Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Sonja | Psycholoog NIP, Relatietherapeut en Coach

Psycholoog NIP, Relatietherapeut en Coach - Nederland - Sonja
Online Psycholoog
Nederland
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtOnline Psycholoog

Mijn naam is Sonja en sinds 2005 werk ik als psycholoog NIP, relatietherapeut en coach.

Je kunt bij mij terecht voor allerlei klachten. Wacht niet te lang met hulp vragen. Hoe vroeger je er bij bent, hoe sneller je ook weer op eigen kracht aan het roer kan staan. Iedereen kan wel eens een steun in de rug gebruiken, iemand  die zaken verheldert of met je meekijkt wat je zou kunnen doen om je situatie te veranderen.

Ieder mens is uniek en daarmee is het aan mij om de inzichten en kennis die ik in de loop van de jaren heb opgebouwd, zo aan te wenden dat dit goed aansluit op jouw vraag. Daarin valt me steeds op dat veel hulpvragen in de kern gaan over gebrek aan verbinding. 

Door gebeurtenissen kun je het contact met jezelf zijn kwijtgeraakt ofwel het contact met de ander/je omgeving. Vaak levert dit proces van her-verbinding met jezelf en/of je omgeving de meeste winst op. 

Ik word omschreven als toegankelijk en begripvol, met af en toe wat humor op z'n tijd. Ik haal veel voldoening uit mijn werk en dat straal ik ook uit.

We starten met een uitgebreide intake. Daarin wil ik graag weten wat je precies nodig hebt en ook wat je zelf misschien al hebt geprobeerd om je situatie te veranderen. Ook wil ik dan graag iets meer weten over jou als persoon alsook je achtergrond.

Daarna gaan we uitgebreider in kaart brengen hoe jouw specifieke situatie precies in elkaar steekt en waar je op vastloopt. Daarbij werk ik vaak met gerichte oefeningen of opdrachten, om dit proces te ondersteunen.

Vervolgens gaan we aansturen op concrete verandering en aan het einde van de therapie ligt het focus op het volhouden en bestendigen van de nieuwe inzichten en gedrag.

Een face to face afspraak op lokatie Borgerstraat in Amsterdam West behoort ook tot de mogelijkheden. Of een combinatie van beiden. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Sonja.

Online therapie

Het is in mijn praktijk mogelijk online gesprekken te boeken. Ik gebruik hiervoor een eenvoudige online programma dat AVG proof is. Skype en Messenger zijn dat niet.
Dit kan zowel via een app op je telefoon alsook via de laptop. Indien je daarvoor kiest, krijg je van mij van te voren een uitnodiging zodat je alvast kunt zien  hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Mocht je dus fysiek niet naar de praktijk (in Amsterdam) kunnen komen of voorzichtig moet zijn ivm je gezondheid dan is dit een goed alternatief voor face tot face gesprekken. Zeker als je het gevoel hebt dat je niet te lang meer kan of wilt wachten met ondersteuning. 
Twijfel je of dit wat voor je is, dan kunnen we het gewoon een keertje uitproberen. 
Mocht je dit dus overwegen of dit voor jouw situatie een goed alternatief is, neem dan gerust even contact met mij om dit te bespreken!

Ook in een online intakegesprek zullen je klachten, je persoonlijkheid alsook de omstandigheden waarin je verkeert leidraad zijn van de start. 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

  • Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam
  • Postdoctorale RINO opleiding AMsterdam met specialisatie systeemtherapie en gedragstherapie
  • Extra aandacht voor diversiteit

  • Psycholoog NIP
  • NOA- competentiegericht coachen
  • Vergouwen Overduin- Coachen met een leeg hoofd


Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

- burn out klachten: zoals chronische vermoeidheid, lusteloos, vergeetachtigheid, somberheid
Deze klachten ontstaan niet zomaar, en het is belangrijk inzicht te krijgen welke factoren deze klachten in stand houden, vaak helpen een aantal praktische tips heel goed op de korte termijn, en is het daarnaast zaak om ook meer inzicht te krijgen in je patronen waardoor je vatbaar bent geraakt voor overbelasting

- angst en paniekklachten: je hebt last van paniekaanvallen of hyperventilatie. Of je bent angstig in bepaalde situaties. Enerzijds zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat deze angst beter hanteerbaar wordt. Aan de andere kant , als je in kaart gaat brengen wanneer het vooral komt, kom je er achter wat de triggers zijn, en ook hoe je dan uiteindelijk kunt voorkomen dat dit je steeds gebeurt.

- depressie of somberheidsklachten: veel van deze klachten hebben te maken met het niet goed kunnen hanteren van verschillende emoties. Door daarmee aan de slag te gaan, komt er vaak weer zon door de dikke pak wolken die om je heen zijn verzameld.

- bindingsangst en verlatingsangst, dit heeft vaak dezelfde onderliggende thematiek, alleen een andere utingsvorm. Het is belangrijk te achterhalen waar het mee te maken heeft, alsook hoe je ermee om kunt gaan in je dagelijkse leven,zodat je niet steeds in dezelfde patronen terecht komt in (liefdes)relaties

- hooggevoeligheid, wat is dat precies, en hoe uit zich dat in jouw leven. Vaak heb je al vaak gehoord dat je zo gevoelig bent, of als verwijt aan je adres. Het helpt je je stabiliteit te behouden als je leert hoe je prikkels kunt reguleren, hoe je kunt opladen en wat je grenzen hierbij zijn. 

- mentale klachten rond de overgang. Deze kunnen erg lijken op een burn out en al meerdere malen zag ik vrouwen die hoorden dat ze een burn out hadden terwijl na onderzoek bleek dat ze kampen met overgangsklachten. Een burn out benadering helpt in dit geval dan onvoldoende. Er zijn dan andere wegen nodig om weer beter in je vel te komen. 

- alles rondom relaties, tussen partners maar ook tussen ouder en kind, begeleiding bij scheiding, ouderverstoting en psychische gevolgen hiervan.

voor PTSS, dwang of drangklachten, zoals bijvoorbeeld OCD of smetvrees, alsook verslaving verwijs ik je graag door naar een van mijn collega's.

Tarieven

In mijn praktijk hanteer ik 2 tarieven (01-01-2024):
Individuele therapie:
- intake gesprek  duurt 60 minuten en kost 137,50 euro
- vervolgconsult: duurt 45 minuten en kost 110 euro per sessie 

Relatietherapie:
-intake gesprek duurt 75 minuten en kost 187,50 euro 
- vervolgconsult duurt 50 minuten en kost 125 euro per sessie


Deze consulten worden NIET vergoed door uw zorgverzekering. Een verwijsbrief van de huisarts is daarom niet nodig. Dit kunt u zien als een investering in uw igen mentale gezondheid en ontwikkeling.

Dat betekent concreet dat u de consulten zelf dient te bekostigen. Hiervoor ontvangt u maandelijks een factuur.

Ter info: Wist u dat u voor vergoede zorg  via uw huisarts altijd eerst uw eigen risico kwijt bent aan de zorgverzekeraar. Dat betekent dus dat u altijd minimaal 385,- kwijt bent als u kiest voor een vergoed traject. Dit staat gelijk aan 4 consulten onvergoede zorg bij mij.

Gemaakte afspraken kunnen 24 uur van te voren kosteloos geannuleerd worden. Daarna worden de kosten van het consult in rekening gebracht.


Openingstijden

Maandag 10.00 - 18.00
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag 10.00 - 18.00
Vrijdag 10.00 - 18.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Online Psycholoog

Hieronder staat een review over Online Psycholoog - Sonja

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Sonja is heel betrokken en geeft veel handvatten

Wij hebben de hulp van Sonja ingeschakeld omdat we alleen nog maar ruzie maakten na de geboorte van ons 1e kindje. We hebben geleerd anders met elkaar te praten zodat we elkaar nu weer kunnen bereiken.

Ik was eerst heel sceptisch, had nooit gedacht dat zoiets zou werken. maar als snel merkte ik verandering bij mezelf. Sonja is heel betrokken en geeft veel handvatten om thuis mee aan de slag te gaan.

| AMSTERDAM | 8 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Sonja:Interview

Lees hieronder het interview met Sonja .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk bevindt zich in Amstelveen en in Amsterdam
in Amstelveen zit ik in het gebouw 'Nest', een bolwerk met allerlei kleine bedrijfjes. Het leuke van deze plek vind ik dat het een creatieve en uitnodigende energie uitstraalt. En dat er een catering zit met heerlijke koffie en broodjes.
In Amsterdam zit ik in een zijstraat van de Kinkerstraat, in een therapeutisch centrum met meerdere disciplines. Het mooie daarvan is, dat het kleinschalig oogt en het rust ademt.

2. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Als ik merk dat het lukt om mensen in beweging te krijgen, anders te gaan kijken naar waar ze tegenaan lopen, dat inspireert mij enorm.


3. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Ik heb ooit een client gehad, die zich erover verbaasde, dat hij zoveel gevoelens had die in hem leefde.
In eerste instantie kwam hij binnen met de zekerheid dat hij weinig gevoel had. Maar niets bleek minder waar. De oprechte verbazing dat het meer een vat vol was, vond ik een heel bijzondere ervaring om te zien gebeuren.


leven


1. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ook in de verre toekomst zie ik mijzelf nog steeds actief zijn in dit vak.
Ik haal veel voldoening uit mijn werk, dus dat wil ik graag nog lang blijven doen.
Wel wil ik me nog verder scholen, zo staat EMDR hoog op mijn lijst.
Ook wil ik mezelf blijven ontwikkelen op de laatste gebieden van relatietherapie.


2. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Een andere grote passie van mij is klussen. Ook tuinieren vind ik fijn.

3. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Als psycholoog heb ik in mijn opleidingstijd in leertherapie gezeten. Dit heeft mij veel over mijzelf geleerd en ervoor gezorgd dat de theorie een praktijkverhaal werd voor mij.
Als ik behoefte heb aan inzicht of hulp, dan schroom ik niet om iemand in de arm te nemen.
Ik vind het heel gezond om zo nu en dan te reflecteren met iemand die neutraal is.

4. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Iets met acteren. Ik heb ook een opleiding gedaan in deze richting.
Maar het steeds weer auditeren, vond ik niet prettig.
Het heeft mij in mijn werk als psycholoog wel enorm verrijkt om in andermans huid te kruipen tijdens mijn drama opleiding


inspiratie


1. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Zie vooral naar de kleine dingen om je heen. Daarnaast is gelukkig zijn niet iets statisch.
Gelukkig voelen, staat of valt met ook je soms minder prettig voelen.
Tegenwoordig denken we dat je moet streven naar gelukkig zijn, ik denk dat het meer gaat om de weg er naar toe. Hoe ga je om met hetgeen er op je pad komt?
mijn ervaring is dat dit vele malen meer oplevert.Psycholoog NIP, Relatietherapeut en Coach - Nederland - Sonja

Contact met Sonja

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht