapie veel bewuster keuzes kunnen maken, ben vaker in mijn volwassen deel. Ik vind het knap dat het Thekla is gelukt om tot me door te dringen.

Ontzettend bedankt. Mijn eerste psycholoog in 2008 heeft me ooit kennis laten maken met de boeken van Ingeborg Bosch. Deze zijn toen altijd in mijn achterhoofd blijven hangen, en toen nu de tijd rijp was dan ook daadwerkelijk de therapie gevolgd. Het heeft me meer gebracht dan ik had gedacht, en zou het echt iedereen aanraden

| 7 jan 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan je niet genoeg bedanken

ik voel me veel steviger in mijn werk, veel zelfverzekerder en dit leidt tot hele mooie gesprekken waarbij ik veel beter durf te luisteren naar mijn eigen gevoel en durf stil te staan bij de emoties van mijn cliënten.

Ook merk ik dat ik bijna niet meer uitval naar mijn kinderen en partner toe. Ik kon in valse macht schieten naar mijn vriend en ook wel naar de kinderen.

Nu mijn partner ook grote stappen heeft gezet in zijn PRI traject is er zoveel meer rust in huis en we zien het overduidelijk terug bij onze kinderen, die rustiger, meer ontspannen zijn.

Ik voel me eigenlijk al maanden zoveel rustiger en fijner en ik weet wat ik kan doen op de momenten dat dat even niet zo is.

Thekla, ik kan je echt niet genoeg bedanken!! Wat een verschil heeft dit gemaakt.

| 30 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten