Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Anja | Psychosociaal Therapeut, Coach, Counselor
Therapie Breda
Mijn naam is Anja. Sinds 2013 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk in Breda werkzaam als psychosociaal therapeut, coach, counselor. In mijn praktijk help ik mensen die psychische klachten hebben als gevolg van o.a.chronische ziekte, autisme, mantelzorgproblematiek en burn-out.
Ik werk individueel en maak gebruik van Evidence ased en Value Based methodieken.
Tevens heb ik een contract Wmo Maatwerkvoorziening met de gemeente Breda. Dit betekent dat inwoners van Breda ook bij mij terecht kunnen voor Wmo begeleiding.
Heb je een probleem?
Wil jij weer goed in je vel zitten?
Rust in je hoofd?
De balans in je leven terugvinden?
Zoek jij iemand aan wie jij je verhaal in vertrouwen kunt vertellen zonder dat je meteen wordt overspoeld met “goede adviezen” of oordelen?
Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt?
Voel jij je eenzaam?
Heb je problemen vanwege autisme of autismekenmerken?
Heb je moeite met grenzen stellen?
Last van onrust en/of angsten?
Probeer je alles zo goed te doen en put je jezelf volledig uit?
Ben je geen prater maar schrijf je liever over de dingen in je leven die je dwars zitten?
Heb je geen aansluiting met je leeftijdsgenoten?
Heb je het gevoel dat je buiten de groep valt?
Ik help je graag om jouw persoonlijke balans in je leven weer terug te vinden.
Dat kan in mijn praktijk door middel van individuele sessies of online schrijvend begeleiden via een beveiligd cliëntbegeleidingssysteem.
Persoonlijke benadering
Ieder mens is uniek en dat vraagt om een persoonlijke en menselijke benadering. Wat voor de een werkt, hoeft bij de ander niet te werken. Daarom kijk ik naar jou als persoon, je achtergrond en de problemen waar je mee worstelt. Ik zie de mens achter de klacht en maak gebruik van evidence based en value based methodieken die het best bij jou passen.
Autisme of autismekenmerken
Ervaar je problemen in je relatie, op je werk of op sociaal gebied omdat je autisme of autismekenmerken hebt?
In mijn praktijk heb ik programma's die speciaal zijn ontwikkeld om meer rust en minder stress te ervaren bij autisme en om relaties bij autisme te verbeteren.
Geaccrediteerd therapeut
Ik ben aangesloten bij de NFG en de RBCZ. Wanneer je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het psychosociaal consult. Een en ander is afhankelijk van het pakket dat je hebt afgesloten met je zorgverzekeraar. Als service kan ik vooraf voor je checken of je wel/geen vergoeding ontvangt en zo ja, hoe hoog deze vergoeding is. Dus geen financiële verrassingen achteraf.
Beroepsgeheim
Ik heb een medisch beroepsgeheim. Dat betekent dat alles wat wij bespreken binnen de praktijk blijft.
Online therapie
Online schrijvend begeleiden is heel simpel:
Jij vertelt je verhaal aan mij door het op te schrijven en legt mij zo je probleem uit. Ik lees je verhaal en je ontvangt van mij een geschreven reactie terug, waar jij weer over na kunt denken en mee aan de slag kunt gaan. Jouw verhaal en mijn reactie daarop is 1 sessie. Tijdens dit schrijfproces kun jij je verhaal kwijt, op je eigen tempo én in je eigen vertrouwde omgeving op de tijdstippen die voor jou het beste passen.
Tegelijkertijd krijg je van mij steun en handvatten om met de situatie om te gaan.
Alles gaat via een beveiligd cliëntbegeleidingssysteem, via je eigen dossier.
Opleidingen & registraties
2023 HBO Autismecoach2022 HBO Vitakruid Gamma A t/m Z
2022 HBO Transities
2022 HBO ACT in Beeld
2022 HBO Congres Integrale Zorg
2022 HBO Orthomoleculair Adviseur Basis
2021 HBO Vrouwenklachten
2021 HBO Hersenen en bewustzijn, hersenen en neurofilosofie in de praktijk
2020 HBO Gezond samenwerken
2020 HBO Eetstoornissen
2020 HBO Zijn geneesmiddelen altijd ongevaarlijk?
2020 HBO Voeding voor de darmen
2020 HBO Effect van chronische stress op je lijf
2019 HBO Metabool Syndroom
2019 HBO Narcisme
2019 HBO Autisme
2018 HBO Dementie
2018 HBO Positieve Psychologie
2018 HBO Depressie anders bekeken
2017 HBO Weerstand
2017 HBO Basic Voice 1
2017 HBO Authentic Voice 2
2017 HBO Inspired Voice 3
2017 HBO Training Aandachtsfunctionaris Ontspoorde Mantelzorg
2016 HBO Psychosociale Basiskennis CPION geaccrediteerd
2016 HBO Psychodiagnostische testen
2015 HBO Medische Basiskennis CPION geaccrediteerd
2014 HBO Talentenspel
2014 HBO NLP
2014 HBO EFT Practitioner
2013 HBO E-Counseling / @-coaching Online Begeleidend Schrijven
2012 HBO Psychosociaal Werkende/Coach/Counselor
Registraties
Specialisaties
AutismeIn mijn praktijk komen mensen met de diagnose autisme, mensen die geen diagnose autisme hebben maar zich wel herkennen in de kenmerken van autisme en partners van mensen met autisme.
Ik heb twee speciale programma's voor mensen met autisme:
Een programma om meer rust en minder stress te ervaren bij autisme.
Een programma om relaties bij autisme te verbeteren.
Stressklachten zoals Burn-out / Overspannenheid
Jarenlang mantelzorg verlenen, een baan hebben waar je je niet in thuis voelt, een relatie waar je niet jezelf mag zijn, het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent, sombere gevoelens. een chronische ziekte hebben waardoor je halverwege je studie moet staken. Dit kan allemaal stress opleveren. Wanneer de stress blijft aanhouden en steeds verder oploopt, raak je oververmoeid, krijg je sombere gedachten, ga je piekeren, geeft je lichaam allerlei signalen af en kom je in een burn-out terecht. Je kunt dan letterlijk niks meer. Je brein functioneert niet meer naar behoren en je lichaam is zo moe, dat je alleen nog maar op bed kunt liggen.
Samen met jou ga ik onderzoeken wat ten grondslag ligt aan het ontstaan van de burn-out en kijken hoe we de balans tussen draaglast en draagkracht weer kunnen herstellen.
Dit kan o.a. via autobiografisch schrijven, mindfulness, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, wandelcoaching Rationeel Emotieve Therapie, Cognitieve Gedragstherapie, ACT en creatieve therapie.
Mantelzorgproblematiek
Altijd maar "aan" staan, 24/7 bereikbaar zijn, de telefoon naast je bed, alles regelen voor de zorgvrager van administratie tot het coördineren van de zorg. Daarnaast heb je nog je werk waar ze van alles van je verwachten en je partner en je gezin vragen ook de nodige aandacht. Afspreken met vrienden of vriendinnen of een avondje uit, dat zit er niet meer in. Je bent al lang niet meer met vakantie geweest, want tijdens de vakanties is er geen zorg voor degene waar jij mantelzorger voor bent.
Mantelzorgers zien vaak door de bomen het bos niet meer. Er wordt steeds vaker een beroep op hen gedaan. Mantelzorg kan uitputtend zijn en resulteren in een burn-out. Door goed voor jezelf te zorgen, kun jij ook beter voor de ander zorgen. Maar hoe zorg je als mantelzorger ook goed voor jezelf?
Samen met jou ga ik onderzoeken wat je allemaal op je bordje hebt liggen. Dat doe ik met de toolkit "Bordje Vol", dat speciaal is ontwikkeld voor mantelzorgers.
Ook de wandelcoaching wordt altijd erg op prijs gesteld door mantelzorgers. Bewegen in de natuur en ondertussen je verhaal kunnen doen aan een professional die niet oordeelt maar met je meedenkt, zorgt ervoor dat je weer letterlijk op adem kunt komen.
Rouw- en verlies
Bij rouw- en verlies wordt vaak gedacht aan het overlijden van een dierbare.
Maar rouw- en verlies is zoveel meer.
Je kunt gevoelens van rouw- en verlies ervaren wanneer je bijvoorbeeld je baan plotseling verliest, wanneer je relatie is beëindigd, het overlijden van een huisdier, je krijgt te horen dat je ongeneeslijk ziek bent, een lichaamsdeel wordt geamputeerd of je hebt een ongeluk gehad waarna je leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Dergelijke gebeurtenissen zijn ingrijpend en kunnen veel verdriet en pijn veroorzaken. Soms zoveel, dat je het gevoel hebt dat je dit enorme verdriet niet aankunt. Je wordt op de meest onverwachte momente overvallen door huilbuien en er komt niks uit je handen. Alsof je bent verdoofd. In het begin is er nog wel aandacht, maar na een tijdje wordt er verwacht dat je je leven weer oppakt. Je krijgt opmerkingen als: "Ben je daar nu nog niet overheen?" of mensen duiken weg, wanneer ze je zien lopen op straat of in de supermarkt.
Het kan heel fijn zijn om met een professional te praten over je verdriet. Het geeft ruimte en rust in je hoofd en ondersteuning tijdens de moeilijke periode waar jij doorheen gaat.
Eenzaamheid en angst
Bang zijn om contact te maken met anderen omdat je ooit een negatieve ervaring hebt gehad.
Niet weten wat je moet zeggen, wanneer iemand je aanspreekt. Gevoelens van eenzaamheid omdat je bent verhuisd naar een andere stad en na een jaar nog niemand kent. Moeilijk aansluiting kunnen vinden bij anderen of het gevoel dat niemand je begrijpt. Niet meegaan met bedrijfsuitjes omdat je niet weet wat er van je wordt verwacht. Allerlei smoesjes verzinnen omdat je bang bent.
Gevoelens en gedachten die ervoor zorgen dat jij de stap niet neemt om contact met de ander te maken. Je zondert je af, waardoor het gevoel van eenzaamheid en angst in stand wordt gehouden of verergerd.
Ook veel mensen met autisme ervaren gevoelens van angst, somberheid en eenzaamheid omdat zij in het verleden zijn gepest of mishandeld, geen aansluiting konden vinden met leeftijdsgenoten of op een school terecht kwamen waar men niet kon omgaan met autisme of in een omgeving zijn opgegroeid waar men niet wist hoe je iemand met autisme het beste kunt begeleiden
Mensen met een sociale angststoornis kunnen in mijn praktijk starten met online schrijvend begeleiden, wanneer ze de stap naar de praktijk nog te groot vinden. Ik maak o.a. gebruik van Cognitieve gedragstherapie, ACT in Beeld, Rationeel Emotieve Therapie, Exposure, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, Transactionele Analyse en Gestallt therapie.
Wanneer er sprake is van autisme of je herkent jezelf in de kenmerken van autisme, dan gebruik ik een programma dat speciaal gericht is op mensen met autisme.
Ik kijk samen met jou wat het best bij je past en de problemen die je ervaart.
Het aantal sessies dat iemand nodig heeft, is afhankelijk van diverse factoren.De een heeft aan 5 sessies genoeg en anderen doen er langer over. Wanneer iemand al lang rondloopt met klachten en complexe problematiek, duurt het vaak wat langer. Ook hangt het af van je persoonlijke omstandigheden, of je snel inzicht hebt in je eigen belemmerende patronen en of je bereid bent om je huiswerkopdrachten te maken.
De meest behandelde klachten in mijn praktijk:
AutismeStressklachten zoals Burn-out / Overspannenheid
Mantelzorgproblematiek
Rouw- en verlies
Eenzaamheid en angst
Therapievormen
- ✓ ACT therapie
- ✓ Angst therapie
- ✓ Beeldende therapie
- ✓ Burnout therapie
- ✓ Coaching
- ✓ Cognitieve gedragstherapie
- ✓ Cognitieve therapie
- ✓ Counselling
- ✓ EFT-therapie
- ✓ Gesprekstherapie
- ✓ Gestalttherapie
- ✓ Mindfulness
- ✓ Online therapie
- ✓ Oplossingsgerichte therapie
- ✓ Psychosociale therapie
- ✓ Rouwbegeleiding
- ✓ Stress therapie
- ✓ Therapie
- ✓ Wandeltherapie
- ✓ Werkgerelateerde therapie
Behandeling van
- ✓ Corona - angst, stress, depressie
- ✓ Angsten
- ✓ Assertiever worden
- ✓ Autisme
- ✓ Bindingsangst
- ✓ Boosheid
- ✓ Bore out
- ✓ Burnout
- ✓ Communicatieproblemen
- ✓ Depressieve gevoelens
- ✓ Echtscheiding
- ✓ Eenzaamheid
- ✓ Faalangst
- ✓ Grenzen aangeven
- ✓ Laag zelfbeeld
- ✓ Liefdesverdriet
- ✓ Midlife crisis
- ✓ Problemen met sociaal contact
- ✓ Negatief zelfbeeld
- ✓ Niet lekker in je vel zitten
- ✓ Omgaan met ziekte
- ✓ Onzekerheid
- ✓ Moeite met ouder worden
- ✓ Overspannen
- ✓ Paniekaanval
- ✓ Perfectionisme
- ✓ Persoonlijke ontwikkeling
- ✓ Piekeren
- ✓ Psychosomatische klachten
- ✓ Relatieproblemen
- ✓ Rouwverwerking
- ✓ Sociale angst
- ✓ SOLK
- ✓ Stress en spanning
- ✓ Traumaverwerking
- ✓ Zingeving
Tarieven
Tarieven€ 95,00 per sessie van 60 minuten.
Vrijgesteld van BTW.
Vergoeding consult psychosociale hulpverlening
Psychosociale hulpverlening valt niet onder de basisverzekering.
Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Een en ander is afhankelijk van je zorgverzekeraar of het pakket dat je hebt afgesloten. Als service kan ik vooraf voor je nakijken of je zorgverzekeraar psychosociale zorg heeft opgenomen in je aanvullende verzekering.
Voor psychosociale hulpverlening hoef je geen jaarlijkse eigen bijdrage van € 385,00 te betalen.
Openingstijden
Maandag | 09.00-18.00 uur |
Dinsdag | 09.00-18.00 uur |
Woensdag | 09.00-18.00 uur |
Donderdag | 09.00-18.00 uur |
Vrijdag | 09.00-18.00 uur |
Zaterdag | Gesloten |
Zondag | Gesloten |
Praktijkfoto's
Ligging
Mijn praktijk ligt in Breda.
Ik ontvang mensen uit de regio Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal, Dongen.
Neem contact op
Wil jij ook verandering?Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Tips van Anja:
- Forum | Tip
- Angsten | Angst verminderen met behulp van een Virtual Reality bril
- Angsten | Virtual Reality bij angsten
- Angsten | De 4-7-8 oefening bij angst en stress
- Autisme | De signalen van stress
- Autisme | Communicatie bij autisme
- Autisme | Stel één vraag
- Eenzaamheid | Onderzoek je gevoelens van Eenzaamheid
- Piekeren | Verifieer je gedachten
- Grenzen aangeven | Bepaal ook je grenzen betreft je contacten op Social Media
- ✓ 350+ therapeuten
- ✓ Snel een afspraak
- ✓ Ook online therapie