Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hannelies | Psycholoog

Psycholoog - Dordrecht - Hannelies
Therapie Dordrecht
Vissersdijk Beneden 70
3319 GW Dordrecht
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Dordrecht

Soms gaat je leven anders dan je zou willen, of is het moeilijk voor je om met bepaalde gebeurtenissen in je leven om te gaan. Je gedachten staan niet stil en dat kan zorgen voor vervelende gevoelens. Je kunt problemen ervaren in je privéleven of op je werk, er kunnen zorgen zijn om je gezondheid of er is sprake van verlies of verdriet.

Je kunt bij mij therapie volgen op twee mogelijke locaties; Ridderkerk of Dordrecht. Je krijgt therapie waarbij je zelf iets kunt doen. Het is meer dan alleen praten over je problemen en gevoelens. Je leert dingen die jij belangrijk vindt en waar je elke dag in alle omstandigheden wat aan hebt.

Ik gebruik kennis en ervaring, opgedaan vanuit verschillende therapeutische benaderingen, en maak gebruik van verschillende interventies vanuit diverse bewezen behandelmethodieken.

Ik bied cliëntgerichte gespreksmethodiek vanuit de positieve psychologie en werk met Acceptance en Commitment Therapie (ACT)

Je kunt ook kiezen voor een gesprek tijdens het wandelen of voor online therapie.

De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor wordt je eigen risico niet aangesproken.

 

 

Counselor & ACT-therapeut

Mijn naam is Hannelies; ik ben geregistreerd psychosociaal counselor en Master-ACT therapeut. Ik voldoe aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en ik ben geregistreerd bij RBCZ. Ik volg jaarlijks training en intervisie om te blijven leren en ontwikkelen. Blijvend reflecteren vind ik belangrijk hierin.

Betrokkenheid, empathie, betrouwbaarheid en verbinding zijn belangrijke thema’s in mijn werk. Een persoonlijke en doelgerichte benadering, waarbij jouw privacy is gewaarborgd, vind ik belangrijk. Ik wil samen met jou op zoek naar een gezamenlijk vertrekpunt voor samenwerking. We gaan kijken wat jouw verhaal is, wat je krachten en kwetsbaarheden zijn en wat je doel is. Ik wil aansluiten bij jouw tempo en wat bij jou past.


Ik ben getrouwd met Leo en ben moeder van 5 volwassen kinderen. Mijn huwelijk en gezin, familie, werk, opleidingen, vriendschappen, kortom het leven, heeft mij al veel geleerd en ik blijf nieuwsgierig en sta open voor nieuwe dingen. Ik heb persoonlijk te maken met een aantal chronische aandoeningen, wat niet altijd makkelijk is, maar waarmee ik steeds beter leer omgaan.

Het leert mij om rekening te houden met mogelijkheden en grenzen. Ik probeer vanuit deze ervaring anderen ook te begrijpen en te steunen en ik vind het fijn om hierbij therapie op maat in te zetten.

Van jongs af aan heb ik al veel gewerkt met mensen met een psychiatrische of psychosociale problematiek. In mijn praktijk wil ik graag naar jou luisteren, een tijdje met je 'meevliegen' om je te helpen bij het zoeken naar dat wat voor jou belangrijk is.

Ik geloof dat elk mens uniek is en waardevol voor God. 
Levensbeschouwing kan een belangrijke bijdrage leveren aan je herstel. Afhankelijk van je wensen, je situatie en je verhaal kan dit meegenomen worden in je behandeling. Iedereen is hartelijk welkom ongeacht (culturele) achtergrond en levensovertuiging. Er is aandacht voor diversiteit.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie om te zien of mijn therapie bij jou past en jou kan bieden wat jij zoekt.

Hannelies


---
Trefwoorden: vergoed doorzorgverzekering, ACT Therapeut, ACT Therapie, Psychosociaal Therapeut, Psychosociale Hulpverlening, Christelijk, Counseler, Rouw en verlies, Angst,  Burnout, Stress, Zelfbeeld, Eenzaamheid, Balans, Zelfvertrouwen, KortdurendeTherapie, Jongeren, Kinderen, ACT4Kids

Online therapie

Via een computer, laptop, tablet, telefoon of laptop met een stabiele internetverbinding, en in een rustige ruimte, kan een kwalitatief goed gesprek plaatsvinden.
Er wordt dan gebruik gemaakt van een eenvoudig en beveiligd AVG-proof beeldbelsysteem.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Mijn behaalde opleidingen en ervaringen:

- Gediplomeerd en geregistreerd HBO-Psychosociaal therapeut - 
   SNRO HBO Opleiding tot Psychosociaal Counselor 

- ACT-Master, Opleiding: basis, gevorderden  

- ACT in groepen

- ACT voor kinderen en jongeren (ACT4Kids) 

- Werkzaam als zelfstandige in eigen praktijk

- 1 jaar praktijkervaring bij een organisatie voor anoniem chatten, voor mensen met persoonlijke nood  of eenzaamheid.

- Vanuit het verleden ruim 7 jaar praktijkervaring in de woonbegeleiding en activiteitenbegeleiding bij mensen met een psychiatrische of psychosociale problematiek

- 8 jaar ervaring als regioconsulent bij een gastouderbureau in de kinderopvang

- 4 jaar ervaring in het speciaal onderwijs met kinderen / jongeren van 4 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik wil in de eerste plaats naar jouw verhaal luisteren Ik bied kortdurende (ACT) (Gespreks) Therapie. Je bent zelf vrij om te bepalen hoeveel gesprekken je nodig hebt. Alles gaat in goed overleg. Jij hebt de regie en je werkt vanuit je eigen motivatie.

 

Soms zijn enkele inzichtgevende of bewustmakende gesprekken al voldoende om weer verder te kunnen. Maar het kan ook zijn dat er meer gesprekken nodig zijn om tot duidelijkheid te komen. Er wordt met zorg gekeken naar wat bij jou past. Je traject duurt zolang als nodig, maar ook zo kort als het kan.

 

De frequentie van de behandeling is in eerste instantie wekelijks of tweewekelijks. Dit is afhankelijk van je vraag.

 

In de praktijk komen mensen vaak tot nieuwe inzichten na bijvoorbeeld 5 tot 7 sessies en kunnen ze weer verder met wat ze meekrijgen. Als je vaker wil komen is dat natuurlijk mogelijk. Ik reik veel praktische oefeningen en informatie aan waar je thuis mee aan de slag kan en wat je je verdere leven kunt gebruiken, en waar je altijd op terug kunt vallen.

Soms kiezen mensen er voor om later in het jaar nog 1 of 2 x terug te komen om alles weer eens op te scherpen. 
Ik ben ook laagdrempelig online bereikbaar als je tussendoor iets wil vragen of delen over je therapie.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 

Welke mensen hebben baat bij een ACT traject of bij gesprekken met mij?

Dat zijn mensen die zich herkennen in één van de volgende uitspraken:

-Ik heb een gebrek aan zelfvertrouwen of ben op zoek naar mijn 
identiteit

 

-Ik heb last van angst, negatieve gedachten of gevoelens

 

-Ik voel me eenzaam of heb moeite met alleen zijn

 

-Ik ben uit balans, heb verdriet, voel me somber of heb depressieve gevoelens

 

-Ik heb stressklachten, onrust, overspannenheid of ben burn-out

 

-Ik ervaar pestproblemen

 

-Ik ervaar rouw- of verlieservaringen door overlijden van geliefden of door verlies van levensmogelijkheden (Bijv. scheiding, baan, verhuizing)

 

-Ik wil leren leven met een chronische aandoening of pijn

Herken je je niet in bovenstaande maar zoek je toch hulp? Uiteraard ben je hartelijk welkom voor meer informatie, om te kijken of de therapie bij je past en of je baat hebt bij één of meerdere gesprekken. Als het niet passend is kan ik je doorverwijzen naar een collega die wel de juiste specialiteit heeft om je te helpen. 

 

Tarieven

Tarief:

INDIVIDUELE THERAPIE
  • Tijdsduur 50 minuten
  • Tarief € 90,-
  • Avondtarief € 125,-

 
In Ridderkerk ben ik vooral op dinsdag of donderdag beschikbaar of op andere dagen of avonden in onderling overleg. 
In Dordrecht is de beschikbaarheid flexibel, in overleg. 

Een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden vind je hier.

Voor jongeren tot 18 jaar verloopt de vergoeding voor psychologische zorg via de gemeente.

 

Kun je niet naar je afspraak komen? Laat dit minstens 24 uur van tevoren weten. Als je de afspraak minder dan 24 uur van tevoren afzegt of verzet, dan ontvang je een factuur omdat er tijd is gereserveerd.

Ligging


Reviews Therapie Dordrecht

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Dordrecht - Hannelies

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me gezien, gehoord en inmiddels ook geholpen!

Hannelies luistert naar je verhaal en laat je kennis maken met ACT. Ze geeft praktische handvaten om met problemen om te gaan en kijkt mee of stuurt bij waar nodig. Ik voelde me gezien, gehoord en inmiddels ook geholpen!

| 27 nov 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten