Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Karin | Sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige - Eersel - Karin
Therapie Eersel
Stokkelen 13
5521 NB Eersel
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Eersel

“Een belangrijk uitgangspunt bij mijn werkwijze, is het geloof in het vermogen van ieder mens om zichzelf te herstellen en ontwikkelen. Je kunt zelf richting geven aan je leven. Vanuit mijn praktijk help ik mensen op een betrokken manier bij het vinden van hun eigen pad.”

 


Graag help ik u:
- meer ontspannen in het leven staan
- uw eigen kracht terugvinden 
- meer levensvreugde ervaren
- uw eigen grenzen beter herkennen en aangeven

 

Lichaamsgericht werken
U komt weer in contact met uzelf en u leert voelen wat voor u wérkelijk van belang is. Ik werk onder meer met ademhalingstechnieken, meditatie/mindfulness en voetreflexzonetherapie en EMDR. 

 

Gesprekken
De manier waarop u denkt, heeft veel invloed op hoe u de wereld beleeft. Door gesprekken – met technieken uit onder meer de oplossingsgerichte therapie en gedragtherapie – krijgt u meer inzicht in uw levensgeschiedenis, uw waarden en normen en gedachtepatronen. En dat is de eerste stap naar verandering: als u de patronen die u beperken herkent, kunt u ze gemakkelijker loslaten. 

“Ons leven is slechts wat onze gedachten ervan maken.” ~ Marcus Aurelius, Romeins keizer (121-180)

 

Contact met uzelf - Mediteren en mindfulness
Mediteren bestaat al duizenden jaren en wordt steeds vaker officieel aanbevolen door artsen en wetenschappers. Wie mediteert, maakt zijn geest scherp en helder. Daardoor kunt u gemakkelijker omgaan met de hectiek van alledag.

Wat is mindfulness?
Letterlijk betekent het opmerkzaam zijn oftewel met je aandacht in dit moment zijn. 
Bij mindfulness is het de bedoeling om de aandacht te richten (focussen), bijvoorbeeld op het lichaam, de ademhaling of op de geluiden die je hoort. Via verschillende meditaties leer je dit. Daardoor kun je gedachten, geluiden of ongewenste lichamelijke gewaarwordingen gemakkelijker loslaten, en word je er minder of niet meer door gehinderd. Door dit regelmatig te oefenen, krijg je steeds meer controle over waar je je aandacht op richt. Dit maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om piekergedachten te stoppen: op dergelijke momenten richt je bewust je aandacht op iets anders. Door meditatie te beoefenen leer je als het ware de geest temmen. Hierdoor leer je omgaan met spanning en stress. 

 

Compassie

In de compassie training zijn we gericht op mildheid richting onszelf en onze omgeving. Veel mensen hebben de neiging om zichzelf streng te beoordelen. Hier wordt actief mee gewerkt tijdens de compassie training. Een begripvolle houding is dikwijls meer ondersteunend op momenten dat het even tegenzit, dan jezelf ook nog eens op je kop geven.

Voetreflexzonetherapie
Al uw organen, beenderen en weefsels hebben een reflexpunt op de voeten. Door behandeling van die punten, worden verstoringen in het lichaam opgeheven. Daardoor kan uw lichaam zichzelf weer genezen en wordt de harmonie tussen lichaam en geest hersteld. Ook in acute situaties van spanning, angst of pijn biedt voetreflexzonetherapie verlichting. Omdat de voet zowel lichamelijke als psychische aspecten weerspiegelt, heeft een voetmassage een gunstige invloed op de hele mens.

Lichaamsgerichte therapie
Ons lichaam vertelt ons steeds heel precies hoe het met ons gesteld is. Lichaamsgerichte therapie is een holistische therapie. Dat wil zeggen dat naar de hele mens wordt gekeken: naar gevoelens en sensaties in het lichaam maar ook naar gedachten en overtuigingen. Lichaamsgericht wil zeggen dat het lichaam als ingang genomen wordt naar psychische en emotionele problemen.

Waarom lichaamsgericht werken?
Het is mijn ervaring dat het lichaam altijd de waarheid spreekt hoezeer ook de ervaringen uit het bewustzijn zijn verdwenen. Wat mij steeds weer verwondert is, dat wanneer het lichaam als instrument in de therapie wordt ingezet, de oplossingen zich vaak als vanzelf aandienen.

“Je blik zal alleen helder worden wanneer je in je hart kijkt. Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, wordt wakker.” 
 Carl Gustav Jung, Zwitsers psychiater (1875-1961)

 

EMDR
EMDR staat voor: Eye Movement Desensitization and Reprocessing
Het is een snelle en effectieve behandelmethode voor het verwerken van nare ervaringen en trauma's.

Consult via beeldbellen
Het is ook mogelijk om een sessie te plannen vanuit uw eigen locatie via facetime, skype of messenger. 

 

Voor de regio Bergeijk - Eersel - Veldhoven - Valkenswaard - Reusel - Hapert - Bladel

Online therapie

Online Mentaal fit 

Mentaal fit is ontstaan vanuit de behoefte om mensen te ondersteunen in hun verlangen naar persoonlijke ontwikkeling en groei. We weten allemaal hoe belangrijk het is om lichamelijk fit te zijn. Hetzelfde geldt voor onze mentale conditie. Deze training helpt je te ontdekken wat voor jou belangrijk is en waar je naar toe wilt. Om een op waarden gebaseerd leven te leven. 

We zijn geneigd om het leven te bekijken vanuit onze huidige situatie en het is best een klus om uit je patronen te stappen en te doen waar je echt naar verlangt. Door de training mentaal fit ga je vragen beantwoorden die jij jezelf waarschijnlijk niet zou stellen. 

Je kunt deze training helemaal zelf doorlopen. Thuis op je eigen bank. Als je het fijner vind om daar extra ondersteuning bij te krijgen kun je kiezen om naast de training nog een individuele sessie in te plannen. Hiervoor kun je dan een aparte afspraak maken. Bij Interesse en voor meer informatie mail mij.gerust.Mededeling inzake corona-pandemie

Als u het nog niet prettig vind om alweer naar de praktijk te komen, kunt u ook kiezen voor een wandelsessie of we kunnen beeldbellen.
In overleg kunnen we kijken welk medium het meest eenvoudig is.
Zo kunnen we connecten d.m.v. video bellen via zorglink (avg proof), Whats app, facetime, messenger of zoom (niet avg proof)
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • MGZ_GGZ
 • Opleiding tot relatietherapeut
 • Mindfulness en compassie trainer
 • Opleiding tot natuurgeneeskundig werker met oa voetreflexologie, nlp, act en commitment
 • Stresspreventie- en burn-out coach


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 1. Overbelasting - stress
 2. Hooggevoeligheid
 3. Angstklachten
 4. Rouw
 5. Relatieproblemen 

 

1. Overbelasting - stress

Ik werk vanuit verschillende invalshoeken.

 

Ik zie lichaam en geest als een eenheid, welke niet los te koppelen zijn. Ik werk dan ook graag met lichaamsgerichte therapie, maar ook met mindfulness en compassie, en hypnotherapie.

Ik werk ook veel met emdr. Daarnaast daag ik je graag uit om je verstand niet zo serieus te nemen met behulp van onder andere act en commitment.

 

 

2. Hooggevoeligheid

Het leren (her)kennen van je sterke kanten en je valkuilen is een belangrijk aspect. Grenzen kennen en bewaken zijn hierin essentieel. 


Het resultaat is dat je om leert gaan met je hoog gevoeligheid, het in kunt zetten als kracht  en een bezield leven kunt leven.

 

3. Angstklachten

Angst hoort bij het leven. Niet prettig maar soms ook nuttig. Als angst de boventoon voert dan heeft dat vaak vermijding tot gevolg.  Angst heeft je dan steeds meer in je greep.

Tijdens de therapie leer je de angst op te vangen en ga je stapsgewijs situaties aan. Onder je angst liggen waarden verborgen, dingen die voor jou belangrijk zijn. Angst kan je dus veel leren over jezelf.

Naast het aangaan van situaties kun je met o.a. hypno-therapie het lichaam helpen om uit de fight-flight modus te komen.

 

 

4. Rouw

Er zijn in het leven vele manieren waarop we geconfronteerd kunnen worden met verlies en rouw. Verlies van iemand die ons dierbaar is door overlijden, maar ook verlies na een scheiding. Al dan niet zelf gekozen. 

Het omgaan met een lichamelijke of psychische aandoening en beperkingen kan leiden tot moeten bijstellen van verwachtingen , leren omgaan met wat wel en niet (meer) mogelijk is. Dit vraagt om het vinden van een nieuw perspectief op de toekomst. Het kan zijn dat je daardoor moeten rouwen om wat verloren is.

 

Ervaring heeft mij geleerd dat echte aandacht, mildheid en compassie ondersteunend kunnen zijn in het rouwproces. Daarnaast werk ik vanuit een lichaamsgerichte benadering, ons lijf kan ons precies vertellen hoe het met ons gesteld is en geeft taal aan wat woorden soms niet kunnen uitdrukken

 

5. Relatieproblemen

In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor; dit is normaal en hoeft niet te duiden op een ongezonde relatie. Wanneer je echter in de relatie tegen problemen oploopt waar je zelf niet meer uit komt, kan ondersteuning middels relatietherapie uitkomst bieden. 

Samen brengen we de problemen in kaart en zoeken we naar mogelijkheden om de relatie te verbeteren. 

Emotie gerichte relatietherapie werkt met een 3 fasen model.

 

Fase 1: kennismaken, vertrouwen opbouwen, stopzetten van de negatieve patronen. De hechtingsangsten herkennen. 

Fase 2: de pijnpunten leren zien en benoemen naar elkaar en elkaar daarin leren zien, begrijpen en vergeven. 

Fase 3: Consolideren van wat nu goed gaat. Afspraken maken en oefenen om zelf de problemen te kunnen bespreken en oplossen 

 

 

Heb je nog meer specialisaties?

Ja, ik werk ook veel met emdr-therapie, mindfulness, voetreflexologie en ACT. Ik help mensen meer ontspannen in het leven staan, hun eigen kracht terug te vinden en meer levensvreugde te ervaren.

 

 

1. Emdr-therapie

Emdr staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een snelle en effectieve behandelmethode voor het verwerken van nare ervaringen en trauma’s.

Bij EMDR, werken we onder meer met het maken van bepaalde oogbewegingen, waardoor u los komt van de ongewenste emoties en de automatische reacties die een (nare) herinnering oproept

 

 

2. Mindfulness

Mediteren bestaat al duizenden jaren en wordt steeds vaker officieel aanbevolen door artsen en wetenschappers. Mindfulness betekent leven met aandacht. 

Wie mediteert, maakt zijn geest scherp en helder. Daardoor wordt het gemakkelijker om met de problemen van alledag om te gaan. 

Meditatie vergroot je weerbaarheid en helpt je om te gaan met de moeilijkheden die het leven soms met zich mee brengt. Je leert om dingen toe te laten in plaats van ze te vermijden of te bevechten.

 

 

3. ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Stel je voor dat je zou leren om je gedachten niet meer zo serieus te nemen en dat je weer onbevangen in het hier en nu zou komen te staan. Stel dat je in staat bent om alles wat je liever niet zou willen ervaren te omarmen, waardoor je het gevecht met je angsten niet meer aan hoeft te gaan. 

Stel dat je een nieuwe, zachtaardige relatie met jezelf creëert, los van je (negatieve) zelfbeeld en alles wat je van jezelf moet. Wat als je zou ontdekken hoe jij je leven het liefste vorm zou willen geven, en je de tools krijgt aangereikt die je in staat stellen om je eigen pad te gaan bewandelen?

 

Dat doet ACT voor je.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

3-7 sessies gemiddeld afhankelijk van het probleem

 

 

Alle specialisaties

 • Angsten
 • Burnout
 • Depressie
 • Emdr-therapie
 • Relatietherapie

 

 • Rouwverwerking
 • Stress
 • Trauma
 • Zingeving
 • ACT therapie

 

 • Autisme
 • Compassie training
 • Grenzen aangeven
 • Hooggevoeligheid
 • Hypnotherapie

 

 • Lichaamsgerichte therapie
 • Mindfulness
 • Onzekerheid
 • Piekeren
 • PTSS
 • Rouwbegeleiding

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Brainspotting Therapie
 • Coaching
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • EMDR-therapie
 • Gesprekstherapie
 • Groepstraining
 • Hypnotherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Mindfulness training
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Rouwbegeleiding
 • Traumatherapie

Behandeling van


Tarieven

 • Individuele therapie: € 125 per sessie
 • Relatietherapie: € 150 per sessie 

 

 • Sessieduur: 50- 60 minuten

Openingstijden

Maandag 8.00 - 1715
Dinsdag 8.00 - 1715
Woensdag 8.00 - 1715
Donderdag 8.00 - 1715
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Eersel

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Eersel - Karin

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 25 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Positief effect

Ik ben een nuchter persoon maar stond open voor hypnose en dat heeft een positief effect gehad.
Soms heeft je onderbewustzijn een steuntje nodig wat je verstand niet kan geven.

| EERSEL | 20 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het voelde meteen vertrouwd

Na de Burn-out van mijn man kwamen we via de website bij Karin terecht. Bij de 1e afspraak voelde het meteen vertrouwd.

Na een paar gesprekssessies hadden we een houvast om mee verder te gaan. Ik heb ook de online de cursus gedaan die Karin zelf opgezet heeft. Daarbij kwamen er voor mij weer inzichten bij die ik kan gebruiken voor de toekomst.

Karin is een fijn warm persoon. Ze laat je door middel van vragen je eigen inzichten openen. Ze is zo veelzijdig. Als het me even te veel word kan ik een afspraak met haar maken om even bij te praten. Daarna kan ik er weer tegen.

Ik kan bij haar mezelf zijn. Alles gaat vanuit jezelf.
Voor mij is ze een stimulans in alle opzichten.

| 26 jul 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


In 6 sessies heel erg goed geholpen

Karin heeft mij heel erg goed geholpen. Ik had meteen een heel goed en vertrouwd gevoel bij haar en dat bleek ook helemaal terecht te zijn. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar.

Ze heeft mij in 6 sessies heel erg geholpen om te kunnen gaan met allerlei uiteenlopende dingen waar ik tegenaan liep. Ik raad Karin zeker aan bij mensen in mijn omgeving die soortgelijke hulp nodig hebben.


| Hapert | 27 okt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Laagdrempelig en efficiënt

Vanwege een steeds terugkerend probleem binnen onze relatie kwamen we terecht bij Karin in Eersel.


Eén van haar uitgangspunten is dat zij met beide partners tegelijk werkt. Op die manier houd je de inhoud van de sessies transparant. Karin is laagdrempelig en efficiënt.

 

Op een objectieve manier verdeelt ze haar aandacht gelijkmatig over beide partijen. Hierdoor werden we allebei aan het werk gezet. We waren snel gewend aan het feit dat je op het einde van een sessie meteen afrekent. Dan hoef je hier zelf ook niet meer aan te denken.

 

Al met al een positieve ervaring. Een dikke 8.


| eersel | 24 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goede ervaringen

Ik heb hele goede ervaringen met Karin. De verschillende therapieën die zij aanbiedt naar gelang je je voelt is zeer prettig. Of dat nu meditatie, praten, voetreflex of een rollenspel is.


| Bladel | 9 mei 2019
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik gun dit iedereen

Op sommige momenten in het leven is het fijn als er even iemand met je meeloopt.

Iemand die even mee opruimt, die je rugzak wat leger maakt, die een spiegel voorhoudt, die je opnieuw zelfinzicht en zelfvertrouwen geeft, zodat je de nodige energie en kracht ontwikkeld om daarna weer "alleen" verder te lopen.

Karin is op een stimulerende, integere en ongelooflijk aansluitende manier een poosje met mij meegelopen. Deze Karin gun ik iedereen op weg in de zoektocht van je leven.


| Maarheeze | 9 apr 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Karin straalt rust en vertrouwen uit

Karin straalt rust en vertrouwen uit. Ze laat je jezelf zijn. Ze zorgde ervoor dat ik de mooie dingen in het leven weer kon zien en voelen


| 15 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel meer zelfvertrouwen gekregen

Het was niet altijd makkelijk omdat ik soms moest oefenen met situaties die ik spannend vond, maar door ze te doen heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen.

Ik heb nu weer vriendinnen en ben bezig met mijn opleiding. Ik heb nog wel eens angsten maar weet nu beter wat ik kan doen om er mee om te gaan.


| 1 feb 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Na één sessie merkte ik al verbetering

Een hele poos raakte ik in paniek als ik bij de huisarts of in het ziekenhuis in de wachtkamer zat. Telkens zei ik tegen mezelf dat ik me niet zo druk moest maken, maar dit hielp niet.

 

Op een gegeven moment heb ik contact gezocht met Karin. Na één sessie merkte ik al verbetering. Echt ongelofelijk! Naderhand ben ik nog twee keer bij Karin geweest.

 

Zowel bij de dokter en ook tijdens drukke tijden zit ik een stuk beter in m'n vel.


| Eersel | 7 jan 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ontzettend geholpen

Ik heb bij Karin EMDR-therapie ondergaan. Al vanaf de eerste behandeling was het positieve effect merkbaar. Deze therapie heeft mij ontzettend geholpen en veel verlichting gegeven.

Daarnaast heb ik een aantal gesprekssessies bij Karin gehad. Dit heeft voor veel inzicht gezorgd waardoor ik weer verder kon.

Karin is ontzettend warm en hartelijk. Ik heb mij van begin af aan op mijn gemak gevoel bij haar.
Ik woon sinds kort niet meer in de regio maar mocht ik in de toekomst nogmaals een therapeut nodig hebben dan zal ik zeker weer naar Karin teruggaan.


| 27 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onvoorstelbaar

De EMDR behandelingen zijn erg heftig maar onvoorstelbaar dat ik me in zo’n korte tijd
zoveel beter ging voelen.

Ik kan nu echt op een afstand naar de naar gebeurtenis kijken zonder dat ik er nog last van heb.


| 1 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


EMDR heeft bij mij geholpen

Ik heb me heel lang een vat vol tranen gevoeld wat vaak op overlopen stond. Na de EMDR is dit weg. Ik kan terugdenken aan gebeurtenissen zonder dat er tranen komen.

Wat je dwars zit daar kan Karin je in helpen. Misschien denk je dat het geen Trauma in hoofdletters is en dat je daar geen hulp voor hoeft te zoeken, maar dingen die je misschien al jaren dwarszitten daar kan EMDR je bij helpen. Mij heeft het in ieder geval geholpen en daar ben ik blij mee.


| Reusel | 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen bij verwerken traumatische ervaringen

De emdr-sessies bij Karin hebben me enorm geholpen om mijn traumatische ervaringen te verwerken.

Vaak hoorde ik mensen zeggen 'je moet het loslaten', maar dat paste me nooit. De ervaringen zijn er nu eenmaal en boden me ook waardevolle levenslessen. Na het volgen van de sessies kan ik ze nu bij me blijven dragen, terwijl de heftige gevoelslading er vanaf is.

Ik kan, met dank aan Karin, vanuit het hier en nu inmiddels kijken naar het daar en dan, zonder dat het me overmant. De ervaringen horen bij me, maar bepalen niet langer mijn gemoed.

Wat een warme persoonlijkheid ben je Karin. Door jouw invoelend vermogen wist je steeds mee te bewegen op mijn reis door mijn pijnlijke ervaringen. En alles mocht er in volle hevigheid zijn.

Het voelde goed, omdat je naast je enorme empathie ook liet merken dat jij er zelf stevig onder bleef. En dat je koers hield. Dat bood mij de veiligheid om de heftige emoties opnieuw toe te laten en zo te kunnen 'opruimen'.

Dank je wel Karin voor je deskundige en empathische werkwijze!


| 5 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Rustiger geworden door meditaties

Ik ben een heel emotioneel iemand en huil heel snel. Als ik iets moeilijk vind kan ik het nooit zonder emotie vertellen.

Ik heb bij Karin geleerd dat het niet erg is als ik emotioneel ben, ook heb ik geleerd om mezelf wat tijd te geven en dat ik ook later op iets terug mag komen.

Door de meditaties ben ik ook een stuk rustiger geworden en voel ik me niet zo snel meer overbelast.


| veldhoven | 5 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel geleerd en ontdekt

Ik heb geleerd om afleiding te zoeken als ik me angstig voel. Ik heb ontdekt dat er eigenlijk nooit gebeurd is waar ik bang voor was. Daardoor heb ik die gedachten erover meer los kunnen laten en ben ik er niet meer mee bezig.


| bladel | 1 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik gun dit iedereen

Op sommige momenten in het leven is het fijn als er even iemand met je meeloopt. Iemand die even mee opruimt, die je rugzak wat leger maakt, die een spiegel voorhoudt, die je opnieuw zelfinzicht en zelfvertrouwen geeft, zodat je de nodige energie en kracht ontwikkeld om daarna weer "alleen" verder te lopen.

 

Karin is op een stimulerende, integere en ongelooflijk aansluitende manier een poosje met mij meegelopen. Deze Karin gun ik iedereen op weg in de zoektocht van je leven. 


| Eersel | 15 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer meer plezier in mijn leven

Door de behandelingen heb ik weer meer innerlijke rust, ik maak me minder zorgen om dingen waardoor ik weer meer plezier in mijn leven heb.


| eindhoven | 9 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een fantastische therapeut

Een open, warme persoonlijkheid maar wel met de juiste dosis nuchterheid dat was de in indruk na mijn 1e gesprek. Deze positieve indruk is alleen maar versterkt in de vervolggesprekken.

Een fantastische therapeut die goed aanvult waar de behoefte zit en hier op een warme, persoonlijke, maar ook spiegelende manier aanvult.

De juiste vragen, de juiste sfeer, het vermogen om je aan het denken te zetten maar ook daar ook zeker een belangrijke rol te pakken om je daarmee te helpen.

Vooraf nooit kunnen inschatten dat de gesprekken met Karin mij zoveel zouden kunnen brengen!!


| 8 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Karin voelde me goed aan

Ik heb de gesprekken met Karin als erg prettig ervaren. Ze voelde me goed aan en wist de vinger op de zere plek te leggen, precies waar dat nodig was!


| Luyksgestel | 20 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan nu makkelijker nee zeggen

In het begin zat ik helemaal niet lekker in mijn vel, had ik veel onrust in mijn hoofd en voelde ik me gejaagd. Ik ging vaak over mijn grenzen heen. Door de gesprekken bij Karin heb ik
veel over mezelf geleerd en kan ik makkelijker nee te zeggen.


| 20 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Met veel plezier training gevolgd

Ik heb met veel plezier de mindfulness training en daarna de compassie training gevolgd. Er wordt in kleine groepen gewerkt, wat erg plezierig is. De avonden vingen aan met een kopje thee/koffie. De oefeningen werden begeleid door de prettige stem van Karin. Ook voor het oefenen thuis kregen wij de oefeningen mee op stick of via e-mail toegestuurd.

Doordat de behoeften van cursisten nagenoeg gelijk zijn, ontstaat er vrijwel direct een soort ‘verbond’, door een stuk herkenning.

De trainingen hebben mij geholpen, rustiger in het leven te staan, minder snel uit balans te raken en dingen beter te kunnen accepteren zoals ze zijn.

Vooral de compassie training heeft me inzicht gegeven in het functioneren van het menselijk brein. Dit heeft mij op zich al geholpen bij een stukje inzicht en acceptatie. Nu vooral regelmatig blijven oefenen om de behaalde winst te behouden! Dank je Karin!


| Bergeijk | 13 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je voelt je op je gemak bij Karin

Karin werkt op een zeer professionele en vriendelijke manier. Zij straalt vertrouwen en rust uit, je voelt je bij haar op je gemak, en zij kan goed op een doelgerichte manier werken.

De EMDR therapie bij haar heeft er voor gezorgd dat veel triggers bij mij zijn verdwenen en dat ik nu over onderwerpen kan praten met zelfs een glimlach waar eerst alleen maar tranen kwamen.


| Belgie | 5 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ontzettend fijn, warm en begripvol

Ontzettend fijn, lief, warm en begripvol persoon. Ik voelde me direct vertrouwd bij haar, ze laat haar mening niet blijken, waardoor ik me vrij voelde om alles te delen, waardoor ze me uitstekend heeft kunnen helpen.

Ik ben heel blij dat ik bij Karin terecht ben gekomen en ben haar enorm dankbaar voor haar hulp. Wat een topper!


| Knegsel | 25 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele waardevolle EMDR sessies

Hele waardevolle EMDR sessies. Bleef dicht bij me en ik had het idee dat ze er was, wanneer ik het nodig had. Een goede gids tijdens mijn reis naar het verleden. Bedankt Karin!


| Veldhoven | 20 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Karin luistert zonder te oordelen

Fijn om mijn verhaal kwijt te kunnen bij iemand die luistert zonder te oordelen. Door de vragen wordt je aangezet om stil te staan bij jezelf.


| Eindhoven | 11 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Karin:Interview

Lees hieronder het interview met Karin .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Ik heb een praktijk in Eersel. Ik ontvang hier mensen uit de regio Eersel, Bergeijk, Hapert, Bladel, Reusel, Veldhoven, Valkenswaard en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

De keuze om na mijn laatste stage (hbo-v) nog “even” te blijven werken op de afdeling waar ik stage liep, waardoor uiteindelijk een carrière in de geestelijke gezondheidszorg bleek weggelegd. Daarna meerdere nieuwe afdelingen mee vorm gegeven, waardoor ik ontdekte dat ik energie krijg van innovatie en het blijven ontwikkelen.

Het overlijden van een aantal dierbare mensen. Dit maakt je bewust van de vergankelijkheid van dingen en dat het de moeite waard is te genieten van het leven en van elkaar zolang je kunt.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Er is altijd al een grote interesse geweest om drijfveren van mensen te begrijpen. Ook wilde ik al jong mensen graag “helpen”.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het fijnste vind ik dat ik echt iets kan betekenen op gebieden die er werkelijk toe doen. Elk mens wil graag gelukkig zijn en je geestelijk welbevinden is daar een hele grote factor in. Mensen helpen hun eigen pad te vinden en te leren vertrouwen op hun eigen kracht is het mooiste wat er is.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Dat is een moeilijke vraag, ik ontdek en leer nog elke dag. Ik vind het enorm fascinerend om te ontdekken wat gedachtekracht doet met ons als mens. Hoe overtuigingen onze wereld kleuren. Maar ook hoe machtig mooi het is als je oprecht interesse en aandacht hebt voor elkaar wat er dan voor een verbinding kan ontstaan en hoe we elkaar dan tot steun kunnen zijn in het leven.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Ik heb vandaag hele mooie gesprekken met cliënten gevoerd over de thema’s die hen bezig houden. Vandaag ging het over je intuïtie volgen, trouw zijn aan je eigen waardes,ipv bezig zijn met de gevoelens van anderen en anderen geen pijn willen doen.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Over 5 jaar hoop ik nog steeds in mijn eigen praktijk te werken. Ik zal dan meer met groepen werken. Mensen leren dan van elkaar en kunnen veel steun aan elkaar hebben in een groep. Het is vaak prettig om te merken dat je niet de enige bent die stoeit met dingen. Zelf vind ik het enerom insprirend om kennis over te dragen en mensen te helpen het beste in zichzelf naar boven te halen.

 

Over 10 jaar werk ik wellicht iets minder in m’n praktijk, zou graag ook meer tijd maken om te kunnen reizen, maar ga er vanuit dat ik ook dan nog met plezier zal werken. In ons vak word je beter naar mate je ouder word is mijn visie, ik hoop dat ik dan nog meer vanuit rust en aandacht zal kunnen werken.

Daarnaast hoop dat ik in de toekomst mijn ervaring en kennis op (jonge) collega's mag overdragen. 3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Familie en vrienden zijn belangrijk, ik breng graag tijd samen met hen door.

 Ik hou van spelletjes zoals kolonisten van katan en rikken. Ook reis ik graag.

Daarnaast  lees graag en ik hou van sporten o.a. spinnen en mountainbiken en yoga.

Ook mediteer ik dagelijks al vanaf 1994 dagelijks.4. Waar word jij blij van?

Ik word blij van verbinding en echt contact met mensen. 

Ik word heel blij van nieuwe dingen ontdekken. Heb een enorme honger naar kennis en hou ervan me steeds te blijven ontwikkelen. 5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben al vanaf 1986 met mijn huidige partner en zijn in 1993 getrouwd ,samen hebben we drie prachtige kinderen. Een dochter en een twee zoons. zij zijn inmiddels volwassen en zijn uitgegroeid tot fijne mensen.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ik heb zelf ook wel eens gebruik gemaakt van begeleiding, ik vind het belangrijk dat je als therapeut zorgt dat je je eigen bagage kent en kunt hanteren.

 

Ik hou ervan om te blijven ontwikkelen en dat geldt ook voor mijn geestelijke hygiëne (zo noem ik dat altijd) Ik zie mezelf als een gevoelig persoon en heb moeten leren hoe ik met die gevoeligheid om kon gaan.

 

Zo ben ik in 1994 met meditatie in aanraking gekomen wat me heel veel gebracht heeft.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Vroeger wilde ik kraamverzorgster worden. Heb hiervoor ook een opleiding gevolgd maar ben er uiteindelijk nooit in gaan werken. Als ik geen therapeut meer zou kunnen zijn zou ik toch iets anders gaan doen met mensen. 
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Er zijn meerdere mensen die me insprieren

Eckart Tolle, Thich Nhat Than, Maar ook Tonny Robbins, oprah Winfrey, Bob Proctor en  Michael Pilarczyk.

 

Dichterbij huis leer ik elke dag nog van mijn partner en van mijn kinderen.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Ik heb niet een favoriet boek maar een nieuwe aarde , de kracht van het nu (van eckart Tolle) lees ik graag omdat je daar steeds een stukje uit kunt halen en het elke keer wel weer anders leest.3. Jouw favoriete film en waarom?

Het eerste waar ik aan moet denken is the green mile. Een ontroerende film in mijn ogen.

 Recentelijk keek ik collateral beauty en ps I love you.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Ik heb er een aantal

 

“Energy flows where attention goes”

 

oftewel "wat je aandacht geeft groeit "

 

 en het geloof in jezelf is je grootste kracht

 5. Wat is jouw missie?

Mijn misie is het leven ten volle leven, genieten, in contact met anderen.6. Wat is jouw superkracht?

Superkracht vind ik nogal een groot woord, ik ben makkelijk enthousiast te krijgen voor iets, mijn intuïtie en gevoeligheid zijn denk ik mooie kwaliteiten.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Het leven te nemen zoals het komt, genieten van kleine dingen,dankbaar zijn voor wat je hebt.
en je laten verwonderen.... open staan..... zonder verwachting.......
Sociaal psychiatrisch verpleegkundige - Eersel - Karin

Contact met Karin

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten