Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Annemieke | psychosociaal therapeut

psychosociaal-therapeut-Oosterhout
Therapie Oosterhout
Catharinastraat 42
4901 GR Oosterhout
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Oosterhout

Welkom en fijn dat je mij hebt gevonden. Mijn naam is Annemieke, ik woon en werk in Oosterhout. Ik ben een (geregistreerde) psychosociaal therapeut. Wat betekent dat voor jou: Ik kan een steun in de rug zijn als je een lastige periode in je leven doormaakt en daar zelf niet uitkomt.

 

Ik bied je een luisterend oor, kan je handvatten geven, samen ontdekken wat je nodig hebt. Soms kom je daar zelf niet uit en is het fijn als er iemand over de schouder meekijkt. En die iemand wil ik voor  jou zijn in een veilige omgeving.

 

 

Over mij

Ik ben getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen en oma van een kleindochter. Ik heb een praktijkruimte in een bedrijvenpand aan de Catharinastraat waar ik werk als psychosociaal therapeut.

Mijn levenservaring heeft een rode draad. Zorgen voor de ander en daar cijferde ik mijzelf regelmatig weg. Ik heb jarenlang in de zorg gewerkt en ik heb daar een hoop ervaring opgedaan. Regelmatig gewisseld in de zorg van ziekenhuiszorg-ouderenzorg-kraamverzorging en weer ouderenzorg.

 

 

Therapeut en coach

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen aan een opleiding als transformatietherapeut. Hier heb ik  veel geleerd over mijzelf en daarna geleerd hoe er te mogen zijn voor anderen zonder mijzelf daarin te verliezen.

 

Dit is voor mij nu een leefstijl geworden door er nog steeds te willen zijn voor die ander en daarnaast ook goed voor mijzelf te zorgen. Ik heb in ieder geval de intentie om dit te doen maar eerlijkheidshalve, dit lukt niet altijd.

 

Ik werk al een aantal jaren als coach en nu ook als psychosociaal therapeut. Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister. Dat wil zeggen dat ik voldoe aan de kwaliteitseisen en me verplicht tot bij- en nascholing.

 

De facturen worden gedeeltelijk vergoed worden door meerdere ziektekostenverzekeraars, indien aanvullend verzekerd, vanuit de alternatieve geneeswijzen. Hier zit een maximum bedrag per jaar aan en een vast bedrag per sessie.

De kosten van een psychosociale sessie tellen niet mee voor het eigen risico. Altijd zelf navragen bij uw eigen ziektekostenverzekering om misverstanden te voorkomen.

 

 

Soorten klachten

Waarbij kan ik voor jou een steun in de rug zijn als je je herkent in:

 

 • ik heb een "vol" hoofd en kom nergens meer toe
 • ik loop vast in een voor mij moeilijke periode en weet er zelf niet uit te komen
 • ik wil altijd voldoen aan verwachtingen van andere mensen

 

 • ik wil graag lief gevonden worden door anderen
 • ik kan geen nee zeggen, mijn grenzen niet aangeven
 • ik vind het niet makkelijk om voor mezelf op te komen

 

 • ik vind mezelf altijd minder dan de ander
 • ik krijg lichamelijke klachten door stress
 • ik voel mij anders dan anderen

 

 • ik wil zaken in mijn leven graag anders aan pakken maar weet niet hoe.
 • ik krijg continue triggers die gerelateert zijn aan het verleden
 • ik heb traumatische ervaringen
 • .............................................

 

 

Een eerste afspraak

 

Je kunt mij mailen en/of bellen. Dan kunnen we beiden voelen of er een klik tussen ons is.

 

 • Zo ja dan volgt er een kennismaking en eventueel daaropvolgend een intakegesprek 
 • Zo nee: dan is dat ook prima en kan je op zoek naar een andere therapeut.

 

De kennismaking en het intakegesprek duurt ongeveer anderhalfuur.
Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en kun je aangeven wat de verwachtingen zijn.  

Het eerste half uur is kennismaking en kost je niets.

De intake voor individuele therapie kost je in totaal €60.

Belangrijk wat betreft de therapie is dat je weet dat er geen pasklare oplosssing is en dat we samen op zoek gaan naar de wijsheid in jezelf. Hierbij gebruik ik mijn intuïtie, mijn empathie, de kennis vanuit mijn opleiding als transformatietherapeut en mijn levenservaring.

 

Van jou verwacht ik jouw inzet om te willen transformeren. En dan durf ik te zeggen dat er altijd inzichten komen tijdens één of meerdere sessies.

 

Samen met jou maak ik afspraken, middels een behandelingsovereenkomst, met daarin jouw doelen. Jij bepaalt hierin welke kant we opgaan en ik volg jou, ga naast je staan en zal je af en toe een spiegel voorhouden. Dit alles in een veilige en rustige ruimte.

 

Begeleiding vanuit mijn hart naar jouw doel(verlangen).

Liefdevolle groet van mij, Annemieke.

Relatietherapie 

Op het profiel van mij als relatietherapeut kun je uitvoerig vinden wat misschien ook voor jou/jullie van toepassing kan zijn.
In ongeveer 5 sessies van anderhalfuur kan de relatie een nieuwe, meer bewuste boost geven als jullie ervoor willen gaan, open staan en je in willen inzetten om het goede in elkaar weer te leren waarderen. Zonder elkaar daarin te willen veranderen.

Mijn specialisatie in de relatietherapie ligt in de communicatie naar elkaar toe. Als je elkaar niet (meer) verstaat ontstaan er vaak problemen. Maar door meer bewust te worden en tijd te willen investeren in elkaar is er meer mogelijk dan je denkt.

Ook hier is de kennismaking(30 min) gratis. Een eventuele intake aansluitend kost €80 (60 min) 

Het intakegesprek dient per pin of contant betaald te worden (evt uitzondering voor daarna bespreken we samen) De factuur ontvang je achteraf per email.

Voor meer informatie zie https://www.relatietherapeuten.net/relatietherapie-oosterhout

Online therapie

Online therapie/sessies via Logicare

Wat belangrijk is voor mij en wat ik mijn clienten graag wil bieden is een veilige en vertrouwde omgeving om online sessies te kunnen doen. Deze voorwaarden heb ik gevonden bij Logicare.

Logicare is een provider die de goedkeuring heeft van de beroepsverenigingen NFG en RBCZ en ook aanbevolen wordt omdat zij AVG proof is. Wat overigens ook verplicht is sinds 2018.

Het gaat als volgt:
Je maakt telefonisch of via de email een afspraak voor bv een kennismaking(die gratis is) en evt als de klik er is een intakegesprek.
Als deze afspraak is gemaakt dan stuur ik je een uitnodiging voor de aangegeven datum en tijd. In deze uitnodiging staat een link. Als je dan op aangegeven datum 5 minuten voor tijd klikt op de link dan zorg ik ervoor dat ik aan de andere kant voor de computer zit. En zo treffen wij elkaar. 

Bij nieuwe clienten vraag ik tijdens het intakegesprek om persoonsgegevens. Ik vraag om je naam, adres, postcode en plaats. Je emailadres/telefoonnummer. En eventueel je geboortedatum als je aanvullend verzekerd bent. Ziektekostenverzekering met pasnummer moeten dan ook op de factuur.
Het is fijn als je dan ook je verzekeringspas bij de hand hebt. 

Je kunt natuurlijk altijd gebruik maken van de mogelijkheid om alsnog naar de praktijk te komen. En ook andersom is mogelijk. Ook kan online contact, eventueel tussen afspraken in, soms fijn zijn.
De online kennismaking(30 minuten) is gratis. Een online sessie kost €60 per uur. Anderhalfuur is ook mogelijk. Dit graag van tevoren aangeven zodat er geen misverstanden over bestaan. 
Je krijgt na afloop een factuur met de vraag deze uiterlijk binnen 3 dagen te betalen. 
Mededeling inzake corona-pandemie

Beste (toekomstige)cliënten,

Even een update over het wel/niet doorgaan van de afspraken en de condities waaronder in verband met alle onzekerheid over het coronavirus.

Mijn praktijk blijft open mits ik enigszins klachten heb zoals: 
 • hoesten en/of niezen
 • of natuurlijk bij koorts

Van mijn cliënten verwacht ik dat zij zich afmelden zodra bovenstaande met hen aan de hand is.Je hoeft geen sessie te betalen als je bv dezelfde dag een afspraak afzegt ivm verdenking corona.

Hoe lastig ook: handen schudden doen we niet.

Mailen kan natuurlijk altijd. Je krijgt binnen 24 uur altijd een belletje of mailtje terug. Geen mail ontvangen? Kijk even in de spamberichten.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen

 • HBO Transformatietherapeute Nem Breda
 • Psychosociale basiskennis Nem Breda
 • Kraamzorg
 • Ziekenverzorging ziekenhuis Oudenbosch
 • Mavo Oudenbosch

 

Trainingen/cursus

 • Basiscoachingsvaardigheden GGZ Etten-Leur(2014)
 • Teamcoaching Alba academie Utrecht(2014)
 • Didactische vaardigheden GGZ Etten-Leur(2014)
 • EMDR training NemBreda(2017)
 • Haptonomie training Nem Breda(2018)
 • Ups en Downs in Gezinsrelaties Hupper(2019)
 • Zelfcompassie Hupper(2019)

 

Beroepsverenigingen

NFG    nr 8744

RBCZ  nr 180218R

 

AGB praktijkcode     90064167

AGB therapeutcode 90104874Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn specialisatie is het begeleiden van mensen met een traumatisch verleden. Mensen die in het hier en nu nog last hebben van hun overtuigingen die ze vroeger hebben aangenomen als waarheid.

 

Vaak bestaat het leven in het hier en nu dan uit constante triggers vanuit het verleden. Ik kan deze mensen begeleiden door middel van bijvoorbeeld familieopstellingen, oefeningen om meer in het gevoel te komen of gesprekken. Ook kan er EMDR bij gebruikt worden. Er kunnen inzichten ontstaan dat de ervaringen van toen niet meer zo'n grote rol hoeven te spelen in het hier en nu. 

 

Er kunnen lichamelijke klachten zijn ontstaan door het verleden die in het hier en nu beperkend, zelfs verlammend kunnen werken.

 

Door het traumatische verleden kunnen mensen daarna gaan leven op de automatische piloot, overleven.

De klachten kunnen dan zijn:

 • Geen plezier ervaren in wat je doet
 • Verdrietig zijn of juist heel boos.
 • Geen beslissingen durven nemen "Doe ik het wel goed?"

 • Geen vertrouwen hebben in mensen.
 • Geen relatie(s) aangaan omdat de ander zich graag aan je wil binden.
 • Geen vertrouwen hebben in jezelf "Wat kan ik nu bijdragen?"

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • communicatie in relaties
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • grenzen herkennen en aangeven
 • burnout klachten
 • angstklachten

Tarieven

Tarieven individuele therapie en relatietherapie

 

 • Individuele therapie kennismaking van een half uur is gratis
 • Individuele therapie evt aansluitend intakegesprek van een uur €60
 • Individuele therapie per sessie van 1 uur €60 en per sessie van anderhalfuur €90
 • De duur van de sessie mag je natuurlijk zelf aangeven.
 • Individuele sessies kosten je geen eigen risico bij de ziektekostenverzekeraar.
 • Individuele  sessies worden vergoedt door meerdere ziektekostenverzekeraars, indien aanvullend verzekerd, uit het potje complementaire zorg/alternatieve geneeswijzen. Deze vergoeding is een maximum bedrag per jaar en per sessie per dag. 

 

 • Altijd zelf navragen bij jouw ziektekostenverzekering wat er voor jou van toepassing is.

 

 

 • Relatietherapie kennismaking van een half uur is gratis
 • Relatietherapie evt aansluitend intakegesprek van een uur €80 incl BTW
 • Relatietherapie per sessie van 1,5 uur €120 incl BTW
 • Relatietherapie 5 sessies van 1,5 uur= €600 incl BTW. Vooruitbetaald €540 incl BTW(10%) korting
 • Relatietherapie wordt niet vergoedt door ziektekostenverzekeraars met uitzondering van CZ. Altijd zelf even navragen

Het intakegesprek dient na afloop per pin of contant betaald te worden.
De keuze van betaling daarna is aan jou (evt uitzonderingen gaan in overleg)
De factuur volgt achteraf per email.

Openingstijden

Maandag 9.30u-21.00u
Dinsdag 9.30u-21.00u
Woensdag 9.30u-21.00u
Donderdag 13.00u-21.00u
Vrijdag 10.00u-12.00u
Zaterdag evt 13-00u-15.00u
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Oosterhout

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Oosterhout - Annemieke

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 14 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hartelijkheid en inlevingsvermogen

Annemieke heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen weer op te bouwen. Haar hartelijkheid, inlevingsvermogen en adviezen hebben gezorgd voor inzicht, rust, energie, kracht en het 'ik mag er zijn - gevoel'. Nogmaals bedankt Annemieke!

| 11 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me gelijk op mijn gemak

Bij Annemieke voel de ik me gelijk op mijn gemak, een warm persoon die op kundige wijze mij de juiste handvatten heeft kunnen geven. Ik zou haar zeker aanbevelen, ze voelt je heel goed aan.

| Dongen | 5 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel fijn en prettig persoon,

Heel fijn en prettig persoon, ze weet precies waar ze jou mee kan helpen en dat kan heel divers zijn.

| Waspik | 6 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan Annemieke van harte aanbevelen

Ik kan Annemieke van harte aanbevelen, ze heeft mij zeer goed geholpen en daar ben ik haar heel dankbaar voor.


Ze is een heel warm en oprecht persoon!

| Dingen | 25 okt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Annemiek is een fijn warm persoon

Ik had weinig verwachting door andere therapie in het verleden, maar dit is goed bevallen. Ik ben zekerder in mijn relatie en in mijn houding. Ik sta sterker in mijn schoenen en ben zelfverzekerder en bewuster.

Annemiek is een fijn warm persoon die goed naar je luistert.

5 sessies was genoeg voor mij en ik heb geen druk gevoeld om meer te doen. Manier van therapie was prettig en vernieuwend. Ik vond de methode met de poppetjes voor mij het meest waardevol. Het maakte de situatie overzichtelijk en visueel.

| Oosterhout | 6 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Als zeer prettig ervaren

De sessies met Annemiek zijn als zeer prettig ervaren. Ze gaf me een vertrouwd gevoel en dit hielp me met het openstellen en aanvaarden van mijzelf. De manier van communiceren was zeer fijn. Annemiek, bedankt voor het inzicht en de hulp die je mij hebt geboden om meer handvatten te creëren zodat de toekomst er een stuk positiever uit ziet.

| Oosterhout | 15 aug 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel prettig en waardevol

Ik heb de therapie bij Annemieke als heel prettig en waardevol ervaren. Annemieke is een warm persoon en voelt jou goed aan. Tijdens de therapie ziet ze al snel wat er op dat moment aandacht vraagt en kan daar gelijk op inspelen.

Met behulp van Annemieke weet ik weer wie ik ben en sta ik weer krachtig in het leven en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor!

| - | 8 jul 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne ondersteuning

Ik ben erg blij dat ik Annemieke heb gevonden.

Fijne ondersteuning, ze heeft een erg prettige persoonlijkheid,en voel me bij haar op mijn gemak en op de juiste plaats voor mijn proces.

| Oosterhout | 23 jan 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb er heel veel aan gehad!

Annemieke is een lief, warm persoon die je begrijpt en vooral op je gemak laat voelen!
Ik heb er heel veel aan gehad!

| Oosterhout | 5 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Persoonlijke en praktische manier van aanpakken

Een zeer persoonlijke en praktische manier van aanpakken. Waar ik er bij de 1e afspraak enorm tegenop zag was ik snel op mijn gemak gesteld.


De daaropvolgende sessies heb ik steeds als prettig en behulpzaam ervaren, en ik voel me echt geholpen achteraf.

Annemieke nogmaals bedankt en ik raad je zeker aan.


| Oosterhout | 16 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me meteen gehoord

Bij binnenkomst straalt er een veiligheidsgevoel naar me.
Annemieke kan erg goed luisteren en heeft snel door wat er speelt.

Zonder oordeel stelt Annemieke gerichte vragen en houdt de relevantie goed in de gaten.
Ik voelde me meteen gehoord en de aangeboden teksten, spellen en opdrachten kwamen op het juiste moment.

Zonder het gevoel te hebben dat ik mijn problemen aan een ander gaf, kon ik bij alle sessies bij mezelf blijven en diepgang ontwikkelen door problemen in mezelf te erkennen, herkennen en dienovereenkomstig te handelen.

Voor deze therapie heb ik Mindfulness gedaan; dit gaf mij rust om emotioneel toch open te (blijven) staan bij moeilijke zaken. Annemieke voelt dit goed aan en dringt zich niet op.

Ik kan me richten op dat wat belangrijk voor mij is en dienovereenkomstig te handelen.
Ik voel me geholpen door Annemieke.
Dank hiervoor.

| Rijen | 26 dec 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goede ervaringen

Goede ervaringen denkt goed mee terwijl je zelf ook je advies en ervaring mag vertellen.

| Breda | 17 sep 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb er veel baat van

- zeer ervaren
-kan snel problemen aanvoelen,zien
en op leuke wijze naar oplossing zoeken

Echte aanrader, ik heb veel baat van

Bedankt

| OOSTERHOUT NB | 29 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goed geholpen

Ze heb mijn zo goed geholpen met mijn stress en angst/paniekaanvallen
zeker een aanrader

| OOSTERHOUT NB | 4 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Annemieke .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk is in de Catharinastraat 42 in Oosterhout (NB). Dit is een bedrijvengebouw waar meerdere ondernemers een ruimte huren.
Mijn praktijkruimte bevindt zich op de begane grond. Als je de voordeur binnenkomt is het recht doorlopen. Na de klapdeuren links en dan de eerste ruimte rechts. De naam is Trowaves.

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Er zijn meerdere gebeurtenissen in mijn leven belangrijk geweest.
Mijn leven in mijn gezin van herkomst waar verschillende dingen zijn gebeurd.
Mijn eerste echte verliefdheid gevoeld waar na 2 jaar een eind aankwam die ik niet aan heb zien komen.
De sollicitatie bij het ziekenhuis die positief was en waar ik intern een opleiding ben gaan volgen.
Het trouwen en krijgen van mijn kinderen op nog vrij jonge leeftijd.
Het contact dat is verbroken met mijn moeder en mijn stiefvader. Later ook met broer en zus.
Mijn echtscheiding met de vader van de kinderen.
Het alleen opvoeden van de kinderen met de nodige ups en downs die ik niet altijd aankon.
Het weer opnieuw tegenkomen van mijn eerste jeugdliefde.
Vervolgens het trouwen met mijn jeugdliefde (alsnog).
Het zwanger zijn van mijn dochter en de geboorte van mijn kleinkind waar ik bij mocht zijn.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Door bovenstaande gebeurtenissen had ik al vroeg levenservaring waar ik vaak ook andere mensen mee kon helpen. Helpen is mijn rode draad. Er zijn voor de ander maar er dan niet zijn voor mezelf(vluchten zeg maar)
Ik heb 30 jaar in de zorg gewerkt op verschillende gebieden. Zorgen voor de ander was mij met de paplepel ingegoten. De ander is belangrijker dan ik. Door lichamelijk klachten(later fibromyalgie genoemd) kostte mij dit vaak en veel energie.
Uiteindelijk heeft een fout tijdens een operatie mij duidelijk gemaakt dat zorgen voor de ander niet meer zou lukken.
En toen was ikzelf aan de beurt. Door schade en schande wijs zeg maar.
Ik ben toen een opleiding gaan volgen om meer persoonlijke ontwikkeling te krijgen en eventueel zou je daar ook je werk van kunnen maken. Maar eerst met jezelf aan de slag dus. Geleerd dat niet alles je alleen maar overkomt en dat jij daar dan slachtoffer van bent maar kijken naar je pijn en verdriet en je lessen er uithalen was de boodschap. Niet vechten tegen...maar het accepteren dat wat geweest is je nu maakt wie je bent. Zo werd het toch nog mooi.
En daarom ben ik therapeut geworden om op deze manier, voor mij lichamelijk meer haalbaar, andere mensen te mogen begeleiden in hun proces.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Het fijne aan het zijn van therapeut is dat je ondertussen je eigen sores hebt kunnen laten voor wat het is en je hebt handvatten hoe om te gaan met moeilijke gebeurtenissen die er ook weer zullen zijn. Door mijn opleiding kan ik nu doen wat ik vroeger graag deed maar nooit voor mogelijk heb gehouden dat ik dat zou kunnen. Hoezo onzeker??? Ik kan mijn intuïtie gebruiken, de boeken die niet in mijn hoofd zitten kan ik gebruiken als naslagwerk en mijn levenservaring kan ik inzetten om andere mensen te begeleiden in hun proces. Mooi om te zien en mooi om te mogen en kunnen doen.

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Een meneer die mij belde dat zijn vrouw er helemaal doorheen zat. Angst en grote paniek. Binnen een kwartier konden zij bij mij in de praktijk zijn. Mevrouw was door meerdere gebeurtenissen erg angstig. Eigenlijk niet verwerkte gebeurtenissen die in haar leven bleven sudderen. Gebeurtenissen van vroeger maar ook later. Mevrouw had in het begin alleen een arm om haar heen nodig. Iemand bij wie ze haar verhaal mocht vertellen op haar tempo en de aandacht die daarvoor nodig was. Mevrouw was ook onder behandeling bij de huisarts die overlegde met de psychiater. Zij was ook bij de GGZ geweest maar voelde zich daar niet veilig.
Het is een mooi, verdrietig, vrolijk, impact hebbend proces geweest. Maar mevrouw heeft ondervonden dat het begint met de verbinding met zichzelf en van daaruit helen en rouwen. Angstig zijn met paniekaanvallen, die er ook nog waren, maar die telkens minder werden. In samenspraak met de huisarts, medicatie opbouwend en afbouwend onder toezicht van de huisarts is het deze mevrouw gelukt om de angst niet meer te laten eindigen in paniek. En ze is zich steeds meer bewust geworden van wat zijzelf nodig had. Dit was ook voor mij een prachtige ervaring.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Gisteren was het zondag. Dan heb ik echt een lekkere vrije dag. Ik heb een aantal afleveringen van 'The Crown' gekeken op netflix. Heerlijk. 's Avonds lekker nasi gekookt.

Vandaag ben ik bezig met dit interview waarbij ik merk dat ik wel trots ben op mezelf met wat ik nu bereikt heb en de dingen doe die voor mij belangrijk zijn. Oftewel waar ik energie uithaal.
Helaas ook wat frustratie omdat ik het voor de 2e keer invul. 1e keer niet opgeslagen, dus alles kwijt.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik zie mijzelf over 5 jaar nog steeds als therapeut werken. Op mijn tempo en dat ik er nog steeds blij van word. Ik hoop dat ik door de ervaring dan eindelijk eens mag gaan voelen dat ik wat zekerder van mijzelf mag zijn. Altijd in voor verbetering maar niet meer die strengheid naar mezelf.

Over 10 jaar ben ik waarschijnlijk met pensioen. Dan ben ik 67 jaar. Maar de tijd zal het leren, misschien wil ik dan nog niet helemaal stoppen.

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om naar de sauna te gaan met mijn man. Of lekker te lezen. Film of serie te kijken. Met een vriendin te gaan zwemmen. Met de boot varen (hobby van mijn man maar het is wel fijn om dat met tweeën te doen).
Ik ben ook graag thuis. Lekker in de tuin zitten, bad, douche, infraroodsauna. Eigenlijk lekker genieten van wat je allemaal hebt aan luxe.

4. Waar word jij blij van?
Ik word blij van de gedachte aan wat ik nu allemaal heb. Mijn kinderen, mijn man, mijn kleindochter.
Mijn eigen praktijk waar ik mijn intuïtie mag gebruiken. De hoog gevoeligheid te mogen gebruiken als een gave in plaats van een last.
Maar ik word ook zeker blij van de gedachte dat er niet zo veel meer moet. Het mag en het zou kunnen voelt een stuk makkelijker.

5. Heb je een partner en/of gezin?
Ik heb een partner, ik ben met hem getrouwd in 2006. Ik heb een dochter(35) die ook getrouwd is met haar man. Samen hebben zij een dochter. Mijn kleindochter die nu 6 jaar is.
Ook heb ik een zoon(31) die samenwoont met zijn vriendin.

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ja zeker. Meerdere malen zelfs. Meestal bij een psycholoog. Ik heb daar zeker veel geleerd hoe om te gaan met moeilijke situaties maar voor mij was het altijd een soort van race tegen de klok. Een uur tijd waarvan de laatste tien minuten al gericht waren op de klok.
Ook heb ik een paar jaar geleden iemand gehad die veel meer met mij aan de slag ging over mijn binnenkant, gevoel, omgaan in het er mogen zijn en belangrijk hoe op te komen voor jezelf. Grenzen aan te geven. Vooral eerst je eigen grenzen kennen.
Hier heb ik veel over mijzelf geleerd. Ook over mijn drang om alleen maar voor anderen er te willen zijn. Daar is het zaadje gelegd om steeds meer en duidelijker te krijgen wat ik zelf graag wilde. Doen waar ik goed in ben. En zelfs daar mijn geld in mag verdienen.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Ik heb juist eerst allerlei andere dingen gedaan. Wel voornamelijk in de zorg maar op verschillende gebieden. Altijd zoekend naar hoe een beroep uit te oefenen die mij lichamelijk niet zo zou belasten. Ik had/heb veel klachten met betrekking op mijn spieren, vaak moe. Later bleken deze klachten fibromyalgie te zijn. Ik ga er niet aan dood maar ik moet er wel degelijk rekening mee houden.
Dus het eerst voor mezelf zorgen was gewoon nodig. Na een fout tijdens operatie werd het echt duidelijk. Het werken in de zorg was klaar.
Toen ben ik gaan zoeken naar wat de mogelijkheden waren en begonnen aan een opleiding voor persoonlijke ontwikkeling(transformatie). Met deze opleiding zou ik een eigen praktijk kunnen beginnen. Maar daar geloofde ik zelf nog niet in. Toch heb ik hier mijn sores goed aan kunnen pakken. De levenslessen er uitgehaald. Losgelaten wat niet meer nodig was. En diploma psychosociale basiskennis gehaald zodat mensen die aanvullend verzekerd zijn een vergoeding krijgen van de ziektekostenverzekering. En toen toch mijn eigen praktijk opgezet.


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Ik vind mijn cliënten inspirerend. Het is zo mooi dat je in je ontmoetingen met mensen altijd weer spiegels krijgt waar jezelf ook weer iets uit kunt halen.
Maar ook mijn kleindochter vind ik inspirerend. Zo vol levenslust en doen wat haar gevoel haar ingeeft. Niet veel verder denken dan het nu. Gewoon doen waar zij blij van wordt. En wat anderen denken beïnvloedt haar gelukkig nog niet zo. Al begint dat nu wel te komen in groep 3.

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Ik hou van thrillers, vooral psychologische thrillers. In films maar ook in boeken.
Ik hou ook van boeken die mij weer een bredere kijk geven op wat ik zou kunnen gebruiken in mijn praktijk.
'knetter lekker in mijn vel' geschreven door de directeuren van mijn opleiding tot therapeut. Jose Diepstraten en Nathalie van Spall.

3. Jouw favoriete film en waarom?
'The Green Mile'. Een film waarin een donkere grote man beschuldigt wordt van iets wat hij niet heeft gedaan. De manier hoe hij hiermee omgaat is zo aandoenlijk en mooi.

'The pianist'. Deze film gaat over een dorp met mensen die steeds meer op elkaar afgestemd raken. Problemen die zich voordoen, opgelost worden en steeds meer gaat zorgen dat zij een mooi koor vormen en hun stemmen op het laatst van de film helemaal in elkaar overvloeien. Mooie boodschap van hoe het naar elkaar luisteren, aandacht geven, ruimte geven er voor zorgt dat samen zorgt voor een hele mooie balans in alles.

4. Jouw favoriete spreuk / quote?
De cirkel

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken zoals ik altijd dacht

Als ik blijf denken zoals ik altijd dacht
blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik het altijd heb gedaan
blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt

Maar als ik nu mijn ogen sluit
en voel mijn ware zelf van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.5. Wat is jouw missie?
Mijn missie is om vanuit de verbinding met mijzelf andere mensen te mogen begeleiden in hun persoonlijk proces van ontwikkeling. Als zij er even niet uitkomen omdat het te verwarrend, verdrietig, eenzaam of moeilijk is dan wil ik naast ze staan en meekijken of er handvatten zijn die kunnen helpen te helen en de eigen kracht weer terug te vinden die bij een ieder aanwezig is.

6. Wat is jouw superkracht?
Mijn superkracht is mijn intuïtie en mijn levenservaring. Het is zo mooi om dit nu ook als kracht te ervaren terwijl er tijden zijn geweest dat ik dacht dit komt nooit meer goed.
Ook dat te mogen voelen en ervaren is een krachtig gevoel.

7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Zorg dat je met jezelf in verbinding komt. Dat je afgestemd ben met jezelf over wat jou gelukkig maakt. Waar krijg je energie van, doe dit zo veel als mogelijk. Wat trekt je leeg, doe dit zo min mogelijk. Geef grenzen aan, vraag om hulp als je merkt dat je het even niet alleen kunt. Dit is niet zwak, misschien wat kwetsbaar maar ook dat is krachtig.


psychosociaal-therapeut-Oosterhout

Contact met Annemieke

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten