Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Nelleke | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Leersum
Bosbadlaantje 7
3956 BL Leersum
nelleke@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Leersum - Utrechtse Heuvelrug

Mijn naam is Nelleke. Ik ben clientgericht therapeut en geef individuele therapie. Ik bied psychologische hulp die is afgestemd op jouw behoefte.


In mijn therapiepraktijk help ik je te ontdekken waar het schort. Daarvoor gebruik ik het gevoel als hulpmiddel. Als je herontdekt wat je van binnen ervaart dan wijst dat je de weg naar wat er gebeuren moet om je weer goed te voelen.  

 

In de therapie sta ik naast je zonder oordeel. Dat schept ruimte om je eigen weg weer terug te vinden. Goed dat je hulp zoekt! Het is een actieve stap voorwaarts. Het maakt veel verschil of we een plek hebben waar we gehoord worden en veilig zijn met ons verhaal. Dan kunnen dingen verhelderen en verwerkt worden en dat brengt rust, ordening en nieuwe energie.

 

Lees hieronder wat de meest voorkomende klachten zijn waarmee cliënten bij mij komen. Waar je ook mee loopt, wees welkom om te bespreken of ik je kan helpen.


Ik zie ernaar uit je te ontmoeten! 


Nelleke.

Mededeling inzake corona-pandemie

In de corona periode ontvang ik clienten in mijn praktijk. Dit zijn de regels voor ons beider veiligheid:

 

  • Bij binnenkomst vraag ik je om je handen te wassen.
  • We houden 1,5e meter afstand
  • Bij koortsklachten of problemen aan de luchtwegen (keelpijn, lopende neus, hoesten, niezen) van een van ons beiden, annuleren we de afspraak.

 

Je kunt er ook voor kiezen om de therapie wandelend te doen, wanneer je bv in de risicogroep zit. Mijn praktijk is gelegen aan de rand van het uitgestrekte natuurgebied van de Utrechtse Heuvelrug.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen

2014 – 2018    Psychosociale Therapie - bij De Roos Opleidingen/Bureau de Roos, Epe
2017 – 2018    Specialisatiejaar Kindertherapie bij Bureau de Roos
2017                 PSBK (Psychosociale Basiskennis)
2013 – 2014    Contextuele school voor pastoraat - bij Koinonia, Gorinchem
2000 – 2003    Contextuele school voor pastoraat - bij Koinonia, Gorinchem

 

 

Registraties:

NFG - 8636     

RBCZ - 180697R

AGB code Zorgverlener: 90-105667
AGB code praktijk - 90-065953

KvK-nummer - 73740632

 Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 

1) Help mij om een positief, gezond zelfbeeld te ontwikkelen.


‘Ik zou me graag zekerder willen voelen van mezelf. Ik wil niet steeds een muur optrekken, maar ontspannen zijn in het contact met anderen. Dat ik niet telkens na hoef te denken of wat ik doe of zeg wel goed is, maar dat ik gewoon mezelf kan zijn. Onbevangen.’

Als je door de jaren heen steeds negatiever bent gaan denken over jezelf, of je hebt een of meerdere ervaringen opgedaan waaruit je de conclusie hebt getrokken 'ik ben minder waard dan anderen’, dan kan dat hardnekkig zijn schaduw werpen op je leven.


Je zelfbeeld herstellen is dan van grote waarde. Het is werken aan de kwaliteit van je leven.


 

2) Help mij een gebeurtenis of verlies te verwerken.


‘Ik heb iets meegemaakt wat ik niet goed een plek heb kunnen geven. Daardoor blijft het invloed hebben op mijn leven. Ik straal niet meer en ben prikkelbaar.’

Verwerking van een heftige gebeurtenis is helend omdat je daardoor meer wordt zoals je was. Je kunt weer ontspanning en blijheid ervaren, je herkent jezelf weer terug en slapen verbetert.

 

Verwerking van verlies kan gaan over het rouwen om een dierbare die je hebt verloren. Maar ook over het verlies van werk of perspectief, of over verwachtingen die niet zijn uitgekomen. Ook kan het gaan om verliezen die normaal lijken maar toch veel met je doen, zoals: je jeugd die voorbij is gegaan, je kinderen die het huis uit gaan, het ouder worden. Je denkt: ik moet hier niet zo zwaar aan tillen, toch merk je dat het je blijft bedrukken. Ruimte maken voor verlies en rouw is dan bijzonder helend.

 


3) Help mij te ontdekken hoe ik weer gelukkig kan zijn.

‘Ik voel me steeds schuldig. Ik heb telkens een oordeel over de emoties die ik voel. En wat vinden mensen van mij? Ik zou willen kunnen ademen. Leven zonder de angst dat het allemaal niet genoeg is.’

Bezig gaan met ontdekken wat aan de basis ligt van je ongelukkig-voelen geeft opluchting. In eerste instantie omdat je het kunt vertellen en daardoor ordenen. Gaandeweg doordat je steeds meer ontdekt hoe het eigenlijk in elkaar zit, hoe het je ongelukkig-voelen zo is gekomen. Hoe meer je jezelf gewaar wordt en begrijpt, hoe meer je zelfvertrouwen groeit. Je komt onbevangener en steviger te staan. En dat maakt het contact met anderen leuker en relaxter.4) Help mij ontdekken wat mij drijft, zodat ik bewuste keuzes kan maken.


‘Ik weet eigenlijk niet goed wat ik zelf wil. Ik spring in op noden van anderen, doe wat er moet gebeuren. Maar wat wil ik zelf? Ik zou willen leren ‘nee’ te zeggen. Maar wat is eigenlijk redelijk, wat mogen mensen van mij verwachten?’

Cliënten komen door de gesprekken in contact met hun eigen spoor. Ze ontdekken: wat drijft mij? Wat wil ik? Wie ben ik? Ze bemerken hoe ze meer kunnen loslaten en hoe ze kunnen stoppen met steeds automatisch de verantwoordelijkheid nemen. Dat geeft ruimte om zelf sturing te geven aan hun leven. Ze raken niet meer uitgeput maar zijn qua energie beter in balans.


5) Help mij te herstellen van mijn burn-out/overspannenheid.


‘Ik ben opgebrand en weet niet hoe ik weer normaal kan worden. Ik wil me weer rustig voelen, geen malende gedachtes meer. Geen razende hartslag.’

Bij herstellen van burn-out/overspannenheid staat in het begin energieherstel en rust voor het lichaam voorop. Wat zijn jouw energiegevers en wat je energienemers? Ook krijg je uitleg hoe het zover heeft kunnen komen en wat maakt dat je het misschien niet hebt zien aankomen.
Nadat het lichaam meer tot rust is gekomen gaat de aandacht uit naar: hoe heeft het bij mij zo kunnen gaan, wat speelde een rol? Dat geeft voor de toekomst inzichten in handen om op het gezonde pad te blijven. 

Tarieven

Tarieven
Kennismakingsgesprek:  geen kosten aan verbonden (half uur)
Intake/therapie sessie:    € 75,- per sessie van een uur.

 


Vergoeding door verzekeraars
Veel zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie (meestal gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Verwijzing van de huisarts is daarbij niet nodig.

Openingstijden

Maandag 8.00 -17.30 uur
Dinsdag -
Woensdag 8.00 -17.30 uur
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Leersum - Utrechtse Heuvelrug

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Leersum - Utrechtse Heuvelrug - Nelleke

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ze kijkt goed wat bij je past

Nelleke is rustig, ze luistert, oordeelt niet maar gaf mij handvatten om mijn eigen beeld te vormen. Dat sprak mij aan. Ze kijkt goed wat bij je past.
Ze is geen 'coach' die zegt wat je moet doen.
Voor mij voelde dat goed. ik voelde me bij haar vertrouwd waardoor ik stappen durfde zetten die ik moeilijk vond maar die me verder hielpen.

Doordat er geluisterd werd naar mijn verhaal heb ik mijn angsten onder ogen kunnen zien. Ik heb geleerd om ze in mijn lichaam niet meer weg te duwen maar ze te laten komen. Daardoor kon ik er anders naar kijken en is er meer ruimte gekomen. Zo ontdekte ik dat bepaalde angsten niet reëel bleken. Andere heb ik kunnen verwerken.

Mijn leven is erdoor veranderd. Ik was altijd zo serieus, nu kan ik weer lachen zoals om gekkigheid. Het voelt super. Ik kan letterlijk beter ademen, ervaar meer rust in mijn lichaam. Ik heb meer energie en kan weer genieten, zoals van een wandeling in het bos.

ik kom weer aan mezelf toe in plaats van bezig te zijn met overleven.

Ik zou willen zeggen; "ga de confrontatie met jezelf aan, het werkt bevrijdend'.

| Wijk bij Duurstede | 16 nov 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een warme, betrokken therapeute

Ik heb Nelleke leren kennen als een warme, betrokken therapeute, die goed is in haar werk.

Onder andere dankzij haar vakkennis ben ik tot nieuwe inzichten gekomen, die me hebben geholpen om andere keuzes te maken en om te luisteren naar de stem van mijn hart.

Het heeft mijn leven verrijkt en het inspireert me om door te gaan op de weg die ik ben ingeslagen.

| 14 sep 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde rust, aandacht en respect bij Nelleke

De therapiegesprekken met Nelleke hebben mij inzicht en perspectief gegeven.

Inzicht in mijn situatie en in de achtergrond van mijn reacties op anderen. En het leverde me op dat ik meer ruimte voelde om stil te staan bij eigen behoeftes en bij het aangeven van wensen en grenzen.

Nelleke volgde vooral mijn onderwerpen van gesprek. Door het stellen van een enkele vraag of door haar samenvatting van wat ik vertelde hielp ze mij nieuw zicht te krijgen op mijn eigen verhaal.

Ze was bescheiden in het geven van haar mening of haar visie, terwijl ik die graag van haar hoorde. Af en toe deelde ze haar kennis en inzichten, wat heel waardevol was. Ik voelde rust, aandacht en respect bij Nelleke en dat deed goed.

| 18 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten