Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Integratief therapeut, relatietherapeut en psycho-oncologisch therapeut - Oegstgeest - Ninian
Therapie Oegstgeest
Rhijngeesterstraatweg 40d
2341 BV Oegstgeest
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtNinian | Integratief therapeut, relatietherapeut en psycho-oncologisch therapeut

Therapie Oegstgeest

Praktijk Sammels, praktijk voor Integratieve therapie , relatietherapie en psycho-oncologisch therapie

 

 

Wat is “Integratieve therapie”? 

Binnen de integratieve therapie wordt ieder mens gezien als een uniek persoon en staat ú als persoon centraal, in tegenstelling tot in de reguliere, “gewone”, psychologische zorg of psychotherapie,  waar veelal alleen uw klacht of probleem centraal staat. 

 

U bent zóveel meer dan alléen de klacht of het probleem dat u ervaart, ook al lijkt dat nu misschien even niet zo te zijn en gaat ál uw energie, in het denken of vechten, tegen uw probleem of klacht zitten. 

 

Uw persoonlijkheid, gedragingen, gevoelens, lichaam en geest zijn ònlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden èlkaar, en dus óok het probleem dat of de klacht die u ervaart. Ik kijk dus niet àlleen naar het (schijnbaar losstaande) stuk(je) dat u ervaart als probleem of klacht: ik kijk naar ú, met alles dat u meebrengt, ín en ùit uw leven.

 

 

Relatietherapie

In relatietherapie ben je niet individueel in behandeling, maar is de relatie in therapie en dùs jullie sámen. Dat betekent dat we samen kijken naar wat er tússen jullie speelt, naar hòe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie communiceren.

 

Gedurende de therapie zullen we praten, maar zullen er ook oefeningen gedaan worden, teneinde contact te maken, het contact te verbeteren en/of om vastgesleten patronen inzichtelijk te maken en te doorbreken. Ook kunnen jullie opdrachten meekrijgen om thuis aan te werken. Soms is het daarbij ònvermijdelijk “oude koeien” uit de sloot te halen:  in relatietherapie gaat het er om hoe jullie daar sámen mee omgaan. 

 

Een liefdesrelatie kan weer opbloeien als je (beter) leert communiceren, als je pijn, onvervulde wensen, maar ook positieve gevoelens met de ander deelt.

 

 

Psycho-oncologsche therapie (hulp bij kanker) / therapie bij ziekte

Veel mensen die ziek zijn, krijgen vaak wél de juiste medische en naastenzorg, maar nìet de gewenste psychische zorg.  

 

Voor wie te horen heeft gekregen dat hij of zij ziek is staat de wereld stil. Plannen voor de toekomst kunnen instorten en een periode van onzekerheid en twijfel breekt aan. Uw artsen doen alles om uw ziekte te bestrijden en u beter te maken, maar waar kunt u naartoe met uw verdriet, onzekerheid en geestelijke pijn? 

 

U kunt behoefte hebben aan begeleiding of een luisterend oor. Deze behoefte kan op ieder moment in uw proces ontstaan, zowel tíjdens als nà uw behandelingen. Met ziekte/kanker te maken krijgen is zwaar en verwarrend, zowel voor diegene die het treft als voor de partner, ouders, kinderen en/of andere naasten. Dan kan een steuntje in de rug prettig zijn. Vaak is praten (tegen een relatieve vreemde) heel prettig en lucht het op.

 

Mensen uit de regio Oegstgeest, Leiden, Katwijk, Noordwijk, Leiderdorp, Voorschoten, Wassenaar, Sassenheim en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Online therapie is, middels een beveiligde verbinding, ook met/na de verminderde Corona maatregelen, altijd mogelijk.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Integratieve psychotherapie en relatietherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
 • Gespecialiseerd in psycho-oncologie

 

Ik sta ingeschreven in het RBCZ-register (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) als Registertherapeut BCZ (licentienummer RBCZ  103240R). Ik ben daaarmee gebonden aan het tuchtrecht van de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ). 

 

Ik val onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).  In navolging van deze wet ben ik ook aangesloten bij een geschilleninstantie: SCAG.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Relatietherapie
 • Rouwverwerking
 • Stress
 • Begeleiding bij kanker
 • Begeleiding bij ziekte
 • Psycho oncologie
 • Rouwbegeleiding

 

 

Oncologie, begeleiding bij ziekte

In mijn leven heb ik persoonlijk te maken gehad met kanker. Door mijn eigen ervaring heb ik meer oog voor wat mensen met mentale en sociale problemen als gevolg van kanker doormaken.  

 

Daarnaast ontvang ik ook veel mensen voor relatietherapie, rouwverwerking, en klachten als stress.

 

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Depressie therapie
 • Eetstoornis therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Gezinstherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Jongerentherapie
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • Psychotherapie 110 euro
 • Relatietherapie 150 euro

 

Een factuur stuur ik u desgewenst achteraf per mail of post toe zodat u deze kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.

 

 

Sessieduur

 • 50 tot 60 minuten

 

 

Praktijkruimtes

Ik ben werkzaam in twee praktijken. In Oegstgeest houd ik praktijk in een oud klooster dat op slechts 25 minuten rijden van Amsterdam ligt. Op deze lokatie is er voldoende parkeergelegenheid en kunt u uw auto gratis, voor de deur, parkeren. Deze lokatie is tevens goed te bereiken met het openbaar vervoer.

 

In Amsterdam houd ik praktijk in een groepspraktijk, waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd.  Deze praktijk is gevestigd in een lommerrijke buurt waar u goed kunt parkeren, maar die tevens met het openbaar vervoer goed te bereiken is.

Openingstijden

Maandag 08.45 - 21.00 (Amsterdam)
Dinsdag 08.45- 18.00 (Amsterdam)
Woensdag 08.00 - 13.00 (Oegstgeest) 14.00 - 21.00 (Amsterdam)
Donderdag 08.00 - 18.00 (Oegstgeest)
Vrijdag 08.00 - 18.00 (Oegstgeest)
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Oegstgeest.
Ik ontvang mensen uit de regio Oegstgeest, Leiden, Noordwijk, Voorschoten, Noordwijkerhout.Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Ninian:Interview

Lees hieronder het interview met Ninian .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Ik heb een praktijk in Oegstgeest. Ik ontvang hier mensen uit de regio Oegstgeest, Katwijk, Leiden, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim en verder. Daarnaast heb ik ook een praktijk in Amsterdam.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

De komst van mijn kinderen. Daarnaast ben ik heel ernstig ziek geweest en heb ik mijn beide ouders verloren. Dat zet een en ander wel in een ander perspectief.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Al van kleins af aan wilde ik arts worden of psycholoog. Maar vooropleiding en vervelende lotingen gooiden roet in het eten. Ergens halverweg mijn leven heb ik besloten alsnog psychologie te gaan studeren: vrij snel tijdens mijn studei ben ik al met een praktijk begonnen. 

Ik heb jaren in het bedrijfsleven gewerkt, die ervaring komt mij nu van pas bij het runnen van mijn praktijk maar zeker ook bij het begrijpen van waar mensen tegenaan lopen in hun werk in het bedrijfsleven.  4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het is fijn als mensen met een ander inzicht en ook vaak blijer de deur uitgaan. 5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Dat toen mijn moeder overleed ik overladen werd met kaarten, bloemen en zelfgemaakte cadeaus van mijn cliënten, werkelijk hartverwarmend.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gekookt en vervolgens gegeten met alle kinderen2. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik lees vrij veel en ik kook graag. Mijn dochters zijn grage eters en vindn het erg ;euk dat ik experimenteer in de keuekn. 3. Waar word jij blij van?

Van vele dingen, maar vooral erg van dansen. Maar ook van even de zon in mijn gezicht.  4. Heb je een partner en/of gezin?

Ik leef samen met mijn partner. Wij hebben twee dochters en drie zonen. Daarnaast hebben we twee teckels, Ieniemini en Olaf. 5. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja, ik ben in therapie geweest. Na het overlijden van mijn ouders ben ik in therapie gegaan, om het verdriet en gemis te verwerken.6. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Dan was ik arts geworden.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Er is niemand in het bijzonder die ik inspirerend vind. De meeste inspiratie haal ik uit boeken of dingen die mensen zeggen. Maar ook gebeurtenissen zijn vormend. 2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Nietschez Tranen. Inspirerend boek dat mooi de geestesgesteldheid en het proces daaromheen van iemand beschrijft.

 

Mijn boekentip: Lees ‘De vijf talen van de liefde’!! Het geeft inzicht in war je behoefte aan kunt hebben in je liefdesleven: als je dat van jezelf en elkaar weet dan kom je een heel eind. 3. Jouw favoriete film en waarom?

Forrest Gump. Geestig, verdrietig, alles van het leven komt aan bod.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Omia Causa: alles met een reden....

 

 5. Wat is jouw missie?

Ik zou het geen missie willen noemen...wellicht een passie....probeer je geluk te vinden in de kleine dingen des levens.....ik probeer mijn levensenergie aan te wenden om mensen een zetje te geven, in welke richting dat dan ook is.....6. Wat is jouw superkracht?

Veerkracht.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Luister naar je gevoel, dat spreekt altijd de waarheid.
Integratief therapeut, relatietherapeut en psycho-oncologisch therapeut - Oegstgeest - Ninian

Contact met Ninian

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht