Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Karin | Integratief Therapeut en Coach

Integratief Therapeut en Coach - Abcoude - Karin
Therapie Abcoude
Leo Dongelmansstraat 12
1391 EW AbcoudeGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Abcoude


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Integratieve Psychotherapie, EMDR, Coaching en Mindfulness

- Kortdurend (5-15 sessies)

- Effectief en eigentijds

- Geen wachtlijsten, dus snel een afspraak

- Mogelijkheden voor vergoeding

 

Je bezoekt deze pagina omdat je last hebt van bepaalde klachten of een probleem. Je zit niet lekker in je vel. Je wilt iets veranderen, maar je weet nog niet hoe. Als integratief therapeut ga ik ervan uit dat ieder mens van binnen oplossingen en antwoorden kan vinden om datgene te doen wat nodig is voor zijn of haar welbevinden. Jij ook!

 

In mijn praktijk in Abcoude begeleid ik mensen met uiteenlopende klachten: stress, burn-out, emotionele klachten, psychosomatische klachten, onzekerheid, perfectionisme, faalangst, angsten,  ptss, traumaverwerking en rouw. 

 

Een belangrijk uitgangspunt bij mijn manier van werken is dus dat ieder mens van binnen oplossingen en antwoorden kan vinden om datgene te doen wat nodig is voor zijn of haar herstel. Als Integratief Therapeut begeleid ik jou om die hulpbronnen - je eigen toolkit als het ware - te (her)ontdekken en in te zetten voor jezelf. Mijn aanpak kan bestaan uit gesprekken, interventies vanuit de cognitieve (gedrags)therapie RET), ACT, werken met delen/voice dialogue, systemisch werk,  EMDR, ontspanningsoefeningen, mindfulness, visualisaties en/of actieve imaginaties. Wij doen dat wat jij op dat moment nodig hebt voor jouw herstel. Van A naar Beter.

 

Je kunt ook bij mij terecht voor Mindfulnesstrainingen (groep en 1 op 1). Deze trainingen kunnen ook vergoed worden door zorgverzekeraars.

 

Mijn praktijk voor Coaching en Integratieve Psychotherapie is gevestigd in Abcoude (gratis parkeren, dichtbij de A2/A9).

 

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Karin

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 Als Therapeut ben ik aangesloten bij de VIT (Vereniging voor Integraal Therapeuten) en sta ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

 

Lidcodenummer VIT : 475.15.A. Licentienummer RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) 103253R AGB-code zorgverlener 90100524 . AGB-code praktijk 90060128.

 

Tevens ben ik aangesloten bij Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland.

 

Mijn opleiding als Therapeut heb ik gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Integratieve  Psychotherapie in Amsterdam,. Dit is een vierjarige opleiding. De afgelopen jaren heb ik diverse nascholingen gevolgd (o.a. EMDR, ACT, Voice Dialogue).Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Als interatief therapeut behandel ik mensen met uiteenlopende problemen. Ik behandel verhoudingsgewijs veel mensen met stress- en burnout klachten en mensen met, trauma,  post traumatische stress klachten.  Daarnaast zijn onzekerheid, faalangst of andere angsten veel voorkomende klachten waarmee mijn cliënten komen.

 

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

SPANNINGKLACHTEN, STRESS, OVERSPANNENHEID, BURN-OUT

Moeite met ontspannen.  Gevoel hebben dat je altijd aanstaat of dat je zo veel moet. Gespannen, prikkelbaar. Veel in je hoofd zitten, piekeren. Geen tijd voor jezelf kunnen vrij maken of tijd die je hebt vrij gemaakt te bewaken. Bang om (weer) overspannen of burn-out te raken of al overspannen of burn-out geraakt. Bezig met het herstellen van een burn-out. 


ONZEKERHEID, FAALANGST Onzekerheid in bepaalde situaties, op  belangrijke momenten of in contact met (een) bepaalde (groep) personen. Moeite om op bepaalde momenten voor jezelf op te komen, grenzen aan te geven of die sowieso te voelen. Angst om fouten te maken of afgewezen te worden. Wens om assertiever te worden of leren leren vertrouwen op jezelf.


POST TRAUMATISCHE STRESSKLACHTEN EMDR kan in principe worden toegepast bij iedereen die last heeft van schrikreacties, heftige emoties, angsten, nachtmerries, herbelevingen, hyperventilatie, fobieën, paniekaanvallen, posttraumatische stressstoornis, ten gevolge van een traumatische ervaring.

EMDR wordt ook steeds meer ingezet bij depressie, belemmerende overtuigingen, bij weinig zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld. Soms is de oorzaak een duidelijke traumatische gebeurtenis, zoals een ongeluk of het verlies van een dierbare. Maar ook gebeurtenissen die je je nu niet meer herinnert of die je niet meteen als traumatisch herkent, kunnen je belemmeren om je leven voluit te leven.


ANGST, PANIEK, FOBIE 

Angstgevoelens  De(sterke neiging tot) tot vermijden van specifieke situaties of gedragingen; moeite met concentreren; een rusteloos gevoel; buikpijn; gespannen spieren; vermoeidheid; prikkelbaarheid; piekeren; slaapproblemen, bijvoorbeeld moeite met in slaap vallen of moeite met doorslapen.  


STEMMINGS-, EMOTIONELE KLACHTEN  Gevoelens vanomberheid, verdriet of boosheid. Jezelf niet zijn. Veel piekeren. Angsten die telkens de kop op steken, boosheid, verdriet wat blijft hangen. Trauma. Gevoelens van somberheid en eenzaamheid. 

Therapievormen

 • ACT therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • EMDR-therapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Life Coaching
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Een intakegesprek en de daaropvolgende sessies kosten EUR 92,50,- 


Vergoedingen 

Mijn behandelingen komen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding, mits je een aanvullende verzekering hebt. Dit hangt af van je verzekeraar en het gekozen pakket. Informeer daarom altijd eerst bij je verzekeraar naar de hoogte van de vergoeding.

 

De vergoeding ontvang je achteraf van je verzekeraar, op restitutiebasis. Je rekent dus altijd eerst met mij het volledige bedrag af en dient vervolgens je rekening in bij de verzekeraar.

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 

 

Openingstijden

Maandag 9:00-17:30
Dinsdag 9:00-17:30
Woensdag 9:00-14:30
Donderdag 9:00-17:30
Vrijdag telefonisch bereikbaar
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Abcoude

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Abcoude - Karin

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 7 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


EMDR behandeling geslaagd

ik heb gisteren mijn eerste Covid vaccinatie heb gehad en het is echt een wereld van verschil qua “beleving”; relaxed en voor zekerheid nog wel gaan liggen maar vooral vooraf geen enkele spanning en tijdens prik ook geen sprake van flauwte/stress..

Ik denk dus dat ik wel kan zeggen dat de EMDR behandeling in combinatie met de oefeningen zeer geslaagd was!

| 27 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Professioneel, integer, kundig

Dankzij onze sessie kreeg ik inzicht in hoe ik intern oordeel over mijzelf en hoe ik beter kan luisteren naar een ander stemmetje in mij. Ik ben gaan inzien hoe het mijn relaties en relatiekeuzes beïnvloedt en dat ik dat niet meer wil.

Ik vind Karin professioneel, integer, kundig. Knap hoe je een sessie een duidelijke opbouw kan geven, en zonder druk afrondt.


| Ronde Venen | 3 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voel me nu vrijer/lichter

Het belangrijkste resultaat van de sessies met Karin is dat ik mij nu vrijer/lichter voel, dat ik me niet meer zo druk maak over de toekomst en meer in het hier en nu leef en daarvan kan genieten. Ik ben vrolijker en voel me zelfverzekerder.

De doelen die we bij aanvang hebben geformuleerd heb ik behaald, misschien wel meer dan ik had verwacht. En ik heb vertrouwen gekregen dat ik hiermee verder kan werken aan mijzelf.


| Amsterdam | 28 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Verwerking, acceptatie en rust

Ik kwam bij Karin voor (rouw-) verwerking, acceptatie en leren omgaan met de gevolgen van een ongeluk.

Na de inventarisatie van mijn vragen werd op een open en prettige wijze de hele ui afgepeld. Vraag na vraag werd aangepakt. Als het ware met een onzichtbare, maar wel sturende, hand werd ik door al mijn vragen heen genomen. Het heeft mij rust gegeven.


| Gemeente De Ronde venen | 17 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik geniet weer

Ik kwam bij Karin omdat ik meer autonomie wilde ervaren. Ik was constant bezig met zorgen voor de ander, altijd maar doorgaan, zonder me af te vragen wat ik nu eigenlijk wil.

Ik heb geleerd om beter naar mezelf te luisteren en te herkennen wat me weghoudt bij mezelf. Waarom ik doe wat ik doe.

Ik geniet weer, doe dingen voor mezelf, omdat ik ze wil. Ik ben erg visueel ingesteld. ik vond de verschillende werkvormen die ze inzette heel verhelderend. Ik ben visueel ingesteld en heb ervaren dat het bij mij goed werkt.


| 1 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer prettig en efficiënt

Ik heb Karin voor het eerst opgezocht in 2013. Ik voelde mij moe en had weinig energie. Met Karin heb ik uitgezocht of ik overwerkt was c.q. in een burn-out terecht was gekomen.

Op een voor mij hele prettige manier hebben we één voor één de aandachtspunten aangeraakt. Met regelmatig vragen om thuis over na te denken, een klein maar makkelijk lezend boekje om verder wegwijs te worden en soms opdrachten om thuis verder uit te werken zijn de voor mij spelende issues verwerkt.

Omdat dit op een zeer prettige maar ook efficiënte wijze gebeurde, heb ik er enkele sessies aangeplakt om ook wat onverwerkt oud zeer te verwerken.


| Vinkeveen | 10 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Uitstekende begeleidster

Karin is een uitstekende begeleidster, ze is geknipt voor haar vak. Ze heeft een natuurlijke zachtheid die je erg op je gemak stelt. Ze luistert goed en stelt gerichte vragen waarbij ze ook de moeilijke onderwerpen aanraakt.

Daarbij is ze ongehaast in haar aanpak waardoor er als vanzelf een omgeving ontstaat waarin je jouw kwetsbaarheden en problemen durft te delen.


| 17 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?

Tips van Karin:Interview

Lees hieronder het interview met Karin .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk is gevestigd in het mooie Abcoude. Makkelijk bereikbaar voor mensen buiten Abcoude, per trein, bus of auto. Gratis parkeren.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Een keerpunt in mijn leven was het moment dat ik huilend op een omgekeerd kratje in de keuken van een voormalig werkgever zat. Ik had geen plezier meer in mijn werk en had het gevoel dat ik mezelf door de jaren heen was kwijtgeraakt. Ik deed niet wat ik eigenlijk wilde doen.

 

Op dat kratje heb ik besloten om nog diezelfde week mijn ontslagbrief te schrijven en me in te schrijven voor een coachingsopleiding. Dit smaakte vervolgens naar meer.

Ik acht de kans groot dat ik, als ik was gebleven, burn-out was geraakt. Het moment op de krat staat voor mij symbool voor het moment dat ik eindelijk ben gaan luisteren naar mezelf, mezelf serieus ben gaan nemen.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Als (loopbaan) coach ondersteunde ik mijn cliënten bij het behalen van zelfgekozen doelen. Ik bemerkte dat sommige cliënten meer nodig hadden. Zij ervoeren psychische belemmeringen, die als enorme obstakels voor hun doelen lagen. Aan die belemmeringen ‘moesten’ ze eerst werken.

 

Als coach was ik daartoe niet voldoende uitgerust en ik besloot opnieuw te gaan studeren en nog meer te doen van wat ik eigenlijk wilde doen; met mensen aan hun psychische belemmeringen werken4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Wat ik het fijnste vind in mijn werk is wanneer ik merk en zie dat het steeds beter gaat met mensen en dat ze weer lekker in hun vel komen te zitten. Wanneer ze steeds meer lachen, meer kunnen genieten en/of zich weer rustiger voelen.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Mijn meest opmerkelijke ervaringen als therapeut heb ik tijdens het werken met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Een behandelwijze die veel gebruikt wordt bij trauma.

Bij EMDR is het de bedoeling dat je een traumatische herinnering naar boven haalt, en die als het ware ‘stopzet’ op het naarste moment. De EMDR-therapeut leidt je tegelijkertijd af, meestal door met twee vingers voor je ogen te zwaaien, maar soms ook door middel van piepjes of een andere afleidende stimulus. Na een paar sessies kun je dan genezen zijn van je trauma.

Klinkt een beetje vaag, toch? Dat is het ook een beetje: ondanks dat er al sinds de ‘ontdekking’ van EMDR in 1987 onderzoek wordt gedaan naar de werking ervan, is die werking nog steeds niet bekend. Maar dat het werkt staat inmiddels vast en heb ik al vele malen mogen ervaren in mijn praktijk.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Het heeft vandaag behoorlijk gesneeuwd en ik heb een glijbaantje voor mezelf gemaakt op de oprit.

Ik heb wel even zout gestrooid voordat er cliënten arriveerden........2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

In mijn vorige banen heb ik mezelf die vraag heel vaak horen stellen aan mijn gesprekspartners. Eigenlijk heb ik een ontzettende hekel aan deze vraag. Jezelf doelen stellen is handig, maar de weg ernaar toe vind ik belangrijker.

 

Persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn belangrijke richtingaanwijzers voor mij, op mijn weg, onderweg.

Als ik mijn richtingaanwijzers volg, ben ik over 5, of 10 jaar in ieder geval een wijzer en nog gelukkiger mens!3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd doe ik op dit moment aan yoga, hardlopen en bootcamp. Ik beweeg graag.

Stil zitten doe ik als ik mediteer (mindfulness), een boek lees of naar de film ga.

Wat ik ook leuk vind is uitgebreid koken, nieuwe recepten uitproberen en met mijn handen in de aarde wroeten of iets met mijn handen maken, iets tastbaars.4. Waar word jij blij van?

Ik word blij van mooie gesprekken met mensen, samen genieten van lekkere dingen, van mooie dingen bekijken, van uitkijken over de Vinkeveense plassen, bootje varen, een mooie film, een goed boek, ontdekken.........Eigenlijk word ik van heel veel dingen blij!5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik woon samen met mijn partner, zoon en dochter.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Als onderdeel van mijn opleiding ben ik in therapie geweest. Af en toe plan ik een 'onderhoudsgesprek' in met één van mijn oude leertherapeuten. Dit helpt mij om weer met 'een frisse blik' naar mezelf te kijken.

 

En dat is natuurlijk niet altijd leuk en makkelijk. Worden wie je in wezen bent, daar blijf je je hele leven mee bezig. Ik vind het fijn dat er ook af en toe iemand met mij meeloopt.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Dan zou ik graag in de voetsporen van Floortje Dessing treden. De wereld ontdekken én telkens weer nieuwe mensen ontmoeten.

Nieuwe mensen ontmoeten doe ik veelvuldig. Het ontdekken van de wereld beperkt zich noodgedwongen tot onze vakanties.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Ik vind nieuwe dingen doen, nieuwe dingen ervaren, nieuwe dingen zien, nieuwe dingen leren, nieuwe dingen horen etc. inspirerend.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Ik ben een enorme boekenwurm. Dus vraag me niet om er één te kiezen. Ik houd van romans met een filosofisch en psychologisch karakter, die ook nog eens spannend zijn. Willem Frederik Hermans is bijvoorbeeld een van mijn favoriete Nederlandse schrijvers. Als puber heb ik De donkere kamer van Damocles in één ruk uitgelezen.

Het boek waarvan ik als kind erg genoot is : De gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren. Ik heb het mijn kinderen voorgelezen. Het boek gaat over rouw, broederliefde, dapper zijn, strijden voor het goede en jezelf niet verloochenen.3. Jouw favoriete film en waarom?

Een film die mij bij gebleven is, is Dead Poets Society. Carpe Diem. Pluk de dag. Voor mij het motto van de film. De film is de belichaming van levenswijsheid en ook nog eens één van de meest ontroerende films die ik heb gezien.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

‘Alleen met ’t hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar’. Deze mooie zin komt uit het boek ‘De Kleine Prins’, van Antoine de Saint-Exupéry5. Wat is jouw missie?

Als Coach en Therapeut wil ik een bijdrage leveren aan het vergroten van de levensvreugde van mijn cliënten; plezier in werk- en privéleven!6. Wat is jouw superkracht?

Dat vind ik een lastige vraag en een moeilijk woord: superpower……

Ik denk dat mijn kwetsbaarheid de potentie heeft om mijn superpower te zijn. Kracht ontwikkelen vanuit je kwetsbaarheid.

Dr. Brené Brown heeft hierover een mooi boek geschreven. De Kracht van Kwetsbaarheid.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Mijn tip voor geluk is om oog te hebben voor de kleine dingen om je heen. Een mooie wolkenlucht, je kat die heerlijk ligt te slapen in de zon, een lekker broodje, een fijn gesprek met een vriendin, een knuffel van je zoon, de geur van de lente. Leef meer in het hier en nu.
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten