Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wendy | Psychosociaal ACT-therapeut

Psychosociaal ACT-therapeut - Den Bosch - Wendy
ACT-Therapie Den Bosch
Chopinstraat 18
5216 EW Den Bosch


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtACT-Therapie Den Bosch


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Mijn naam is Wendy. Ik ben psychosociaal therapeut en heb me verder geschoold in Acceptance and Commitment Therapy (ACT). 

Verder heb ik een aantal bijscholingen gevolgd in het begeleiden van mensen die te maken krijgen met ziekte, chronische pijn en stress.  

In mijn praktijk komen mensen vanuit allerlei achtergronden met allerlei verschillende problemen, angsten en onzekerheden. Als zelfstandig werkend therapeut kan ik hierin maatwerk bieden.

Naast mijn praktijk aan huis in Oss voer ik vanaf juli 2019 ook praktijk in gezondheidscentrum Kracht Zuid in Den Bosch. 


Online Therapie
Ook tijdens de lockdown mag  ik als psychosociaal therapeut mijn deuren openhouden-waarbij ik vanzelfsprekend alle RIVM voorschriften opvolg. Mocht je verkouden of ziek zijn of om andere redenen de voorkeur geven aan online therapie, dan kan dat prima. Ik heb ervaring met het bieden van ACT-therapie op afstand via een veilig beeldbelsysteem: Therapieland. Dat werkt heel eenvoudig via je laptop, tablet of telefoon.Waar ik je bij kan helpen

Als psychosociaal therapeut kan ik je helpen om weer je weg te vinden in het leven.
Daarbij vind ik het  belangrijk om de tijd en de rust  te nemen om samen met jou stil te staan bij wat jou nou precies  tegenhoudt om het leven te leiden waarnaar je verlangt. 

Het kan zijn dat je overspoeld wordt door je gevoelens, of steeds meer vast komt te zitten in piekergedachten. Misschien ben je in een situatie terechtgekomen waarin je keuzes moet gaan maken, maar je weet niet hoe. Of je hebt te maken met een chronische ziekte van jou of van iemand in jouw omgeving. 

 

Soms kom je er in je eentje niet goed meer uit en heb je even iemand nodig die samen met jou op zoek gaat naar manieren om meer licht en lucht in je leven te brengen. Ik kan je daarbij helpen. 

Ik heb ontdekt dat Acceptance and Commitment Therapy (ACT) alles in zich heeft om dat te doen.

 

ACT

Iedereen krijgt in zijn/haar leven te maken met problemen. Je hebt lang niet alles zelf in de hand: het gezin waarin je geboren wordt, mensen die je tegenkomt en soms ook weer verliest, ziekten, ongevallen, verlies van werk enz. Wat je wel in de hand hebt, is de manier waarop je daarmee omgaat. En juist daarin kun je, ongewild enorm vastlopen.

 

Het is heel menselijk om pijn of verdriet uit de weg te gaan, maar op de lange termijn verlies je daarmee ook de dingen die voor jou het leven zin en betekenis geven. 

ACT is een bewezen effectieve therapie die zorgt voor meer veerkracht.  


Je leert op een andere manier kijken naar je gedachten en gevoelens en leert daar op zo'n manier mee om te gaan dat er weer ruimte komt in je leven om te doen wat voor jou belangrijk is.

 

Dat doen we door het samen te hebben over dat wat jou bezig houdt en door via opdrachten en oefeningen inzicht te krijgen in jouw manier van omgaan met moeilijke dingen in je leven. Wat zo fijn aan ACT is, is dat het je niet alleen inzicht geeft in dat waar je tegenaan loopt.

 

Er is ook veel ruimte om te ontdekken wat voor jou het leven waardevol maakt en van daaruit stappen te zetten.  Doordat je leert om anders om te gaan met moeilijkheden is het een therapie die je ook iets meegeeft voor de lange termijn 

Naast mijn werk als therapeut heb ik ook ervaring als vrijwillig coördinator in een hospice, waar ik samen met een collega ook de  intervisie heb verzorgd. Verder heb ik aan  diverse doelgroepen workshops gegeven over thema's als omgaan met rouw en verlies,omgaan met grenzen, zelfzorg voor mantelzorgers en vrijwilligers. 


Over mij

Ik ben alweer bijna 25 jaar gelukkig getrouwd en moeder van drie meerderjarige zonen. 
Zelf ben ik de jongste uit een gezin van acht kinderen.

 

In mijn leven heb ik te maken gekregen met moeilijke omstandigheden, zoals het verlies van mijn vader toen ik 15 jaar oud was en het verlies van een broer en zus, een aantal operaties die niet goed verliepen en kinderen die een tijd lang moeilijk hun weg konden vinden in  het leven. 

Ik dacht lange tijd  dat ik het allemaal alleen moest oplossen. en was vooral aan het overleven.
Pas veel later ontdekte ik dat juist het aangaan van pijn en verdriet uiteindelijk weer ruimte vrij kan maken en meer licht kan brengen in het leven. Dit geef ik graag door aan de mensen om mij heen en zeker ook aan mijn cliënten. Je moet het zelf doen, maar zeker niet alleen!

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen

Integrative Pain Science Institute
ACT in Motion

ACT-Academie

Vierdaagse bijscholing Therapeutische modellen bij ziekte en pijn

Bijscholingen via de LVPW/AVKV
Psychosociale begeleiding bij chronische alvleesklierontsteking en alvleesklierkanker                                                                               
 
SeeTrue Opleidingen 
Acceptance and Commitment Therapy (ACT),basis- en vervolgopleiding
 
 

Energieschool

Psychosociale Basiskennis (PSBK)

 
Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO)
Vierjarige opleiding tot psychosociaal therapeut

 

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Wie kan bij mij terecht?

Ik werk met volwassenen vanaf 18 jaar, met allerlei verschillende problemen, zoals angst, onzekerheid, verlieservaringen, chronische ziekte en pijn.

Soms heb je meer nodig dan psychosociale therapie kan bieden. In dat geval zullen we dat bespreken en kan ik met je meedenken over de mogelijkheden.

 

In veel gevallen kan de therapie die je bij mij volgt goed samengaan met bijvoorbeeld een traject bij een ergotherapeut, fysiotherapeut of diëtist of met begeleiding door een WMO-consulent.  Dit altijd in overleg met jou en uitsluitend met jouw toestemming. 

 

Bij medische klachten zal ik je altijd adviseren om contact op te nemen met je huisarts. Hoe werkt het?

Als je contact met me opneemt, plannen we een kennismakingsgesprek van een half uur.
Dat gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.


In dat gesprek kunnen we bespreken wat jouw hulpvraag is en is er alle ruimte voor jou om eventuele vragen te stellen. 


Na het kennismakingsgesprek gesprek geef ik je een week de tijd om alles even te laten bezinken. Dan hoor ik graag van je of je verder wilt met de therapie. Sommige cliënten hebben die bedenktijd niet nodig en plannen meteen een eerste sessie in. Dat mag natuurlijk ook.

 

Meestal vinden de sessies eens per twee weken plaats. Een enkele keer plannen we er elke week één en vaak aan het einde van een traject eens per maand.

 

Het aantal sessie van telkens een uur varieert van twee tot meer dan vijftien. Dit alles in overleg en we staan er regelmatig samen bij stil of we nog op de goede weg zitten. Ik voer praktijk aan huis in Oss. 

Doorverwijzing is niet nodig.
De therapie wordt vrijwel altijd voor een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je hoeft het eigen risico niet aan te spreken. 

Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen en school me regelmatig bij, zodat ik mijn cliënten zo goed mogelijk kan blijven begeleiden.

 

Tarieven

Mijn tarief is   €60,00 per sessie van een uur als de therapie plaatsvindt in mijn eigen praktijk in Oss.
In enkele gevallen kan de therapie plaatsvinden op een andere locatie. Dan is mijn tarief €70,00 per uur.

Als je aanvullend verzekerd bent wordt de therapie vrijwel altijd deels vergoed vanuit je zorgverzekering.

Praktijkfoto's

Ligging


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten