Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psycholoog/Register Counselor - Venlo - Yvonne Jongen
Psycholoog Venlo
Noordervaartlaan 29
5916 SR Venlo
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtYvonne Jongen | Psycholoog/Register Counselor

Psycholoog Venlo

Mijn naam is Yvonne Jongen en ik werk al geruime tijd als psycholoog/counselor in Venlo binnen mijn praktijk. Hier ontmoet ik mensen met uiteenlopende klachten, vragen en problemen. Dit kan te maken hebben met je relatie die niet meer lekker loopt, problemen op je werk of gewoon niet lekker in je vel zitten door allerlei gebeurtenissen die ons allemaal treffen in het leven.

 

Door middel van gesprekken (oplossingsgericht) en individuele trainingen breng ik mensen weer in contact met hun idealen of wensen. Ook begeleidt ik echtparen om weer gelukkig te worden binnen hun relatie en laat hun zien wat de patronen zijn waarin ze zijn vastgelopen. Door deze inzichten kunnen de partners weer anders kijken naar elkaar waardoor de relatie weer veilig en gehecht gaat voelen.

 

 

Nieuwe stappen zetten

Door mensen te prikkelen spoor ik hun aan om buiten de kaders te leren denken om zo op een andere manier naar zichzelf te leren kijken en ze te stimuleren om nieuwe stappen te durven zetten. Dit kan net het zetje geven bij verandering in gedrag, het omgaan met een bepaalde situatie of bij nieuwe stappen in werk en leven.

 

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op je bent meer dan welkom voor een kennismakingsgesprek.

 

Mensen uit de regio Venlo, Blerick, Horst, Sevenum, Maasbree, Steyl, Tegelen, Reuver, Helden en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Wij werken ook via Skype of Messenger. Mocht u hulp nodig hebben en niet weten hoe dit werkt, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u verder. Mocht u nog een andere vorm van video contact willen gebruiken, vraag naar de mogelijkheden.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

2001/2002             Princen Group Nijmegen, Post HBO opleiding Coaching

2002                      Cursus Psychologie

2005                      Cursus Inleiding in de psychiatrie 1

2006                      Cursus Inleiding in de psychiatrie 2

2008/2011             ACC Academie voor Counseling en Coaching

 

2010                      Training DSM-IV-TR en counseling bij ABvC

2010                      Themadag Huiselijk geweld en Counseling bij ABvC

2010                      Cursus Oplossingsgerichte counseling bij Stichting Manna

2011                      Cursus Emotionally Focused Relation Counseling bij Stichting Manna

2011                      Themadag Burn Out bij ABvC

 

2014                      Cursus Vergeving en counseling bij Stichting Manna

2015                      Cursus Helse Liefde bij Stichting Manna

2016                      Training Begeleiden bij Verlies en Rouw

2016                      Themadagen Gezinsbegeleiding loverboyproblemen bij Stichting Helse Liefde

2017                      Cursus Eergerelateerd geweld bij Stichting Manna

2018                      Cursus Overspel en Hulpverlening

 

 

Registratiecode

 • KvK nr : 84926406 


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

1.   Relatieproblemen

 

Ben je verliefd, dan is alles van je partner mooi en spannend. Je ontdekt elke dag nieuwe dingen aan elkaar en zelfs de fouten van je partner hebben nog iets vertederends. Na die eerste periode van verliefdheid kom je elkaars minder leuke kanten tegen. Kleine en grote ergernissen steken de kop op. Deze ergernissen groeien soms uit tot ernstige relatieproblemen. Je begrijpt elkaar niet meer en communiceren gaat niet of moeizaam. Ook kan het zijn dat je na een tijdje uit elkaar groeit.

Partners die met relatieproblemen komen worden beide goed gehoord in een uitgebreid intakegesprek, waarin we stil staan bij alle facetten. 

Na het intakegesprek geef ik terug wat ik zou kunnen betekenen en hoeveel gesprekken we hiervoor nodig zullen hebben. 

Over het algemeen komen er verassende wendingen voor waarin mensen elkaar vaak voor het eerst echt gaan zien. Door de erkenning van de ander verdwijnt langdurige gevoelde pijn vaak als sneeuw voor de zon. 

Men kan vaak met 6 gesprekken al een heel eind komen om een nieuw vervolg aan de relatie te geven. 

 

 

2. Burn-out/assertviteitstrainingen

 

Typerend voor burn-out is dat het voorkomt bij toegewijde werknemers, die zich zeer sterk betrokken voelen bij hun werk. De belangrijkste kenmerken die op den duur leiden tot burn-out verschijnselen zijn onder andere: de hoge werkbelasting en tijdsdruk, het gemis van steun van het directe management, het ontbreken van regelmogelijkheden in het werk, een onduidelijk taakomschrijving, te weinig feedback krijgen over het eigen functioneren en gebrek aan zinvolheid van het werk. Ook spelen persoonlijke kenmerken een rol, zoals perfectionisme en geen nee kunnen zeggen.

 

Bij deze burnouttraining leer je om een burn-out vóór te zijn, door o.a.:

 • de balans te bewaken tussen draagkracht en draaglast
 • inzicht te krijgen in je eigen aandeel bij het ontstaan van stressklachten
 • mentale en fysieke training
 • assertief te zijn
 • timemanagement
 • realistisch en positief te denken
 • ontspanningsoefeningen
 • aandachtstraining (Mindfulness)

 

Werkwijze.

Aan de hand van een protocollaire aanpak plus maatwerk toegespitst op uw persoonlijke behoefte, bouwt u stap voor stap weer energie, kracht en vertrouwen op.

Resultaat :

Na afloop bent u meer in balans en zult u door verkregen inzicht weer meer de regie hebben over uw gedachten en emoties. Uw vitaliteit en energie zijn weer terug om de dingen te doen die u graag wilt doen. 

 

 

3. Familiebemiddeling en mediation

 

Met je familie ben je verbonden, wat er ook gebeurt. Bloedverwantschap en de historie die je als familie deelt, zorgt er aan de ene kant voor dat je toleranter bent ten opzichte van familieleden. ‘Dat je dat pikt!’ kan een ander zeggen. Terwijl jij denkt: het is toch mijn moeder. Aan de andere kant kan er ook makkelijk wrijving ontstaan, want je kiest elkaar niet uit. Veel familieruzies ontstaan door onbegrip, te hoge verwachtingen en elkaar niet werkelijk zien. Als psycholoog en mediator vind ik het belangrijk om mensen eerst naar zichzelf te laten kijken. Wat is hun aandeel? Wat hadden ze anders kunnen doen? Het gaat dan niet om de schuldvraag, maar om het inzicht dat je de ander niet kunt veranderen. Alleen jezelf. En dat als jij anders reageert, de ander dat waarschijnlijk ook zal doen. Het conflict is dan niet meteen opgelost, maar er komt wél iets in beweging.”

 

Helicopterview :

“De volgende stap is om van een afstand naar de ruzie te kijken. Vaak weten mensen zelf niet meer wat de aanleiding was. De heftigheid van de ruzie staat dan niet in verhouding tot wat er daadwerkelijk is gebeurd. Voor mij als psycholoog een teken dat er meer achter zit. Vaak is zo’n aanleiding de druppel en speelt er al jaren onderhuids veel meer. Ik geef mijn cliënten dan ook huiswerk mee. ‘Bedenk eens wat je nog wilt vragen of zeggen tegen de ander zodat je het af kunt sluiten,’ zeg ik dan. ‘Zodat je naar de toekomst kunt kijken.’

 

Mensen denken dat het niet goed is om oude koeien uit de sloot te halen of in het verleden te blijven hangen, maar om een nieuwe start te maken moet het verleden wél afgesloten zijn. Daarbij is het van belang dat je een en ander in perspectief kunt plaatsen. Tijdens de sessies kijken we vaak één of twee generaties terug. Op die manier leer je dat je iemand niet iets kunt verwijten wat hij of zij nooit heeft geleerd. Als je moeder uit een gezin komt waarin niet over gevoelens werd gepraat, kun je niet van haar verwachten dat ze dat met haar kinderen wél doet. Met dat inzicht kun je je verwachtingen bijstellen: wat hebben je ouders wél gedaan? Ze hebben je misschien niet geknuffeld, maar wel vaak complimenten gegeven. Dat staat symbool voor de intentie, namelijk dat ze wel degelijk van je houden.

 

Je wordt milder in je oordeel als je je dit realiseert. Op die manier kun je nog steeds tegen je ouders zeggen dat je een aai over je bol zo hebt gemist, maar dan spreek je het uit zonder oordeel. En dan geef je hun ook ruimte om te reageren. Soms wordt er tijdelijk gebroken met een familielid. Dat kan heel functioneel en helend zijn. Een conflict is soms zo intens en heftig dat het goed is om even rust te creëren. Om eerst aan jezelf te werken. Om na een tijdje het eerste contact weer te leggen is vaak moeilijk. Veel cliënten help ik daarbij. Dan is het minder beladen. Zelfs het contact helemaal verbreken kan in uitzonderlijke gevallen goed zijn. Denk bijvoorbeeld aan lichamelijk, psychisch of seksueel misbruik. Maar in de meeste gevallen komt een familieruzie goed. Inzicht en wat milder zijn in je oordeel kunnen daarbij een belangrijke stap zijn.”

 

 

4. Verliesverwerking

 

Als een dierbare overlijdt dan doet dat veel pijn, waarbij je in een proces van rouw terecht komt. Rouwen hebben we nodig om grote verliezen in het leven op te kunnen vangen, maar het kan ook veel van je vragen. Verliesverwerking gaat in kleine stappen en kost tijd. Iedereen reageert anders op het verliezen van iemand en gaat anders om met zijn of haar verliesverwerking. De een laat de emoties vrij lopen, de ander stopt de gevoelens weg en stelt het rouwproces uit.

 

Met een actieve en gestructureerde aanpak is het mogelijk om het natuurlijke rouwproces  op gang te brengen. Ons doel is niet om te vergeten wie je verloren bent, maar je leven weer op te pakken waarbij er plaats is voor verliesverwerking en het maken van mooie herinneringen. 

 

 

5. Belangrijke keuzemomenten in je leven

 

In het alledaagse leven moet je vaak de ene na de andere keuze maken. Meestal gaat je dat waarschijnlijk makkelijk af, maar er zijn ook keuzes waar mensen moeite mee hebben. Tijdens de begeleidingssessie help ik je bij het maken van keuzes zodat deze je makkelijker af gaan of dat de keuze van een betere kwaliteit is. We gaan op een verschillende manieren naar de keuzemogelijkheden kijken en door het stellen van de juiste vragen komt je uit bij de voor jouw beste keuze.  

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Relatie problemen 
Burn out klachten
Niet voor jezelf op kunnen/durven komen. Gebrek aan assertiviteit.
Niet goed weten wat je de rest van je leven wilt gaan doen en op welke manier dit dan kan.
Angsten, paniekaanvallen, onzekerheden enz. 

Bij al deze vraagstukken/klachten kunnen wij je helpen. Ook als het hier niet bij staat kunnen wij je van dienst zijn. 
Mail voor een kennismaking.

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • Depressie therapie
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • Gesprekstherapie
 • Gezinstherapie
 • Groepstraining
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • Individuele gesprekken € 110,00  per uur. Gemiddeld zijn dit 5 tot 8 gesprekken
 • Relatietherapie gesprekken € 60,00 p.p. per uur. Gemiddeld zijn dit 6 tot 10 gesprekken.

 

De prijzen zijn exclusief BTW.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 19.00 uur
Dinsdag 9.00 - 19.00 uur
Woensdag 9.00 - 19.00 uur
Donderdag 9.00 - 19.00 uur
Vrijdag 9.00 - 14.00 uur
Zaterdag op aanvraag
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Venlo.
Ik ontvang mensen uit de regio Venlo, Venray, Roermond, Deurne.Reviews Psycholoog Venlo

Hieronder staan reviews over Psycholoog Venlo - Yvonne Jongen

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 8 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen

Ken je het gevoel dat je alles kwijt bent… zelfs de zin in het leven?
In de meest zware periode van mijn leven heb ik Yvonne ontmoet. Zij was voor mij de vriendin die ik nodig had.

Het eerste contact voelde al heel vertrouwd en ze kon de vinger snel op de zere plekken leggen. Yvonne heeft een warme persoonlijkheid en een no-nonsense mentaliteit.

Dit heeft mij enorm geholpen met het vinden van oplossingen en ze heeft me geleerd dit ik zélf de oplossing ben. Ik weet nu hoe ik in het leven wil staan.

Diepgang in mijn contacten, mijn intuïtie volgen en keuze’s maken die goed voor mij zijn. Heel erg bedankt dat je me weer op de goede weg hebt geholpen!

| ‘s-Hertogenbosch | 5 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het voelde gelijk heel vertrouwd

In een moeilijke periode in mijn leven ging ik op zoek naar een psycholoog en kwam ik uit bij Yvonne Jongen.

Bij de eerste kennismaking voelde het gelijk heel vertrouwd. Koffie, een gesprek en aan de slag. Zij had de juiste therapie voor mij en binnen een paar weken was ik weer “de oude” .

Ik ben blij en dankbaar dat zij en haar collega op mijn pad kwamen.

| 5 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De begeleiding was zeer effectief

Ik zat met meerdere vragen voor mezelf en ben naar Yvonne Jongen in Venlo gegaan. De kennismaking begon met een hartelijke ontvangst en een lekkere kop koffie. Het bleek dat voor mij de assertiviteitstraining het meest geschikt zou zijn.

Afspraak gemaakt en aan de slag. Voor thuis verder met de oefenstof en dit alles werd de keer daarop weer goed doorgenomen. De coachende begeleiding van Yvonne heb ik als zeer effectief ervaren. Je moet het zelf doen maar Yvonne zet je aan tot nadenken en begeleide mij met de zoektocht naar antwoorden.

Door deze training sta ik sterker in mijn schoenen, kan beter keuzes maken en voor mezelf opkomen. Ik zit beter in mijn vel. Yvonne bedankt.


| Venlo | 6 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Super!

Met de hulp van Yvonne Jongen heb ik de relatie met mijn partner weer nieuw leven in kunnen blazen. Ik heb zelf een enorme groei doorgemaakt. Yvonne kan heel goed luisteren, legt de vinger precies op de plek waar het om gaat en zoekt dan samen met je naar de oplossingen.

Door op deze manier met mij om te gaan heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, wat ten goede kwam in mijn relatie.

Praktische tips, opdrachten die gezocht werden passend bij mijn situatie, waardoor ik ook buiten de sessies om mij verder ben blijven ontwikkelen. Super.

Mocht ik nog een keer vast lopen dan weet ik de weg terug naar jou zeker te vinden!


| 16 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Persoonlijk en professioneel

Ik heb een moeilijke periode in mijn leven gehad en ben hulp gaan zoeken. Ik kwam bij Yvonne Jongen in Venlo terecht en zij heeft mij geleerd weer positief kritisch op mezelf te zijn en in mogelijkheden te denken in plaats in problemen.

 

Voor mij was het glas half leeg en door haar begeleiding heeft ze me laten zien dat het glas echt half vol is, als je er zelf in wilt geloven. Nieuwe inzichten hierdoor en daardoor een positieve blik op de toekomst.

Haar persoonlijke en professionele manier van werken is echt op maat gesneden. Ze voelt haarfijn aan wat eraan schort en zoekt samen naar oplossingen.

Geen ellenlange sessies maar aanpakken en doorzetten met de hand van Yvonne in mijn rug. Zo heb ik mijn traject ervaren.

Sta weer sterk in mijn schoenen en wandel ondertussen mijn weg zonder al die beren te zien. En mochten die er komen dan heeft Yvonne mij een “geweer” in handen gegeven om deze af te schieten en door te kunnen gaan. Bedankt Yvonne


| Bergen | 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bij Yvonne krijg je maatwerk

Een paar jaar geleden had ik een moeilijke periode met veel problemen. Op mijn werk en in mijn relatie die uiteindelijk is uitgelopen op een scheiding. Maar toen ik ook nog mijn baan ben verloren kon ik het niet meer aan en kwamen heel veel emoties omhoog.Dit was voor mij maar ook voor mijn omgeving heel lastig. Voelde me neerslachtig en zag de toekomst somber in.

Ik heb met deze gevoelens lang rondgelopen omdat ik dacht het zelf op te kunnen lossen. Toen ik eenmaal inzag dat ik hulp nodig had heb ik dit in mijn omgeving aangegeven. Doordat iemand hele goede ervaringen had bij Yvonne Jongen in Venlo heb ik contact met haar opgenomen.

Al bij de kennismaking voelde ik dat zij mij verder kon helpen. Ze had een helder verhaal en we zijn samen aan de slag gegaan.

Na een aantal sessies zat ik al in de opgaande lijn en ging me alleen maar beter voelen. Bij Yvonne krijg je maatwerk en daardoor bij mij een heel goed resultaat heeft opgeleverd.

Ik ben nog dankbaar dat ik bij Yvonne ben geweest. Voel me sterker, heb meer zelfvertrouwen en zie de toekomst weer met een positief gevoel tegemoet.


| Helden | 22 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie heeft een oppepper gekregen

Wat heeft de begeleiding bij Yvonne Jongen ons goed gedaan. Door de gesprekken zijn we weer dichter naar elkaar toegekomen en heeft onze relatie een echte oppepper gekregen. Zijn inmiddels verloofd en zwanger !!!

Nogmaals bedankt voor alles. We zullen je bij iedereen die hulp nodig heeft aanbevelen. Je bent super.


| 13 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie gered

Na ongeveer 17 jaar zat onze relatie behoorlijk in een dip en had een opkikker nodig. We wilden wel samen verder maar de sprankeling van toen was ver te zoeken. We leefden langs elkaar heen en besloten dat we hulp nodig hadden om samen verder te kunnen. We zijn bij Yvonne Jongen terecht gekomen en zijn daar nu nog steeds dankbaar voor.

Wat een prettige en spontane vrouw en bij de kennismaking voelden we beiden al een klik met haar en dat deed ons besluiten om een afspraak te maken en in therapie bij haar te gaan.

De gesprekken die we voerden waren echt oplossingsgericht en er was ook ruimte voor eigen ideeën waardoor je telkens een stapje verder komt.

Buiten de gesprekken om werden we uitgedaagd om leuke activiteiten voor elkaar te bedenken en kregen opdrachten mee. Hierdoor werden we aangezet tot de dingen weer echt samen te doen en leer je elkaar na zoveel jaar nog beter kennen.

De gesprekken gaven ons telkens weer een positief en goed gevoel. Dit heeft onze relatie gered en we zijn samen weer heel gelukkig. We komen zo nu en dan nog bij Yvonne terug om weer de puntjes op de i te zetten, zodat we het fijn blijven houden.


| 10 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Yvonne Jongen: