Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psychosociaal therapeut - Veghel - Dorien
Therapie Veghel
Dasseweide 8
5467 MC Veghel
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtDorien | Psychosociaal therapeut

Therapie Veghel

Het leven kan soms uitdagend zijn en niet gaan zoals je graag zou willen. Je probeert er eerst zelf mee om te gaan of praat erover met mensen uit je omgeving. Maar wat als je merkt dat het niet vanzelf beter gaat, of je durft er niet goed met anderen over te praten uit schaamte of uit angst dat ze er iets van vinden en je zullen veroordelen. Dan kan het helpen professionele hulp te zoeken.

Het is moedig om hulp te zoeken wanneer je worstelt met emotionele pijn, stress of onzekerheid. Dit kan zijn op het gebied van je eigen identiteit en ontwikkeling, je relatie, gezin, werk of ingrijpende gebeurtenissen, verliezen of veranderingen die je mee hebt gemaakt. Je kan het gevoel krijgen dat alles je te veel wordt, dat je soms niet weet hoe je verder moet in je leven. En dan kan je eigen kritische stem naar boven komen, die vindt dat je niet moet zeuren en door moet gaan. Vaak is je eigen kritische stem, ook wel innerlijke criticus genoemd, een erfenis die je mee hebt gekregen van je opvoeding en normen en waarden die je van huis uit hebt meegekregen. Vaak goed bedoeld en in zekere zin ook van nut om je scherp te houden en te zorgen dat je zaken geregeld krijgt. Maar er kan een moment in je leven komen dat je er meer last dan profijt van hebt en het een patroon is geworden wat diep ingesleten is.

“Therapie gaat over het omgaan met en verwerken van complexe emoties en ervaringen, het is normaal dat dit met ups en downs gepaard gaat.”

Ik wil je graag ondersteunen bij het verkennen en begrijpen van je gevoelens en gedachten en je helpen veerkracht en zelfbewustzijn op te bouwen om meer voldoening en balans in je leven te vinden.Tijdens mijn behandeling wil ik samen met je kijken wat jouw verhaal is, wat jouw patronen zijn en hoe je dat ingesleten pad kan veranderen voor een nieuwe weg. Een weg naar meer ontspanning, acceptatie, zelfvertrouwen en zelfzorg. Samen met jou kijk ik welke behandeling en benadering het beste bij je past. Niet zozeer vanuit standaard protocollen, maar persoonsgericht en deskundig vanuit meevoelen, meeleven en meekijken naar wie jij bent als mens. Voor mij is een belangrijke waarde dat ik echt en oprecht ben in contact, maar vooral ook dat jij mag zijn wie je bent, met alle gedachten, gevoelens en emoties die daarbij komen kijken.

Wat ik voor je kan doen
Je kan bij me terecht voor zowel individuele therapie als relatietherapie.


Wie ben ik?
Mijn naam is Dorien. Ik ben getrouwd met mijn Portugese man en moeder van een lieve en soms eigenwijze tienerzoon. We wonen aan de rand van Veghel, waar zich tevens mijn praktijk voor psychosociale therapie bevindt.

Ik nodig je uit vrijblijvend contact met me op te nemen om te ontdekken hoe ik je kan helpen op je pad van herstel en groei.

 
Dorien

Online therapie

In sommige situaties kan het prettig zijn om online met elkaar af te spreken. Hiervoor werk ik met afspraken via Teams.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

In contact

Ik zou mezelf willen omschrijven als enthousiast, spontaan, nuchter en hou van gepaste humor op zijn tijd. Ik kan liefdevol en met respect confronteren en je een spiegel voorhouden. Ik voel me oprecht betrokken en ben authentiek, what you see is what you get. Authentiek zijn is.voor mij een belangrijke waarde dat ik echt en oprecht ben in contact, maar vooral ook dat jij mag zijn wie je bent, met alle gedachten, gevoelens en emoties die daarbij komen kijken. Door mijn ruime ervaring in de psychosociale hulpverlening is niets menselijks mij vreemd en werk ik met veel respect en een open houding voor wie je bent en wat je hebt meegemaakt.

  • Bijna 20 jaar werkzaam in de psychosociale hulpverlening.
  • Werkzaam als psychosociaal therapeut in mijn eigen praktijk en daarnaast als POH-GGz bij een huisartsenpraktijk.
  • Post HBO diploma Psychosociale Therapie bij Sociale Academie Utrecht
  • HBO diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Social Work) bij Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch
  • Verlies- en rouwbegeleiding bij Sociale Academie Utrecht
  • ACT basis- en verdiepingscursus bij ACT-EMDR Centrum Utrecht
  • Psychopathologie bij Rino Groep Amsterdam en bij Sociale Academie Utrecht
  • Emotion Focused Therapy (EFT) level 1 for individuals bij EFTiN EFT Instituut Nederland


Gesprekken kunnen in het Nederlands, Engels of Portugees gevoerd worden.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn werkwijze

Ik werk zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Dit kan betekenen dat er, afhankelijk van de aard en complexiteit van hulpvragen, gemiddeld drie tot acht gesprekken nodig zijn. Maar als de situatie daar om vraagt, kan er ook een langer traject ingezet worden.

Mocht je een afspraak willen maken, dan ziet het proces er als volgt uit:
We maken een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek duurt 1 uur. Ter voorbereiding vul je een intakevragenlijst in en stuur je deze terug voor het intakegesprek (via de mail).Tijdens de intake maken we kennis, bespreken we de vragenlijst en verkennen we je hulpvraag. Ik geef aan wat ik denk voor je te kunnen betekenen en welke behandelvorm passend kan zijn. De intake is de eerste sessie en wordt in rekening gebracht. Als we besluiten na de intake niet verder te gaan wordt deze niet in rekening gebracht.

Als we het beide eens zijn over de behandelvorm, stel ik een concept begeleidingsovereenkomst op die ik je per mail toestuur. Hierin staan de behandeldoelen en afspraken over onder andere de duur, frequentie en kosten beschreven.

De begeleidingsovereenkomst maken we definitief tijdens het tweede gesprek door hem samen te ondertekenen. We maken afspraken voor de volgende keer.
Er komen momenten van evaluatie om te beoordelen of de therapie goed aansluit. Na elk gesprek ontvang je per mail de factuur, plus de afspraakbevestiging voor de volgende keer.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Verlies- en rouwverwerking
Iedereen krijgt vroeg of laat in zijn leven te maken met een verlies. Daar ontkomen we niet aan, het gaat hand in hand met diegene of datgene wat we lief hebben en waarmee we verbonden zijn.

Verlieservaringen kunnen op veel verschillende vlakken plaats vinden. Vaak denken we bij verlies en rouw aan het overlijden van een dierbare, maar het kan ook gaan om verlies van je baan, je relatie of gezondheid, waardoor er vragen en onzekerheden kunnen ontstaan over je toekomstperspectief, identiteit en zelfbeeld. Na een ingrijpend verlies volgt een rouwproces, waarbij je intense gevoelens van verdriet, boosheid, onbegrip maar soms ook opluchting of schaamte kan ervaren. Voor iedereen is dit heel persoonlijk en kan het anders en wisselend zijn, er staat geen tijd voor hoe lang het ‘mag’ duren of manier voor hoe je hiermee om dient te gaan. Al deze gevoelens kunnen voor jezelf overweldigend en soms onbegrepen of beangstigend zijn, maar ook voor je omgeving. Als je merkt dat je er zelf in vastloopt of onvoldoende steun en begrip ervaart van de mensen om je heen, of het moeilijk vindt om je gevoelens te delen met een ander, kan het raadzaam zijn hulp in te schakelen. Samen met jou onderzoek ik de impact van je verlies, kun je ‘op verhaal komen’ en gaan we samen betekenis geven aan je ervaringen en gevoelens. Dit om een manier te vinden met het verlies om te gaan en een nieuwe invulling aan je leven te geven.

Assertiviteit, onzekerheid en angst

Het is normaal om je af en toe onzeker te voelen of om de mening van een ander te vragen als je voor een moeilijke beslissing staat. Maar als je merkt dat je vaak twijfelt aan jezelf, je onzeker voelt over of je iets wel kan of veel bevestiging vraagt aan anderen bij keuzes die je maakt of dingen die je wilt gaan doen, kan het er soms voor zorgen dat je bepaalde zaken uit de weg gaat, heel lang uitstelt of zelfs vermijdt.

Dit kan te maken hebben met angst. Angst om niet goed genoeg te zijn, om door de mand te vallen of verkeerde keuzes te maken. Ook kun je het je aantrekken wat anderen van je zullen denken. Vaak zijn het je gedachten over jezelf die je steeds meer gaat geloven en zien als de waarheid.

Je wilt anderen en jezelf niet teleurstellen of je wilt niet falen. Je wordt afhankelijk van anderen en perfectionistisch. Hierin kun je veel van jezelf vragen en kom je in een vicieuze cirkel terecht van vermijden en nog onzekerder worden.

Als je jezelf in bovenstaande herkent, vraag je je misschien af hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen. Want dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. In mijn sessies help ik je om meer zelfvertrouwen te krijgen, door er bijvoorbeeld achter te komen waar je grenzen liggen. Dat je soms nee mag zeggen, voor jezelf of tegen de ander. Dat je je bewust wordt van je gedachten en welke gevoelens die bij je oproepen. Misschien mag je jezelf af en toe een compliment geven. Zodat je uiteindelijk jezelf mag accepteren en goed genoeg vindt zoals je bent, met je mooie en minder fraaie kanten.

Stressgerelateerde klachten, burn out, stemmingsklachten en depressie

Heb je vaak een gejaagd gevoel en het idee dat er te weinig uren in een dag zitten? Of je merkt dat je alles wel doet, maar in gedachte alweer met het volgende bezig bent. Hierdoor kun je onrust ervaren, slecht slapen of gaan piekeren. Je merkt dat je vermoeider raakt, een korter lontje krijgt of meer last krijgt van hoofdpijn. Of je merkt dat je concentratie slechter wordt en je aandacht niet altijd bij een boek, een serie of je werk kan houden. Wat iemand zegt gaat langs je heen, Dit kunnen tekenen van stress zijn.

Als de klachten aanhouden en langduriger van aard worden, kan dit uiteindelijk leiden tot een burn out of depressie. Je merkt dat je stemming somber wordt, futloos bent, vermoeidheid toeneemt en dat je moeite hebt om je bed uit te komen of de dag door te komen. Je ademhaling en hartslag verhogen en je kan het gevoel hebben de controle over jezelf en je leven kwijt te raken. Ook kan je last krijgen van angst- en paniekaanvallen.

Samen kunnen we onderzoeken hoe je met deze klachten om kan gaan. Praten over je gevoelens en gedachten met je familie of vrienden helpt. Ook beweging helpt om met depressieve gevoelens om te gaan. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen of fietsen. Daarnaast is het goed om te kijken hoe je weer structuur in je dag aan kan brengen en hoe je meer rust en ontspanning in je leven kan gaan ervaren. Zodat je uiteindelijk meer balans kan ervaren tussen inspanning en ontspanning, grip krijgt op je gedachten en gevoelens en je de draad in je leven weer op kan pakken.


Acceptatieproblemen bij (chronische) ziekte
Je leven weer oppakken na een ongeval of ziekte kan veel teweeg brengen, op zowel emotioneel als fysiek vlak. Dit kan met veel onzekerheid en emoties gepaard gaan, zoals verdriet, boosheid, frustratie en onbegrip.
Je aandoening kan op veel verschillende levensgebieden een impact hebben. Je kan vragen krijgen over je identiteit en zelfbeeld, je werk niet meer (volledig) uitvoeren, maakt je zorgen over je toekomst, je relatie, vriendschappen en de hobby’s en activiteiten die je graag ondernam. Er kunnen gedachten opkomen als ‘waarom is mij dit overkomen’ of ‘ik ben minder waard’. Het kan zijn dat de mensen in je omgeving niet altijd lijken te begrijpen hoe het voor je is of zeggen ‘dat je er maar mee moet leren leven’. Al deze gedachten, gevoelens en emoties zijn heel normaal en begrijpelijk. Acceptatie gaat over het toelaten van al deze pijnlijke, moeilijke gedachten, gevoelens en emoties. Door er ruimte aan te geven, er bij te blijven en te doorleven en doorvoelen, in plaats van ze weg te willen duwen en negeren, kan er lucht ontstaan.
Graag onderzoek ik samen met je wat deze gevoelens je willen vertellen, door er bij stil te staan en ze aan te gaan om op deze manier een nieuwe weg te vinden om weer een waardevol leven te leiden, ondanks de beperkingen die je ervaart.

Problemen op het gebied van werk en opleiding
Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit op je werk. Misschien loopt het contact met je collega’s of je werkgever niet goed, is er onenigheid, een hoge werkdruk waardoor je geneigd bent over je grenzen te gaan en door te gaan of heb je moeite om nee te zeggen. Misschien voel je je niet serieus genomen, gehoord of gezien of ervaar je spanningen, angst, onzekerheid of een laag zelfbeeld. Het kan ook zijn dat je werk en privé niet in balans zijn en je het gevoel hebt te veel ballen in de lucht moet houden. En kan een ziekmelding op de loer liggen of je bent al (langere tijd) ziekgemeld. Je wil weten hoe je om kan gaan met ontslag of werkgerelateerde conflicten. Of twijfel je over je carrière en denk je er wellicht aan iets anders te gaan doen, maar weet je niet goed wat of durf je de stap niet goed te zetten. Ditzelfde kan ook rondom een opleiding spelen.

Merk je dat je in je werk, opleiding of in het zoeken naar werk of opleiding vastloopt, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met me op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan gaan om het inzichtelijk krijgen van wat je interesses, vaardigheden en waarden zijn. Ik help je graag bij het ontwikkelen van een effectieve coping om met stress, prestatiedruk en andere uitdagingen op het werk of opleiding om te gaan. Dit kan onder andere door het aanleren van ontspanningstechnieken, communicatievaardigheden, timemanagement en het stellen van realistische doelen. Ook kan ik je helpen je zelfinzicht te vergroten, zodat je je bewust wordt van je eigen gedrag, gedachten en gevoelens en kun je leren je belemmeringen aan te pakken en zelfvertrouwen te ervaren.

Overleg eventueel ook met je werkgever om te zien wat de mogelijkheden zijn voor eventuele vergoeding van de behandeling. Jouw persoonlijke groei en welzijn is niet alleen voor jezelf, maar ook voor de organisatie van grote waarde.

Mocht je een vraag rondom een ander thema of levensgebied hebben, twijfel niet om vrijblijvend contact met me op te nemen. Samen met jou bespreek ik graag wat de mogelijkheden kunnen zijn.


Er zijn een paar uitzonderingen. Ik behandel geen ernstige, psychiatrische ziektebeelden en geen verslavingsproblemen.

Tarieven

Tarieven en vergoedingen

De kosten per sessie zijn voor psychosociale therapie 90 euro (1 uur). Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. De kosten voor relatietherapie zijn 110 euro excl. 21% BTW (1 uur en 15 min) en wordt niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Bij geen of te laat afzeggen wordt de sessie in rekening gebracht. Voor zakelijke sessies kan contact worden opgenomen voor het aanvragen van een offerte.

Afhankelijk van de polisvoorwaarde van je zorgverzekering is vergoeding mogelijk. Deze vorm van therapie is niet vanuit het basispakket vergoed, maar valt onder de aanvullende zorgverzekering. Hierdoor is er geen verwijzing van de huisarts nodig.


Overleg eventueel ook met je werkgever om te zien wat de mogelijkheden zijn voor eventuele vergoeding van de behandeling. Jouw persoonlijke groei en welzijn is niet alleen voor jezelf, maar ook voor de organisatie van grote waarde.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 17.00
Dinsdag 9.00 - 17.00
Woensdag 9.00 - 17.00
Donderdag 9.00 - 17.00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Veghel.
Ik ontvang mensen uit de regio Veghel, Schijndel, Oss, Sint-Michielsgestel, Rosmalen.
Reviews Therapie Veghel

Hieronder staan reviews over Therapie Veghel - Dorien

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb me heel welkom en gehoord gevoeld

Ik heb me heel welkom en gehoord gevoeld door Dorien. Zij was de eerste die een zaadje heeft geplant waardoor ik ben gaan nadenken over de balans in mijn dagen. Ik heb veel gehad aan de gesprekken en verdiepende vragen, waarin ik altijd het idee heb gehad dat het over mij als mens ging en niet alleen over de pijn. Bedankt voor de fijne begeleiding.

| 20 jun 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het was erg fijn bij Dorien

Ik heb fijne inzichten gekregen. Door het luisterende oor en het stellen van scherpe vragen heb ik mezelf beter leren kennen. Het was erg fijn bij Dorien.

| 31 mei 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben zeer tevreden

Bij mij was het heel druk in mijn hoofd
Ik liep met verschillende thema's te vechten
Ik heb gelijk een bericht gestuurd en kon heel snel terecht
Dorien is een hele aardige rustige vrouw die ondanks mijn warrige verhalen er toch een logisch geheel van kon maken
Ze heeft me dingen positiever laten bekijken
Ze heeft me echt zeer goed geholpen om mij met de drukte in mijn hoofd om te laten gaan
Ik ben zeer tevreden

| 24 mei 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bij Dorien was het confronterend, fijn, warm en ...

Na een lange periode van "het zelf willen proberen indrukwekkende gebeurtenissen een plek te geven" kwam ik er achter dat een beetje hulp daarbij wel goed zou zijn. Bij Dorien was het confronterend, fijn, warm en heel belangrijk; de gesprekken hielpen me. Het niet meer zelf hoeven na te denken, maar een spiegel voorgehouden krijgen en stil staan bij wat je voelt, maakte het verschil. Eigenlijk op een heel simpele manier maar wel met een wereld van verschil. Belangrijk daarin was het grote verschil tussen denken en voelen en daar de balans in weten te vinden. En daar kan Dorien je echt in helpen.

| 24 apr 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ze heeft me een veilige plek gegeven

Dorien gaf me een luisterend oor, stelde doortastende vragen, heeft geduld en vooral liefde voor het vak. Ze heeft me een veilige plek gegeven om mijn chaos bij uit te kunnen spreken én te ordenen.

| 30 mrt 2024
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Dorien: