Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Marcella | Psycholoog NIP geregistreerd lid LVPW valt onder RBCZ

Psycholoog NIP geregistreerd lid LVPW valt onder RBCZ - Tilburg - Marcella
Psycholoog Tilburg
Marlestraat 34
5045 EL Tilburg
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Tilburg

Wij zijn er om samen met jou te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is en hoe we problemen kunnen oplossen. Centraal staat dus dat het om jouw toekomst gaat en gesprekken over jouw wensen, motieven en behoeften kunnen tot meer inzicht bij jezelf leiden. Hoe je vervolgens van een wens naar een concrete stap gaat die ook echt leidt tot verandering, gaan we samen uitzoeken.

 

We stellen doelen, werken die stapsgewijs uit en komen in actie. Gesprekken alleen is vaak niet voldoende om ook in het dagelijkse leven tot verandering te komen. Er speelt van alles om je heen: in je naaste omgeving, hoe en waar je woont, in de contacten die je hebt met anderen, in werk of in het zoeken naar werk en een passende loopbaan en ga zo maar door.

 

Alles heeft met elkaar te maken: als je niet gelukkig bent in je relatie, neem je soms ook je irritaties of verdriet mee naar je werk en andersom. Als je niet kunt slapen omdat je luidruchtige buren hebt, wordt je dag bepaald door vermoeidheid of boosheid en heb je minder energie voor andere zaken.

 

Belangrijk is dat we de kern achter je problemen vinden, het stukje waarin je het meest vastloopt. Daarin iets veranderen betekent dat je energie opbouwt voor de nieuwe initiatieven die je aan zou willen gaan, maar waar je nog niet eerder de ruimte voor zag. Dat geeft lucht en verandert de manier waarop je in het leven staat. Je hebt vaak veel meer talent dan je denkt, maar door allerlei omstandigheden kom je er onvoldoende aan toe om die talenten ook echt bij jezelf aan te boren.

 

We stimuleren je te denken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen met als doel dat je meer uit het leven en uit jezelf haalt!

 

Mensen uit de regio Tilburg, Tilburg Reeshof, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Udenhout, Oisterwijk, Goirle, Gilze, Rijen, Dongen en verder weten mij te vinden.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Onderwijs- en ontwikkelingspsychologie 2001, Universiteit van Tilburg
 • Enneagramcoach, Van Kempen Impuls, 2010, Schoonhoven
 • Vitaliteitsmanagement, Cure & Care, 2013, Utrecht
 • Mindfulness & Meditatie, CVM, 2019, Amsterdam
 • Workshop persoonlijkheidsstoornissen, LVPW, 2020, Webinar
 • AGB Codes zorgverlener 94-008015 en 90-108788
 • AGB-code praktijk 94-064731
 • Psycholoog NIP nr: 135973
 • Geregistreerd lid LVPW licentienummer 401112 valt onder RBCZ


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 7 van meest voorkomende problemen?

1. Relatieproblemen

2. Burn out

3. Depressie

4. Identiteitsproblematiek

5. Angstklachten

6. Ongewenste kinderloosheid
7. Voor jezelf leren kiezen

 

1. Relatieproblemen

In relatietherapie leren partner vanuit respect opnieuw met elkaar communiceren zodat er rust ontstaat om tot beslissingen te komen. 

Soms betekent dit dat er ruimte is om opnieuw naar elkaar toe te groeien, soms is het beter om uit elkaar te gaan omdat je elkaar niet langer recht doet. 

 

 

2. Burnout

In therapie bij burnout krijg je inzicht in je eigen handelen en persoonlijkheid: waarom ervaar je jouw leven zoals je het doet? Welke bijstellingen zijn er nodig om rust te vinden en dus de ruimte om stapsgewijs weer grip te krijgen op wat je echt wilt? 

We werken aan meer zelfinzicht: reële doelen leren stellen die ook echt haalbaar zijn en waarmee je jezelf niet overvraagt of ondervraagt. 

 

 

3. Depressie

In therapie bij depressie mag je een onbevooroordeeld luisterend oor verwachten als het gaat om hoe zaken worden beleefd: oprecht luisteren, waardoor ik scherper hoor wat we kunnen doen om negativiteit te doorbreken. 

We zoeken de link op naar de dagelijkse praktijk en zetten aanvullende hulp in om grip op de directe leef- en woonomgeving te krijgen.

Ook krijg je inzicht in je eigen handelen en persoonlijkheid: waarom ervaar je jouw leven zoals je het doet? Welke bijstellingen zijn er nodig om rust te vinden en dus de ruimte om stapsgewijs weer grip te krijgen op wat je echt wilt? 


4. Identiteitsproblematiek

Wie je bent en waarom je jezelf op een specifieke manier presenteert, kunnen soms erg ver uit elkaar staan. Welke achtergronden hebben je aangezet tot de houding die je uitdraagt? In hoeverre ben je oprecht bezig met waar je werkelijke behoeften liggen? 

Dat zijn vragen die we gaan beantwoorden met als doel het vergroten van je eigenwaarde. Op zoek dus naar je persoonlijke kracht en de manier waarop je deze kunt toepassen zodat jouw geluk centraal staat. In therapie krijg je zicht op wie je bent, wilt zijn en hoe je dit stapsgewijs kunt realiseren.

 

 

5. Angstklachten

Soms worden mensen afgeremd door angsten die vaak voortkomen uit aangeleerd gedrag dat veilig en vertrouwd is, maar hen ervan weerhoudt echt oprecht zichzelf te zijn. 

Waarom je handelt, reageert, voelt en denkt zoals je doet, is nader onderzoek waard. Het geeft inzicht in je werkelijke motieven: schik je je misschien te veel naar je omgeving uit angst om anders op welk vlak dan ook afgewezen te worden? 

Ben je bang dat je niet het optimale uit het leven haalt? Of herken je angst niet eens meer en is het zo vertrouwd voor je geworden om maar te blijven bedenken wat er mis is, dat je op slot bent gaan zitten en eerst rust moet vinden om tot een ander manier van DOEN te komen? 

Het resultaat van therapie is zelfkennis en handvatten om door inzicht in jezelf anders te leren denken, voelen en doen. Wanneer je patronen leert doorbreken en erkent wat ze je hebben opgeleverd, ontstaat energie om nieuwe ideeën toe te laten en het leven positiever te gaan ervaren.  

 

 

6. Ongewenste kinderloosheid

Je mag een combinatie van professionaliteit en ervaringsdeskundigheid verwachten. Oprecht uiten van verdriet gezien de intensiteit van het gemis, de behandelingen die soms aangegaan worden, de acceptatie wanneer er geen opties meer zijn. 

Vooral gedeeld verdriet ervaren, echt oprecht van elkaar horen hoe het voelt wanneer je diepste wens zoveel van je vraagt en wat dit doet met de relatie. Waarom ga je samen processen aan, hoe ervaar je alles wat hierbij komt kijken en hoe ga je met je omgeving om? 

Doel is om de verbinding tussen mensen sterk te houden, grip te krijgen op wat je reëel te geven hebt en in hoeverre de kinderwens andere levensterreinen ondermijnt. Samen sterk staan is van belang om de kinderwens realistisch te blijven benaderen.

 

Ik ben lotgenoot en therapeut en denk / voel en ervaar vaak dat dit tot meer verbinding en openheid leidt. 

Verdriet delen, rust leren vinden in een wellicht nog lopend (vertiliteits)proces, verbinding in de relatie behouden gezien de spanningen die rondom dit onderwerp kunnen leven en mogen uiten waar je pijn zit. Juist door te uiten en gericht te leren communiceren naar je omgeving wat je nodig hebt om je gesteund te voelen, kan het hele proces draaglijker worden. 

Waar nodig wordt gewerkt aan verwerking: acceptatie is op dit punt vaak meer dan lastig. Het doel is eerder het stimuleren van berusting zodat je energie op nieuwe, waardevolle doelen gericht kan worden.

 

 

7. Voor jezelf leren kiezen

Een actieplan om lekkerder in je vel te zitten: zowel emotioneel als fysiek tot een positief waardeoordeel naar jezelf komen en dat ook durven uitdragen en uitstralen. 

Aangezien ik zelf een gastric bypass heb gehad, weet ik wat het is om te worstelen met je lichaamsbeleving: ontevredenheid voorop. Zeker als daar ook nog eens bij komt dat je – zoals in mijn geval – geen kinderen kunt krijgen: dan ga je te makkelijk alles negatief labelen.

 

Opnieuw naar jezelf leren kijken, voelen hoe het is om anders te bewegen, andere activiteiten aan te gaan die je in je kracht zetten, kunnen gevoelens van minderwaardigheid ombuigen.

 

8) Heb je nog meer specialisaties?

Ja, andere specialisaties van mij zijn:

✓ Borderline problematiek:

De schommelingen in emoties beter hanteerbaar maken met respect voor het feit dat gevoelens er mogen zijn, maar je niet altijd hoeven te ondermijnen. 

Grip op emotionele schommelingen die je uitputten en je uit je persoonlijke kracht halen: inzicht in je motieven en dus je basis voor handelen: wat kost je te veel energie en wat levert juist energie op?

✓ Perfectionisme als basis voor woede en frustratie leren doorbreken. Gerelateerd zijn vaak dwanggedachten en dwanghandelingen

 

✓ Rouwbegeleiding: de scherpe kantjes eraf, het verleden op een gezonde manier in het heden leren plaatsen

 

✓ Systeemtherapie: welke mensen behoren tot jouw directe kring en kunnen we betrekken in jouw proces om tot optimale wederzijdse steun te komen

 

✓ Werkgerelateerde problematiek/ re-integratie & loopbaancoaching

 

✓ Lichaamsbelevingsvraagstukken

✓ ADHD & ADD


Hoeveel sessies zijn er meestal nodig?

Afhankelijk van wat er allemaal speelt, zijn er gemiddeld 10 tot 12 sessies voor nodig om tot nieuwe inzichten te komen op basis waarvan mensen ook anders kunnen gaan handelen zodat ze voelen dat ze zichzelf meer recht doen. 

Hierdoor functioneren ze vaak ook volwaardiger naar hun omgeving. 

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • Depressie therapie
 • Eetstoornis therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Gezinstherapie
 • Groepstraining
 • Jongerentherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Mindfulness training
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • € 105, - per uur ook voor een eerste gesprek/intake, deze is dus niet gratis

 

Sessieduur: 1 uur, maar bespreekbaar

Vaak is een gedeeltelijke vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar

Registratienummers:
AGB-zorgverlener: 94008015 en 90108788
AGB-praktijk: 94064731
NIP-nummer: 135973
LVPW-nummer: 401112 valt onder RBCZ

Openingstijden

Maandag 09.00 - 21.00
Dinsdag 09.00 - 21.00
Woensdag 09.00 - 21.00
Donderdag 09.00 - 21.00
Vrijdag 09.00 - 14.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Psycholoog Tilburg

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Tilburg - Marcella

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 9 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Marcella is zeer kundig en betrokken

Marcella is zeer kundig en betrokken.

Ik heb al heel wat psychologen op mijn pad gehad maar ik heb voor het eerst ook echt het gevoel dat er wat bereikt wordt.

Samen met Marcella heb ik al heel wat stappen gezet ben ik eindelijk uit dat dal geklommen en zelf plannen aan het maken voor de toekomst

| Tilburg | 13 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voel me er veilig

Door Corona wa ik compleet in een isolement geraakt en kwam ik mijn huis niet meer uit.

Het eerste contact met Marcella liep dan ook via zoom. Dit was na een tijdje niet meer nodig ik durf mijn huis weer uit en ben weer aan het sporten.

Ook hebben we nu de gesprekken gewoon in haar praktijk waar alles volledig corona proef is.

Ik voel me er veilig en dat is voor mij nu het aller belangrijkste.

| Tilburg | 15 nov 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het voelde meteen vertrouwd

Wil je echt gezien en gehoord worden dan moet je bij Marcella zijn. Bij haar kom je terecht in een warm bad en voelt het meteen vertrouwd. Een zeer bijzondere vrouw die net dat stapje extra voor je zet.


| Tilburg | 9 apr 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrokken, laagdrempelig, professioneel

Zeer betrokken, laagdrempelig, professioneel en actief. Ten opzichte van andere psychologen doet deze psychologe net dat stapje extra voor je. Niet eerder ervaren. Ik gun iedereen zo'n psychologe.


| 20 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een gouden combinatie

Eindelijk iemand waar je iets aan hebt. Niet alleen kijken naar zaken die gebeurd zijn en waar je iets mee moet/ wilt doen, maar vooral ook meer inzicht krijgen in jezelf en wat jij als persoon nodig hebt. En dat is de gouden combinatie!


| 1 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een erg goede, warme therapeute

Bij deze even over Marcella, ze is een erg goede, warme therapeute. Ze weet wat ze doet en heeft veel kennis van zaken.

Ik heb al menig therapeut gehad, een stuk of 2-3 , maar bij Marcella viel alles wel op z'n plek.

Ik heb er erg veel steun aan gehad en mijn klachten zijn zwaar minder geworden, zo goed als over, dus voor Marcella raaymakers m'n petje af !!


| Goirle | 5 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer tevreden

Wil je een professionele psycholoog? Iemand die met je meedenkt, ondernemend is en er voor je is wanneer je hebt nodig hebt. dan heb je aan Marcella een goede!

Ze helpt je waar nodig, steunt je ten alle tijden maar geeft je ook de ruimte om je eigen antwoorden en inzichten te vinden.

Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking


| 18 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Direct een veilig en vertrouwd gevoel

Sterk en het fijne aan Marcella is dat zij je direct een veilig en vertrouwd gevoel geeft, waardoor je vrij snel zaken bespreekt. Ze luistert erg goed, leeft in, denkt met je mee, schakelt op een prettige manier binnen het gesprek: om je andere inzichten te geven.

Kortom, een warme gesprekspartner waarbij je op je gemak voelt en dat geeft het gevoel van vertrouwen. Met uiteindelijk resultaat dat ik verder kan met meer kracht.


| Tilburg | 12 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een geweldig persoon

Wat kan ik vertellen over Marcella .
Zij is een geweldig persoon waar je altijd op kunt rekenen. Zij is betrouwbaar en eerlijk.
Ben je eerlijk tegen Marcella is zij dat ook na jou toe. Ik zie haar meer als vriendin dan mijn psycholoog.

Volg je haar trainingen altijd kei gezellig. Wel serieus hoor, maar er mag ook gelachen worden hoor. 

En heb je een leuk idee om wat te gaan doen daar is Marcella ook voor te poren.
Kan niet anders zeggen. Een moord wijf Haha sorry dat ik het zo zeg. Maar daar komen jullie wel achter als je haar leert kennen.


| Goirle | 21 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Marcella .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk aan de Marlestraat 34 te Tilburg. Hier geven we individuele en relatietherapie maar ook trainingingen voor allerlei vaardigheden zoals assertiviteit, eigenwaarde, mindfulness en nog veel meer. 

Ik ontvang hier mensen uit de regio Tilburg, Berkel-Enschot, Dongen, Goirle, Gilze-Rijen en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

De stimulans van mijn vader om vooral na een HBO opleiding geen verkorte opleiding aan de universiteit te doen, maar de volwaardige opleiding tot psycholoog. Dit heeft me de mogelijkheid gebracht om vanuit passie te kunnen werken.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Omdat ik me graag verdiep in de emoties die mensen belemmeren om het optimale uit zichzelf te halen. Juist het gericht uiten en delen van gevoelens en de vraagtekens die hierdoor opgeroepen kunnen worden, vind ik een prachtig proces omdat het inzicht en grip kan brengen op een gezonde manier. Ruimte maken voor genieten is voor mij een doel op zich.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Door inzicht in de eigen motieven bij anderen verandering in positieve zin zien: een nieuw vermogen om door te pakken vinden waardoor mensen meer vanuit hun daadkracht zaken aangaan.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Dat je eigen diepste verdriet (ongewenste kinderloosheid) een waardevolle basis kan vormen voor hulpverlening aan lotgenoten.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Ik heb net een uitgebreide wandeling met mijn bulldog Amy gemaakt in het Leypark, zalig.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Een betere balans tussen werk en prive: wat meer rust vinden om tot verdieping (professioneel en persoonlijk) te komen, waardoor ik gerichter keuzes kan maken, anderen vanuit blijvende passie kan ondersteunen en nieuwe inzichten op kan doen die zowel voor mij als voor de mensen om mij heen winst opleveren. Over 10 jaar……pff…..das erg ver weg…..ik ben nogal gefocust op het hier en nu…..3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Zingen, lekker weg met mijn bulldog Amy, genieten met mijn naasten.4. Heb je een partner en/of gezin?

Ik heb een hele lieve vrouw en helaas geen kinderen.5. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja. EMDR voor mijn ongewenste kinderloosheid. Ik had (en heb soms nog steeds) een geweldige psycholoog die mij heel scherp laat focussen op wat ik, los van mijn werk waar ik me graag in verlies als ik me minder sterk voel, nodig heb om zelf rust en geluk te vinden.6. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Journalist: met een knipoog naar mijn huidige vak, schrijven over datgene wat mensen verbindt, raakt, de zogenoemde human interest verhalen: achtergrondverhalen met ruimte voor verdieping dus.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Mijn tweelingbroer Frans die altijd de energie vindt om door te pakken, die onvoorwaardelijk van mensen kan houden en waarbij ik altijd compleet mezelf kan zijn.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Enneasleutels van Rita van der Weck omdat het zo enorm veel inzicht geeft in je belangrijkste motieven, je basisemotie, je kracht en valkuilen. Het heeft mij en velen om mij heen enorm veel gebracht om vanuit het Enneagram meer grip te krijgen op het maken van gezonde keuzes.

Boekentips:
Enneasleutels, Rita van der Weck
De Feelgood werkschriften serie3. Jouw favoriete film en waarom?

Yentl: Omdat ik enorm geniet van de stem van Barbra Streisand4. Jouw favoriete spreuk / quote?

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen.”5. Wat is jouw missie?

Optimaal genieten door wat ik doe en onderneem bewust aan te gaan: zowel prive als in mijn werk wil ik uitdagingen aangaan die het mogelijk maken om meer uit het leven te halen. Ik wil mijn trainingen nog volwaardiger maken zodat mensen optimaal winst boeken en na een training bij Kracht met een dosis geluk en inzicht vertrekken.6. Wat is jouw superkracht?

Oprecht en authentiek zijn.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Doe kleine dingen: een appje naar iemand waar je van houdt, zomaar, even tussendoor even niets moeten, maar iets liefs, moois of waardevols sturen.
Psycholoog NIP geregistreerd lid LVPW valt onder RBCZ - Tilburg - Marcella

Contact met Marcella

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten