Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Germien Grimmelikhuizen | Psychosociaal therapeut, rouwverwerking, EMDR

Psychosociaal-therapeut,-rouwverwerking,-EMDR-Oss
Molenstraat 70
5341 GE Oss
therapie-oss@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Oss

 • Heb je het gevoel dat je grip op je leven verliest?
 • Ben je te moe om iets aan te pakken? Denk je dat iedereen iets van je verwacht?

 • Heb je zoveel verdriet om een verlies dat het je dagelijks leven belemmerd?
 • Overheerst een ziekte je leven? En heb je zo geen grip meer op het dagelijks bestaan?

 • Bepaalt een nare ervaring je leven?
 • Belemmert een angst je in de dingen die je wil gaan doen?

 

Ik begeleid je om de grip op je leven weer terug te krijgen.

 

Dit doen we door samen met jou te onderzoeken waar het probleem vandaan komt.

 

We gaan samen aan de slag

We gaan bespreken hoe groot je draaglast is en of er voldoende draagkracht aanwezig is. Bovenal bekijken we of de manier waarop je met je probleem omgaat effectief of helpend is. Een andere manier van hier naar kijken of een andere manier om hier mee om te gaan kan helpen.

Ieder mens is hierin bijzonder en uniek. Daarom stellen we doelen en maken een plan van aanpak dat gebaseerd is op jou eigen verhaal. We gaan samen aan de slag zodat je zelfstandig je weg weer verder kan bewandelen.

 

Als je graag een afspraak wil, heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Doorgaans kun je snel bij mij terecht, zonder wachtlijsten.

 

 

Soorten klachten

Je kunt bij mij terecht met allerlei soorten klachten. Drie van mijn specialisaties zijn rouwverwerking, stress en burnout, en angst.

 

Rouwverwerking

Verlies is in er allerlei soorten en maten. Te denken valt onder andere aan een overlijden, een ziekte, baanverlies of een echtscheiding. Iedereen verwerkt verlies op een eigen, unieke manier. Soms is dat een effectieve manier, soms is die manier niet helpend. Is dit laatste bij jou het geval, dan kan ik je begeleiden hoe je daar mee om kunt gaan. 

 

Stress en burnout

Burn-out ontstaat als je steeds blijft geven, door blijft gaan en geen ontspanning meer hebt. Je neemt niet de tijd om naar de signalen van je lichaam te luisteren of negeert ze.Signalen voor een dreigend burn-out zijn: Slecht slapen, uitputting, piekeren, snel geïrriteerd, cynisme. Samen bekijken we wat jouw valkuil is en daarmee gaan we aan de slag.

 

Angst

Als je vaak angstig bent of in paniek raakt, dan kan dat behoorlijk het dagelijks leven belemmeren. Soms is er sprake van een angststoornis. Voorbeelden zijn: tandartsangst, faalangst, vliegangst, sociale angst. Maar ook angsten die ontstaan zijn naar aanleiding van een nare ervaring, een trauma.

 

Met EMDR-therapie kunnen we samen ervoor zorgen dat de angst meer een herinnering wordt dan dat het je leven beheerst. 

 

 

Over mij 

Ik woon in Oss, samen met mijn echtgenoot en onze drie kinderen.

 

Tijdens mijn jaren als psychosociaal therapeut ben ik betrokken geraakt bij mensen, die op allerlei manieren grip op hun leven zijn kwijtgeraakt. Met bewondering kan ik kijken hoe de ander omgaat met zijn draaglast en probeert zijn draagkracht te vergroten.

 

Door mensen te begeleiden haal ik voldoening uit het feit dat men een positieve verandering doormaakt en verdieping vindt in het leven. Hierdoor krijgt men weer grip op het leven.

 

Registraties

Specialisaties

 

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 • Rouw
 • Burn-out
 • Trauma
 • Angst
 • Hechtingsproblematiek

 

1. Rouwverwerking

Als we over rouw in gesprek gaan (en dat geld voor verlies in de breedste zin van het woord) mag het verdriet er zijn. Er volgt ook psycho-educatie en normalisering. Aan de hand van huiswerkopdrachten kan het proces ook thuis doorgaan.

Mocht het rouw gestagneerd zijn, bekijk ik met deze mensen ook waar ze vandaan komen en hoe het komt dat het is gebeurd. Samen bekijken we of dat stuk aangepakt mag worden.

 

2. Burn-out

Bij bun-out gaan we eerst kijken hoe er meer structuur in de dag gebracht kan worden. Daarbij werk ik met een sportschool samen waar mijn cliënten vier weken mogen uitproberen om te kijken wat kan en wat iemand ligt. Dit bied ik pas aan als er voldoende energie aanwezig.

Met deze cliënten kijk ik ook waar ze vandaan komen en hoe deze burn-out is ontstaan en wat we kunnen veranderen.


3. Trauma

Als mensen een nare ervaring hebben meegemaakt dan kan middels EMDR-therapie verlichting gegeven worden. Een vaste belemmerende overtuiging kan soms ook  aangepakt worden door EMDR, waardoor er meer verlichting in het leven ontstaat.

 

4. Angst

Angst, onzekerheid en faalangst kan vaak ook aangepakt worden door EMDR-therapie.

 

5. Hechtingsproblematiek

Mensen ontwikkelen een bepaalde manier om om te gaan met problemen in het leven (copingstijlen). 

Dit ontstaat soms al vanaf de geboorte, maar zeker tijdens de jeugd. Hier is niets mis mee, alleen als deze copingstijlen niet meer werken of in de weg zitten, kunnen o.a. bovenstaande problemen ontstaan. 

Door te bekijken waar je vandaan komt, kan al veel inzicht geven en zorgen dat je anders gaat handelen. Soms is er meer werk nodig, middels gesprekken e/o EMDR-therapie.

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Moeilijk te zeggen, gemiddeld 10? 

Soms is één gesprek voldoende, andere problemen vergen meer aandacht. Soms zit er tussen een aantal sessies wat tijd. 

Als iets aangepakt is, is het goed om te ervaren hoe dat is om met een ander inzicht of gedragsverandering te leven. Soms is dat voldoende, soms is er na een poosje ruimte om iets anders aan te pakken.

 

Praktische informatie

Werktijden: Maandag; woensdag, donderdag en vrijdag
Tarieven: € 80,00 per uur
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: Social Work MWD; Rouwbegeleidingskunde; EMDR
Beroepsvereniging: NFG; RBCZ
Diversen: Door registratie bij de NFG en RBCZ vergoeden een groot aantal zorgverzekeraars (een gedeelte van) de gesprekken onder de aanvullende verzekering. Het eigen risico hoeft hiervoor niet te worden aangesproken.

Ligging


Reviews Therapie Oss

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Oss - Germien Grimmelikhuizen

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik geniet weer van mijn leven

Met onverwerkt verdriet en geen antwoord kunnen geven op vele gebeurtenissen in mijn leven, kwam ik terecht bij Germien.

Germien heeft me laten inzien dat er nu eenmaal dingen gebeuren in een mensenleven waar je geen vat op hebt, maar waar je wel op eigen wijze mee om kunt leren gaan die tot acceptatie leiden.

Het was voor mij na enkele gesprekken al duidelijk dat EMDR voor mij die oplossing was. Gesprekken en EMDR hebben mij een ander inzicht gegeven in mijn eigenwaarde en de kijk op bepaalde situaties.

Nu sta ik weer met mijn beide benen op de grond. Positief en volop genietend van het leven. MIJN LEVEN!!! Bedankt Germien.  

| 30 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Super geholpen

“Ik ben bij Germien geweest vanwege mijn onzekerheid, die steeds erger werd en ik had er echt heel veel last van.

Ze heeft mij super geholpen. Germien kan ontzettend goed luisteren en omdat ze zo goed luistert, stelt ze ook hele goede vragen en vraagt ze ook goed door.

Ze voelde me goed aan en paste hierdoor de therapie ook aan die bij mij goed voelde en ook effect had. Het is niet altijd makkelijk, maar ze helpt je.

Voor deze therapie had ik dit niet durven schrijven, want dan kwamen de volgende gedachte: wat zal ze wel niet denken, zijn de woorden goed gekozen, komt het wel goed over en ga zo maar door.

Germien, ik ben super blij met je hulp. Hartstikke bedankt.”

| 2 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankjewel

“Emdr heeft bijgedragen dat ik uiteindelijk ervaringen uit mijn verleden een plek heb kunnen geven.

De inzet van poppetjes om mijn rol te verduidelijken tijdens de voorbereidende gesprekken was voor mij heel confronterend, verdrietig en heftig echter heeft me heel veel inzicht over mezelf gegeven.

Het heeft me geholpen om gedragspatronen te doorbreken en mezelf te durven laten zien zoals ik echt ben. Ik mag er zijn! Dank je wel, Germien!”

| 19 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me direct op mijn gemak

“Germien is een hele warme, lieve en begripvolle vrouw. Vanaf het allereerste moment dat ik bij haar aanschoof voelde ik me al helemaal bij haar op mijn gemak.

EMDR is een hele bijzondere en effectieve methode, ongelofelijk wat een paar sessies al voor je kunnen doen!! Ik ben heel blij dat ik voor deze vorm van therapie en voor de praktijk van Germien heb gekozen; haar sessies hebben mij heel veel gebracht!

Lieve Germien, hartelijk bedankt voor je expertise en keep up the good work!”

| 11 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen

“Ik had last van faalangst of slaagangst, het is maar hoe je het bekijkt die mij heel erg in de weg zat bij de groei van mezelf en mijn bedrijf.

Door de EMDR sessies van Germien, ontdekte ik welke gedachtes mijn belemmering waren en hoe ik mijn eigen angst in stand hield. Door de EMDR draai ik nu niet meer in cirkels en sta ik stevig in mijn schoenen en presenteer ik mezelf en mijn bedrijf met veel meer zelfvertrouwen.

Het was voor mij geen gemakkelijke weg, maar met Germiens begeleiding heb ik grote stappen kunnen zetten. Ik zie dat niet alleen zelf, maar krijg ook complimenten van de mensen die dicht bij me staan. Een mooi compliment! Ik had niet verwacht dat ik dit zou kunnen bereiken en ben blij dat Germien me daar bij kon helpen.”

| 3 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde mij meteen op mijn gemak

“Wij zijn in contact gekomen met Germien, toen mijn Man zijn derde operatie van Darmkanker ondergaan had.

Bij haar eerste uitspraak “Jullie zijn samen ziek” voelde ik mij meteen op mijn gemak bij haar. Zij nam ons serieus in alles wat we vertelden. Al was het verhaal positief of negatief ze luisterde altijd met volle aandacht.

Later in gesprekken leerde ze ons hoe families in elkaar zaten en hoe je op elkaar reageert in moeilijke omstandigheden en in het proces wat je doormaakt. Ook de individuele gesprekken waren fijn. Ze luisterde en gaf feedback.

Mijn man deed mee aan de cursus Herstel en Balans die onder haar begeleiding als fantastisch werd beschouwd door alle lotgenoten.

Mijn man heeft het helaas niet gehaald, de strijd was te oneerlijk. Zij heeft hem gesteund en begeleid in zijn laatste fase.

Ook voor mij was ze er, zelfs nu nog, na het overlijden. Ze is een steun, is betrokken en professioneel.”

| 25 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten