Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psychosociale therapie en coaching van jongeren en volwassenen - Voorschoten - Stella
Therapie Voorschoten
Papelaan 85 L
2252 EG Voorschoten
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtStella | Psychosociale therapie en coaching van jongeren en volwassenen

Therapie Voorschoten

Mag ik me even voorstellen?
Mijn naam is Stella. Als gekwalificeerd therapeut ben ik aangesloten bij de VIT, RBCZ en lid van de SCAG.

In 1987 ben ik in het bedrijfsleven gestart bij het onderdeel Management Development. Daarna ben ik de commercie in gegaan. Ik ontdekte een passie voor het onderzoeken van werkprocessen en de rol van de mens in organisaties. Met name het in beweging brengen van mensen in veranderingsprocessen en het optimaliseren van werkprocessen fascineerde. 

Vervolgens brachten functies in de consultancy me verdieping en specialisatie op het gebied van veranderingsmanagement, implementatie, strategie, omgaan met weerstand en motiveren van leidinggevenden en medewerkers naast innovatie. Boeiende en inspannende jaren. Daar heb ik regelmatig grenzen leren verleggen en denken in mogelijkheden tot ontwikkeling gebracht. Vier algemeen directeuren in een tijdsbestek van zeventien jaar deden onze organisatie groeien.
Fantastische jaren waar de sky the limit was. Het maakte nieuwsgierig, daagde me uit. Ik vond het lastig en leerzaam tegelijkertijd om mensen en organisaties in beweging te brengen. Het deed een appèl op nog niet ontwikkelde kwaliteiten in mij. 

In 2002 ben ik overgestapt naar loopbaanadvies, mobiliteit en outplacement. Daar heb ik meegewerkt om boventalligen, medewerkers die na ziekte het werk weer hervatten of vrijwillig de organisatie wilden verlaten te begeleiden naar een nieuw perspectief binnen en buiten de organisatie. Het gaf inspiratie en vormde de aanleiding voor een nieuwe uitdaging buiten de organisatie.  

Na het volgen van de vereiste opleidingen ben ik in 2007 gestart met mijn praktijk voor psychotherapie, coaching, counseling en loopbaanbegeleiding. Zowel voor basisschoolkinderen, als ook voor pubers, studenten en volwassenen. Als therapeut, counselor, coach en soms ook als jurist. 

Het werk in de gezondheidszorg inspireert me. Het werken vanuit psychologische invalshoeken die bewezen hebben effectief en helend te zijn geeft een cliënt inzicht in het ontstaan van de impasse waarin hij zich nu bevindt. Tevens kan na bewustwording hiervan gewerkt worden aan het creëren van een nieuwe werkelijkheid die passend is bij de ontwikkeling die is doorgemaakt.

Het inzicht maakt ook dat er ruimte ontstaat om te onderzoeken over welke kwaliteiten en eigenschappen hij heeft en hoe deze vanuit een nieuw inzicht actief kunnen meewerken aan een zinvol bestaan.

Je leert ontdekken wat je inzet in je dagelijkse leven en of dit is wie je bent, authentiek en uniek. Of dit je gelukkig maakt en inspireert en leidt tot innerlijke groei en "ont"wikkelen van jezelf. Welke mogelijkheden je hebt die je misschien nog niet hebt gezien en ingezet. Waartoe? Opdat je het leven kunt vieren. Ik ben ervan overtuigd dat het zo bedoeld is. Dit betekent niet dat je geen tegenslagen zal krijgen op je weg. Wèl dat je de kracht in je hebt om te leren om hiermee om te gaan. Een proces waarin je persoonlijke kracht ontwikkelt of je nu 20, 30, 40, 50, 60 of 70 jaar bent of ouder. Wat betekent het therapeutschap voor mij?
Elk mens heeft het in zich om te ontdekken wat hem inspireert en zijn leven waardevol en zinvol maakt. Het is een proces van je openstellen om te ervaren wat je in je binnenwerweld ervaart en in de omgang met anderen.

Het heeft mij geïnspireerd en veranderd. Het leidt tot meer bewustwording van persoonlijke ideeën, overtuigingen en drijfveren én geeft inzichten hoe deze menselijk gedrag beïnvloeden, bepalen en soms in de weg zitten. Het leidt tot leven vanuit mogelijkheden en innerlijke kracht.

De gevolgde opleidingen hebben me verrijkt en inzichten gegeven in patronen die ik had ontwikkeld en oude thema's die van generlei waarde meer waren, maar waarvan ik geen afscheid genomen had. Ik heb daardoor lagen in mezelf kunnen "ont"wikkelen om tot mijn diepste kern te komen. Als therapeut weet ik daardoor een proces te begeleiden en tot "ont"wikkeling te brengen bij cliënten.  

Het is onderzoeken wat het is dat je in je dagelijkse leven mist en in gesprek gaan over hoe je daarin verandering wilt brengen. Een impasse kan doorbreken. Het proces van ervaren dat "zijn", voelen, denken en doen ruimte geeft. Een bewustwordingsproces dat ertoe leidt dat je je weer "her"inneren gaat wie je bent. Hoe talentvol je bent, belangrijk en uniek en enig zoals je bent. Het is een ware ontdekkingstocht waarbij je gaat ervaren dat niet de omstandigheden, maar jouw veranderde focus en gebruikmaken van nog ongebruikte of verdrongen gevoelens naast vaardigheden, eigenschappen en je karakter een nieuw perspectief bieden. Het loslaten van het verleden en leven in het heden. Vanuit de wil tot groei en verandering op weg naar een toekomst vol hoop en verwachting.


Mijn werkwijze
Ik werk vanuit ratio, emotie en intuïtie. Ze zijn bij mij goed ontwikkeld en hebben mij gevormd tot de mens die ik nu ben. Zowel inzichten uit oosterse als westerse zienswijzen werken inspirerend en leiden tot nieuwe inzichten.

Ik ben een warme en intensief luisterende gesprekspartner bij wie je je snel op je gemak voelt. Ik kom snel tot de essentie van een probleem, ben analytisch en betrokken. Ik voer een heldere, open en respectvolle communicatie, heb humor, ben blijmoedig en enthousiast. Er is ruimte voor een lach en een traan. Centraal staat dat jij je gezien, gehoord en begrepen voelt en je weg in het leven weer genietend vervolgen kan. 


Psychotherapie of Coaching
Soms zit je niet lekker in je vel. Je maakt je zorgen. Iets zit je dwars. Je weet "dit kan ik echt niet alleen." Ingrijpende gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat je niet in balans bent. Je loopt vast op je werk en privé. Dit alles vertekent de werkelijkheid en maakt dat je waarneming gekleurd is. Het kan voortkomen uit ervaringen uit je jeugd, werkkring, relatie of anderszins. Je kan niet meer bij je gevoel en emoties komen. Je zit constant in je hoofd en wordt moe van wat je allemaal bedenkt. Je bent rusteloos, vol zorgen en vraagt je af of en wanneer dit ooit zal overgaan. Psychotherapie kan dan uitkomst brengen. Onder andere door gesprekken, visualisaties, ontspanningsoefeningen, systemisch werken, inner child sessies.

Liggen je klachten op ander terrein en voel je aan dat therapie niet de aangewezen weg is dan kun je baat hebben bij coaching. Het kan gaan om je loopbaan, functie verandering, omgaan met leidinggevenden en collega's, gebrek aan zelfvertrouwen, gebrek aan assertiviteit, omgaan met onzekerheid, weerstand tegen veranderingen, slapeloosheid, spanning door je relatie en rouw om verlies van een dierbare, ontslag, overspannenheid of burn out verschijnselen. Inzicht in eigen talenten, kwaliteiten, eigenschappen en drijfveren zal je blik scherper stellen en je de weg wijzen naar de volgende stap in je leven. Het kan ook gaan om het vinden van een luisterend oor en een klankbord voor steeds weer terugkerende gedachten en vermoeiende en energie opeisende situaties.

Wat er ook speelt contact opnemen met een gecertificeerd therapeut kan uitkomst bieden als sprake is van onderstaande signalen.


Mogelijke signalen
- spanning in je relatie
- schuldgevoelens
- lusteloosheid
- slaapproblemen
- alcoholgebruik
- snoepen
- stress
- burn out
- prikkelbaarheid
- nervositeit
- concentratieproblemen
- perfectionisme
- verlies van controle bij dagelijkse activiteiten
- aanhoudende vermoeidheid
- hoofdpijn
- sombere gedachten en gevoelens
- maagklachten
- onbegrepen lichamelijke klachten
- piekeren
- je terugtrekken uit sociale contacten
- aanhoudende boosheid
- uitstel gedrag
- wisselende stemmingen


Hoe  kun je me bereiken?
Je kan me een email sturen. Daarna neem ik contact met je op. En vervolgens bespreken we in een kennismakingsgesprek waar je aan wilt werken.


Maatwerk
We zien elkaar wekelijks in sessies van 60 minuten. Een traject duurt gemiddeld vijf tot vijftien sessies. Mocht de tijdsduur van 60 minuten te kort zijn dan kan dit uitgebreid worden tot anderhalf uur.  


Privacy

Je privacy wordt bij mij gewaarborgd. Ik werk conform de huidige wetgeving op dit gebied van WGBO, WkkGZ en SCAG. Daarnaast voldoe ik aan en werk ik overeenkomstig de regels van de beroepsvereniging van Integraal Therapeuten (VIT) en de koepelorganisatie RBCZ die onder andere beroepsbeoefenaren van de complementaire zorg certificeert en registreert. De rechten en plichten van zowel cliënt als ook therapeut zijn zo optimaal geregeld, evenals hoe te handelen bij eventuele knelpunten.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • 1986 Rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden
 • 1991/1992 Cursussen Consultatie voor Staffunctionarissen
 • 1996  Tweedaagse Opstellen en Uitvoeren van Business Plannen
 • 1996/1997 Cursus Motivator in Implementatieprojecten, Consultancy en Strategie
 • 1999/2000 Commerciele Trainingen
 • 2000  Colleges over het Doorlichten van Organisaties
 • 2003  post-HBO Opleiding tot Kindercounselor bij BGL
 • 2004-2006 post-HBO Opleiding tot Kindertherapeut en Jeugdtherapeut bij BGL
 • 2004 e.v. Certificaten Basismodules I, II en III in Intuitieve Ontwikkeling
 • 2013 Certificaat Tweejarige Opleiding in Intuitieve Ontwikkeling
 • 2002-2005 Trainingen op het gebied van Mobiliteit en Loopbaanadvies
 • 2008 e.v. Certificaten van bijscholingen op het gebied van Ouderschap, Neurowetenschap, ADHD, Hechting, Stress,Pesten, Voeding en andere omgevingsfactoren, Angst en Burnout, het Brein, Suicidepreventie, Empowerment, NLP, RET, Familie opstellingen, Hoogsensitiviteit, Mindfulness, Hoogbegaafdheid, Asperger, Depressieve Gevoelens en ADD  
 • 2011 e.v. Seminars en Symposia op het gebied van neurowetenschap, psychologie, rouw en verdriet
 • 2012 e.v. Minisymposia aan de Rijks Universiteit van Leiden op het gebied van filosofie, spiritualiteit en wetenschap
 • 2016  Diploma PsBK
 • 2016 Nationale Conferentie Suicide Preventie
 • 2017 symposia en seminars: Symposium Gelijk oversteken van VWO naar WO, Symposium Angst, Stress en Burnout, Symposium de Jeugdbescherming van Morgen, Radicalisering van de jeugd, De toekomst van Evidence Based Medecine, Freud en de Neurowetenschap
 • 2018 seminars over Toxines en Detoxificatie, Essentiele factoren voor de ontwikkeling van een Gezond Immuunsysteem, Gezondheid is meer dan Geneeskunde
 • 2019 Seminars over: Hormonale stoornissen en Meno pauze, Seksualiteit, relationele vaardigheden en Weerbaarheid, Rouw
 • 2020 Seminars en bijscholingen over Chronisch Geneesmiddelengebruik, Crisis als kans tot Transformatie
 • 2021 Seminars en webinars over Kleinschaligheid in de Jeugdzorg, Pijnklachten, Vermoeidheid,  Innovatie in de Forensische Jeugdzorg 
 • 2022 Seminars en bijscholingen over Tweede Brein 2.0, Jeugd en Zware Criminaliteit, Postvirale Problematiek en het Energiesysteem, Jeugd en Zware Criminaliteit
 • 2023 Bijscholingen Palliatieve zorg, Parkinson, Alzheimer, (V)Echtscheiding, Integrative Mental Health, Een vrouw is geen man: Geslacht Gender en Gezondheid, Masterclass Zin in het latere leven, Ouderschap blijft.
 • 2024 Bijscholingen Evalueren in de behandeling, Verslaving en psychische problematiek, Ontmoeten de basis voor Herstel 


Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

angsten
depressieve gevoelens
omgaan met emoties
belemmerende overtuigingen
rouwverwerking
onbegrepen lichamelijke en/of psychische klachten
opvoedondersteuning
werk- en partner gerelateerde onderwerpen
stress en spanning
problemen met concentreren
gebrek aan zelfvertrouwen
vertrouwen en zelfvertrouwen ontbreekt
slapeloosheid
zich moeilijk kunnen ontspannen
traumatisch jeugdverleden
(v)echtscheiding
seksueel misbruikTherapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Counselling
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • Gezinstherapie
 • Integratieve kindertherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Jongerentherapie
 • Kindertherapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Rouwbegeleiding
 • Systeemtherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

telefonisch informatief gesprek van 30 minuten: gratis
uurtarief: € 90,00 per 60 minuten.

Afhankelijk van je zorgverzekering en je aanvullende verzekering kan de therapie deels vergoed worden. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, hoef je dus niet eerst je eigen risico op te maken. 

Voor aanvullende informatie kan je kijken op het vergoedingenoverzicht voor psychotherapie en psychosociale hulp: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie.

Wanneer je in gesprek gaat met je zorgverzekeraar is het handig om te vermelden dat ik aangesloten ben bij de Vereniging voor Integraal Therapeuten (VIT) en de koepelorganisatie 
RBCZ / TCZ
KvKnummer 27313596

Openingstijden

Maandag 9-18 u
Dinsdag 9-18 u op aanvraag 's avonds 19-21 u
Woensdag 9-17 u, op aanvraag 's avonds 19-21 u
Donderdag 9-18 u, op aanvraag 's avonds
Vrijdag 9-17 u
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Voorschoten.
Ik ontvang mensen uit de regio Voorschoten, Leiden, Oegstgeest, Voorburg, Zoetermeer.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht