Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psycholoog NIP - Rijswijk - Felicia
Therapie Den Haag
Einsteinlaan 28
2289 CC Rijswijk
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtFelicia | Psycholoog NIP

Therapie Den Haag

Psychologische behandeling voor mensen die alcohol en/of andere middelen gebruiken of gokken, of last van eetbuien hebben, ongeacht of zij hun gebruik/gedrag willen veranderen. Behandeling of coaching bij AD(H)D.

Hulp bij depressie, angst, ADHD, communicatie, levensveranderingen, eenzaamheid, zelfvertrouwen en nog veel meer met een open verkenning van de rol, voors en tegens van je middelengebruik en/of gokken of eetgedrag op deze problemen en op je leven in bredere zin. Of hulp met je gebruik/gedrag op zich. 


Iets over mij:

Voordat ik mijn eigen praktijk ben gestart, heb ik jarenlang in een aantal landen en instellingen gestudeerd en gewerkt met cliënten die veranderingen wilden aanbrengen in hun middelengebruik of gokken, en die ook bijkomende geestelijke of lichamelijke gezondheidsproblemen of andere levensproblemen wilden aanpakken. De focus lag echter altijd op alcohol/andere drugs/gokken. Ook zag ik vaak das middelengebruik de ervaring van ADHD minder erg kan maken, en dat veel van mijn clienten last van ADHD-achtige symptomen hadden.

Mijn cliënten hebben me echter geleerd dat ze niet (eerst) hoeven te stoppen met het gebruik van middelen om gemotiveerd en in staat te zijn positieve veranderingen in hun leven aan te brengen. Zo werd het idee van mijn eigen praktijk geboren: Psychologische ondersteuning voor mensen die middelen gebruiken of hebben gebruikt, met of zonder doelen op het veranderen van hun middelengebruik.


Behalve werk hou ik van schaatsen, fietsen, schilderen en instrumenten bespelen.MIjn specialisaties:

Ik kan je helpen als je drinkt, andere drugs gebruikt en/of gokt of last van eetbuien hebt en

→ je vraagt je af of het echt een probleem is

→ je wilt begrijpen waarom je het doet

→ je hebt gemerkt dat je gewoonten veranderd zijn sinds er iets anders in je leven is gebeurd en je wilt er gewoon voor zorgen dat ze niet uit de hand lopen

→ je wilt begrijpen hoe je gokken/gebruik van verschillende middelen/eetpatroon en compensatiegedrag met elkaar verbonden zijn

→ je wilt werken aan andere problemen zoals eenzaamheid, lage stemming, aandachtsproblemen, frustratie, (sociale) angst, communicatieproblemen, levensveranderingen, enz.)
→ je wilt mogelijke gevolgen voor je gezondheid en sociale leven bespreken

→ je wilt minder drinken/gebruiken/gokken, slechts met één van de middelen die je gebruikt stoppen of er helemaal mee stoppen

→ je wilt een gezond eetpatroon ontwikkelen

→je wilt een gezonde relatie met je lichaam opbouwen

Ik kan je helpen als je AD(H)D hebt of bijv. last van aandachtsproblemen, uitstelgedrag, afleiding, plannen en organiseren, moeite met taken afmaken.Mijn motto:

Je hoeft jezelf geen verslaafde te noemen om je gedrag onder de loep te nemen en een verandering te overwegen.

Een eetprobleem is meestal geen probleem met het eten.

ADHD komt ook met sterke kanten.

 

Mijn visie en werkwijze

In mijn sessies geef ik ruimte aan meer dan alleen je middelengebruik/problematisch gedrag. Deze gedragingen zijn nooit opzichzelfstaand en kunnen een dekmantel zijn om de dagelijkse stress en confrontaties te ontvluchten. Ze kunnen echter ook voortkomen uit frustraties, verveling, chronische ziekte of trauma. Ook kunnen ze voortvloeien uit de wens om in de maatschappij te passen, om altijd gelukkig te zijn of uit de poging ‘je ideale zelf’ te zijn.

Ik combineer bewezen cognitieve gedragstherapie (CGT)- en Acceptance en Commitement Therapie (ACT)-interventies met aspecten uit de kunst, muziek en mindfulness. Ik zet hierbij mijn brede kennis in over de fysieke en geestelijke gezondheid aan de ene kant en over de biochemie van bewustzijnsveranderende middelen aan de andere kant. Ook pas ik mijn communicatiestijl en de inhoud van de sessies aan op de door jou gewenste denkstijl, zowel verbaal als visueel.
In mijn werk aan ADHD symptomen, gebruik ik ook coaching technieken.Wil je meer weten voor jezelf of voor iemand anders?

Neem contact op of kom gezellig langs voor een (gratis!) kopje thee/koffie

Online therapie

Ik gebruik BigBlueButton (BBB) voor beeldbellen voor individuele gesprekken en ook voor groepen. Zo kunnen we comfortabel en veilig met elkaar praten, samen presentaties of het eigen scherm bekijken, aantekeningen maken of zelfs schetsen.

Wat heb je nodig om BBB te gebruiken?

BBB draait volledig in de browser. Dat betekent dat je geen app of programma hoeft te installeren. Je kunt BBB gebruiken met elk apparaat waarmee je websites kunt bekijken. Je hoeft geen account aan te maken, ik stuur je een link die je naar het juiste adres brengt. Daar hoef je slechts een naam in te voeren (hoeft niet de echte naam te zijn) en op “Toetreden” te klikken en je bent binnen.

Waarom heb ik voor BBB gekozen?

BigBlueButton versleutelt altijd alle gegevensverbindingen met methoden die algemeen als zeer veilig worden beschouwd.

Mijn server is ingesteld om alleen de minimaal noodzakelijke gegevens te bewaren en staat geen opnames van sessies toe. Dus behalve de deelnemers kan niemand zien of horen wat er tijdens de sessies gebeurt, ook de beheerder niet.

BBB wordt ook niet beheerd door een centrale server, maar er zijn veel verschillende onafhankelijke aanbieders van servers. Er is dus geen centrale dienst die zou kunnen proberen de gegevens van alle gebruikers te verzamelen, en ik kon zelf de aanbieder kiezen. Vooral aanbieders van BBB haalden zeer goede resultaten in een test van de Berlijnse BfDI, in tegenstelling tot de meeste andere diensten voor videoconferenties/beeldbellen. Met de beheerder van mijn server heb ik direct kunnen bespreken welke instellingen het meest veilig zijn.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

MSc Psychologie, University of East London, VK

Postgraduate certificate Gezondheidspsychologie, Derby University, VK

PhD Natuurwetenschappen (Magna cum laude), Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg, Duitsland


Trainingen:

→ Relatiecoach, Civas
→ ADHD coach, Civas
→ ACT (Acceptance and Commitment Therapy), SeeTrue

→ Understanding Autism, Asperger's and ADHD, Derby University, VK

→ Cognitieve Gedragstherapie , Mosaic Training & Consultancy, VK
Verslavingsbegeleiding, online, ALH-Akademie, Haan, DuitslandAGB code - persoonlijk: 94109436; praktijk: 94066419

Talen:

Nederlands, Engels/English, Duits/Deutsch, Roemeens/Romana


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Middelengebruik
Gokken
Boulimia/Eetbuien
ADHD coaching

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:


Emotieregulatie/Stemmingswisselingen

Middelengebruik en/of gokken kunnen een strategie zijn om moeilijke gevoelens te ontsnappen, of om zich nog beter dan goed te voelen. Het gebruik zelf (door het (langdurige) effect op het lichaam en de emoties) of het (ongewenste) gedrag dat iemand onder invloed kan vertonen, kan er echter toe leiden dat mensen zich aan het eind slechter gaan voelen.

Samen brengen we in kaart wat er speelt in je gevoelsleven, welke interne, externe en interpersoonlijke factoren een rol spelen, maar ook welke rol je middelengebruik/ gokken speelt. Ook kijken we naar het verbeteren van je vaardigheden om moeilijke emoties een plek te geven in je leven, en naar het verbeteren van je emotionele balans met behulp van ACT.Communicatieproblemen

Ik werk met elementen uit Geweldloze/Verbindende Communicatie en Greenlight communicatiestrategieën en ACT om je te helpen om:

 

→ je bewust worden van je gevoelens tijdens een gesprek

→ niet vanuit frustratie, boosheid, ongeduld te reageren

→ je behoeften tijdens een gesprek te kunnen herkennen

→ je grenzen en wensen aan je gesprekspartner aan te geven

→ open te staan voor je gesprekspartner en beter te luisteren

→ vooroordelen en verwachtingen los te laten

 

Communiceren tijdens het drinken, snuiven en/of blowen kan verbindend aanvoelen of juist het tegenovergestelde, of soms allebei tegelijk. Het verlangen om iets te gebruiken om te kunnen communiceren kan simpelweg betekenen dat je communicatieve vaardigheden beter kunnen worden. Het omgekeerde is ook waar: betere communicatievaardigheden kan je behoefte aan middelengebruik verminderen.

Samen kijken we naar je communicatiepatronen, gedrag, gedachten en gevoelens nuchter en onder invloed van middelen. We kijken naar je gewenste manier van communiceren en werken aan de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt.

 


ADHD/ADHD-achtige klachten
Ook mensen die geen ADHD diagnose (willen) hebben kunnen moeite hebben met plannen en organiseren, afgeleid worden, taken afmaken, impulsiviteit/gebrek aan geduld, uitstelgedrag, niet stil kunnen zitten etc.

In kleine hoeveelheden kunnen middelen zoals speed of cocaïne iemand af en toe meer focus geven, en helpen om een to-do lijst af te werken, maar dezelfde middelen kunnen ook ertoe leiden dat iemand helemaal niks meer voor elkaar krijgt. Gokken kan iemand gefocust houden en afleiden van de vele storende gedachten, waardoor mensen dan rust in hun hoofd ervaren. Maar het gebruik/gokken kan andere gebieden in hun leven negatief beïnvloeden of ze kunnen helemaal uit de hand lopen.

 

Samen kijken we waar je mee worstelt, of je middelengebruik of gokken een coping mechanisme zou kunnen zijn bij deze problemen en in welke situaties dit het geval is.

We werken aan het verbeteren van je vaardigheden in plannen, organiseren, omgaan met afleiding en uitstelgedrag, het onderzoeken van je aandachtsspanne en het leren gebruiken van je individuele aandachtspatroon gedurende de dag. Het werk omvat veel praktische tips en oefeningen gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, ACT, coaching en oplossingsgerichte therapie en afgestemd op jouw doelen.

 


Depressie

Ik werk met ACT om je te helpen de gevoelens die bij je depressie horen een plaats te kunnen geven, en om een stapje terug te kunnen doen van de moeilijke gedachten of herinneringen die in je hoofd opkomen. Deze gedachten en gevoelens zijn menselijk en normaal, en we zijn meer dan deze innerlijke ervaringen. We kijken ook samen naar wat belangrijk is in je leven, wat voor persoon je wilt zijn, en hoe je ondanks je lage stemming toch in actie kunt komen.

Drinken, blowen, gokken, snuiven kan de ervaring van depressie op het moment verlichten, en het tegelijkertijd daarna, de volgende dag of op langere termijn erger maken. Samen kijken we of dit een rol speelt in je depressie, en experimenteren we, of de ene of de andere verandering in je gebruik of gokken je stemming kan verbeteren.(Problematisch) Middelengebruik/Gokken

Jij bepaalt je doelen: Wil je begrijpen waarom je drinkt, gebruikt of gokt? Wil je onderzoeken of het gebruik van een middel samenhangt met het gebruik van een ander middel? Wil je beter begrijpen wat de gevolgen van je gebruik zijn op andere gebieden van je leven of op het leven van je dierbaren? Wil je nagaan of je gebruik nog oké is of al te veel? Wil je vermijden dat je gebruik/gedrag je leven in de toekomst bepaalt? Wil je minderen? Wil je stoppen?

 

Ik werk met cognitieve gedragstherapie, ACT en oplossingsgericht, en we kijken ook breder naar je leven, bijvoorbeeld: Wat verandert er nog meer door veranderingen in je gebruik/gedrag? Welke andere vaardigheden heb je nodig of wil je leren/verbeteren om je in balans te voelen met geen/minder drinken/gebruik/gokken?

Tarieven

  • Kennismakingsgesprek 45 min: €60
  • Individuele sessies 60 min/90 min: €95/€125
  • Individuele coaching sessies 60 min: €95 + 21% btw
  • Relatietherapie 60 min/90 min: €115/€150

€20 toeslag voor avondafspraken (vanaf 17:00)

 

De kosten worden niet vergoed door de basis zorgverzekering. Vraag bij je aanvullende verzekering of zij wel (een deel) zouden vergoeden.

 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 8.00 - 21.00
Woensdag 8.00 - 21:00
Donderdag 12.00 - 21.00
Vrijdag 14.00 - 21.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Rijswijk.
Ik ontvang mensen uit de regio Rijswijk, Voorburg, Nootdorp, Den Haag, Delft.
Reviews Therapie Den Haag

Hieronder staan reviews over Therapie Den Haag - Felicia

rating
Waardering van 4,7 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Felicia is a wonderful therapist

Felicia is a wonderful therapist who listens with understanding, asks exactly the right questions, and in a special and very competent way puts her patient on the path that helps them understand, work through and finally overcome their problems. Even though my therapy was at a distance, it was extremely helpful to me and I had complete trust in Felicia and her approach. If there is one therapist I can recommend, it is certainly Felicia.

| Frankrijk | 31 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb volledige vertrouwen in Felicia

Ik kreeg Felicia aangewezen als therapeut bij een instelling waar ze toen werkte.
Al heel snel voelde ik me op mijn gemak bij haar. Ze luisterde goed en wist de juiste snaar te raken. Ik voelde me gehoord en begrepen bij haar. Felicia hielp me ook met het stellen van prioriteiten die ik op dat moment niet zag. Ze leerde me ook de bevestiging bij mezelf te zoeken en niet afhankelijk te zijn van haar. Toen ik klaar was met de behandeling bij deze instelling en hoorde dat ze haar eigen praktijk begon, was het voor mij een logische keuze dat ik met haar mee ben gegaan. Ik heb volledige vertrouwen in Felicia en haar aanpak, en kan iedereen Felicia aanraden.

| Frankrijk | 31 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voel me gelukkiger

Na de behandeling bij Felicia voel ik me gelukkiger en kan ik weer in perspectief brengen wat ik kan veranderen en verschillende dingen uitproberen. Het hoeft niet wel of niet drinken te zijn, kan ook iets er tussenin, ik kan experimenteren met wat voor mij werkt.

| 31 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Felicia: